Slimme verlichting advies

Slimme verlichting advies

Leuk dat je op zoek bent naar advies over slimme verlichting! Binnen deze categorie vind je alle informatie die je moet weten, voordat je bijvoorbeeld zo’n set smart lampen in huis haalt. 

Ons slimme deurbellen advies is voor iedereen die interesse heeft in dit innovatieve product en graag wat meer informatie wilt lezen hierover.

Denk aan het op afstand controleren van je lampen, de sfeer van het licht aanpassen en nog veel meer!

Slimme verlichting advies
Philips Hue E27 starterkit inclusief Google Home mini

Inhoudsopgave

Wat is slimme verlichting?

Iedereen weet natuurlijk hoe ouderwetse lampen werken, maar de slimme variant komt met meer mogelijkheden. 

Een slimme lamp beschikt over nieuwe technologieën waarmee je meer controle krijgt over je energieverbruik. Bovendien pas je in sommige gevallen gemakkelijk de kleur van het licht aan.

Wat kun je met slimme verlichting?

Wat zijn de mogelijkheden van slimme verlichting? Dit vroegen wij onszelf ook af daarom hebben wij dit slimme verlichting advies opgesteld. 

Met slimme verlichting in huis beheer je lampen met je smartphone. Schakel ze uit zonder daadwerkelijk thuis te zijn. Om dit moderne systeem verder te verduidelijken, hebben wij voor het gemak de belangrijkste functies op een rijtje gezet.

Functies van slimme verlichting

 • Controle op afstand
  Je kunt slimme verlichting vaak op afstand bedienen. Dit doe je door verbinding te maken via een app op je smartphone of tablet. Zodra je verbinding hebt, krijg je direct meer controle over je verlichting. Je zet bijvoorbeeld eenvoudig het licht aan vlak voordat je thuiskomt.

 • Energieverbruik 
  Slimme verlichtingssystemen verbruiken al minder energie dan bijvoorbeeld een traditionele lamp. Hierdoor bespaar je dus na enige tijd flink op je energiekosten.

 • Ondersteunende apps en platformen
  Dankzij de compatibiliteit met je smartphone, is slimme verlichting vaak te verbinden met verschillende apps en platformen. Als je bijvoorbeeld gebruik maakt van de Google Assistent, dan kun je slimme lampen bedienen met je stem.

 • Meerdere kleuren licht
  Slimme lampen bieden de mogelijkheid om meerdere kleuren licht in te stellen. Ook al zit er slechts één lamp in de fitting. Door de grote hoeveelheid apps bestaan er tegenwoordig voldoende mogelijkheden om je smart home op te kleuren. Je kunt onder andere een eigen sfeer instellen, zodat je voor elke gelegenheid beschikt over de juiste sfeerverlichting.

 • Prijsindicatie
  Als je slimme verlichting aanschaft, wil je natuurlijk niet teveel betalen. Daarom hebben wij alvast een prijsindicatie aangegeven in ons slimme verlichting advies. Zo weet je tenminste direct waar je aan toe bent.

Top 10 slimme verlichting

Benieuwd naar de beste producten van dit moment? Bekijk dan onze top 10 slimme verlichting!
Tijdens het opstellen van deze lijst, zijn we op zoek gegaan naar de beste slimme verlichting van dit moment.

Daarbij is gelet op belangrijke functies, prijs-kwaliteitverhouding en andere interessante mogelijkheden van de slimme verlichting.

De beste slimme verlichting van dit moment

Hoe vind je de beste slimme verlichting van dit moment? Naast ons slimme verlichting advies, hebben wij ook een top 10 slimme verlichting samengesteld voor jullie. De vijf beste producten uit die top 10 staan hieronder op een rijtje!

Eglo ledlamp Connect Starterkit

€39,-

Philips Hue White and Color

€155,-

Xiaomi Yeelight 2nd Gen led

€24,-

Philips Hue White ambiance

€109,-

Trust White and Color ledlamp

€35,-

Voor- en nadelen van slimme verlichting

Als het goed is, ben je nu op de hoogte van de mogelijkheden van slimme verlichting. Om het slimme verlichting advies verder uit te breiden, hebben wij voor jullie de voor- en nadelen in kaart gebracht.

Voordelen:

 • Bespaar energie 
  Slimme verlichting is zoals je weet te verbinden met een app. Een timer instellen is daardoor geen enkel probleem. Activeer je lampen op vaste tijden en houdt zo je energieverbruik onder controle. Dit zien we trouwens ook terug bij slimme stekkers.

 • Special effects 
  De meeste slimme verlichting biedt je de mogelijkheid om een ‘customized’ kleur in te stellen. Met een kleurenpalet kun je uit veel kleuren kiezen, dus een unieke kleur voor elke situatie! Dankzij bepaalde apps geschikt voor het maken van Philips Hue scènes, ben je zelfs in staat om de zonsondergang van Gibraltar (live) mee te maken in je woonkamer.

 • Energie modus
  Heb je behoefte aan natuurlijk wit licht voor extra energie? Sommige lampen beschikken over opties die bepaalde behoeftes vervullen. Wil je wat meer energie, dan stel je dit eenvoudig in via je smartphone.

 • Dimmen 
  Bij de meeste slimme verlichting bestaat er de mogelijk om een dimfunctie te gebruiken. Met deze functie dim je lampen. Vaak doe je dit door middel van een app, dimmer of je stem.

 • Verbind lampen 
  Als je meerdere lampen met elkaar wilt koppelen, dan is slimme verlichting daarvoor absoluut de beste keuze. Sommige systemen kunnen zelfs 50 lampen met elkaar verbinden. Zo bestuur je slimme lampen individueel of in secties.

Nadelen:

 • Felheid 
  De maximale lichtopbrengst in je woonkamer bereik je alleen als de lampen wit licht uitstralen. Des te donker de lichtkleur, des te minder licht de lampen genereren. Om je huis sfeervol te belichten zonder licht te verliezen. Adviseren wij om minimaal drie lampen te installeren. Zo blijft de lintintensiteit optimaal!

 • Prijs 
  Vaak komt slimme verlichting met een duurder prijskaartje dan standaard lampen. Om een oude lamp om te toveren naar een knap staaltje slimme verlichting, raden we aan ons slimme stekker advies eens te lezen.

Tips bij het kopen van slimme verlichting!

Om een zo uitgebreid mogelijk slimme verlichting advies te geven, hebben wij een paar tips opgesteld. Deze helpen je bij het kopen van de juiste slimme verlichting.

Populaire smart home platformen

Slimme verlichting maakt net als andere smart home producten vaak gebruik van een platform. Merken verschillen nou eenmaal van elkaar. En hebben daarom een verschillend platform nodig. Voordat we de merken gaan toelichten en ons slimme verlichting advies uitbreiden. Leggen we jullie eerst deze platformen uit. Het zijn er immers een behoorlijk aantal.

Ieder slim apparaat spreekt een eigen taal en heeft een vast protocol. Het is daarom belangrijk dat slimme apparaten hetzelfde protocol ondersteunen. Ze behoren namelijk via een centrale app met elkaar in verbinding te staan. Wil je apparaten laten samenwerken, dan heb je een verbindende hub nodig. Nest producten beschikken over een ingebouwde Hub. Echter heb je bij de Philips Hue lampen een externe hub nodig, Philips Hue bridge.

Dankzij centrale platformen kunnen verschillende hubs met elkaar samenwerken. Dit zorgt ervoor dat je de gekoppelde apparaten kunt aansturen vanuit één app. Controleer dus steeds welke hubs kunnen samenwerken met jouw platform. Hierdoor behaal je tevens een optimaal resultaat.

Hoe werkt het?

Met de Google Assistent voer je opdrachten uit. Installeer hiervoor de app en geef opdrachten aan je slimme verlichting. Stel de Google Assistent een vraag als ‘hey Google, staan de lampen aan?’ en Google controleer of je lampen aan staan.

Daarentegen zet de slimme rookmelder bijvoorbeeld je lampen aan of kleurt ze rood in het geval van brand.

Ook zijn er slimme weersensoren die tijdens slecht weer een seintje geven. Als er een regenbui opkomst is, verandert de kleur van je slimme verlichting naar blauw. Het slimme verlichting advies voor dit onderdeel is daarom ook, koppel zoveel mogelijk slimme apparaten!

Hoe werkt het?

IfTTT wil ook zeggen ‘if this, than that’. Eigenlijk een soort van koppelsysteem tussen verschillende apps en apparaten.

Je zegt bijvoorbeeld tegen je slimme speaker ‘Oke Google, licht uit’ en de slimme verlichting zet je lampen uit. Kort daarna verlaagt de slimme thermostaat automatisch de temperatuur. Via de Home app stel je tevens nog meer van dit soort opdrachten in.

Hoe werkt het?

Zorg ervoor dat je smartphone beschikt over iOS, Android of Windows. Niet alle slimme lampen werken samen met alle systemen. Sommige werken alleen met Android, andere zijn compatibel met meerdere systemen. Kijk hier dus goed naar!

Hoe werkt het?

Installeer altijd een app. Wanneer je een app installeert, heb je pas echt toegang tot alle mogelijkheden van slimme verlichting.

Slimme verlichting maakt gebruik van verschillende apps. Je hebt bijvoorbeeld de Yeelight app, de Philips Hue app en de Smart Life app. Deze apps zijn te koppelen met de Google Assistant of Amazon Alexa. Doordat je deze smart home produten kunt koppelen, bedien je ze via één app en niet talloze andere apps.

Kijk daarom goed of het bijbehorende platform jouw smart home product ondersteunt. Niet alle producten die met Amazon Alexa te koppelen zijn, koppel je aan de Google Assistant.

Slimme verlichting advies: koop een bekend merk

Omdat er zoveel merken zijn die slimme verlichting verkopen, lichten wij in ons slimme verlichting advies voor jou alvast de beste toe. De volgende topmerken fabriceren op dit moment de beste slimme verlichting, hier komen ze!

Philips Hue
Philips Hue geeft sinds een aantal jaar de standaard aan voor slimme verlichting. Dankzij het grote/ veelzijdige aanbod slimme lampen, is Philips Hue voor velen een interessante aanbieder. Philips Hue biedt niet alleen losse lampen, het bedrijf heeft inmiddels starterspakketten, tafel- en plafondlampen. Met Philips Hue in huis, beschik je over eindeloze mogelijkheden en koppel je eenvoudig andere slimme apparaten.
Trust
Trust is een toonaangevend value for money merk als het gaat over lifestyle accessoires. De Zigbee lampen en spots beschikken over meshing technologie. Hierdoor kunnen alle Zigbee producten die aangesloten zijn, signalen ontvangen en herhalen. De Zigbee producten werken als een soort van versterker, zo vergroot je simpel het bereik van je netwerk.
Yeelight
Yeelight is een fabrikant uit China. Zij richten zich op de productie van LED lampen die met Xiaomi samenwerken. Deze slimme verlichting maakt gebruik van LEDs en stuur je aan via de Mi Home of Yeelight app. Yeelight is relatief goedkoop en makkelijk te vergelijken met de Philips Hue lampen.

Vergelijking slimme verlichting

Bij dit slimme verlichting advies mag een productvergelijking niet ontbreken. Vanwege het steeds ruimer wordende aanbod, wil je zeker weten wat de beste slimme verlichting is. 

En om jou een beetje tegemoet te komen, hebben wij hieronder de vijf beste uit onze top 10 slimme verlichting op een rijtje gezet. De producten zijn op verschillende factoren geselecteerd en beoordeeld. Kijk daarom goed welke criteria het beste op jouw behoeftes aansluiten!

Dit is de afbeelding van slimme verlichting advies
vergelijking van slimme verlichting advies
De beste slimme verlichting met het slimme verlichting advies
voor meer slimme verlichting advies check je onze pagina

Slimme verlichting advies: Philips Hue starterkit

Ons slimme verlichting advies:
Philips Hue starterkit

De Philips Hue White and color Ambiance starterkit krijgt volgens dit slimme verlichting advies de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Dankzij de Hue Bridge koppel je het apparaat eenvoudig met andere slimme apparaten en deze slimme verlichting bedien je met je stem.

Met behulp van een bijbehorende app, kies je uit 16 miljoen verschillende kleurcombinaties en synchroniseer je de verlichting met onder andere films, muziek en games.

Deze Philips Hue starterkit raden wij daarom zeker aan als je wilt genieten van interessante lichteffecten. Al met al een multifunctionele starterkit die niet mag ontbreken in je smart home.
Prijs
5/5
Kwaliteit
5/5

Product van de maand

Google Home
Adviesprijs: 95,-
Keuze redactie

Smart Home advies

Smart home top 10's

Populaire blogposts

Google Home opdrachten voor Philips Hue?

Recente blogposts