Verschil Chromecast en Chromecast Ultra: welke kies jij?

Verschil Chromecast en Chromecast Ultra

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

In dit artikel lees je precies wat het verschil is tussen de Google Chromecast en Chromecast Ultra. Zo weet je binnen no-time welke features elke Chromecast heeft.

Google bracht in 2016 de Chromecast Ultra uit, maar deze is tot op heden nog niet vervangen. Daarentegen zit de ‘normale’ Chromecast wel alweer in zijn derde generatie.

Alleen welke versie past het beste bij jouw wensen op het gebied van films en video’s casten naar tv? Dat lees je allemaal hieronder!

Eigenschappen Chromecast

De standaard 3e generatie Chromecast is in feite hetzelfde apparaat als de Chromecast Ultra, maar dan zonder de 4K streaming opties. Daarvoor in de plaats komt deze Chromecast voor nagenoeg de helft van de prijs.

Als je niet van plan bent in 4K te streamen, of gewoon een Chromecast nodig hebt voor een minder gebruikte tv, dan is dit een uitstekende optie.

Google Chromecast V3

Aansluitingen: HDMI, Micro-USB

Resolutie: Full HD, 1080p op 60fps

Ondersteunde besturingssystemen: Android, iOS, Windows, Mac OS X, Chrome OS

Prijsindicatie: 39,-

Deze Chromecast is de mediastreamer die velen van ons al geruime tijd kennen. De derde generatie kan 1080p prima verwerken, is klein en ondersteunt 802.11ac wifi op zowel 2,4 GHz als 5 GHz.

Als je tv beschikt over een krachtige USB-poort, dan hoef je de bijgeleverde voedingsadapter niet eens te gebruiken.

Misschien ook interessant:

Eigenschappen Chromecast Ultra

De Chromecast Ultra blijft toch de beste Chromecast, hoewel deze niet de nieuwste is. De extra kracht zorgt simpelweg voor de geliefde 4K HDR-streaming kwaliteit. Deze versie is dus ook meer dan geschikt voor 1080p met snel opstarten en streamen.

Het is het extra geld zeker waard mits je ooit van plan bent om in 4K te gaan streamen. Daarnaast kan het natuurlijk zo zijn dat je een ethernet-verbinding nodig hebt voor je Chromecast.

De Chromecast Ultra biedt een stapje extra ten opzichte van de normale versie. Dit is vooral merkbaar op het gebied van beeldkwaliteit, resolutie en snelheid.

Google Chromecast Ultra

Aansluitingen: HDMI, Micro-USB, Ethernet-poort

Resolutie: tot 4K Ultra HD

Ondersteunde besturingssystemen: Android, iOS, Windows, Mac OS X, Chrome OS

Prijsindicatie: 69,-

De hardware in de Chromecast Ultra is in principe snel en krachtig genoeg om films en video’s te streamen, zonder daarbij steeds te moeten bufferen. Als je een 4K-tv hebt en de extra kosten kunt betalen, koop dan gewoon lekker de Chromecast Ultra.

De Chromecast Ultra maakt verbinding met 2,4 GHz en 5 GHz wifi, net als de reguliere Chromecast, maar heeft ook een 2×1 MISO-antenne (Multi Input Single Output) voor hogere netwerksnelheden en lage latentie.

Deze versie wordt standaard geleverd met een ethernet-poort ingebouwd in de voeding. Zo kun je de Chromecast Ultra vaak beter gebruiken in de verre uithoeken van het huis, omdat de wifi-verbinding hierdoor een stukje sterker is.

Verschil Chromecast en Chromecast Ultra

Als je op zoek bent naar de goedkoopste manier om te beginnen met streamen naar je tv en daarbij geen 4K-ondersteuning nodig hebt. Dan is de 3e generatie Chromecast eigenlijk al een prima keuze.

Het is de helft van de prijs van de Chromecast Ultra, waardoor deze aantrekkelijk is voor iedereen die niet zoveel geeft om die 4K beeldkwaliteit.

Google Chromecast (2018)

39
  • Streamen van smartphone naar tv
  • Aansluiten via HDMI-poort, Micro-USB
  • Full HD Beeldkwaliteit
  • Werkt met Google Assistant

Google Chromecast Ultra

69
  • Streamen van smartphone naar tv
  • Aansluiten via HDMI, Micro-USB, Ethernet
  • 4K Ultra HD Beeldkwaliteit
  • Werkt met Google Assistant

Wat betreft de Chromecast Ultra, deze is dus het dubbele van de prijs ten opzichten van de normale Chromecast. Voor dat beetje extra kun je dan wel weer streamen in 4K resolutie en zit er standaard een ethernet-adapter in de doos erbij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Smart Home advies
Smart home top 10's
Laatste blogs