Natte schoenen? Zo krijg je ze weer snel droog!

Afbeeldingen van Natte Schoenen

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Wacht vooral niet te lang met het drogen van je natte schoenen! Anders gaan ze een nare geur verspreiden, die op een gegeven moment niet meer te verdragen is.

Maar wat is nou de beste manier om je natte schoenen weer droog te krijgen? In dit artikel geven we je een aantal handige tips, zodat ook jouw schoenen weer snel droog zijn!

De beste oplossing voor je natte schoenen!

Om je natte schoenen zo snel mogelijk weer droog en fris te krijgen, zijn er producten op de markt die je daarbij kunnen helpen.

Neem bijvoorbeeld de schoenendroger van het merk Shoefresh, deze verfrist en droogt je natte schoenen op een duurzame en effectieve manier.

Het kost je daarnaast geen enkele moeite. Je hoeft namelijk alleen de schoenen op de houders te plaatsen en het programma in te schakelen.

Het programma stopt automatisch en binnen 30 minuten zijn je natte schoenen weer fris en droog. De Active Oxygen technologie ruimt ook direct alle nare schimmels en bacteriën op, die verantwoordelijk zijn voor de nare geurtjes.

Het drogen gebeurt aan de binnenkant van je schoen, waardoor het materiaal van je schoenen niet beschadigd raakt. Dit is stukke beter dan bijvoorbeeld je natte schoenen te laten drogen op de verwarming.

Gebruik de schoenendroger van Shoefresh en neem voor altijd afscheid van je natte schoenen. Je droogt er daarnaast niet alleen je schoenen mee, maar ook je laarzen, mutsen, scheenbeschermers, handschoenen en zelfs helmen zijn met dit product binnen no-time weer droog!

Shoefresh schoenendroger

Binnen 30 min. zijn je schoenen droog

Reinigt schoenen van binnenuit

Rekent af met nare geurtjes

Droogt ook andere kledingstukken

Natte schoenen droog krijgen met kranten

Pak een aantal oude kranten of ruw bakpapier en maak hier proppen van en stop je vervolgens in je natte schoenen. Papier absorbeert namelijk het vocht en voorkomt daarnaast dat je schoenen gaan vervormen.

Leg ze bij voorkeur ergens op een droge plek, een oude schoenendoos is hier bijvoorbeeld ideaal voor. Leg je natte schoenen in een kartonnen doos, zo worden ze nóg sneller droog ook!

Natte schoenen drogen
Gebruik oude kranten

Het duurt ongeveer 24 uur om al het vocht uit je natte schoenen te krijgen. Gelukkig zijn ze na deze behandeling weer de oude en kun je ze binnen de kortste keren weer aan.

Zitten er binnenzooltjes in je natte schoenen? Haal dan eerst de zooltjes uit je schoenen en leg ze vervolgens op een krant waar ze kunnen drogen. Dit kan gewoon bij kamertemperatuur.

Houdt er overigens wel rekening mee dat kranten veel vocht absorberen, daarom kun je ze het beste om de paar uur verwisselen.

Misschien ook interessant:

Natte schoenen in de droger!

Voordat je besluit om je natte schoenen in de droger te doen, is het verstandig om eerst naar de samenstelling van het materiaal te kijken. Niet elke schoen is namelijk geschikt voor een droger!

Sommige schoenen beschadigen namelijk tijdens zo’n droogbeurt en kun je daarna direct weggooien. Het wordt daarom afgeraden om leren schoenen, sportschoenen met gel en schoenen die isolerend werken in de droger te stoppen.

Natte schoenen

Schoenen die van katoen gemaakt zijn of synthetisch materiaal, kunnen wel gewoon in de droger. Als er gel in de schoenzool zit, kun je beter kranten gebruiken of bijvoorbeeld een professionele schoenendroger.

Kies dan wel voor het normale of korte droog programma van maximaal 60 minuten. Nadat het programma is afgelopen, controleer je of je schoenen volledig zijn opgedroogd.

Wanneer ze nog steeds vochtig aanvoelen, stop je ze terug in de droger voor ongeveer 10-15 minuten. Niet te lang, anders krimpen ze!

Gebruik geen föhn of magnetron!

Ook al lijkt het misschien een goed idee, laat je niet te snel verleiden door je natte schoenen te föhnen of in de magnetron te doen. Ze drogen namelijk niet sneller en je schoenen zien er zelf het pretje niet van in. Zeker in het geval van sportschoenen is dit af te raden!

Föhn

Als je natte schoenen namelijk droogt met zulke hitte, dan tast je het materiaal van je schoenen aan. De binnenvoering wordt minder zacht en ze gaan minder comfortabel zitten.

Daarbij gaat ook de levensduur en de kwaliteit van je schoenen erop achteruit. Dat zou natuurlijk zonde zijn, zeker als je schoenen net nieuw zijn!

Leren schoenen drogen

Bij leren schoenen is het belangrijk dat je ze niet langs de verwarming laat drogen. De schoenen drogen dan te snel op, waardoor je de kans loopt dat het leer hard wordt en gaan scheuren.

Probeer ze te vullen met een paar oude krantenproppen en laat ze bij kamertemperatuur ergens opdrogen.

Leren schoenen

Nike air max in de droger?

Het is misschien verleidelijk, maar stop je Nike Air Max alsjeblieft niet in de wasmachine of droger. Zoals hierboven ook al staat, zijn sportschoenen niet geschikt om op die manier schoon te maken.

Het zijn zo’n mooie schoenen, dat wil je graag zo houden toch? Het is daarom beter om de veters uit de schoen te halen en met een oude tandenborstel het vuil te verwijderen.

Vervolgens kun je met een vochtige doek en een klein sopje jouw Nikes weer laten blinken als nieuw!

Natte suède schoenen drogen

Belangrijk is dat je erop let de schoenen niet bij de verwarming te zetten. Misschien worden ze hier sneller droog van, maar het bijkomende effect is dat je suède schoenen uiteindelijk krom trekken. Uiteindelijk zal het leer gaan barsten en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Laat suède schoenen daarom gewoon aan de lucht drogen en stop er uit voorzorg een aantal krantenproppen in zodat de vorm van de schoenen behouden blijft.

Probeer daarbij ook eventuele viezigheid pas te verwijderen, op het moment dat de schoenen droog zijn. Het beste gebruik je hiervoor een klein schoenborsteltje of oude tandenborstel.

Hoe hou je schoenen droog?

De beste manier om je schoenen droog te houden is eigenlijk heel simpel. Als het regent, dan laat je die nieuwe patta’s gewoon lekker staan. Mocht je verrast worden door een onverwachte plensbui, dan kun je gelukkig ook bepaalde voorzorgsmaatregelen treffen.

Shoefresh schoenenspray
Shoefresh Protect

Er bestaan tegenwoordig namelijk genoeg spray’s die jouw schoenen beschermen tegen weer, wind, modder en sneeuw! Je kunt zo’n NANO-spray bij zo goed als elke schoenenzaak halen, of je bestelt ze bij Bol.com.

Klik hier voor ’s werelds beste NANO-spray! Geintje natuurlijk, maar wel een goedwerkende spray die wij zelf ook gebruiken. Bekijk de video hieronder voor meer uitleg.

Conclusie

Zoals je ziet zijn er meer dan genoeg manier om je natte schoenen weer droog te krijgen. Het is maar net hoeveel tijd je er uiteindelijk in wilt steken.

De oude krantenproppen tip heeft zich in de loop der jaren natuurlijk bewezen, maar rekent helaas niet af met de nare geurtjes die natte schoenen met zich mee kunnen brengen.

Mocht je het dus daadwerkelijk helemaal zat zijn met alles wat te maken heeft met natte schoenen, dan kun je het beste op zoek gaan naar zo’n soort product als de schoenendroger van Shoefresh.

Dan ben je er voor eens en voor altijd vanaf!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Smart Home advies
Smart home top 10's
Laatste blogs