Slimme stekker kopen: de beste kooptips voor beginners

Slimme stekker kopem

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Een slimme stekker kopen doe je niet zomaar even. Je wilt je eerst natuurlijk wel goed inlezen, zodat je uiteindelijk ook de beste keuze maakt die past bij jouw in huis.

Gebruik daarom deze handige kooptips voor smart home beginners. Je wilt namelijk verzekerd zijn van een slimme stekker, die je moeiteloos kunt aansluiten.

Zonder al te veel gedoe met netwerken, routers en andere verbindende hubs! Want dat is wat ons betreft zeker niet de beste manier, om je eigen smart home te beginnen!

Mocht je dus interesse hebben in een slimme stekker? Lees dan vooral verder, want er zijn genoeg factoren om rekening mee te houden!

In ons slimme stekker advies vind je hier trouwens ook behoorlijk wat bruikbare informatie over.

Tp-link HS100

Controle op afstand: Ja

Inzicht energieverbruik: Nee

Ondersteunde apps en platformen: KASA app, Google Assistant, Amazon Alexa

Prijsindicatie: 24,-

Winnaar

Tip 1. Kies het juiste protocol

Vanwege de groeiende markt op het gebied van smart home producten. Kan een slimme stekker kopen soms nog best lastig zijn.

Zo’n product geeft je namelijk allerlei opties om elektrische apparaten in huis een stukje slimmer te maken.

Onze eerste tip maakt onderscheidt tussen twee verschillende opties. Het verschil zit hem in de manier waarop je de smart plug kunt aansluiten op je thuisnetwerk.

 1. Traditionele smart home systemen werken vaak volgens een specifiek protocol. Zo’n protocol is kort gezegd de radiofrequentie, waarop de producten communiceren met elkaar. Net zoals Wi-Fi en Bluetooth, alleen dan met wat extra opties.

  Zigbee is bijvoorbeeld zo’n smart home systeem met een eigen protocol. In deze blogpost vertellen we daar natuurlijk graag meer over!

  Je kunt dus een slimme stekker kopen, die alléén werkt volgens een bepaald smart home protocol. Let dan wel op, dat je naast de slimme stekker ook een verbindende hub, of andere smart home controller nodig hebt.

  Anders kun je de slimme stekker helaas niet bedienen met je smartphone of tablet.
 2. De tweede manier krijgt onze voorkeur, omdat deze simpelweg een stuk eenvoudiger in z’n werk gaat. Want een slimme stekker kopen, die je snel kunt aansluiten op je wifi-netwerk thuis is wat ons betreft de beste keuze.

  Zo sla je namelijk al dat gedoe met protocollen en verbindende hubs over. Bovendien heb je op deze manier de slimme stekker in no-time geïnstalleerd bij jouw thuis.

  Wij bij Lazylife geven nog altijd de voorkeur aan onze vertrouwde TP-Link HS100. Niet voor niets de winnaar van onze slimme stekker top 10. Hieronder vind je de vijf beste slimme stekkers uit dezelfde top 10 lijst!

Winnaar

5/5

2de plaats

4.5/5

3de plaats

4.5/5

4de plaats

4.3/5

5de plaats

4/5

Tip 2. Overweeg een slimme speaker

Wil je de slimme stekker alleen met je smartphone gaan bedienen? Of wil je bijvoorbeeld ook met je stem de tv aan- en uitzetten.

De meeste elektrische apparaten kun je in combinatie met slimme stekkers, vrij snel omtoveren naar een ‘slimme’ variant.

Deze worden pas echt ‘slim’ wanneer je ze gaat koppelen aan een slimme speaker. Een bekend voorbeeld hiervan is de Google Home mini.

Google Home mini

Smart home platform: Google Assistent

Ondersteuning Nederlandse taal: Ja

Aansluiting - Accuduur: Netstroom

Prijsindicatie: 39,-

winnaar top 10

Deze sluit je ook gewoon aan op je wifi-netwerk en maakt het mogelijk, om al je slimme stekkers tevens te bedienen met je stem.

Dus ben je bijvoorbeeld net thuis en wil je de tv (waar de slimme stekker op is aangesloten) inschakelen. Dan geef je Google Home het volgende commando:

‘OK Google, zet de tv aan’

Vervolgens ‘vraagt’ de slimme speaker als het ware aan de slimme stekker, of de tv aangezet kan worden.

Let op! Je wilt natuurlijk ook hier een slimme stekker kopen, die samen kan werken met de slimme speaker. Anders kunnen ze ook niet communiceren met elkaar.


Tip 3. Check de bijhorende app

Elke slimme stekker wordt in principe gebruikt in combinatie met een bijhorende app.

In het geval van de TP-Link HS100 is dit de KASA app. Deze app heeft genoeg mogelijkheden, weinig onzin, en is bovendien makkelijk te gebruiken.


Koop je een slimme stekker met een app die vrij beperkt is wat betreft de opties en mogelijkheden. Dan loop je bijvoorbeeld het risico, dat je de slimme stekker alleen kunt in- en uitschakelen, omdat de app dus zo beperkt is gehouden.

Ontzettend zonde natuurlijk omdat je zo allerlei mogelijkheden mist die juist zo handig zijn! Denk aan dingen als: timers, tijdschema’s, alarmen en andere opties om bijvoorbeeld je energieverbruik te verlagen.

In ons artikel over bespaartips voor je energieverbruik vertellen we je precies hoe je slimme stekkers hiervoor het beste kunt gebruiken.

Dit kan al met producten die bijna iedereen wel in huis heeft staan zoals: verlichting, radio’s, airco’s (aanrader voor als het ’s zomers bloedheet is), waterkokers, nachtlampjes en nog véél meer.


Tip 4. Vergelijk prijzen meerdere webshops

Het is belangrijk om de prijzen van verschillende webshops met elkaar te vergelijken. Bij Lazylife zien we regelmatig dat er interessante aanbiedingen zijn op de sites waar wij mee samenwerken.

Slimme stekker kopen

Ook raden we aan onze pagina met smart home aanbiedingen in de gaten te houden. Wie weet is de slimme stekker die jij (toevallig net) wilt kopen tijdelijk in prijs verlaagt.


Tip 5. Overweeg een starter set

De laatste tip bij het slimme stekker kopen is het overwegen van een starter set.

Vaak ben je namelijk een stukje voordeliger uit als je meerdere slimme stekkers tegelijkertijd koopt. Zie het als een investering in je toekomstige smart home.

Stel namelijk dat je enthousiast bent geworden van de tv, die automatisch aanspringt. Dan wil je dit trucje misschien ook wel uitvoeren bij andere apparaten in huis.

Wij zijn in dit geval natuurlijk gegaan voor de TP-Link HS100 starter set. Hier heb je gegarandeerd veel plezier mee!

Op Coolblue.nl krijg je een mooie set van drie stuks voor een prima prijsje!


Slimme stekker kopen: de eindconclusie

Probeer van te vore goed in kaart te brengen, wat je precies wilt met de slimme stekkers. Overweeg daarbij dus ook of je ze wilt bedienen met je stem. Misschien is je smartphone wat jou betreft voldoende.

Check altijd of de smart plug kan samenwerken met de andere smart home producten in huis. Allerlaatste kun je natuurlijk één slimme stekker kopen, of je bestelt er direct een paar tegelijk. Scheelt op de lange termijn ook weer wat in de portemonnee!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Smart Home advies
Smart home top 10's
Laatste blogs