Beste Slimme speakers! Welke kies jij voor in huis?

afbeelding van de beste smartspeakers

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

In de toekomst gaan we steeds meer naar een Smart Home toe. Je zult merken dat er steeds meer apparaten op de markt komen die jou leven gemakkelijker zullen maken. In dit artikel over de beste slimme speakers vertellen wij meer over slimme speakers.

Waarom een slimme speaker?

Beste slimme speakers
Slimme speaker

Steeds meer mensen zien de voordelen van een slimme speaker in. Deze nieuwe innovatie gaat razend snel onze huiskamers veroveren!

Een derde van het Noord Amerikaanse continent heeft al een slimme speaker in huis. Het is dus een kwestie van tijd tot ook de slimme speaker Europa gaat veroveren!

Daarom komen wij van Lazylife met de beste slimme speakers op een rij. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van deze speakers. Ze kunnen namelijk véél meer dan alleen muziek afspelen!

Want wat is nu lekkerder dan je eigen virtual personal assistent? Je komt thuis en je kan meteen beginnen met vragen te stellen. “Hoe laat is het?”, “doe het licht aan!”, “welke afspraken heb ik vandaag staan?”en nog veel meer.

Heerlijk toch, hij beantwoordt jou vragen en voert jou opdrachten uit zodat jij rustig kan blijven doen waar je mee bezig was!

Voor meer informatie over slimme speakers, kun je natuurlijk ook onze slimme speakers advies pagina bezoeken voor de beste keuze. Je leest hier onder andere de mogelijkheden van slimme speakers en krijgt een vergelijking van de beste speakers van dit moment!

De Sonos one slimme speaker

In dit rijtje beste slimme speakers van dit moment, mag de Sonos one slimme speaker zeker niet ontbreken.

Ben jij een echte muziekliefhebber? Dan is deze Sonos one echt een must have voor in jouw huis. Deze slimme speaker beschikt over meer dan 55 diensten om je muziek vanaf te streamen en heeft toegang tot internetradio.

Dankzij zijn kraakheldere geluidskwaliteit zul je nooit meer iets te kort komen!

Beste slimme speakers

Daarnaast zorgt zijn strakke design ervoor dat hij in elke woonkamer past! Dankzij zijn vochtbestendigheid kan je hem zelfs in je badkamer zetten. Zodat jij ook hier rustig van je muziek kunt genieten!

Wil jij het optimale uit deze slimme speaker halen? Dan raden wij van Lazylife jou aan om hem te koppelen aan: De Sonos Playbar of De Sonos Playbase. Hierdoor krijg je de indruk alsof je echt in de bioscoop zit!

Ook is het erg handig dat je deze slimme speaker kunt gebruiken in combinatie met Apple Airplay 2 en home kit. Je kunt deze slimme speaker bedienen met siri en hem toevoegen aan de Home kit app.

De voor- en nadelen van de Sonos One slimme speaker

Voordelen:

 • Super geluid
 • Makkelijke te verbinden met je Wifi
 • Handige Touch bediening
 • Vochtbestendig
 • Muziek kun je makkelijk streamen via spotify, ITunes en natuurlijk ook via internet radio

Nadelen:

 • Helaas kun je de Sonos One echter alleen bedienen via de gratis app en heeft die geen afstandsbediening.
 • De besturing via spraak wordt daarentegen nog niet ondersteund in het Nederlands.
 • Geen Bluetooth verbinding mogelijk.

Klik hier voor meer informatie.

Beste slimme speakers

Google Home: de beste slimme speakers

De volgende in dit rijtje beste slimme speakers is de Google Home slimme speaker. Deze slimme speaker is tot bijna alles in staat. Hij speelt jouw favoriete muziek af en je kunt hem opdrachten laten uitvoeren door middel van spraakherkenning.

Beste slimme speakers

Om deze slimme speaker een opdracht te laten doen, begin je met de zin “Ok Google” of “Hey Google”.

Als je bijvoorbeeld wilt weten of het nog gaat regenen vraag je: Hey Google, gaat het nog regenen vandaag? Wil je een lekker muziekje draaien? Dan vraag je Hey Google, speel (nummer) af op Spotify.

Het is mogelijk een slimme speaker te gebruiken voor een veelzijdigheid aan Google Home opdrachten. Deze commando’s geven je alvast een kleine indruk van de mogelijkheden van Google Home.

Google Home opdrachten voor:

De Google Home Smart speaker werkt samen met anderen Smart home apparaten. Hierdoor kun je ook de verlichting of de temperatuur bedienen met je stem.

De Google home Smart speaker kan overigens met meer dan 5000 slimme apparaten samen werken. Daardoor sluit deze Google Home Smart speaker naadloos aan op jou Smart home!

Voor- en nadelen van de Google Home slimme speaker

Voordelen:

 • Hij werkt heel goed samen met andere Smart home producten. Ook van verschillende merken! Zoals Philips
 • Hij erkent tot 6 verschillende stemmen.
 • Hij herkent Nederlandse vragen.
 • Praktisch alles kan je vragen. Zelfs vertalen doet die voor je!
 • Veel ondersteuningen van verschillende streamdiensten.

Nadelen:

 • Je hebt een Google account nodig om van sommige functies gebruik te maken.
 • Je hebt daarnaast een Chromecast of Chromecast audio nodig om je tv of andere speakers aan te sturen.

Klik hier voor meer informatie.

Beste slimme speakers

Bose Home Speaker 500 slimme speaker

Deze slimme speaker hoort eigenlijk niet thuis in deze lijst, omdat hij nog niet ondersteund wordt door middel van Voice Control.

Maar omdat dit zeer waarschijnlijk snel zal gebeuren door middel van een update, vonden wij van Lazylife het toch waard deze in de lijst te zetten. Ondanks dat hij nog niet met de stem te besturen is, heeft deze slimme speaker een kwalitatief zeer goed geluid.

Beste slimme speakers

De Bose Home speaker 500 is makkelijk te bedienen door middel van de Bose Music-app. Als je geen zin hebt om hem via de app te besturen, zit er bovenop een makkelijk bedienbaar controlepaneel. Hiermee kun je eenvoudig de Speaker aansturen.

In tegenstelling tot de meeste van de slimme speakers in deze lijst. Kun je deze wel verbinden met Bluetooth. Hierdoor kan iedereen verbinden met de slimme speaker. Erg handig als je een feestje hebt.

Deze slimme speaker heeft een strak design waardoor hij bijna in elke woonkamer past! Er zullen in de toekomst nog vele updates volgen waardoor hij in de toekomst ook op je smart home installeert kan worden.

Wil je nog beter kunnen genieten van je geluid dan is het mogelijk hem uit te breiden met een soundbar of bass module.

De voor- en nadelen van de Bose Home slimme speaker 500

Voordelen:

 • Kwalitatief goed geluid.
 • Je kan hem met Bluetooth verbinden.
 • Mooi strak design.
 • Makkelijke bediening via App.

Nadelen:

 • Spraakbediening is nog niet beschikbaar. Deze functie komt er in de toekomst wel bij. Helaas is de datum nog niet bekend.
 • Niet vochtbestendig.
 • Relatief duur.

Klik hier voor meer informatie.

Beste slimme speakers

Amazon Echo Plus slimme speaker

De Amazon Echo mag in deze lijst niet ontbreken! Deze slimme speaker ontwikkeld door Amazon is een van de meest verkochte slimme speakers op dit moment.

Dankzij zijn Alexa besturingsprogramma, kom jij niks meer te kort. Stel hem vragen, geef hem commando’s. In feite kun je er alles mee besturen in jou smart home!

De Echo is te activeren door het woordje Alexa! te roepen. Stel dat iemand in je buurt ook Alexa heet dan kan je er beter voor kiezen om een ander woord te gebruiken zoals “Echo”.

Beste slimme speakers

De besturing via de Alexa-app is gewoon in de Nederlandse appstore te vinden. Je hoeft dus niet meer te zoeken in de buitenlandse appstores om de slimme speaker werkend te krijgen. Hou er wel rekening mee dat Nederlands nog niet ondersteund wordt. Hierdoor zijn er weinig Alexa-skills te vinden.

Je kunt niet zoals in Amerika een pizza bestellen via de Amazon Echo. Hierdoor zul je dan ook je vragen in het Engels moeten stellen. Wel kan je gebruik maken van de duizenden internationale skills die de Amazon Echo te bieden heeft. Je kunt bijvoorbeeld makkelijk je Phillips Hue-lampen er mee bedienen en daarnaast kun je de Alexa opdrachten uitbreiden met IFTTT.

De voor- en nadelen van de Amazon Echo slimme speaker

Voordelen:

 • Hij werkt goed samen met anderen Smart home producten!
 • De app is in de Nederlandse appstore te vinden.
 • Besturingsprogramma is erg makkelijk.
 • Hij heeft Bluetooth verbinding.
 • Heeft een goede accu.

Nadelen:

 • Spraak wordt nog niet in het Nederlands ondersteund. Daardoor ontbreken er wat Alexa-skills.
 • Draait alleen op android en IOS.

Klik hier voor meer informatie!

Lees ook:

Draadloze deurbel met camera

Vijf handige dingen die je leven makkelijker maken

De beste apps voor Chromecast

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Smart Home advies
Smart home top 10's
Laatste blogs