iRobot Roomba bedienen met je stem via Google Assistant

Dit is een afbeelding van Irobot Roomba bedienen met je stem

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Je kunt sinds kort je iRobot Roomba bedienen met je stem via Google Assistant of Amazon Alexa. Het bedrijf komt namelijk met een wonderbaarlijke upgrade voor de “iRobot HOME App”.

De iRobot’s met wifi zijn tegenwoordig in staat verbinding te maken met je Google Assistant of Amazon Alexa. Dit houdt in dat je deze apparaten door middel van spraakopdrachten bestuurt.

Uiteraard bestaan er ook andere robotstofzuigers die geschikt zijn voor Google Home. In dit artikel vertellen we je hier graag wat meer over! Ben je benieuwd naar de beschikbare commando’s, voordelen en functies van de iRobot Roomba? lees deze blog dan vooral even verder!

Misshien ook interessant:

iRobot Roomba bedienen met je stem!

Voordat je iRobot Roomba kunt gaan bedienen met je stem, download je de nieuwste versie van de “iRobot HOME App” in de Google Play of App store.

Ervan uitgaande dat je beschikt over een slimme speaker met een smart home platform als Amazon Alexa of Google Assistant, wat zijn dan eigenlijk je mogelijkheden?

iRobot Roomba bedienen met je stem
iRobot Roomba

Met behulp van je ‘personal assistant’ kun je opdrachten geven aan je iRobot. Je zegt bijvoorbeeld: ‘Hey Google, start iRobot Roomba’ en vervolgens begint het apparaat met zijn ingeplande taak.

In principe laat je hem starten, pauzeren en terugkeren naar zijn laadstation door simpelweg een bepaald commando te geven. Wil je het apparaat alsnog handmatig bedienen, dan kan dit met de aan/uit knop aan de bovenzijde.

IRobot Roomba commando’s

De iRobot Roomba bedienen met je stem, doe je door middel van de volgende commando’s. Geef de volgende commando’s aan je iRobot om hem te starten, pauzeren, hervatten of stoppen:

‘Hey Google, start de Roomba!’

‘OK Google, pauzeer de Roomba!’

‘Hey Google, hervat de Roomba!’

‘OK Google, stop de Roomba!’

Je kunt de robotstofzuiger ook terugsturen naar het oplaadstation. Om de iRobot te docken, geef je de volgende commando’s:

‘Hey Google, stuur de Roomba naar de Home Base!’

‘Hey Google, laat de Roomba terugkeren naar het oplaadstation!’

Wil je weten wat de robotstofzuiger op dat moment precies aan het doen is? Gebruik de volgende commando’s om de status van je iRobot te checken:

‘OK Google, wat is de status van mijn Roomba?’

“Hey Google, wat is Roomba aan het doen?”

Ben je nieuwsgierig naar zijn huidige locatie van iRobot Roomba? Gebruik dan deze handige Google home commando:

‘Hey Google, waar is Roomba?’

‘OK Google, vind Roomba?’

Stel je wilt een bepaalde kamer gestofzuigd hebben dan gebruik je daar deze opdrachten voor:

‘Hey Google, maak de woonkamer schoon?’

‘OK Google, maak mijn kamer (naam kamer) schoon’

Met je stem de iRobot Roomba bedienen is dus vrij gemakkelijk. Daarnaast zijn er ook genoeg andere Google Home opdrachten beschikbaar in Nederland.

Denk bijvoorbeeld aan opdrachten voor Philips Hue, YouTube en Spotify. Zo creëer je binnen no-time het perfecte sfeerlicht in huis, of speel je jouw favoriete muziek af op je tv.

Voordelen van de iRobot HOME App

Om te beginnen zorg je ervoor dat je de nieuwste softwareversie van de iRobot HOME App bezit.

Daarbij vereist de app geen wifi-verbinding voor standaard functies als: schoonmaken, terugkeren naar laadstation en gericht reinigen.

Wil je echter de iRobot Roomba bedienen met je stem, dan dien je het apparaat te verbinden met je draadloze netwerk.

Nadat het apparaat is verbonden, krijg je een melding met informatie over zijn status of de hoeveelheid vuil op je vloer. Zo weet je dus op elk moment van de dag, wat er zich op je vloer bevindt.

Verder beschikt de iRobot HOME App over een “Clean map” functie. Deze mogelijkheid geeft je een duidelijk beeld van bepaalde schoonmaakroute of een overzicht van relevante statistieken zoals de taakduur en oplaadtijd.

Handige functies van iRobot Roomba

Tijdens het stofzuigen analyseert de iRobot Roomba je vloer met sensoren. De gevoelige sensoren sturen middels een automatisch bericht de resultaten door naar je smart device. Hierdoor krijg je een duidelijk overzicht van zijn schoonmaak prestaties.

iRobot HOME App
Slimme stofzuiger

Met behulp van Dirt Detect-technologie bespeurt de iRobot Roomba de meest vieze delen in huis. Denk bijvoorbeeld aan de gang, woonkamer of keuken.

De stofzuiger blijft zijn schoonmaakdiensten op deze manier continue verbeteren. Kamers die meer werk nodig hebben, die maakt hij dan de volgende keer wat grondiger schoon.

Functies van de iRobot HOME App

Met de functies van de iRobot HOME App kun je diverse instellingen veranderen van de iRobot Roomba. Denk hierbij aan schoonmaak routines instellen, starten, onderbreken of beëindigen.

Je kunt de iRobot HOME App daarnaast ook gebruiken om toegang te krijgen tot exclusieve functies, ondersteuning en updates.

Je registreert je iRobot onder een willekeurige naam. Stelt je eigen reinigingsvoorkeur in en regelt daardoor precies op welke gebieden de iRobot Roomba stofzuigt.

Conclusie

Een iRobot Roomba bedienen met je stem kan behoorlijk interessant zijn voor bepaalde mensen. Zorg er wel voor dat je de iRobot HOME App bezit en een stabiele draadloze wifi-verbinding.

Dan kun je de tijd die je normaal gesproken aan het stofzuigen bent, steken in activiteiten die over het algemeen een stuk meer voldoening geven.

De combinatie met Google Assistant of Amazon Alexa zorgt ervoor dat je dit soort huishoudelijke klusjes ook gewoon vanaf de bank kunt doen.

Bekijk ook eens het slimme deurbellen advies voor een veilig huis. Op deze adviespagina vind je namelijk een uitgebreid slimme deurbellen advies

Bekijk ook eens:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Smart Home advies
Smart home top 10's
Laatste blogs