Google Home app
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Google Home app: de app voor Chromecast en Google Home

Weet je nog niet precies hoe de app van Google Home er uitziet? Dan ben je hier op het juiste adres. In dit artikel leggen we je het een en ander uit over hoe deze app er uitziet, het gebruik en wat je er mee kunt.

Stel je hebt net een nieuwe Google home gekocht, dan is het onvermijdelijk dat je de Google home-app gaat gebruiken. Via deze app kun je namelijk de instellingen van je Google Home- en Chromecast-apparaten wijzigen, beheren en bedienen.

Daarnaast bedien je met de Google Home app ontzettend veel andere smart home producten. Denk maar eens aan slimme stekkers, lampen, thermostaten, deurbellen en zelfs stofzuigers.

Misschien ook interessant:

Apps voor Chromecast: de beste Chromecast apps van 2019

Hue Sync app: Philips Hue synchroniseren met je tv

Consuminderen met Google Home: geld besparen in 2019


Gebruik de Google Home-app als afstandsbediening

Dankzij de Google Home-app bedien je meer dan 5000 verschillende smart home producten vanuit één centrale plek. Je hoeft dus niet voor elk individueel product een aparte app te gebruiken.

Vaak dien je zo’n ondersteunende app alsnog te downloaden, zodat het product ook daadwerkelijk verbinding kan maken met Google Home. Als deze eenmaal verbonden is, dan regel je vrijwel alles verder vanuit de Google Home app.

Hoe werkt de Google Home app?

Binnen de Google Home-app heb je een aantal tabbladen. Een tabblad voor de bediening van je smart home producten, een voor het ontdekken van nieuwe functies, tips en aanbiedingen, een om te bladeren naar trending video’s en muziek, en het laatste tabblad is voor al je instellingen en je persoonlijke account beheer.

Hieronder vind je meer informatie per tabblad binnen de Google Home app. Voor het gemak staan overal afbeeldingen bij, zodat je een beter beeld krijgt wat betreft de lay-out.

Huis

Het tabblad ‘huis’ is binnen de app het centrale punt om al je home-producten te bedienen. Op dit tabblad vind je de mogelijkheden van alle verbonden home-producten.

De afbeelding laat bijvoorbeeld zien dat er één Chromecast is aangesloten. Druk je linksboven op ‘afspelen’ dan geeft Google Home je de optie om via de Chromecast wat af te spelen.

Google Home app

Ook vind je op dit tabblad de home-producten per kamer. In dit geval zie je het icoontje van de Google Home en die van een slimme stekker genaamd ‘het licht’. Druk je op een icoontje dan krijg je de opties te zien voor het betreffende home-product.

Dit tabblad is waarschijnlijk de plek waar je het meeste te vinden bent als gebruiker. Vooral als je al wat meer smart home producten hebt verbonden met de Google Home app.

Google Home mini

Smart home platform: Google Assistent

Ondersteuning Nederlandse taal: Ja

Aansluiting - Accuduur: Netstroom

Prijsindicatie: 59,-

winnaar top 10

Ontdekken

Dit tabblad binnen de Google Home app geeft je een mooi overzicht van alle media die op dat moment in gebruik is.

Dus als je bijvoorbeeld een van onze Google Home opdrachten voor Spotify, YouTube Music of Netflix, dan zie je dat vrij snel daarna op dit tabblad verschijnen.

Druk je er vervolgens op, dan kun je de media pauzeren, stoppen of terugspoelen.

Google Home app

Ook vind je hier alle smart home producten in huis, die nog niet zijn verbonden met de Google Home app. Ook kun je hier bijvoorbeeld een wekker zetten, of timer instellen.

Browsen

Binnen dit tabblad vind je alle diensten die je kunt gebruiken met je verbonden smart home-producten. Stel dat je bijvoorbeeld een Chromecast hebt verbonden met je Google Home app, dan vind je hier alle mogelijkheden die beschikbaar zijn voor de Chromecast.

De Google Home app

Denk aan streamingdiensten zoals: YouTube, Spotify, NPO, Netflix en Google Play Movies. Druk je op een beschikbare dienst, dan kom je vaak direct op de app van de streamingdienst terecht en kun je beginnen met het streamen van de media.

Account

Het laatste tabblad binnen de Google Home app gebruik je voor alle account instellingen. Dit is tevens de plek om te wisselen tussen Google accounts, zodat elk account gepersonaliseerd kan worden.

Je kunt hier ook nieuwe accounts toevoegen, voorkeuren wijzigen, je activiteiten bekijken en nog veel meer.

De Google Home knop

Binnen de Google Home app is er een knop altijd zichtbaar waarmee je de assistent kunt oproepen. Dit is de middelste knop op het scherm en geeft je de mogelijkheid om Google Home opdrachten te geven of vragen te stellen.

De Google Home app

Je hoeft fysiek gezien dus niet bij je Google Home in de buurt te zijn om deze te bedienen. Door middel van deze functie binnen de Home app kun je vanaf jouw locatie de smart home-producten in huis bedienen.

Conclusie

De nieuwe Google Home app is een ontzettend handige app die naar onze mening prima samenwerkt met de Google Home producten.

Je kunt alle smart home producten vanuit een centrale plek bedienen en beheren. Dat maakt de Google Home app onmisbaar!

Meer Google Home artikelen:

Geef een reactie