Google Home opdrachten voor Philips Hue
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Google Home opdrachten voor Philips Hue in het Nederlands!

De Google home opdrachten voor Philips Hue gaan onbetwist je smart home ‘experience’ vergroten. Dankzij de lancering van Google Home in Nederland, bedien je Philips Hue lampen nu ook met Nederlandstalige commando’s.

Je geeft bijvoorbeeld het commando ‘Ok Google, zet de lampen aan’ en Google schakelt je lampen in. Om erachter te komen welke Google Home opdrachten voor Philips Hue nog meer beschikbaar zijn, lees je dit artikel!

Philips Hue komt overigens met een aantal handige apps voor je Hue lampen. Je hebt bijvoorbeeld met de OnSwitch app een functie waarbij je lampen automatisch van kleur veranderen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Philips Hue apps? Bekijk dan het artikel van een tijdje terug over de beste Philips Hue apps van 2018, of check ons nieuwe artikel over de beste Philips Hue scenes van 2019!

Ook interessant:

Philips Hue synchroniseren met je tv

Apps voor Chromecast

Welke slimme thermostaat past bij jou?

Google Home opdrachten voor Philips Hue!

Met deze Google home opdrachten voor Philips Hue kun je in eerste instantie lampen aan/uitzetten, dimmen en feller maken. Hiervoor gebruik je de volgende commando’s:

OK Google, doe het licht in de woonkamer aan/uit!

Hey Google, dim het licht!

OK Google, dim het licht in de slaapkamer!

OK Google, stel de lampen in op 50%!

Hey Google, maak de lampen in de keuken feller!

OK Google, maak het licht helderder!

Daarnaast zijn er commando’s waarmee je controleert of alle lampen uit staan. Je zegt bijvoorbeeld:

OK Google, heb ik het licht aan gelaten?

Hey Google, welke lampen staan aan?

OK Google, staan de lampen in de hal aan?

De Google Assistent geeft je vervolgens de status van je Hue lampen.

De bovenstaande Google Home opdrachten voor Philips Hue zijn pas het begin. Deze volgende Hue commando’s voegen namelijk een kleurtje toe aan je smart home:

OK Google, maak de lichten blauw!

OK Google, maak de lichten geel!

Hey Google, maak de lichten grijs!

OK Google, stel rode lampen in!

OK Google, verander de lampen in groen!

Google Home opdrachten voor Philips Hue

Om verschillende standaard scènes in te stellen, zeg je het volgende commando:

OK Google, stel savanne zonsondergang in!

Hey Google, stel tropische schemering in!

OK Google, stel arctische dageraad in!

Hey Google, stel lentebloesem in!

Google home Hue scenes instellen!

Wil je volledig je eigen Hue scènes instellen met behulp van Google Home? Open dan de Philips Hue app!

In het volgende voorbeeld laat ik namelijk zien hoe je door middel van je stem een eigen scène instelt. Klik om te beginnen op het kopje nieuwe scène.

Vervolgens stel je in het volgende scherm een scene in die je wilt gaan gebruiken.

Wil je de kleur voor een eigen scene instellen, klik dan eens op het kleurenwiel. Dankzij het kleurenwiel heb je als gebruiker keuze uit 16 miljoen kleuren voor je Philips Hue lampen.


Google Home opdrachten voor Philips Hue
Philips Hue scenes instellen

In het bovenstaande voorbeeld kies ik voor een rood-blauwe scène, maar de mogelijkheden zijn natuurlijk oneindig. Na het instellen van je favoriete kleurcombinatie, druk je op: bewaar.

Geef de nieuwe scene een naam en klik hierna op bewaar! De nieuwe scene zal op dat moment verschijnen in de lijst met Philips Hue scenes.


Google Home opdrachten voor Philips Hue
Mood

Echter mag je een belangrijk aspect niet vergeten bij het instellen van Google Home opdrachten voor Philips Hue.

Zorg er namelijk voor dat de Google Home gaat synchroniseren met Philips Hue. Je gebruikt hiervoor het volgende commando:

‘OK Google, synchroniseer Philips Hue’

Volg je deze stappen, dan geef je voortaan het commando ‘OK Google, stel relax in!’ voor je eigen scène.

Laat vooral je fantasie de vrije loop en ontdek de mogelijkheden van je assistent met de Google Home opdrachten voor Philips hue.

Wil je meer weten over slimme speakers? Check dan onze pagina voor het beste slimme speaker advies!

De smart home starterskit

Mocht je zelf nog geen smart home apparaten hebben, dan is de volgende starterskit een absolute aanrader. Deze bundel heb ik sinds afgelopen week in mijn bezit en ben er buitengewoon tevreden mee.


Google Home opdrachten voor Philips Hue
Philips Hue starterkit

Als je bijvoorbeeld een boek leest met de perfecte atmosfeer op de achtergrond. Of een film kijkt terwijl je verlichting zich automatisch aanpast op het beeld. Zul je merken hoe comfortabel de mogelijkheden van Philips Hue zijn.

Zo kun je bijvoorbeeld lichtscènes instellen die je humeur verbeteren. Of je gaat zelf natuurlijk helemaal los met de Google Home opdrachten voor Philips hue.

Daarnaast beschikt de starterskit over een Chromecast, waardoor iedereen thuis kan casten naar de tv vanaf je smartphone of laptop.

Wil je meer weten? Lees dan vooral nog even verder. Want buiten een stabiel wifi-netwerk zijn er nog een aantal andere vereisten. Maar dat leg ik je zo uit!

Begin smart home met ideale starterskit

Je begint al een smart home met de Philips Hue starterskit, Google Assistant en de Google Chromecast.

Dankzij de samenwerking tussen de producten van Google en Philips, word je voorzien van handige oplossingen die je woning slimmer maken.

Bovendien zorgen bepaalde spraakcommando’s ervoor, dat je afscheid kun nemen van een aantal lichtschakelaars in huis.


Google Home opdrachten voor Philips Hue
Starterkit van Philips

Wil je echter jouw Google Home opdrachten voor Philips hue laten uitvoeren. Dan dien je eerst de volgende stappen te doorlopen.

Voordat je begint zul je namelijk deze twee apps moeten installeren. Download de Google Home en Philips Hue app. Deze installeren zichzelf vervolgens automatisch op je smartphone of tablet.

Zodra de installatie is voltooid, verbind je de Hue lampen en Google Home mini met elkaar in de Google Home app. De apps zijn geschikt voor zowel iOS, als Android apparaten.

Google Home Mini en Philips Hue bridge vereisten

Google Home mini vereist een stabiel wifi-netwerk, een stopcontact en een smartphone of tablet. De minimale eisen aan het besturingssysteem zijn hier te vinden

De Philips Hue bridge vereisten zijn: een bedrade verbinding met router, een stopcontact in de buurt en een smartphone of tablet.

Houdt er ook rekening mee dat eigenschappen, functies en andere productspecificaties door Google en Philips zonder overleg gewijzigd kunnen worden. Dit zal met name plaatsvinden bij eventuele updates.

Daarbij is het niet mogelijk om overal ter wereld gebruik te maken van Google’s diensten, maar dit is iets voor een volgend artikel.

Complete bediening van je smart home

Elke kamer maak je slimmer. Bedien met de Google Home opdrachten voor Philips Hue je lampen en zet tevens de verwarming uit als je in bed ligt.

De Google Home mini werkt met de meest populaire merken samen. Dus dat zijn een groot aantal slimme apparaten. Voeg steeds meer Philips Hue lampen en slimme apparaten toe door ze te koppelen via de Google Home app.

Ben je nog niet in het bezit van de starterskit van Philips Hue, Google Home Mini en Chromecast? Dan adviseer ik die van Bol.com te bekijken, want deze starterkit is namelijk regelmatig in de aanbieding!


Ben je van plan slimme verlichting te kopen? Bekijk dan ons slimme verlichting advies! Op deze adviespagina vind je meer informatie over bijvoorbeeld de voordelen van slimme verlichting in huis. Laat je adviseren met een slimme verlichting advies!

Soortgelijke artikelen over dit onderwerp

Google Home opdrachten die je leven makkelijker maken

Google Home Albert Heijn app gaat jou helpen met koken

iRobot Roomba bedienen met je stem

Geef een reactie