Slimme thermostaat zonder abonnement

Slimme thermostaat zonder abonnement

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Zoek jij op internet naar een slimme thermostaat zonder abonnement en wil je graag een aantal slimme thermostaten vergelijken? Op deze pagina vind je de smart thermostaat die je zonder intekenen kunt kopen. Verder leggen we je uit wat de prijs daarvoor is, en hoe zo’n gratis abonnement precies werkt. 

Ook maak je kennis met de voor- en nadelen en we werpen een blik op deze kosteloze service. Je leest hier meer over de Honeywell Lyric T6, Nest Learning & E Thermostat en Anna. Bovendien geven we in dit artikel meer advies over de slimme thermostaat. Zo weet je precies welke functies en voordelen je in huis neemt.

Als je besluit een slimme thermostaat te kopen, is het vrij logisch dat je liever niet teveel betaalt. En als je toegang wilt tot alle functies en mogelijkheden, kun je al gauw 36 – 48 euro per jaar betalen. En deze abonnementskosten voel je maandelijks in je portemonnee.

Mocht je dan ook meer willen weten over dit energie besparende smart home product, dan is het een uitstekend idee om rond te kijken op deze pagina. Laat je vooral inspireren door onze lijst met beste slimme thermostaten zonder abonnement. En misschien ontdek je hier wel een leuk exemplaar dat het beste bij jouw behoeften past.

Zie ook: beste slimme verlichting voor Google Home

Wat is een slimme thermostaat zonder abonnement?

De slimme thermostaat blijft één van de meest belangrijke smart home producten ooit, of je nu met of zonder abonnement wil kopen. Beide maken ze verbinding met wifi en versturen een melding naar je smartphone of tablet. Dit betekent dat je direct op de hoogte bent van rook of vuur in huis. Erg handig als je bijvoorbeeld niet thuis of onderweg bent en je hebt de pan per ongeluk op het vuur laten staan.

Daarbij zit je met de slimme thermostaten zonder abonnement niet vast aan een maandelijkse afboeking. Je krijgt dus alle functies en mogelijkheden tot je beschikking zonder dat je daarvoor maandelijks hoeft te betalen. Dit betekent dat ze op lange termijn goedkoper zijn als je dit vergelijkt met de deurbellen met camera van Nest of Ring of slimme deurbellen voor Google Home.

Slimme thermostaat zonder abonnement

Waarom zou je slimme thermostaten zonder abonnement kopen?

Mensen kopen een slimme thermostaat zonder abonnement om een brandveilige leefomgeving te creëren en kosten te besparen. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de prijs van zo’n betalende service, dan is niet iedereen hierover te spreken. Daarom lees je hieronder welke slimme thermostaten je kunt kopen zonder abonnement.

 1. Google Nest Learning 
 2. Honeywell Lyric T6 
 3. Google Nest E
 4. Anna

Lees ook: huis afkoelen met Google Home: maak zelf een slimme airco

1. Voordelen

Wanneer je kiest voor een slimme thermostaat zonder abonnement neem je ook een aantal voordelen in huis. Hieronder behandelen we kort en bondig de voordelen van slimme thermostaten:

 1. Maandelijkse kosten. Je kunt een slimme thermostaat kopen met of zonder abonnement. Als je een thermostaat zonder betaald lidmaatschap koopt, dan ben je op jaarbasis goedkoper uit. Niet alleen vanwege de vaste prijs, ook hoef je geen privacy gegevens te delen met de fabrikant.

2. Nadelen

Aan zo’n abonnement kleeft ook een nadeel. Kijk bijvoorbeeld naar de thermostaten van Toon. Je bent hierbij verplicht om jezelf als abonnee in te schrijven als je gebruik wil maken van alle opties. Zie hieronder voor extra toelichting:

 1. Beperkte functies. Abonnementen bieden een vaste service, waarbij je maandelijks een afgesproken bedrag betaalt. Op die manier krijg je onbeperkt toegang tot cloudopslag en inzicht in energieverbruik. Soms ben je zelfs verplicht jezelf in te schrijven bij een energieleverancier.

Beste slimme thermostaten zonder abonnement

In het volgende onderdeel kun je in één oogopslag zien wat volgens ons de beste slimme thermostaat zonder abonnement is. Deze lijst met thermostaten hebben we geselecteerd op basis van eigen ervaring, reviews en belangrijke functies en eigenschappen van de smart thermostaat.

Nest Learning

Slimme thermostaat | Bedraad
249
205
 • Wifi-verbinding
 • Draaisysteem
 • Nest, Google Home, IFTTT
 • Geofencing
 • Instelbare schema's
 • Zonder abonnement

Honeywell Lyric T6

Slimme thermostaat | Bedraad
143
99
 • Wifi-verbinding
 • Touchscreen
 • IFTTT, Apple HomeKit
 • Geofencing
 • Instelbare schema's
 • Zonder abonnement

Google Nest E

Slimme thermostaat | Vrijstaand
188
 • Wifi-verbinding
 • Draaisysteem
 • Nest, Google Home, Homey
 • Geofencing
 • Instelbare schema's
 • Zonder abonnement

1. Google Nest Learning

Google Nest is een slimme thermostaat zonder abonnement. Deze is voor alle smart home liefhebbers die van kwaliteit houden, abonnementskosten het liefst vermijden, en zoeken naar een veelzijdige thermostaat. Deze derde generatie regelt de temperatuur op basis van het leefpatroon van de bewoner. Namelijk zorgen deze zelflerende functies altijd voor de perfecte temperatuur in huis. 

Met een Nest Learning Thermostaat ben je 100 % zeker van een uniek ontwerp, op die manier is hij geschikt voor iedere woonkamer of interieur. Er bestaan daarnaast diverse modellen verkrijgbaar in de kleuren koper, RVS, wit en zwart.

Het opvallende scherm geeft je direct een indruk van de temperatuur en het tijdstip. Zo kun je bijvoorbeeld de temperatuur aflezen, terwijl je gratis tv kunt kijken via de Chromecast.

bol.com beoordeling
4.4/5

Bekijk ook: slimme rookmelder voor Google Home

2. Honeywell Lyric T6 – Bedraad

Een van de beste slimme thermostaten zonder abonnement in het rijtje, maar ook een van de meest gewilde. Deze smart thermostaat bedient de temperatuur in huis door middel van Geofencing. Het is net als een Gps-systeem. In het product zit een infraroodsensor die de warmtegraad regelt op basis van locatie. 

Dichter bij huis betekent in de winter dat hij de temperatuur laat stijgen. Maar verlaat je het huis, dan zal hij automatisch de temperatuur verlagen, of zelfs de verwarming uitschakelen. En dat allemaal om energie te besparen met een slimme thermostaat.

3. Google Nest E

De Google Nest Thermostaat E komt voor in ons rijtje met beste slimme thermostaat zonder abonnement. Deze variant heeft energiebesparende functies die zorgen voor een afname in de maandelijkse energie kosten.

Mocht je de temperatuur in huis willen verlagen of verhogen, dan kun je via de Nest-app schema’s instellen of Google assistent vragen om de temperatuur te wijzigen. Je bent regisseur van de verwarming in je huis. Verder krijg je direct een overzicht van de energiegeschiedenis om duidelijk te zien hoeveel kilowatt je dagelijks verbruikt.

In de thermostaat zitten krachtige sensoren die moeiteloos elke ruimte binnen je huis kunnen meten. Je zou daarbij kunnen denken aan het meten van de temperatuur, luchtvochtigheid, beweging en omgevingslicht.

Overigens maakt hij verbinding met internet via ingebouwde wifi-sensoren. Zo kun je ook op reis het leefklimaat in huis prima beheren.

Check ook: Google Nest Hub: hét smart-display met Google Assistent

4. Anna

Deze handige thermostaat van Plugwise hoort zeker tot de beste slimme thermostaten zonder abonnement. Ook Anna regelt met behulp van Geofencing de temperatuur in huis. Of leert van je levensstijl. Deze variant zet ook gewoon de verwarming uit als je het huis verlaat of stelt de temperatuur in op basis van jouw voorkeur.

Met Anna kun je vrijwel alles zonder abonnement, ook dagelijkse schema’s instellen is geen enkel probleem. Je kan de slimme thermostaat ook gebruiken in combinatie met zelflerende functies. Deze variant leert dus ook van jouw levensstijl. Daarnaast meet hij de temperatuur buiten en past het verwarmingsprogramma daar automatisch op aan.

Lees ook: Philips Hue slimme stekker voor meer controle over je verlichting

Slimme thermostaat vergelijken

In dit onderdeel gaan we de beste slimme thermostaten zonder abonnement met elkaar vergelijken. Zo zie je direct welke thermostaat past bij jouw wensen en krijg je een duidelijk overzicht van alle functies en prijzen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Smart Home advies
Smart home top 10's
Laatste blogs