Google Home Mini review in het Nederlands: onze ervaring!

Google Home mini review

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

De Google Home Mini is een succesvol smart home product. Het is dan ook niet meer dan logisch dat steeds meer mensen een slimme speaker in huis nemen. Aangezien we momenteel overspoelt worden door allerlei websites die volstaan met Google Home en Mini speakers, komen we met een oprechte en eerlijke review. 

We zullen daarom in deze Nederlandse Google Home Mini review het smart home product kritisch bekijken en er onze oprechte mening over geven.

Om het product direct te bekijken, klik je op de onderstaande button:

Google Home mini

Smart home platform: Google Assistent

Ondersteuning Nederlandse taal: Ja

Aansluiting - Accuduur: Netstroom

Prijsindicatie: 49,95

Wat is een Google Home Mini speaker?

De Google Home Mini is een slimme speaker die net als de andere Google Home speakers allerlei handmatige taken van je overneemt. Om de slimme speaker goed te kunnen beoordelen is het handig als je weet wat de Google Home Mini precies is. Daarom komen we nu met een korte en bondige uitleg. 

De mini speaker werkt samen met de Google Assistent. Dit is een persoonlijke hulpkracht die allerlei commando’s en opdrachten voor je uitvoert en via een wifi verbinding andere apparaten kan bedienen. Bijvoorbeeld je verlichting, stofzuiger, gordijnen, Chromecast en andere huishoudelijke apparaten. 

Google Home mini review

Ja start de Google Assistent op door ‘Hey Google’ of ‘OK Google’ te zeggen. Vervolgens geef je een opdracht of commando

Indien je geen geduld, creativiteit en inbeeldingsvermogen hebt, dan is een Google Mini speaker misschien niet de moeite waard. Je gaat dan simpelweg snel geïrriteerd of verveeld raken.

Nu denk je waarschijnlijk wel wat voor nut het heeft om een persoonlijke assistent in huis te hebben, terwijl je alles met de hand kunt bedienen? Het bijzondere is datgene wat Google Home Mini voor je uit handen kan nemen.

Het geheim zit hem in de manier waarop je een Google Home Mini gebruikt. Enerzijds via de Google Home app en anders via mondelinge spraakopdrachten.

Nadat je de slimme speaker hebt, is onderzoek doen naar de mogelijkheden en functies een absolute must. Hieronder staan een aantal artikelen om je daarbij te helpen. 

De Google Home Mini speaker

Voor deze Google Home Mini review hebben we onze slimme speaker grondig onderzocht. De speaker wordt geleverd in een compacte doos. Hierin zit de Google Home Mini, stroomkabel, adapter en bijbehorende handleiding. 

De mogelijkheden van de Google Home Mini zijn dankzij Google Assistent snel zichtbaar. Je gebruikt de spraakassistent voor verschillende features. Denk hierbij aan vragen beantwoorden, zoeken via spraak, radioberichten luisteren of (Philips Hue) lampen bedienen.

Tips voor Google Home

Bovendien kun je de speaker vragen voor het allerlaatste nieuws en meest recente weerberichten. Of vraag de kortste route naar je werk en ontvang deze via de app op je smartphone. 

Naast de interactie, gaan we in onze Google Home Mini review dieper in op de mogelijkheden van Google Assistent binnen een smart home.

Nederlandse taal ondersteuning

De Google Home en Mini ondersteunen de Nederlandse taal. De andere Google speakers zoals de Hub en Max kunnen helaas nog niet samenwerken met de Nederlandse assistent. 

Wat ons daarbij opvalt, wat betreft de Nederlandse ondersteuning, is dat bepaalde features niet optimaal functioneren. Of zelfs helemaal niet werken. Soms begrijpt de assistent je commando’s niet, waardoor je een verkeerd antwoord krijgt op je vraag. 

Daarom kunnen we ook met zekerheid zeggen dat op het gebied van spraakbediening en Nederlandse taal ondersteuning er bij Google nog veel ruimte is voor verbetering.

Mogelijkheden met Google Home mini

De Google Home en Mini zijn qua functies hetzelfde. Beide speakers kunnen verbinding maken met huishoudelijke apparaten. Zodat je deze vervolgens draadloos via de persoonlijke assistent kan bedienen 

Toch zien we dat je een smart home product niet handsfree kan bedienen zonder een geïntegreerde assistent. Deze dienen namelijk onderling aan elkaar verbonden te zijn. Anders is het bedienen van je apparaten via spraak niet meer dan slechts een mooie droom.

Ook nemen we een belangrijk verschil waar, zodra je de mini speaker handmatig wilt bedienen. De Mini heeft onzichtbare knoppen aan de zijkant die alleen op touch reageren. Dit is nogal onpraktisch wanneer je bijvoorbeeld het volume van de speaker handmatig wil bedienen. 

Anderzijds vinden we dat spraakbesturing niet van de een op de andere dag geleerd is. Er zijn immers veel commando’s en opdrachten beschikbaar, die een specifieke behoefte vervullen.

Maar ervaring leert. Namelijk als je de Google Home Mini regelmatig met je stem gebruikt, je steeds sneller alle opdrachten onder de knie krijgt.

Daarnaast kun je de Google Mini gebruiken om je smart tv te bedienen. Een slimme tv is erg handig en perfect voor in je smart home.

Totale bediening van je smart home 

We gaan het nu in deze Google Home Mini review hebben over de volgende heerlijke feature. De naam wekt waarschijnlijk al het vermoeden op dat je verschillende smart home producten tegelijk kunt bedienen. 

Houd hierbij wel rekening dat je apparaten koopt die compatibel zijn met Google Assistent of in het bezit bent van een slimme stekker

Kijk maar eens naar slimme verlichting. Bijvoorbeeld kun je dit type lampen alleen via spraakopdrachten activeren zodra ze aan elkaar gekoppeld zijn. Een goed voorbeeld hiervan zijn de Google Home opdrachten voor Philips Hue.

Toch vinden we dat je het beste resultaat behaalt wanneer je verschillende apparaten via Google Assistent met elkaar koppelt. Enorm handig. Want zo kun je elk apparaat toevoegen aan een groep, ruimte of specifieke kamer. Dit betekent dat je een gehele groep met slechts één commando kunt bedienen. 

Design aspecten van de Google Home Mini

Uiteraard bespreken we in deze Google Home Mini review kort de uiterlijke kenmerken van de speaker. Daar valt ons al direct op dat het een compacte speaker is met een gewicht van 173 gram en een bijzonder minimalistisch ontwerp.

Het is een mooi, rond en ergonomisch design. Ook zit er aan de bovenzijde een stoffen textuur. Die de speaker niet alleen zijn elegante uitstraling geeft, dit zorgt ook voor bescherming tegen spatwater en krassen. 

Google Home mini review

Als je kijkt naar de combinatie van ronde vormen en gebruikte materialen. Vinden we dat de speaker meer lijkt op een premium en luxe product. Naast zijn tastbare verschijning is de Google Home Mini verkrijgbaar in de kleuren grijs, wit en koraal.

Omdat je het product in meerdere kleurvariaties kunt kopen, zijn we van mening dat hij past bij diverse huisstijlen. Maar ook fijn wanneer je gewoon op zoek bent naar een onopvallende slimme speaker..

De voordelen van Google Home Mini

Naast de design aspecten, functies en mogelijkheden biedt de Google Home Mini ook een aantal voordelen. Om je een beeld te geven van de voordelen, hebben we deze voor je op een rijtje gezet. Deze zijn:

  1. Beantwoorden van vragen. De slimme speaker maakt gebruik van Google Knowledge Graph. Dit is een verzameling van vragen en antwoorden over de meest uiteenlopende onderwerpen. Hierdoor kan de Google Assistent een accuraat en onderbouwd antwoord geven op al jouw vragen.
  2. Casten naar tv. Met de Google Home Mini heb je de mogelijkheid om video naar het grote scherm  te casten. Dankzij een Chromecast of tv met ingebouwde Chromecast kun je tv programma’s, films en muziek afspelen met je stem. 
  3. Google Voice Match. Google Voice Match is een handige optie om het gebruik van de Google Home Mini te personaliseren. Zo weet het apparaat precies bij welke persoon hij een bepaalde muziek moet opzetten. 
  4. Muziek streamen naar meerdere apparaten. Uiteraard is de Google Home Mini ook bedoeld voor het casten van audio. Je laat bijvoorbeeld op commando muziek afspelen op je Smart TV, Google Home of Chromecast Audio.
  5. Ondersteuning online muziekdiensten. De mini speaker ondersteunt Google producten als YouTube, Deezer, Spotify en Google Play Music. 
  6. Koppelen met een rookmelder, slimme speaker, slimme deurbel en meer. Ideaal voor mensen die houden van gemak en controle willen hebben over hun huis.

De nadelen van Google Home Mini

De nadelen mogen we in onze Google Home Mini review zeker niet vergeten. Want ook de Google Home Mini speaker heeft een aantal nadelen. Hier zijn volgens ons de meest relevante nadelen:

  1. Bellen. Bellen met Google Home Mini is niet mogelijk in Nederland! Deze functie is alleen beschikbaar in Amerika, Canada en het Verenigd Koninkrijk. Zodra deze functie beschikbaar is in Nederland, zul je dit ongetwijfeld teruglezen in onze lijst Google Home tips.
  2. Openingszin. Een ander nadeel van de Google Home Mini is dat je de startzin niet kan veranderen. Dit kan betekenen dat alle slimme speakers in huis kunnen reageren op hetzelfde commando. Maar ook bij een online video review, TV commercial of programma kan de speaker ongewenst een opdracht uitvoeren.
  3. Geen vervanging smartphone. De slimme speaker vervangt niet volledig je smartphone. De Google Home Mini neemt veel handmatige taken van je over. Maar bij sommige opdrachten, bijvoorbeeld voor Netflix of YouTube, kan de Mini net de verkeerde serie, film of documentaire opstarten. 
  4. Afluisteren. Zoals je misschien weet, luistert de Google Assistent 24/7 mee. Dus voor mensen die erg gesteld zijn op hun privacy, kan dit een nadeel zijn. 

Wat kost een Google Home Mini?

Op dit moment is de Google Home Mini de meest voordelige smart speaker verkrijgbaar in Nederland. In onze ogen heeft de Google Home Mini de beste prijs- en kwaliteitsverhouding. Want met een adviesprijs van € 49,95 is deze opvallend goedkoop. 

Google Home mini

Smart home platform: Google Assistent

Ondersteuning Nederlandse taal: Ja

Aansluiting - Accuduur: Netstroom

Prijsindicatie: 49,95

Daarbij komt bij dat hij al meer dan 50.000 keer is geactiveerd in Nederland. De mini speaker is een van de meest succesvolste ter wereld en de verkoop blijft ook in 2020 zeer snel toenemen.

Wat is onze ervaring met de Google Home Mini speaker?

Natuurlijk delen we in deze Google Home Mini review ook onze ervaringen. Want voordat je een Google Home Mini gaat kopen (of niet) wil je allicht weten wat de ervaringen van anderen zijn. 

Wat ons betreft is de mini speaker een top staaltje technologie en niet meer weg te denken uit ons huishouden. We gebruiken hem onder andere voor timers, wekkers, lichtbediening, de tv, radio en Google Home spelletjes.

Over het algemeen zijn we erg te spreken over de kwaliteit en mogelijkheden van de Google Home Mini. Ons enige minpunt hierbij is dan ook de Nederlandse taal ondersteuning. Er zijn al ontzettend veel functies beschikbaar in het Engels, alleen lang niet allemaal te gebruiken in de Nederlandse taal.

De koppeling met andere apparaten verloopt soepel en is erg gebruiksvriendelijk. Google heeft alle stappen duidelijk op hun website beschreven. Zodat ook een kind de Google Home makkelijk kan verbinden met de tv. 

Tevens bedienen wij onze Netatmo slimme deurbel met Google Home. Zo kunnen we via de slimme speaker antwoord geven op diegene die voor je deur staat.

Is een Google Home Mini de moeite waard?

Wij vinden de Google Home Mini zeker het overwegen waard. De slimme speakers van Google staan niet zomaar bovenaan in onze top 10 slimme speakers. Het is een eersteklas speaker met een compact design en uitgebreide functies. 

Ben je echter op zoek naar een slimme speaker die beschikt over een goede geluidskwaliteit? Dan raden we aan een wat duurder alternatief te kiezen. We zijn namelijk niet zo zeer te spreken over zijn functie als speaker. Het geluid is wat aan de zachte kant en we missen een diep basgeluid. Toch vanwege zijn uitblinkende prijs- en kwaliteitsverhouding is het een goed begin van je eerste stap richting een smart home.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Smart Home advies
Smart home top 10's
Laatste blogs