Gratis spelletjes spelen met Google Home

Spelletjes spelen met Google Home

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Google Home is wat ons betreft niet alleen bedoeld voor het streamen van muziek of beheren van je smart home. Je kunt namelijk ook gratis spelletjes spelen met Google Home.

Speel alléén of daag je vrienden uit voor een grappige game mede mogelijk gemaakt door de innovatieve technologie van tegenwoordig. Gratis spelletjes spelen met Google Home, kan natuurlijk ook met andere slimme speakers.

Tip: Ervaar tijdens je wekelijkse portie vermaak ook de krachtige werking van frisse geurtjes. Een aroma diffuser komt met een ultrasone technologie die meteen afrekent met nare luchtjes in je huis. Ben je nieuwsgierig naar dit (smart home) product? Volg de link voor meer informatie en ontdek welke aroma diffuser het beste past bij jouw wensen!

Het maakt namelijk niks uit, of je nou een Google Home, JBL Link 10 of HARMAN KARDON Citation ONE gebruikt. Zorg gewoon dat jouw slimme speaker is voorzien van Google Assistant en je kunt eigenlijk direct beginnen.

Overigens gaan we in onze Google Home mini review dieper in op de mogelijkheden van de mini speaker. Bovendien delen we met jullie onze ervaring met dit smart home product. Volg deze link om naar het artikel te navigeren.

Lees ook: Chromecast spelletjes: eindelijk gratis games via Chromecast?

Nederlandse Google Home spelletjes

Ook al zijn de meeste spellen voor Google Home nog niet beschikbaar in het Nederlands. Toch zijn er een aantal games die je gewoon kunt spelen met behulp van Nederlandse commando’s.

Spelletjes spelen met Google Home
Google Home spelletjes

We hebben deze spelletjes vooraf geselecteerd op basis van interactie en bruikbaarheid. Speel bijvoorbeeld het bekende ‘Willem Wever spel’ of neem een kijkje in de ‘glazen bol’ van Google Home.

Laten we van start gaan!

Spel 1. Willem wever

Haal Willem Wever in huis en spijker zonder enige moeite je algemene kennis bij. Je activeert het spel door middel van de volgende Google Home opdracht:

‘OK Google, praat met Willem Wever’

Praat met Willem Wever en verwacht opmerkelijke stellingen en algemene kennisvragen, die je tijdens meerdere rondes gaat beantwoorden tijdens deze game.

Je kunt bij deze challenge niet alleen jezelf uitdagen, maar het is ook mogelijk om samen met je vrienden de Willem Wever challenge te spelen!

Spel 2. De Glazen bol

Dankzij spelletjes zoals de glazen bol, kun je Google Home je toekomst laten voorspellen. Stel een vraag aan de glazen bol en deze zal jou op magische wijzen het antwoord geven.

Je kunt het spel spelen met behulp van dit commando:

‘Hey Google, glazen bol’

Activeer de glazen bol en ontdek wat volgens Google de waarheid is. Let erop dat je gesloten vragen stelt, anders maak je het de glazen bol wel erg lastig.

Spelletjes spelen met Google Home
Vraag Google Home naar de glazen bol

Spel 3: Riddle of the Day

Ben je meer van de raadsels en hersenkrakers? Dan is het spel Riddle of the Day echt iets voor jou! Daarvoor geef je het volgende commando:

‘OK Google, praat met Riddle of the Day’

Zodra de slimme speaker dit commando hoort, zal hij direct een raadsel voor je oplezen. Houd je aandacht er dus goed bij! Want gratis spelletjes spelen met Google Home is soms nog moeilijker dan je denkt.

Misschien ook interessant:

Spel 4: Fun Roulette

Liever een gokje wagen in de woonkamer, praat dan met Fun Roulette. Kies tussen rood of zwart en laat Google het balletje voor je rollen.

‘OK Google, praat met Fun Roulette’

Zodra het spel begint, gaat er ook daadwerkelijk een balletje rollen. Dit hoor je zelfs via de Google Home (mini) speaker nog behoorlijk goed. Waarschijnlijk bedoelt om je dat gevoel te geven van een écht casino.

Spel 5: Vierwoorden

Dankzij deze volgende Google Home opdracht, praat je met vierwoorden. Activeer hem met dit commando:

‘OK Google, praat met Vierwoorden’

Spreek vooraf je eigen tekst in en produceer samen met Google Assistant je eigen beat. Een klein beetje van jezelf, en nét iets meer van de Google Home!

Spel 6: Dierenspelletjes

Krijg jij geen genoeg van dierenspelletjes? Tijdens dit spel ga je op safari in je eigen woonkamer. Activeer hem door middel van het volgende commando:

‘Hey Google, praat met dierenspelletjes’

Samen met de assistent kom je langs allerlei dieren zoals: olifanten, gorilla’s, dolfijnen en meer. Je leert ze beter kennen door samen met Google Home op zoek te gaan naar verschillende dieren in de wildernis.

Spelletjes spelen met Google Home
Ga op safari met Google Home

Laat kinderen dit soort gratis spelletjes spelen met Google Home en je hebt er de hele middag geen omkijken meer naar.

Spel 7: Het Geluid

Het Geluid van Q-music. Oefen je skills samen met quizmasters Mattie & Marieke en raad Het Geluid van de afgelopen games. Je begint dit Google Home spelletje via het volgende commando:

‘Hey Google, praat met Het Geluid van Q- music’

Natuurlijk is er ook een vraag die je kunt stellen aan Google Home voor meerdere kleine random spelletjes. Hiervoor geef je het commando:

‘Hey Google, laten we een spelletje spelen’

Dit was het voor nu! Houdt deze lijst met gratis Google Home spelletjes regelmatig in de gaten voor een update. Want er zullen binnenkort ongetwijfeld meer spelletjes bij gaan komen.

Google Home spellen

Natuurlijk is de Google Home geen echte gameconsole, maar een slimme speaker. Dit betekent dat alle spelletjes opgeslagen zitten in de cloud en helaas nog geen beeld bevatten. Om er volledig van te genieten, heb je dus wel enige creativiteit en verbeeldingskracht nodig.

Spelletjes spelen met Google Home kun je het beste doen in een rustige omgeving. De slimme speaker luistert namelijk via een microfoon! Probeer daarom zoveel mogelijk geluiden van buitenaf te beperken.

Je bereikt de spelletjes via de Google Home-app. Navigeer via je account naar ‘Ontdekken’. Hier vind je de Actions on Google die op dit moment beschikbaar zijn voor de persoonlijke assistent.

Spelletjes spelen met Google Home
Navigeer bij account naar ‘Ontdekken’.

Conclusie

Niet alle gratis spelletjes voor Google Home zijn even leuk om te spelen. Bovenstaande spelletjes zijn volgens ons de meest bruikbare. Voornamelijk de Willem Wever challenge en dierenspelletjes leverde grappige momenten op tijdens het testen.

Over een tijdje zal Google Home zich steeds verder uitbreiden en speel je sommige spellen ook via een aantal apps voor Chromecast. Dat leidt er uiteindelijk toe, dat je Google Home spelletjes kunt spelen via een tv.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Smart Home advies
Smart home top 10's
Laatste blogs