Google Home opdrachten voor Philips Hue in het Nederlands!

Google Home opdrachten voor Philips Hue

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Je roept bijvoorbeeld het commando ‘Ok Google, zet de lampen aan’ en de persoonlijke assistent schakelt ze vervolgens automatisch in. In dit artikel vind je daarom de ultieme lijst met Google Home opdrachten voor Philips Hue.

Philips Hue lampen hebben daarnaast exclusieve toegang tot allerlei sfeermakende apps. Dankzij de iConnectHue app kun je bijvoorbeeld kiezen voor een functie waarbij je lampen automatisch van kleur veranderen.

Wil je graag meer weten over deze Philips Hue app? Ondanks de populaire apps uit 2018, zorgen toch wel de indrukwekkende scenes uit 2019 voor de meest dynamische lichteffecten!

Misschien ook interessant:

Google Home opdrachten voor Philips Hue!

Daarnaast kunnen de Google home opdrachten voor Philips Hue je lampen binnen no-time aan/uitzetten, dimmen en feller maken. In de meeste gevallen gebruiken we hiervoor de volgende commando’s:

OK Google, doe het licht in de woonkamer aan/uit!

Hey Google, dim het licht!

OK Google, dim het licht in de slaapkamer!

OK Google, stel de lampen in op 50%!

Hey Google, maak de lampen in de keuken feller!

OK Google, maak het licht helderder!

Er bestaan ook opdrachten waarmee je controleert of alle lampen uit staan. Je kunt bijvoorbeeld vragen aan de persoonlijke assistent voor de status van je verlichting. Hierbij kun je gebruik maken van de volgende commando’s:

OK Google, heb ik het licht aan gelaten?

Hey Google, welke lampen staan aan?

OK Google, staan de lampen in de hal aan?

De besproken Google Home opdrachten voor Philips Hue zijn eigenlijk pas het begin. Namelijk voegen deze commando’s een spraakmakende atmosfeer toe aan je smart home:

OK Google, maak de lichten blauw!

OK Google, maak de lichten geel!

Hey Google, maak de lichten grijs!

OK Google, stel rode lampen in!

OK Google, verander de lampen in groen!

Google Home opdrachten voor Philips Hue
Google Home opdrachten voor Philips Hue

Vandaag hebben we natuurlijk extra aandacht voor alle Philips Hue commando’s. Daarbij kun je alleen de beste slimme verlichting voor Google Home gebruiken om ook allerlei sfeervolle scènes in te stellen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende commando’s:

OK Google, stel savanne zonsondergang in!

Hey Google, stel tropische schemering in!

OK Google, stel arctische dageraad in!

Hey Google, stel lentebloesem in!

BEKIJK ONZE SELECTIE PHILIPS HUE LAMPEN VOOR IN JE SMART HOME
REVIEW

Google home Hue scenes instellen!

Wil je volledig de touwtjes in eigen handen nemen of ben je gewoon op zoek naar een manier om je eigen Philips Hue scène te maken? Volg dan deze geheime stappen en geef de kleur van je huis een persoonlijke twist! Je kunt tevens de applicatie openen via de Philips Hue app (iOS & Android)!

In het volgende voorbeeld laat ik zien hoe je door middel van je stem een eigen scène kunt instellen. Om van start te gaan klik je op het kopje nieuwe scène. (bekijk de afbeelding hieronder)

Wil je trouwens een eigen scene instellen via RGB? Selecteer dan het kleurenwiel om verder mee te gaan. Dankzij het kleurenwiel heb je als gebruiker keuze uit 16 miljoen kleuren voor je Philips Hue lampen.

Google Home opdrachten voor Philips Hue
Philips Hue scenes instellen

In het bovenstaande voorbeeld kies ik voor de rode en blauwe kleur, maar de mogelijkheden zijn natuurlijk oneindig. Na het instellen van je favoriete kleurcombinatie, druk je op: bewaar.

Geef de nieuwe scene een naam en klik hierna op bewaar! De nieuwe scene zal op dat moment verschijnen in de lijst met Philips Hue scenes.

Google Home opdrachten voor Philips Hue
Mood

Opmerking: De zelfgemaakte kleur kun je alleen gebruiken met je stem als je deze activeert via het volgende commando.

‘OK Google, synchroniseer Philips Hue’

Zorg er dus altijd voor dat je jouw nieuwe creatie synchroniseert met Google Home!

Ik gebruik dus voortaan het commando ‘OK Google, stel relax in!’ om de regisseur te worden van mijn eigen lichtshow thuis. Je kunt ook de Philips Hue stekker gebruiken om ouderwetse lampen met commando’s te bedienen.

Laat vooral je fantasie de vrije loop en ontdek de mogelijkheden van je assistent met de Google Home opdrachten voor Philips hue.

Philips Hue Lightstrip 2m

Dimfunctie: Ja

Bediening verlichting: Mobiele app

Levensduur: 20.000 uur

Platform: Philips Hue

Gebruik: Binnen

Keuze redactie

Wil je meer weten over slimme speakers? Check dan onze pagina voor het beste slimme speaker advies!

De smart home starterskit

Mocht je zelf nog geen smart home apparaten hebben, dan is de volgende starterskit een absolute aanrader. Deze bundel heb ik sinds afgelopen week in mijn bezit en ben er buitengewoon tevreden mee.

Als je bijvoorbeeld een boek leest met de perfecte atmosfeer op de achtergrond. Of tv kijkt, terwijl je verlichting zich automatisch aanpast op het beeld. Zul je merken hoe comfortabel de mogelijkheden van Philips Hue zijn.

Zo kun je bijvoorbeeld zachte kleurtinten instellen die je humeur verbeteren. Of je gaat zelf natuurlijk helemaal los met de Google Home opdrachten voor Philips hue.

Daarnaast beschikt de starterskit over een Chromecast, waardoor iedereen thuis kan casten naar de tv vanaf je smartphone of laptop.

Wil je meer weten? Lees dan vooral nog even verder. Want buiten een stabiel wifi-netwerk zijn er nog een aantal andere vereisten. Maar dat leg ik je zo uit!

Begin smart home met ideale starterskit

Je begint al een smart home met de Philips Hue starterskit, Google Assistant en de Google Chromecast.

Dankzij de samenwerking tussen de producten van Google en Philips, word je voorzien van handige oplossingen die je woning slimmer maken.

Bovendien zorgen bepaalde spraakcommando’s ervoor, dat je afscheid kun nemen van een aantal lichtschakelaars in huis.

Starterkit van Philips

Wil je echter jouw Google Home opdrachten voor Philips hue laten uitvoeren. Dan dien je eerst de volgende stappen te doorlopen.

Voordat je begint, zul je namelijk deze twee apps moeten installeren. Download de Google Home en Philips Hue app. Deze installeren zichzelf vervolgens automatisch op je smartphone of tablet.

Zodra de installatie is voltooid, verbind je de Hue lampen en Google Home Mini met elkaar in de Google Home app. De apps zijn geschikt voor zowel iOS, als Android apparaten.

Google Home Mini en Philips Hue bridge vereisten

Google Home mini vereist een stabiel wifi-netwerk, een stopcontact en een smartphone of tablet. De minimale eisen aan het besturingssysteem zijn hier te vinden

De Philips Hue bridge vereisten zijn: een bedrade verbinding met router, een stopcontact in de buurt en een smartphone of tablet.

Houdt er ook rekening mee dat eigenschappen, functies en andere productspecificaties door Google en Philips zonder overleg gewijzigd kunnen worden. Dit zal met name plaatsvinden bij eventuele updates.

Daarbij is het niet mogelijk om overal ter wereld gebruik te maken van Google’s diensten, maar dit is iets voor een volgend artikel.

Complete bediening van je smart home

Elke kamer maak je slimmer. Bedien met de Google Home opdrachten voor Philips Hue je lampen en zet tevens de verwarming uit als je in bed ligt.

De Google Home mini werkt met de meest populaire merken samen. Dus dat zijn een groot aantal slimme apparaten. Voeg steeds meer Philips Hue lampen en slimme apparaten toe door ze te koppelen via de Google Home app.

Ben je nog niet in het bezit van de starterskit van Philips Hue, Google Home Mini en Chromecast? Dan adviseer ik die van Bol.com te bekijken, want deze starterkit is namelijk regelmatig in de aanbieding!

Ben je van plan slimme verlichting te kopen? Op onze adviespagina vind je meer informatie over bijvoorbeeld de voordelen van slimme verlichting in huis. Laat je adviseren met een slimme verlichting advies!

Ook interessant:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Smart Home advies
Smart home top 10's
Laatste blogs