slimme deurbellen advies

Slimme deurbellen advies

Lees hier alles over de slimme deurbel! Het is namelijk een ideale oplossing om jouw huis te voorzien van een veilig thuisgevoel. Ons slimme deurbellen advies is voor iedereen die interesse heeft in dit innovatieve product en zichzelf graag wilt informeren naar de mogelijkheden.

Je komt te weten welke slimme deurbellen je het beste kunt aanschaffen en waar je allemaal op moet letten, voordat jij jouw aankoop verzegelt. Daarnaast leggen we je natuurlijk haarfijn uit hoe een slimme deurbel werkt, en wat je er allemaal mee kunt.

Slimme deurbellen advies
Ring Video deurbel 1e generatie 99,-

Inhoudsopgave

Wat is een slimme deurbel?

In dit artikel geven wij jou zoals gezegd slimme deurbellen advies. Maar wat is een slimme deurbel nu eigenlijk? 

We hebben allemaal wel een beeld bij een standaard deurbel, een slimme variant heeft net wat meer features. Zo beschikt de slimme deurbel vaak over de nieuwste technologieën om jouw woonsituatie zo veilig mogelijk te maken. 

Doordat ze verbonden zijn met het wifi-netwerk in huis, kun jij thuis of onderweg snel even checken wie er voor je deur staat. Het camerabeeld van je deurbel wordt via een app weergegeven op je smartphone of tablet.

Daarnaast kun je vaak op meerdere manieren zorgen, dat de camerabeelden ergens worden opgeslagen. Zo kun je ze achteraf altijd nog even rustig bekijken. 

Een slimme deurbel is echter niet alleen functioneel voor een veilige woonomgeving. De camera kun je ook besturen met je smartphone, waardoor je altijd regelrecht contact kunt hebben met iedere bezoeker. Je hoeft hiervoor niet eens thuis te zijn!

Uiterlijk van slimme deurbellen

Het uiterlijk van slimme deurbellen kan nogal variëren. Kenmerkend is de rechthoekige vorm, waarbij alle vier de hoeken vaak wat zijn afgerond. 

Slimme deurbellen zijn beschikbaar in verschillende basiskleuren waaronder bijvoorbeeld matzwart of metallic, daarnaast zie je vooral veel grijstinten terugkomen wat betreft de gangbare kleuren.

Dankzij het elegante uiterlijk valt een slimme deurbel niet altijd even goed op en hebben mensen vaak geen idee dat ze met een slimme deurbel te maken hebben.

Daarnaast voorzien de meeste fabrikanten de deurbellen van een uitstekende camera, die samen met het daadwerkelijke knopje van de bel een mooie balans vormt wat betreft de uiterlijke vertoning van een slimme deurbel.

Om vast een beeld te schetsen van het uiterlijk, zetten we hieronder een aantal toonaangevende slimme deurbellen op een rijtje! 

Wat kun je met een slimme deurbel?

Wij begrijpen dat je nog iets meer uitleg nodig hebt over dit moderne systeem. Ons slimme deurbellen advies zou namelijk niks voorstellen, als we niet wat dieper zouden kijken naar de mogelijkheden van een slimme deurbel.

Daarom hebben we voor het gemak even alle belangrijke functies op een rij gezet.

Functies van slimme deurbellen:

 • Camera 
  Een slimme deurbel is vrijwel altijd voorzien van een camera. Als er iemand aanbelt, kun je via jouw smartphone of tablet zien wie dit is. Op deze manier zal je nooit meer iemand ongewenst binnenlaten.

 • Spraak- en luisterfunctie 
  Je kunt niet alleen zien wie er voor de deur staat, maar je kunt zelfs communiceren met diegene. Dit is vooral handig als je niet thuis bent en de pakketbezorger komt iets afleveren of wanneer je schoonmoeder voor de deur staat. Via het ingebouwde microfoontje kunnen jullie een nieuw moment afspreken wanneer je wel thuis bent. Op deze manier loop je niks mis.

 • Gezichtsherkenning
  Sommige slimme deurbellen kunnen gezichten herkennen. De slimme deurbel stuurt dan een bericht naar jouw smartphone wanneer bijvoorbeeld jouw moeder voor de deur staat.

 • Automatische antwoorden instellen 
  In bepaalde gevallen is het zelfs fijn om automatische berichten achter te laten voor mensen die aanbellen als jij er niet bent. Niemand hoeft zich dan af te vragen of er iets aan de hand is.

 • Koppelen met smartphone of tablet 
  Bij de meeste slimme deurbellen kun je een bijbehorende app downloaden die je kunt koppelen met de bel. Deze zijn meestal geschikt voor iOS en Android.

 • Bewegingsdetector 
  Als er beweging voor de deur is, krijg je meteen een melding op je smartphone. Dit komt door de bewegingssensor die alles wat zich voor jouw huis afspeelt, detecteert.

 • Naamvenster 
  Er zijn zelfs slimme deurbellen die een mogelijkheid hebben om jouw voor- of achternaam weer te geven. Op deze manier is een naambordje overbodig.

 • Geluid 
  Het is altijd leuk als je een product kunt personaliseren. Om deze reden kun je daarom jouw eigen melodie instellen voor je deurbel.

Top 10 slimme deurbellen

Benieuwd naar de beste producten van dit moment? Bekijk dan onze top 10 slimme deurbellen!
Tijdens het opstellen van deze lijst, zijn we op zoek gegaan naar de beste slimme deurbellen van dit moment.

Daarbij is gelet op belangrijke functies, prijs-kwaliteitverhouding en andere interessante mogelijkheden van de slimme deurbel.

De beste slimme deurbellen van dit moment

In onze top 10 slimme deurbellen hebben we uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste slimme deurbellen van dit moment.

Onze top 10 is tot stand gekomen aan de hand van een aantal belangrijke producteigenschappen. Daarbij hebben we tijdens ons onderzoek goed gelet op de prijs-kwaliteitverhouding van de verschillende slimme thermostaten.

Er zijn ontzettend veel interessante mogelijkheden in de wereld van de slimme deurbel. Het is maar net wat je als gebruiker belangrijk vindt. Zeker als het gaat om een veilig gevoel in eigen huis.

Om jouw een flitsende start te geven, zie je hieronder een aantal slimme thermostaten die behoren tot onze top 10 slimme deurbellen van dit moment. 

Wat is een slimme deurbel?

Nu weet je ongeveer wat een slimme deurbel allemaal kan. Om ons slimme deurbellen advies iets completer te maken, is het wel zo fijn om de voor- en nadelen van het product te bestuderen.

Voordelen:

 • Makkelijk aan te sluiten 
  Slimme deurbellen werken op netstroom, draadloos, een accu of batterij. Wanneer de deurbel draadloos is of op een accu of batterij loopt, is het makkelijk om het installeren en aan te sluiten. Het downloaden van de app is net zo snel gedaan. Als je een slimme deurbel koopt die op netstroom werkt, kun je het beste wel even de handleiding lezen of een expert vragen om dit voor je te doen.

   

 • Ondersteuning via smartphone app
  Bijna iedereen beschikt tegenwoordig over een smartphone. Die neem je overal mee naartoe als het goed is. Vandaar dat het een aantrekkelijk voordeel is dat de slimme deurbel op deze manier te besturen is.
 • Goede kwaliteit beeldschermen
  Aangezien slimme deurbellen relatief nieuw zijn op de markt, is de beeldkwaliteit vaak van hoog niveau. Je hoeft je dan ook geen zorgen te maken dat je een onscherp beeld te zien krijgt en alsnog niet weet wie er aanbelt.
 • Veilig gevoel 
  Het voelt enorm veilig dat jij door middel van de ingebouwde camera met opname functie ten alle tijden kunt zien wie er voor jouw deur staat. Als je op vakantie bent, kun je zelfs instellen dat je meldingen krijgt van beweging in de tuin.
 • Spreekfunctie
  We maken het allemaal tegenwoordig regelmatig mee dat je een pakketje verwacht op het moment dat je niet thuis bent. Met een slimme deurbel kun je communiceren met de pakketbezorger zodra hij of zij aanbelt. In dit geval is de terugspreekfunctie erg handig. Je kunt dan met een gerust hart thuis weg en alsnog een nieuw bezorgmoment afspreken. Daarnaast kun je ook vragen om het pakketje te laten leveren bij die lieve buurvrouw die altijd thuis is.
 • Bewegingsdetector
  We gaven net al aan dat je een melding kunt ontvangen van een beweging die plaatsvindt in een bepaalde zone. Dit geeft een prettig gevoel wanneer je op vakantie bent of simpelweg van huis. Die gebieden kun je overigens zelf instellen. Vaak gaat dit tot een maximum van 500 meter. Ver genoeg als je het aan ons vraagt!
 • Koppel met slimme speaker
  Ben jij al iets dieper verdiept in smart home producten? Dan gokken wij dat je vast en zeker een slimme speaker thuis hebt staan. In de toekomst zullen de mogelijkheden nog groter worden, maar het is nu al mogelijk om je slimme deurbel met spraak te bedienen.

Nadelen:

 • Batterijen of ingebouwde accu 
  Een nadeel aan batterijen of een ingebouwde accu is dat deze na verloop van tijd leeg zullen zijn. Je zult dan nieuwe moeten aanschaffen of hem moeten opladen.

   

 • Gekoppelde abonnementsvormen
  Bij sommige slimme deurbellen kun je een abonnement afsluiten voor het krijgen van meer features. Dit is overigens geen must, maar kan er wel voor zorgen dat je niet alle opties krijgt waar je je op verheugd had. Een oplossing voor dit probleem is de slimme deurbel zonder abonnement.
 • Hacks
  In het verleden is het wel eens voorgekomen dat een slimme deurbel gehackt is. De desbetreffende hacker kan dan ongezien gebruik maken van jouw WiFi-netwerk. Inmiddels wordt hier echter wel veel aandacht aan besteed. Het blijft altijd wel goed opletten!

Om jou zo goed mogelijk het beste slimme deurbellen advies te geven, willen wij jou een aantal tips meegeven voor het gebruik. Check hiervoor trouwens ook ons artikel met kooptips voor beginners.

Tips bij gebruik!

Slimme deurbel advies: smart home platformen

Net zoals bij veel andere smart home producten maakt een slimme deurbel vaak gebruik van een platform. Ieder merk heeft verschillende modellen en daarom ook verschillende platformen. Voordat we de verschillende merken toelichten en uitgebreider slimme deurbellen advies geven, geven we eerst een korte uitleg over deze platformen en leggen we uit welke er allemaal zijn.

Elk slim apparaat heeft een taal, een protocol. Handig is dat je slimme apparaten die hetzelfde protocol ondersteunen, met elkaar kunt verbinden via een centrale app. Om apparaten met hetzelfde protocol met elkaar te laten werken heb je een verbindende hub nodig. Sommige apparaten hebben een ingebouwde, zoals de Nest producten. Voor andere heb je een externe hub nodig, zoals de HUE-lampen.

Eén verschillende app per protocol of hub is niet bevorderlijk voor de productiviteit. Gelukkig zijn hiervoor oplossingen in de vorm van platformen. Deze centrale platformen kunnen samenwerken met verschillende hubs. Hierdoor kan je de gekoppelde apparaten dus ook aansturen vanuit één app. Ga dus steeds na met welke hubs jouw platform samenwerkt voor een optimaal resultaat die naar behoren functioneert.

Populaire smart home platformen

Hoe werkt het?

Google Assistant is een slimme assistent van Google om dagelijkse opdrachten te laten uitvoeren of vragen te beantwoorden. Via de app kun je opdrachten geven aan jouw slimme deurbel.

Een voorbeeld van het gebruik van dit platform in combinatie met een slimme deurbel is: ‘Hey Google, laat zien wie er aanbelt op de televisie via de Chromecast’. Ons slimme deurbellen advies is daarom om zoveel mogelijk van dit soort apparaten met elkaar te koppelen voor een optimaal resultaat.

Hoe werkt het?

IFTTT betekent ook wel ‘If this, than that’. Het werkt dus eigenlijk als een koppelsysteem tussen verschillende apps en apparaten.

Stel: Je zegt tegen jouw slimme speaker ‘doe het licht uit’, dan gaat het licht uit door middel van een slimme stekker of slimme lamp of slimme lamp bridge. Vervolgens gaat automatisch jouw thermostaat lager door de slimme thermostaat en de lamp in de slaapkamer aan. Deze opdrachten kun je instellen via een alomvattende app.

Voorbeelden van het gebruik van dit platform in combinatie met een slimme deurbel kunnen onder andere zijn: ‘Knipper de lichten als de deurbel afgaat’, ‘Verlaag het volume van de Sonos speaker als iemand aanbelt’ of ‘Knip een foto met de camera als er beweging wordt geconstateerd’.

Hoe werkt het?

De meest gekochte smartphones worden ondersteund door iOS, Android of Windows. Bij sommige slimme deurbellen kun je niet direct gebruik maken van ieder systeem. De ene deurbel werkt met Android en de ander ondersteunt alle systemen. Bekijk dit dus goed!

Hoe werkt het?

Bij alle slimme deurbellen is het noodzakelijk dat je een app installeert. Op deze manier kun je namelijk gebruik maken van alles wat het product te bieden heeft.

Iedere slimme deurbel maakt gebruik van een andere app. Zo heb je bijvoorbeeld de app van Nest, de DingDong app en de RealBell app. Deze kun je overigens vaak weer koppelen in een groter platform, zoals de Google Assistant. Je kunt dan alle smart home apparaten bedienen via één app in plaats van tientallen.

Let wel op dat je kijkt of het desbetreffende platform jouw smart home product ondersteunt. Sommige producten werken bijvoorbeeld met Amazon Alexa in plaats van de Google Assistant.

Slimme deurbel advies: koop een bekend merk

Er zijn veel verschillende merken die slimme deurbellen verkopen. Wij lichten in dit slimme deurbellen advies toe welke merken op dit moment de beste slimme deurbellen fabriceren.

Nest
Nest is begonnen met het ontwikkelen van producten om zuinigheid een duwtje in de rug te geven. Naast de slimme deurbel hebben ze ook een slimme thermostaat, een slimme rookmelder en een slimme beveiligingscamera. De producten van Nest staan vooral bekend om hun moderne design.
Smartwares
Smartwares gelooft in een veilig, toegankelijk en comfortabel huis voor iedereen. Ze zijn expert op het gebied van veiligheid en verlichting. Bovendien hebben ze al diverse slimme deurbellen op de markt gebracht voor een redelijk scherpe prijs.
Ring
Ring heeft als missie om criminaliteit in gemeenschappen te reduceren. Vandaar dat zij als een van de eerste begonnen zijn met het ontwikkelen van slimme deurbellen. Naast video deurbellen maken ze ook beveiligingscamera’s en sinds kort een Stick Up Cam.

Vergelijking slimme deurbellen

Het aanbod is hartstikke groot en zal alleen maar ruimer worden in de toekomst. Om jou een beetje op weg te helpen, hebben wij voor jou het beste slimme deurbellen advies uit onze top 10 met elkaar vergeleken. Hieronder hebben we er een paar voor jou uitgelicht en op verschillende factoren beoordeeld.

slimme deurbellen advies
slimme deurbellen advies
slimme deurbellen advies
slimme deurbellen advies
slimme deurbellen advies
slimme deurbellen advies
slimme deurbellen advies

Tips bij het kopen van slimme deurbellen

We hebben je inmiddels al het een en ander verteld betreft slimme deurbellen advies. Het is dan ook erg belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Bij het maken van de juiste keuze hangt het er vooral vanaf wat je het liefst met jouw slimme deurbel wilt gaan doen. Bekijk hier onze tips voor het kopen van slimme deurbellen:

 • Abonnement of niet
  Als je aan de straat woont of een relatief kleine voortuin hebt, loont het zich niet om gebruik te maken van een opnamefunctie. Zoals we al eerder gezegd hebben, mag je namelijk geen inbreuk maken op de privacy van andere mensen. Je mag alleen jouw eigendommen filmen. Veel slimme deurbellen zijn ook gewoon zonder abonnement beschikbaar. Een voorbeeld van een abonnement van Nest, ‘Nest Aware’ genaamd, heb je wel een aantal features die erg interessant kunnen zijn. Vooral bij tuinen met een grote oppervlakte dan.

 • Kijkhoek camera
  De kijkhoek geeft aan wat het gezichtsveld van de camera is. De grootte van de kijkhoek is van belang voor de locatie van de deurbel en of je hem wil gebruiken voor beveiliging in combinatie met bewegingssensoren. Als je hem als standaard bel wil gebruiken, zijn alle slimme deurbellen van toepassing.

 • Nachtzicht 
  Sommige slimme deurbellen hebben een extra feature, namelijk nachtzicht. Je kunt dan zelfs in het donker goed zien wie er aan je deur staat. Niet alle slimme deurbellen hebben dit, dus let hier goed op als je er geïnteresseerd in bent.

 • Kwaliteit beeld en geluid
  Eigenlijk zijn alle slimme deurbellen tegenwoordig voorzien van een goedwerkende camera met een fijn geluid. Toch is het een aanrader om na te kijken of de pixels daadwerkelijk van voldoende kwaliteit zijn.

 • Lees reviews 
  Er zijn jou waarschijnlijk meer dan genoeg mensen voor gegaan die al in het bezit zijn van een slimme deurbel. Lees eens hun ervaringen met het product, zodat je echt goed weet wat je kunt verwachten.

 • Voedingsbron 
  Momenteel heb je als het goed is al een deurbel. Een nieuwe deurbel, ongeacht of dit nu een standaard of slim exemplaar is, wordt bijna altijd aangesloten aan de huidige bron. Kijk dus van tevoren goed naar jouw voedingsbron om eventuele verrassingen te voorkomen.

 • Smartphones
  De meest gekochte smartphones worden ondersteund door iOS, Android of Windows. Bij sommige slimme deurbellen kun je niet direct gebruik maken van ieder systeem. De ene deurbel werkt met Android en de ander ondersteunt alle systemen. Bekijk dit dus goed!

Slimme deurbel advies: Ring Video Deurbel 2

Ons slimme deurbellen advies:
Ring Video Slimme Deurbel 2

Veruit de beste in de prijs-kwaliteitverhouding is de slimme deurbel van Ring. Dit is daarom ook ons uiteindelijke slimme deurbellen advies. Dankzij de moderne camera zie, hoor en communiceer je met iedereen die voor je deur staat.

Via de app ontvang je meldingen wanneer er iemand aanbelt of als de bewegingssensoren geactiveerd worden. Deze slimme deurbel is een echte must in huis voor een veilig gevoel!
Prijs
5/5
Kwaliteit
5/5

Product van de maand

Google Home
Adviesprijs: 95,-
Keuze redactie

Smart Home advies

Smart home top 10's

Populaire blogposts

Google Home opdrachten voor Philips Hue?

Recente blogposts