Radio luisteren met Google Home: alle Nederlandse zenders

Radio luisteren met Google Home

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Radio luisteren met Google Home is een handige feature van de slimme speaker. Deze optie geeft gebruikers de mogelijkheid om het allerlaatste nieuws of radio te luisteren via Google Assistent.

Dit houdt in dat voortaan zenders als Radio 2, Radio 538 en Radio Veronica eenvoudig te bedienen zijn via simpele Google Home opdrachten.

In dit artikel vind je dan ook de beste Google Home commando’s voor Nederlandse radiozenders die allemaal ervoor zorgen dat je binnen no-time de juiste muziek kunt opzetten.

Ben je nou op zoek naar meer opdrachten, vragen of tips? In deze blogposts gaan we hier wat dieper op in. Of lees als je tijd hebt, ons artikel over wat kun je met Google Home?

Radio luisteren met Google Home

Hieronder vind je een lijst met alle Google Home opdrachten die geschikt zijn voor het radio luisteren met Google Home. Om te beginnen geef je allereerst het commando: ‘Hey Google’ of ‘OK Google’. Zodat de assistent geactiveerd wordt en een actie kan uitvoeren.

Radio luisteren met Google Home
Radio luisteren met Google Home

Wil jij zowel naar de radio luisteren als genieten van een ontspannen geurtje in huis? Een (slimme) aroma diffuser rekent niet alleen af met nare geurtjes, ook zorgt hij voor een gezond leefklimaat in hui.

Verder gebruik je de volgende opdrachten om de radio te stoppen, pauzeren of hervatten:

‘Hey Google, pauzeer de radio’

‘OK Google, ga verder met afspelen’

‘Hey Google, stop radio’

Daarnaast kun je met de volgende commando’s het volume regelen. Of gebruik je om simpelweg te controleren welke radiozender je Google Home op dit moment afspeelt:

‘Hey Google, wat wordt er afgespeeld?’

‘OK Google, zet het volume op 40%’

‘Hey Google, volume radio 1’

‘OK Google, volume van de radio op 8’

Heb je deze blogposts al eens gelezen?

Google Home en TuneIn

TuneIn is een standaard streamingdienst op het gebied van internetradio. Dit online radiostation bevat uiteenlopende zenders en kun je bovendien op verschillende manier activeren.

De basisopdrachten om via Google Home naar TuneIn te luisteren zijn:

‘Hey Google, speel Soul Radio af’

‘OK Google, speel 100% NL af’

‘Hey Google, zet Radio Veronica aan’

‘OK Google, speel Slam FM af’

‘Hey Google, zet Groot Nieuws Radio aan’

‘OK Google, speel Classic NL af’

‘Hey Google, luister naar Sky Radio’

Ook de Nederlandse Publieke Omroep heeft voor de Google Assistent een aantal radiozenders beschikbaar gesteld. Bijvoorbeeld wanneer je de radio van NPO wilt beluisteren, zeg je het volgende:

‘OK Google, speel Radio 1 af’

‘Hey Google, zet Radio 2 aan’

‘OK Google, luister naar Radio 3’

‘Hey Google, zet Radio 4 aan’

‘OK Google, luister naar Radio 5’

Om nog even snel het laatste nieuws te checken, geef je de volgende opdrachten:

‘Hey Google, speel BNR af’

‘OK Google, zet omroep Brabant aan’

‘Hey Google, speel het laatste nieuws’

Google Home

Smart home platform: Google Assistent

Ondersteuning Nederlandse taal: Ja

Aansluiting - Accuduur: Netstroom

Prijsindicatie: 99,-

Google Home en Slam FM

Ben je eerder op zoek naar wat meer ‘up beat’ radio. Dan is bijvoorbeeld Slam Hardstyle of Radio Decibel daarvoor een geschikte keuze. Vraag dan:

‘OK Google, zet Slam FM Hardstyle aan’

‘Hey Google, speel Radio Decibel af’

‘OK Google, luister naar Hardcore Radio’

‘Hey Google, speel Qdance af’

‘OK Google, luister naar 538 party’

Ook bestaat er een radiozender die zich voornamelijk richt op de Surinaamse Hindoestaanse doelgroep in Nederland. Je geeft daarvoor de volgende opdracht:

‘Hey Google, zet Amor FM aan’

Verder heeft de Nederlandse radiozender FunX een aantal zenders die je via de Google Home kunt gebruiken. Je activeert FunX namelijk met de volgende commando’s:

‘OK Google, zet FunX Radio Arab aan’

‘Hey Google, luister naar FunX Radio Rotterdam’

‘OK Google, speel FunX Radio Reggae af’

‘Hey Google, zet FunX Radio HipHop aan’

‘OK Google, luister naar FunX Latin’

Dit waren wat ons betreft de beste radiozenders voor Google Home.

CHECK ALLE GOOGLE HOME OPDRACHTEN VOOR SPOTIFY
ARTIKEL

De Chromecast spelletjes bezorgen jouw beeldscherm direct een portie pure entertainment. Speel samen met je vrienden de Angry Birds of bouw een gigantische toren in Tower construction.

Google Home en Qmusic

Qmusic is een Belgisch radiostation met lekkere hits voor alle leeftijdscategorieën. Om deze radiozender te horen, geef je het volgende commando:

‘Hey Google, praat met Qmusic’

Daarnaast Qmusic biedt gebruikers niet alleen de mogelijkheid om digitale radio te luisteren. Sinds een aantal jaar heeft het radiostation een succesvolle game ontwikkelt, ook wel ‘Het geluid’. 

Via de Google Assistent, kun je bovendien ook meedoen aan de afgelopen games. En samen met quizmasters Mattie & Marieke Het geluid oefenen. Je kunt het spel activeren met de volgende opdracht:

‘Hey Google, praat met ‘Het Geluid’ van Qmusic’

Dit waren voor nu de Google Home radiozenders. Hopelijk is het voor iedereen duidelijk hoe je radio kunt luisteren met Google Home en zit er ook voor jou een leuke zender tussen! 

Bovendien vind je in ons artikel Google Home spellen de leukste spelletjes. Volg deze link en daag ook jouw vrienden uit voor het Willem Wever spel.

Om niet te vergeten zijn er ook andere opdrachten voor Google Home beschikbaar. Je hebt bijvoorbeeld Google Home opdrachten voor Netflix, Spotify en Videoland.

Tot slot voor voetballiefhebbers hebben we een lijst met Voetbaluitslagen opvragen met Google Home commando’s.

Heb je deze blogposts al eens gelezen

7 reacties

  1. Hoi Robin, bedankt voor je bericht. Het klopt inderdaad dat het commando niet meer werkt. Deze is veranderd naar `Hey Google, praat met Q Music. Hopelijk ben je zo voldoende geholpen.

   Groetjes,

   Lazylife

   1. Hi Ilja

    Jazeker, je kunt nog steeds genieten van de heerlijke deuntjes van Radio 10 (60 en 70 hits). Het kan echter zijn dat er wat spannende veranderingen zijn opgetreden in hoe je de zender kunt beluisteren via Google Home en TuneIn. Dus, het is een goed idee om even de meest recente informatie te checken en te zien of er coole nieuwe manieren zijn om jouw favoriete hits van Radio 10 te beluisteren op die platforms.

    Groetjes,

    LazyLife

  1. Hi

   Ja, Radio 10 (60 en 70 hits) is nog steeds beschikbaar om naar te luisteren. Het zou echter mogelijk kunnen zijn dat er veranderingen zijn opgetreden in de beschikbaarheid via Google Home en TuneIn. Het is raadzaam om de meest recente informatie te controleren om te zien of er eventuele wijzigingen zijn in het luisteren naar Radio 10 via die platforms.

   Groetjes,

   LazyLife

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Smart Home advies
Smart home top 10's
Laatste blogs