Smart led dimmer met druk/draaiknop van EcoDim

Smart LED dimmer

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

EcoDim introduceerde onlangs ’s werelds eerste Zigbee & Z-Wave smart led dimmer met druk/draaiknop. Uniek is dus de druk/draaiknop. Waar voorheen nog vele Zigbee/Z-Wave dimmers een puls schakelaar/druk dimmer hebben, is het EcoDim gelukt dit met de vertrouwde druk/draaiknop te produceren.

Dankzij het Zigbee en Z-Wave protocol is de led dimmer te koppelen met de meeste domotica/smart systemen, zoals Fibaro, Philips Hue, Google Assistant, Amazon Alexa, Wink en Vera.

Daarnaast is het mogelijk om de smart dimmer te bedienen via spraak als je deze in het Google Home of Amazon Alexa netwerk toevoegt. Met al deze opties samen heb je dus vele mogelijkheden voor het bedienen van je led verlichting, en dat allemaal in één dimmer.

Maar er zijn nog meer aspecten die deze draaidimmer uniek maken!

✓ Zigbee & Z-Wave ondersteuning
✓ Druk/draaidimmer
✓ Geschikt voor 0-200W led
✓ Geschikt voor de meeste domotica apps
✓ Spraakondersteuning (Amazon Alexa & Google Assistent/Home)
✓ Geschikt voor alle bekende merken afdekramen
✓ MIN en MAX licht afstelmogelijkheden ✓ Soft start systeem
✓ Geruisloos dimmen

Geschikt voor 0-200W led

Zo heeft de smart dimmer een aansluit vermogen van 0-200W led vermogen, hierop kan je dus een enkel 1W led lampje aansluit of enkele led panelen.

Echter betekent dit niet dat de smart dimmer je led verlichting altijd tot 0% kan dimmen. Het dimmen van lampen is namelijk ook afhankelijk van de kwaliteit van de dimbare driver van de lamp.

Zorg dus altijd voor ook kwalitatieve led verlichting. Led verlichting van de volgende merken zijn goed te dimmen, bijv.: Osram (LedVance), Megaman, IKEA, Philips en EcoBright.

Misschien ook interessant:

Zigbee & Z-Wave ondersteuning

De smart led dimmer is zowel te gebruiken met het Zigbee als het Z-Wave protocol. Middels een schuifje op de dimmer kan je het gewenste protocol instellen op de dimmer.

De updates hiervan gaan automatisch. Mocht je willen overstappen van Zigbee naar Z-Wave of andersom dan kan je de smart led dimmer eenvoudig resetten.

Geschikt voor alle bekende merken afdekramen

Daarnaast is de smart dimmer geschikt voor alle bekende merken afdekramen zoals Busch-Jaeger, PEHA, JUNG, Gira, Berker by Hager, Niko en Merten by Schneider en zo voort.

Zo kan je dus je eigen afdekmateriaal blijven gebruiken! Voor enkele merken heb je een hulpstuk nodig om dit passend te maken. Deze hulpstukken worden met de dimmer meegeleverd.

MIN en MAX-afstelmogelijkheden

Met de MIN én MAX-afstelling kan je het lichtniveau zowel in het lage als het hoge licht niveau afstellen. Hiermee haal je de beste dimbaarheid uit je led lampen. Tevens zorg je hiermee ervoor dat de led lampen in het lage en hoge lichtniveau niet gaan knipperen.

Soft start systeem

Ook beschikt de smart led dimmer over een soft start systeem. Dit zorgt ervoor dat de lampen op de laatst gebruikte stand aan gezet kunnen worden.

Als je de lamp bijvoorbeeld op 80% van het vermogen uitschakelt zal deze bij het inschakelen ook weer op 80% van het vermogen aangaan. Als je de lampen echter verder dan 10% omlaag dimt zullen deze bij het aanzetten wel op 10% van het vermogen weer aangaan.

Dit is om ervoor te zorgen dat alle aangesloten lampen genoeg vermogen krijgen om op te starten. De laatst gebruikte dimstand wordt dus onthouden bij het opnieuw inschakelen van de lampen.

Geruisloos dimmen

Daarnaast kunnen dankzij de hoge kwaliteit van de smart led dimmer alle lampen geruisloos gedimd worden.

Compleet geleverd

En tot slot wordt de smart led dimmer compleet geleverd inclusief afdekraam, dimmerknop en de benodigde hulpstukken voor het afdekmateriaal van Busch-Jaeger, Niko en JUNG.

Dus wil je voorbereid zijn op te toekomst maar toch ook de oude vertrouwde druk/draaiknop nog niet kwijt? Dan is dit meest complete smart led dimmer waar je naar op zoek bent.

Momenteel is de dimmer alleen nog verkrijgbaar bij EcoBright, maar het zal niet lang duren voordat de smart led dimmer overal te vinden is!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Smart Home advies
Smart home top 10's
Laatste blogs