Lamp aansluiten? Gebruik dan Philips Hue lampen!

Afbeelding van een lamp aansluiten

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Zelf een lamp aansluiten is niet bepaald moeilijk en lukt vrijwel iedereen. Wil je echter met de verlichting in huis een bepaalde sfeer creëren en daarbij bijvoorbeeld meerdere kleuren gebruiken, dan wordt het al lastiger.

In dit artikel lees je hoe het verlichtingssysteem van Philips je daarbij kan helpen.

Wat is een Philips Hue lamp?

Philips Hue is de verzamelnaam voor het draadloze verlichtingssysteem van Philips. Dankzij zo’n slimme lamp krijg je door middel van een app op je smartphone of tablet, meer controle over de verlichting in huis.

Hou er wel rekening mee dat zo’n Philips Hue lamp alleen te bedienen is, mits deze is aangesloten op de Philips Hue Bridge, of een ander basisstation.

Wat is een Philips Hue Bridge?

De Philips Hue Bridge is het belangrijkste onderdeel van een Philips Hue verlichtingssysteem.

Dankzij de Bridge staan alle Philips Hue lampen in verbinding met elkaar en kun je ze dus ook daadwerkelijk bedienen met je mobiele device.

Met de Bridge kun je méér dan 50 verschillende lampen aansluiten in huis, mits deze is verbonden met je wifi netwerk. Zodra de Bridge is aangesloten, bedien je de Philips Hue lampen vanuit waar je maar wilt. Ook als je onderweg bent, of op vakantie.

Meerdere smartphones of tablets kun je toegang geven tot het systeem. Als gebruiker heb je de touwtjes in handen en bepaal je zelf met welk mobiel apparaat je de Philips Hue lampen wilt bedienen.

Heb je thuis toevallig al een Google Home speaker staan? Check dan eens ons artikel met de beste slimme verlichting voor Google Home. Deze smart lampen werken moeiteloos samen met Google Assistant.

Philips heeft de installatie van de Bridge zo eenvoudig mogelijk gehouden en is in minder dan vijf minuten klaar voor gebruik. De Bridge is onder anderen geschikt voor de Apple Homekit, Amazon Alexa en Google Home.

Je kunt dus ook met je stem de verlichting in- en uitschakelen, laten dimmen of de sfeer van het licht bepalen. In onze blogpost over Google Home opdrachten voor Philips Hue vind je hier meer over!

Een lamp aansluiten

Philips Hue baseert zijn mogelijkheden op ZigBee. Dit is een technologie die de bediening van zo’n systeem mogelijk maakt met een laag energieverbruik.

Je zult dit merken in je energiekosten en zeker op de lange termijn kun je hiermee behoorlijk wat stroom besparen.

De Philips Hue lampen zijn in combinatie met de Bridge, aan te sluiten op de volgende systemen:

Dit is een afbeelding van een lamp aansluiten

Een lamp aansluiten met miljoenen kleuren

Er zijn 16 miljoen kleurvariaties in te stellen met je smartphone of tablet. Philips heeft met dit systeem een revolutionaire ontwikkeling gemaakt op het gebied van verlichting in huis.

Zeker als je bedenkt dat de lampen ook nog eens super efficiënt en energiebesparend zijn. Het witte licht van een Philips Hue lamp schijnt van alle kleuren het krachtigste en is ontzettend fel.

Hierdoor bereikt zo’n lamp in tegenstelling tot sommige andere lampen, een veel groter oppervlak. Ook hebben de Philips Hue lampen allemaal een geschatte levensduur van ongeveer 25.000 branduren.

Een nieuwe lamp aansluiten? Dat kan in de toekomst dus wel even wachten!

Misschien ook interessant:


Synchroniseer je Philips Hue lamp met muziek en films

Dankzij het Philips Hue systeem wordt het kijken van films of het luisteren van muziek een totaalbeleving. Door de Philips Hue lampen te synchroniseren met je favoriete film, zal je verlichting zich daarop aanpassen.

Dit werkt bij muziek ongeveer hetzelfde, de lampen reageren dan natuurlijk alleen op het ritme van de muziek. Zo’n Philips Hue lamp aansluiten zorgt dus voor een echt bioscoop gevoel in huis!

Voor de gamers onder ons, deze verlichting brengt je ‘gaming experience’ naar een hoger plateau! De lampen passen zich namelijk eenvoudig aan, op elke beweging in de game.

Een Philips Hue lamp aansluiten helpt bij het opstaan

Een Philips Hue lamp kun je zo instellen, dat die geleidelijk toeneemt in helderheid. Zo creëer je elke ochtend weer de perfecte zonsopkomst in je slaapkamer en kun je ontspannen uit bed komen!

Zo kan een Philips Hue lamp ook helpen bij het bevorderen van je stemming. Je kunt namelijk je dagelijkse bezigheden transformeren in momenten waar je echt van kunt genieten.

Een lamp aansluiten met philips

Verfris je geest niet met koffie, maar doe dit voortaan met het rustgevende licht van de Philips Hue lamp.

Die vervelende lamp met dat ontzettend felle licht kun je eindelijk naar de vuilniscontainer verbannen. Want met de lampen van Philips Hue, heb je daar gelukkig geen last meer van.

Nu zijn er tegenwoordig meerdere starterskits beschikbaar en is de keuze soms erg lastig vanwege het grote aanbod. Daarnaast kun je zo’n starterskit na verloop van tijd uitbreiden, maar het is verstandig om rustig aan te beginnen.

Zeker als je nog nooit zo’n slim verlichtingssysteem hebt gehad. Check ons slimme verlichting advies voor wat extra informatie.


Philips Hue White en Colour Ambiance starterskit

De eerste starterskit wordt geleverd met drie Philips Hue White and Colour Ambiance lampen, een Philips Hue Bridge en de dimmer switch (dit is een slimme draadloze schakelaar).

Deze starterskit bevat genoeg elementen om eens te kijken of zo’n Philips Hue verlichtingssysteem past bij jouw wensen.

Dankzij de drie kleurlampen kun je al een groot gedeelte van je woonkamer voorzien van deze slimme verlichting. Een extra lamp aansluiten voor een andere kleur licht, is dus ook niet meer nodig.

Ervaar daarnaast de meeslepende effecten tijdens het luisteren van je muziek, bij het bekijken van je favoriete tv-programma, of natuurlijk tijdens het gamen.

Het nadeel van deze starterskit is, dat de bijkomende lampen alleen geschikt zijn voor binnen. Je kunt ze dus beter buitenshuis gebruiken.

Ondanks dat is het wel de winnaar van onze top 10 slimme verlichting geworden!


Philips Hue White Ambiance Starterskit

Deze starterskit van Philips Hue beschikt over bijna dezelfde mogelijkheden als de eerste. Het enige verschil is dat je hier de beschikking hebt over witte lampen. Deze kit bestaat uit drie Hue White Ambiance lampen, de Philips Bridge en de Philips Hue dimmer switch.

Philips Hue White Ambiance

Het natuurlijke witte licht van de Philips Hue lampen past zich trouwens ook gewoon aan op jouw dagelijkse routines.

Op momenten waar je dus behoefte hebt aan een ontspannen sfeer, stel je dit eenvoudig in met je smartphone, de dimmer of je eigen stem. Dit alles werkt dus wel alleen met wit licht!

Lees ook:

Lamp aansluiten met Philips Hue: eindconclusie

Philips staat bekend als een bedrijf dat producten van kwaliteit levert. Het ligt er maar net aan waar je behoeftes liggen, zeker bij het aanschaffen van een Philips Hue verlichtingssysteem.

Een ding is zeker, een Philips Hue lamp aansluiten in huis biedt ontzettend veel mogelijkheden. Kijk voordat je besluit zo’n draadloos verlichtingssysteem aan te schaffen, wel even naar de specificaties.

Deze verschillen nog wel eens per merk of product, waardoor je de kans loopt dat niet alle apparaten in huis verbinding kunnen maken met elkaar. Dat zou natuurlijk ontzettend zonde zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Smart Home advies
Smart home top 10's
Laatste blogs