Beste robotstofzuigers voor Google Home

Beste robotstofzuigers voor Google Home

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Ben jij toevallig nog op zoek naar een nieuwe robotstofzuiger? Zo’n technologisch hoogstandje is natuurlijk ideaal voor in je smart home. Hier op de redactie van Lazylife.nl zijn we behoorlijk enthousiast over deze moderne stofzuigers. In deze blog vind je daarom meer info over de beste robotstofzuigers voor je Google Home.

Veel nieuwe modellen die tegenwoordig op de markt komen beschikken over de meest uiteenlopende functies en mogelijkheden. Hier hangt natuurlijk ook een bepaald prijskaartje aan vast. Een duurzame robotstofzuiger voor Google Home kost dus ook al vrij snel een paar honderd euro.

Toch zijn er momenteel ook minder kostbare varianten te krijgen. Bedenk jezelf echter wel dat je voor zo’n relatief lage prijs meestal niet meer dan een instapmodel in huis haalt.

Dus stel je hebt toevallig al een prachtig pareltje op het oog? Werp dan naast de prijs ook altijd even een korte blik over de belangrijke specificaties van het apparaat. Zo haal je namelijk altijd een geschikte robotstofzuiger in huis en weet je teleurstellingen te beperken tot een minimum.

Robotstofzuigers voor Google Home

In het onderstaande rijtje zie je direct welke robot stofzuiger voor Google Home de beste keus is. Gebaseerd op online reviews en ervaringen is deze selectie samengesteld.

Bol.com boordeling:
4.4/5
Bol.com boordeling:
4.3/5
Bol.com boordeling:
5/5

Wat zijn de beste robotstofzuigers voor Google Home?

Aan de hand van een aantal essentiële kenmerken hebben we wat ons betreft de beste robotstofzuigers voor Google Home geselecteerd en vervolgens ook met elkaar vergeleken. Zo kies je hopelijk direct het juiste model dat volledig aansluit bij jouw wensen, behoeften en budget.

Mocht je trouwens geen Google Home thuis hebben staan, maak je dan vooral geen zorgen. Alle modellen uit onderstaande lijst zijn namelijk voorzien van wifi en soms zit er zelfs een afstandsbediening bij. In principe kun je ze dus allemaal met je smartphone of tablet bedienen.

iRobot Roomba 960

De iRobot Roomba 960 is gegarandeerd één van de beste robotstofzuigers voor Google Home. Dit product is speciaal ontworpen om harde vloeren, tapijten en vloerbedekkingen te reinigen. De robot maakt probleemloos een hele verdieping schoon en slaat geen enkel randje, hoekje of kiertje over.

De Roomba 960 is uitgerust met een slim navigatiesysteem, zodat hij precies weet welk gebied hij reeds heeft schoongemaakt en waar de robot nog niet is geweest. Ook wordt de plattegrond van je huis opgeslagen, zodat de robot in de toekomst nog efficiënter kan schoonmaken.

Volgens iRobot beschikt de stofzuiger over tot wel tien keer de zuigkracht ten opzichten van de 600-serie. Bovendien gebruikt de robot een zijborstel waarmee hij nauwkeurig langs randen en plinten kan schoonmaken. De robotstofzuiger voorkomt eveneens klitten, zodat de haren van je huisdier probleemloos in het opvangreservoir belanden.

Robotstofzuigers voor Google Home

Dankzij de bijhorende smartphone app kun je makkelijk inplannen op welke dagen, tijdstippen en zelfs welke kamers worden schoongemaakt. In principe kun je zo zorgen dat er de hele week geautomatiseerd wordt gestofzuigd.

De iRobot Roomba 960 heeft een opvangreservoir van 0,6 liter en heeft hiermee voldoende capaciteit om tot wel 120 m² vloer te reinigen. Het reservoir is bovendien makkelijk te verwijderen en nog eenvoudiger te legen.

Met een accuduur van 120 minuten heeft de iRobot Roomba 960 een behoorlijk lange bedrijfstijd. De lithiumbatterij heeft ongeveer 180 minuten nodig om volledig op te laden. Raakt de accu tijdens het schoonmaken leeg, maak je hier dan zeker geen zorgen over.

De iRobot Roomba 960 zal nadat hij weer is opgeladen direct teruggaan naar de plek in huis waar hij is gebleven. De stofzuiger bereikt een maximaal geluidsniveau van 33 dB en wordt geleverd met een fabrieksgarantie van 12 maanden.

Xiaomi Mijla Roborock S50

Het bedrijf Xiaomi link je misschien niet direct aan de beste robotstofzuigers voor je Google Home. Toch beschikt de Mijla Roborock s50 over een aantal slimme functies om de vloer van je smart home grondig schoon te maken.

Denk bijvoorbeeld aan een tapijt-sensor, anti-vastloopsysteem en zelfs een dweilfunctie.

Bovendien is hij makkelijk te bedienen via de smartphone-app en kun je de robot koppelen met smart home platformen zoals Amazon Alexa, Google Assistant en Mi Home.

Robotstofzuigers voor Google Home

De Roborock s50 is uitgerust met een setje gevoelige sensoren om te voorkomen dat je meubels beschadigen. Dankzij de automatische tapijt-sensor wordt de zuigkracht direct verhoogt als de robot een tapijt of vloerkleed schoonmaakt.

Het opvangreservoir van 0,6 liter zorgt ervoor dat ook deze stofzuiger makkelijk een hele verdieping in huis kan reinigen. Naast stofzuigen beschikt deze robot over een dweilfunctie

Belangrijk om te weten is dat de Roborock s50 géén aparte afstandsbediening heeft, maar wel gewoon met je smartphone, tablet en slimme speaker bediend kan worden.

Lees ook:

iRobot Roomba 671

De Roomba 671 kost een stuk minder dan andere robotstofzuigers van iRobot. Hiermee is dit ook direct de goedkoopste robot van de hele Roomba-serie.

Deze populaire stofzuiger is de meest eenvoudige variant omdat hij veel slimme functies van de duurdere modellen mist. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van een dweilfunctie, afstandsbediening en hij keert niet automatisch terug naar het basisstation.

Wil je meer weten over robot gestuurde grasmaaiers? Bekijk dit>>

Robotstofzuigers voor Google Home

Toch haal je nog steeds een prima product in huis als je besluit om voor deze betaalbare optie te gaan. Met een accuduur van 90 minuten en een opvangreservoir van 0,6 liter doet deze robotstofzuiger niet onder ten opzichten van zijn grotere broers.

De Roomba 671 is ontzettend makkelijk te bedienen via de iRobot-app en heeft een ingebouwd anti-vastloopsysteem. Allerlaatst kun je hem moeiteloos koppelen met Google Assistant, Amazon Alexa en IFTTT.

Cecotec Conga 3290

Deze robotstofzuiger zorgt ongetwijfeld voor een blinkende vloer in je smart home. De Cecotect Conga 3290 beschikt namelijk over een aantal ongekende poetskwaliteiten. Denk bijvoorbeeld aan nauwkeurige lasernavigatie waarmee hij meerdere kamers in kaart kan brengen.

Als één van de beste robotstofzuigers voor Google Home reinigt de Cecotect Conga 3290 op vier verschillende manieren. De robot veegt en stofzuigt eerst de vloer en schrobt en dweilt hem vervolgens ook. Zo blijft er natuurlijk helemaal geen vuil meer op je vloer liggen!

Bovendien wordt de zuigkracht automatisch verhoogt als de stofzuiger tapijten en vloerbedekkingen schoonmaakt. De zijborstel van de robot maakt de moeilijk bereikbare plaatsen schoon. Hij veegt moeiteloos langs smalle randen en tussen kleine kiertjes.

Robotstofzuiger voor Google Home

De ingebouwde sensoren detecteren ruim op tijd afgronden, zodat de robot bijvoorbeeld niet van de trap kan vallen. Bovendien worden de reeds in kaart gebrachte kamers geregistreerd in de bijhorende smartphone-app.

De Cecotec Conga is uiteraard ook geschikt voor Google Assistant en Amazon Alexa. Je kunt hem hierdoor taken laten uitvoeren door middel van korte spraakopdrachten.

Begint de accu leeg te raken dan keert de robot terug naar zijn oplaadpunt. Zodra de batterij vol is gaat de robot weer gewoon verder op de plek waar hij eerder was gebleven.

Neato Botvac D7

De Neato Botvac Connected D7 staat bekent om het unieke D-vormige design van de stofzuiger. Het is vooral de rechthoekige vorm van de stofzuiger die ervoor zorgt dat hij ook moeilijk bereikbare hoeken en randen in huis kan bereiken.

Meestal zijn de beste robotstofzuigers voor Google home voorzien van een compacte, centrale borstel om alle stofdeeltjes en overig vuil in het opvangreservoir te vegen.

Daarentegen bezit de D7 een veel bredere borstel aan de voorkant, die bovendien ondersteuning krijgt van een kleinere zijborstel. Deze tweede borstel helpt bij het reinigen van randen en hoeken die moeilijk bereikbaar zijn.

Ook dit model beschikt over een hele reeks functies om je huis te reinigen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een lasergestuurd navigatiesysteem waarbij meerdere verdiepingen worden opgeslagen. Ook de spraakbediening via Amazon Alexa en Google Assistant is geen probleem.

Let trouwens goed op dat Google Assistant niet in elke land wordt ondersteund. Je zult de spraakcommando’s dus eventueel in het Engels moeten uitspreken, anders begrijpt de Google Home-speaker niet precies wat je bedoelt.

Afsluitend heeft ook de Neato Botvac D7 een functie waarmee je precies kunt zien welke kamers van je smart home al zijn schoongemaakt. Ideaal voor ruimtes zoals de keuken en woonkamer, die relatief vaak gestofzuigd moeten worden.

Kenmerken van robotstofzuigers

Robotstofzuigers zijn voorzien van een kleine motor die zorgt dat ze zich kunnen verplaatsen in huis. Door middel van borstels of rollen vegen ze stofdeeltjes, kruimels en andere viezigheid van de vloer rechtstreeks in hun opvangreservoir.

Veel nieuwe robotstofzuigers brengen zelfs volledige kamers in kaart en sturen vervolgens de verworven status van je vloer door naar de bijhorende app op je smartphone. Zo kun je meteen beslissen welke kamers de stofzuiger mag schoonmaken en wanneer.

Daarbij komt dat je de meeste robotstofzuigers prima kunt verbinden met smart home platformen zoals Google Assistant en Amazon Alexa. Je kunt de robotstofzuiger dan ook bedienen door middel van diverse Google Home commando’s. Zo heb je meer controle over een aantal handige opties zoals het plannen van schoonmaaktijden, het starten van routines en nog veel meer.

Wil je bijvoorbeeld de vloer in je woonkamer stofzuigen? Dan hoef je met je stem eigenlijk alleen nog maar een bepaald commando geven. Vervolgens schiet de robotstofzuiger automatisch uit de startblokken en begint met de schoonmaakroutine.

“Hoe dikker het tapijt of de vloerbedekking, hoe meer vermogen en accu de robotstofzuiger zal verbruiken”.

Over het algemeen beschikt een robotstofzuiger over minder vermogen dan een normale variant. Je kunt ze dus prima gebruiken om egale vloeren en dunne vloerbedekkingen schoon te maken.

Dus stel dat ze bijvoorbeeld over een dikke pluizige vloerbedekking heenrijden, dan kost dat behoorlijk wat vermogen. Zulke vloeren en ondergronden zijn meest dus ongunstig voor de accuduur van de robotstofzuiger.

In zo’n situatie is de kans groot dat de motor vastloopt voordat de hele kamer is schoongemaakt. Sommige stofzuigers zijn echter al slim genoeg dat ze terugkeren naar de plek waar ze zijn gestopt om hun klusje toch nog even af te maken.

Misschien ook interessant:

Belangrijke eigenschappen

Hieronder vind je uitleg over de meest belangrijke eigenschappen van de beste robotstofzuigers voor je Google Home. Zo weet je bijvoorbeeld waar je goed op moet letten voordat je per ongeluk een verkeerde aankoop doet.

Zuigkracht: over het algemeen is de zuigkracht van een robotstofzuiger minder sterk dan die van een normale stofzuiger. Dankzij de moderne technologieën zijn veel robotstofzuigers inmiddels uitgerust met behoorlijk krachtige reinigingssystemen. Hierdoor valt het verschil in zuigkracht bijna niet meer te merken.

Accuduur: de tijd dat een volle batterij mee gaat, is grotendeels afhankelijk van het type stofzuiger en hoeveel vermogen de accu verbruikt. Het gemiddelde stroomverbruik ligt meestal ergens rond de 50 Watt. Dit staat gelijk aan ongeveer 90 minuten stofzuigen.

Navigatie: de beste robotstofzuigers voor Google Home zijn uitgerust met een behoorlijk accuraat navigatiesysteem. Denk hierbij aan diverse sensoren waardoor de stofzuiger kan manoeuvreren tussen meubels en andere spullen in huis.

Platform: robotstofzuigers kun je meestal eenvoudig bedienen met een afstandsbediening, smartphone-apps en smart home platformen. Dit zijn bijvoorbeeld Google Assistant, Amazon Alexa en IFTTT.

Uiteraard kun je zo’n slimme kruimeldief ook gewoon handmatig programmeren met je smartphone. Laat de robot bijvoorbeeld alleen schoonmaken op het moment dat jij niet thuis bent.

Prijs: in het verleden waren de meeste robotstofzuigers voor veel huishoudens onbetaalbaar. Tegenwoordig kan de prijs van zo’n kleine kruimeldief behoorlijk variëren. Afhankelijk van de specificaties ligt de prijs meestal ergens tussen de 100 – 500 euro.

Opvangreservoir: al die kruimels en stofdeeltjes komen vanaf de vloer vaak direct in het opvangreservoir terecht van de stofzuiger. De meeste reservoirs hebben een inhoud van ongeveer 0,5 liter.

Tip: gebruik deze stofzuigers straks met de Google Wifi bij het verbinden met een Google Home. Dat is tevens het vernieuwende mesh-systeem van Google. Je schakelt zo de wifi snelheid in je huis binnen no-time over naar de zesde versnelling.

Ondersteunende app: veel robotstofzuigers beschikken over een ondersteunende app waarmee het apparaat eenvoudig bediend kan worden.

Dweilfunctie: sommige modellen hebben naast de mogelijkheid om te stofzuigen, ook een ingebouwde dweilfunctie.

Betrouwbare merken

Er zijn inmiddels behoorlijk wat merken die natuurlijk allemaal beweren dat ze de beste robotstofzuigers voor Google Home fabriceren. Hieronder lees je meer over de drie grote spelers binnen deze groeiende branche.

iRobot

iRobot is een robotbedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen van innovatieve robotstofzuigers. Het bedrijf wil op deze manier zorgen dat mensen zowel binnen- als buitenshuis meer gedaan krijgen.

Xiaomi

Het verfrissende bedrijf Xiaomi is een Chinese fabrikant van diverse elektronische apparaten waaronder dus ook robotstofzuigers. Het bedrijf bestaat sinds juni 2010 en is gevestigd in Peking.

Neato

Het bedrijf Neato slimme robots die het leven van ons allemaal een stukje beter kunnen maken. Daarbij zien zij het liefst een wereld met slimme producten zoals robotstofzuigers in elke woning.

Cecotec Conga

Cecotec is een Spaans bedrijf gespecialiseerd in diverse elektrische apparaten en huishoudelijke artikelen. Hierbij bedenkt Cecotec innovatieve oplossingen waarmee ze proberen in te spelen op de steeds veranderende wensen en behoeften van hun doelgroep.

Voordelen van robotstofzuigers voor Google Home

Een groot voordeel van de beste robotstofzuigers voor Google Home is dat je de robots kunt gaan bedienen met je stem. Aan de hand van een serie commando’s kun je de stofzuiger diverse opdrachten laten uitvoeren.

De meeste spraakopdrachten zijn zo kort mogelijk gehouden om eventuele verwarring te voorkomen. Een iRobot Roomba kun je bijvoorbeeld de volgende commando’s geven:

Hey Google, start iRobot Roomba!

OK Google, begin met stofzuigen!”

“OK Google, maak de (naam kamer) schoon.”

“Hey Google, stuur de Roomba naar de Home Base.”

In sommige gevallen is de Nederlandse taal echter nog niet beschikbaar. Wil je toch gebruik maken van spraakopdrachten dan zul je hiervoor de taalinstellingen moeten veranderen.

Voor het gemak zetten we hieronder nog even kort een aantal algemene voordelen van robotstofzuigers op een rijtje voor je.

  • Automatisch opladen en hervatten
  • Geen last meer van vuil, stof en huisdierharen
  • Beperkt geluidsniveau
  • Draadloos
  • Instelbare routines en tijdschema’s
  • Navigatiesystemen en sensoren
  • Dweilfunctie en vuil-detectie

Vergelijkingstabel van de beste robotstofzuigers voor Google Home

Hieronder vind je een tabel waarin we de beste functies en mogelijkheden van alle robotstofzuigers voor Google Home met elkaar vergelijken. Zo zie je direct welke stofzuiger je het beste kunt gebruiken in je smart home.

Uiteindelijk is de keuze natuurlijk aan jezelf! Heb je verder nog brandende vragen? Stel ze dan gerust in de comments!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Smart Home advies
Smart home top 10's
Laatste blogs