Apps voor Chromecast: de beste Chromecast apps van 2019

Apps voor Chromecast

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

De lijst met beschikbare apps voor Chromecast wordt met de dag groter. Helaas zijn veel van die apps voor gebruikers nog onbekend. Behoorlijk zonde aangezien je er ontzettend leuke dingen mee kunt doen.

Daarom schrijven wij in dit artikel over de beste Chromecast apps van 2019!

Een Google Chromecast is een van de goedkoopste manieren om media naar je tv te streamen. Sinds de komst van de Chromecast Ultra krijg je daar tevens de geliefde 4K beeldkwaliteit bij.

Vanwege het groeiende aantal apps voor Chromecast wordt het behoorlijk lastig om de pareltjes te onderscheiden van de rest.

Verassend genoeg zijn het vaak dezelfde apps die goed werken in combinatie met een Chromecast. Toch zijn er ook altijd een paar underdogs die best leuk zijn om te proberen.

Weet je wat ook interessant is:

De beste apps voor Chromecast van 2019

Maak je geen zorgen, want tussen dit lijstje met beste apps voor Chromecast zit bijna altijd wel iets passends voor iedereen!

Hieronder staan dus ook alleen maar suggesties, waarvan wij garanderen dat ze zowel het gebruiksgemak, als de kijkervaring verbeteren.

Google Home-app

Apps voor Chromecast
Google Home

De meest essentiële app voor de Chromecast is toch wel de Google Home-app. Voorheen bekend als de Chromecast-app is de nieuwe app van Google altijd al een belangrijk onderdeel geweest voor het platform.

Ook is deze een stuk veelzijdiger geworden sinds de komst van Google Assistant. De app is gratis te downloaden, best handig van Google, want je hebt hem nodig voor het Chromecast installeren.

Download: iOS/Android

Netflix

Apps voor Chromecast
Stream Netflix vanaf je tablet naar de tv

Netflix blijft ook in 2019 een van de beste apps voor Chromecast. Met een simpele druk op de knop stream je alle films en series op Netflix eenvoudiger vanaf een smartphone, laptop of tablet naar je tv.

Dat je Netflix alleen kunt gebruiken met een premium abonnement, blijkt uit de kwaliteit van beschikbare films en series die te vinden zijn op Netflix.

Bovendien doen de Netflix Originals het goed bij het Nederlandse publiek. Deze series bezorgen je gegarandeerd de nodige uren kijkplezier.

Met behulp van Google Home commando’s voor Netflix zet je ook nog eens de film op met je stem. Wil je trouwens weten welke Netflix serie het beste past bij jou? Doe dan onze quiz!

Download: iOS/Android

YouTube

Apps voor Chromecast
Gebruik YouTube samen met Chromecast

Natuurlijk mag deze app niet ontbreken in dit lijstje met Chromecast-apps. Bekijk je favoriete YouTube-video’s met een simpele druk op de knop.

Ideaal als je normaal gesproken steeds moet opstaan, of de afstandsbediening gebruikt om een nieuwe video op te zetten. Dankzij de Chromecast gaat dit allemaal een stuk sneller en efficiënter.

Bovendien is deze app gratis en gebruik je hem naadloos in combinatie met je Google-account. Uiteraard zijn ook voor YouTube opdrachten voor Google home beschikbaar

Download: iOS/Android

Google Play Music

Apps voor Chromecast
Google Play Music

Niet alleen video’s, maar ook muziek kun je streamen naar de Chromecast. Bekend zijn natuurlijk de muziekdiensten van Spotify en Deezer, echter heeft Google ook een prima service voor het beluisteren van muziek op de Chromecast.

Google Play Music komt er in de vorm van een gratis account, of je neemt een abonnement voor een paar euro per maand.

Al met al doet de interface van deze app niet onder aan de rest en browse je eenvoudige tussen je favoriete nummers en afspeellijsten. Google Play Music is gratis te downloaden in de App- of PlayStore.

Download: iOS/Android

Angry Birds Friends

Apps voor Chromecast
Angry Birds Friend

Deze game lijkt veel op de originele Angry Birds game die we inmiddels wel kennen. Alleen zit er in deze game een multiplayer speelmodus, die tevens te gebruiken is met de Chromecast.

Ga je het beeld casten naar een tv, dan verandert je smartphone in een controller. Hiermee vuur je door middel van een katapult de vogels af in de richting van obstakels.

Download: iOS/Android

Google Play Movies

Apps voor Chromecast
Google Play Movies

Streamingdiensten zoals Netflix zijn ideaal voor het bekijken van films en series in een bepaald genre. Helaas zit er ook een nadeel aan Netflix.

Je beschikt als gebruiker namelijk niet over het meest recente aanbod wat films betreft en daarbij zie je lang niet alle bioscoopfilms terug op Netflix.

Daarvoor raden wij de Google Play-app aan. Voor een klein bedrag huur je dan als het ware datgene wat je wilt bekijken. Daarbij kies je altijd uit de nieuwste films, series en tv-programma’s.

Download: iOS/Android

Spotify Music

Spotify Music

Ook Spotify is een van de beste Chromecast apps van 2019. De app is ideaal voor het beluisteren van je favoriete muziek, podcasts en afspeellijsten.

Daarnaast kun je Spotify gebruiken in combinatie met Google Home commando’s. Zo bedien je met bepaalde spraakopdrachten de muziek in huis.

Download: iOS/Android

Google Chrome

Google Chrome

Veel apps voor Chromecast zijn handig voor het casten van media naar je tv. Maar stel nou dat je bepaalde tabbladen of je hele bureaublad wilt casten.

Dan kun je daar het beste de Google Chrome-app voor gebruiken. Kies zelf welk tabblad je laat zien op tv, door deze simpelweg te casten vanaf je Chrome-browser op je laptop.

Uiteraard is ook deze app gratis te downloaden en hoef je hem alleen te installeren voordat je kunt beginnen. Om te casten druk je alleen maar op het Cast-icoontje rechts van de webpagina.

Wil je precies weten hoe het casten van je beeldscherm naar de tv werkt? Bekijk dan onze blogpost over dit onderwerp.

Download: iOS/Android

Videoland

Videoland

Inmiddels behoorlijk populair in Nederland is de app van Videoland. Het principe werkt hetzelfde als bijvoorbeeld Netflix alleen is Videoland meer gericht op de Nederlandse markt.

Want naast veel internationale toptitels kun je op Videoland ook veel nationale films, programma’s en series bekijken.

De app is beschikbaar voor iOS en Android. Echter is Videoland een betaalde service waar maandelijkse kosten aan vastzitten.

Download: iOS/Android

Plex

Plex

Plex is een manier om al je media beschikbaar te maken op verschillende apparaten waaronder de Chromecast.

Het leuke aan deze app is dat jouw bestaande mediabibliotheek op bijvoorbeeld je laptop, als het ware wordt aanvult met ontbrekende content.

Dus stel je hebt een album of film geüpload, dan zal Plex dit aanvullen met bijvoorbeeld foto’s, posters, samenvattingen en nog veel meer.

Je kunt vervolgens de media via de Chromecast streamen naar je tv. Download Plex volledig gratis voor iPhone of Android.

In de app zelf kun je als gebruiker echter wel bepaalde aankopen doen, waarmee je dan handige extra functies kunt gebruiken.

Download: iOS/Android

Tricky Titans

Tricky Titans

Het idee van deze Chromecast-app is om als reus je persoonlijke berg te verdedigen, waarbij je probeert op tactische wijze de berg van jouw tegenstander te vernietigen.

Tricky Titans is gratis te downloaden en kan door maximaal vier spelers tegelijk gespeeld worden. Hij is beschikbaar op zowel iOS als Android.

Download: iOS/Android

Just Dance Now

Just Dance Now

Voor een gratis Chromecast-app is Just Dance Now meer dan je zou verwachten. Met een hele lijst aan beschikbare liedjes waarop gedanst kan worden, is deze app ideaal om een regenachtige middag aan te spenderen.

Vooral kinderen kunnen zich hier uren mee vermaken en het mooiste van alles is… Je hebt naast een tv alleen je smartphone en de Chromecast nodig!

Dankzij de sensoren in je smartphone, krijgt de app een idee van je daadwerkelijke dansmoves. In de praktijk werkt dit niet altijd even nauwkeurig, maar buiten dat is Just Dance Now een prachtige manier om zowel kinderen als volwassen te vermaken.

Ondanks dat je in de app bepaalde aankopen kunt doen, is deze verder wel gratis beschikbaar voor iOS en Android.

Download: iOS/Android

Twitch

Twitch

Misschien niet de meeste bekende uit dit lijstje apps voor Chromecast. Voor veel gamers zal bij de naam wellicht een belletje doen rinkelen.

Elk uur van de dag bekijk je duizenden streams op Twitch. Dankzij de ondersteuning voor Chromecast, stuur je livestreams vanaf je smartphone, tablet of laptop naar je tv.

De app is gratis beschikbaar op zowel iOS als Android.

Download: iOS/Android

Bekijk eens onze lijst met Chromecast spelletjes voor de leukste spellen op je tv. Navigeer via deze link naar het artikel!

Kodi

Kodi

Deze app werkt in principe als een media center voor thuis. Je zult alleen wel zelf de content moeten aanleveren. Zie het als een opslag voor al je muziek, films, tv-programma en foto’s.

Met de Kodi-app cast je deze media eenvoudig naar je tv. Tevens is het mogelijk hierop bepaalde ’third party’ plug-ins te installeren, waardoor je als gebruiker beschikt over nog meer mogelijkheden.

Helaas is Kodi officieel gezien niet beschikbaar voor iOS gebruikers. Wil je met je iPhone toch gebruik maken van Kodi? Dan zul je eerst een jailbreak moeten uitvoeren. Wat niet direct het meest verstandige is om te doen natuurlijk.

Download: Android

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Smart Home advies
Smart home top 10's
Laatste blogs