Google Home app: de app voor Chromecast en Google Home

Google Home app

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Trotse eigenaars van een Google speaker zijn ongetwijfeld bekend met de Google Home app. In deze app beheer je alle instellingen van je Google Home en stel je leuke Google Home vragen.

Tegenwoordig is ook de Chromecast te bedienen en beheren vanuit deze applicatie. Koppel bijvoorbeeld een Netflix-account aan je Google Assistent met dit stappenplan. En bedien vervolgens films en series via Google Home opdrachten voor Netflix.

Daarnaast bedien je met de Google Home app ontzettend veel andere smart home producten. Denk maar eens aan slimme stekkers, lampen, thermostaten, deurbellen en zelfs stofzuigers.

Weet je wat ook interessant is?

Gebruik de Google Home-app als afstandsbediening

Dankzij de Google Home-app zijn meer dan 5000 verschillende smart home producten te bedienen vanuit één centrale plek. Namelijk voor elk individueel product een aparte app gebruiken is niet bepaald handig.

Vaak dien je zo’n ondersteunende app alsnog te downloaden. Omdat het apparaat ook daadwerkelijk verbinding moet maken de Assistent. Maar is deze eenmaal verbonden, dan regel je vrijwel alles vanuit de Google Home app.

Hoe werkt de Google Home app?

Binnen de Google Home-app heb je een aantal tabbladen. Een tabblad voor de bediening van diverse smart home producten. Een voor het ontdekken van nieuwe functies, tips en aanbiedingen. Het volgende tabblad gebruik je om te bladeren naar trending video’s en muziek En het laatste tabblad is voor al je instellingen en je persoonlijke account beheer.

Hieronder vind je meer informatie per tabblad binnen deze app. Voor het gemak staan overal afbeeldingen bij, zodat je een beter beeld krijgt wat betreft de lay-out.

Huis

Het tabblad ‘huis’ is binnen de app het centrale punt om al je home-producten te bedienen. Op dit tabblad vind je de mogelijkheden van alle verbonden home-producten.

De afbeelding laat bijvoorbeeld zien dat er één Chromecast is aangesloten. Druk je linksboven op ‘afspelen’ dan geeft Google Home je de optie om via de Chromecast wat af te spelen.

Google Home app

Ook vind je op dit tabblad de home-producten per kamer. In dit geval zie je het icoontje van de Google Home en die van een slimme stekker genaamd ‘het licht’. Druk je op een icoontje dan krijg je de opties te zien voor het betreffende home-product.

Dit tabblad is waarschijnlijk de plek waar je het meeste te vinden bent als gebruiker. Vooral als je al wat meer smart home producten hebt verbonden met via app.

Google Home mini

Smart home platform: Google Assistent

Ondersteuning Nederlandse taal: Ja

Aansluiting - Accuduur: Netstroom

Prijsindicatie: 39,-

winnaar top 10

Ontdekken

Dit tabblad binnen de Google Home app geeft je een mooi overzicht van alle media die op dat moment in gebruik is.

Dus als je bijvoorbeeld een van onze Google Home opdrachten voor Spotify, YouTube Music of Netflix, dan zie je dat vrij snel daarna op dit tabblad verschijnen.

Druk je er vervolgens op, dan kun je de media pauzeren, stoppen of terugspoelen.

Google Home app

Ook vind je hier alle smart home producten in huis, die nog niet zijn verbonden. Ook kun je hier bijvoorbeeld een wekker zetten, of timer instellen.

Browsen

Binnen dit tabblad vind je alle diensten die je kunt gebruiken met je verbonden smart home-producten. Stel dat je bijvoorbeeld een Chromecast hebt verbonden in de app, dan vind je hier alle mogelijkheden die beschikbaar zijn voor de Chromecast.

Denk aan streamingdiensten zoals: YouTube, Spotify, NPO, Netflix en Google Play Movies. Druk je op een beschikbare dienst, dan kom je vaak direct op de app van de streamingdienst terecht en kun je beginnen met het streamen van de media.

Account

Tot slot gebruik je de home app voor alle account instellingen. Dit is tevens de plek om te wisselen tussen Google accounts, zodat elk account gepersonaliseerd kan worden.

Je kunt hier ook nieuwe accounts toevoegen, voorkeuren wijzigen, je activiteiten bekijken en nog veel meer.

De Google Home knop

Binnen de Google Home app is er een knop altijd zichtbaar waarmee je de assistent kunt oproepen. Dit is de middelste knop op het scherm en geeft je de mogelijkheid om Google Home opdrachten te geven of vragen te stellen.

Je hoeft fysiek gezien dus niet bij je Google Home in de buurt te zijn om deze te bedienen. Door middel van deze functie binnen de Home app kun je vanaf jouw locatie de smart home-producten in huis bedienen.

Conclusie

De nieuwe Google Home app is een ontzettend handige app die naar onze mening prima samenwerkt met de Google Home producten.

Je kunt alle smart home producten vanuit een centrale plek bedienen en beheren. Dat maakt de Google Home app onmisbaar!

Meer Google Home artikelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Smart Home advies
Smart home top 10's
Laatste blogs