Top 10 slimme speakers

Top 10 Slimme speakers van 2019

Binnen deze categorie vind je onze top 10 slimme speakers van dit moment. We hebben de slimme speakers allemaal uitgebreid getest op basis van relevante producteigenschappen.

Aan de hand van de score kun je dus eenvoudig zien welke slimme speakers er het beste uit de test zijn gekomen.

Ondanks dat er tegenwoordig steeds meer slimme speakers op de markt komen, springen er op dit moment een aantal tussenuit. De meest bekende slimme speakers komen van merken als Google, Sonos en Amazon af.

Dat deze merken momenteel populair zijn, wil niet direct zeggen dat andere slimme speakers kwalitatief gezien minder goed zijn. Daarom hebben we tijdens ons onderzoek extra rekening gehouden met de prijs-kwaliteitverhouding van de slimme speakers.

Deze top 10 slimme speakers is aan de hand van een aantal producteigenschappen tot stand gekomen.

Eigenschappen waar deze top 10 slimme speakers op gebaseerd is

Een slimme speaker in huis maakt je leven een stuk makkelijker. Je krijgt er namelijk een persoonlijke assistent bij. Bovendien hebben slimme speakers tegenwoordig behoorlijk wat producteigenschappen. Om tot een top 10 slimme speakers te komen, hebben we bij het testen gekeken naar de volgende eigenschappen.

 • Smart home platform
  Een smart home platform kun je zien als een centraal platform waarop je slimme apparaten kunt aansluiten. Zo’n platform wordt ook wel Domotica platform genoemd en zorgt er tevens voor, dat de aangesloten apparaten op afstand bedienbaar zijn.

 • Ondersteuning Nederlandse taal
  Niet geheel onbelangrijk is de ondersteuning van de Nederlandse taal. Het liefste praat je namelijk gewoon Nederlands tegen je persoonlijke assistent. Helaas is deze optie nog niet beschikbaar voor een aantal slimme speakers.

 • Aansluiting en accuduur
  De manier waarop slimme speakers worden aangesloten is echter niet altijd hetzelfde. Sommige zijn bijvoorbeeld draadloos en andere dien je daarentegen aan te sluiten op het stroomnet. Daarnaast kunnen de slimme speakers ook behoorlijk verschillen wat betreft de accuduur.

 • Prijsindicatie
  Als laatste is de prijs natuurlijk ontzettend belangrijk. Zeker bij het aanschaffen van een slimme speaker, wil je graag weten waar je aan toe bent. De prijs die staat aangegeven is een prijsindicatie.

Hieronder volgt onze top 10 slimme speakers! Vanwege de groeiende markt kan het zijn dat we in de toekomst onze top 10 veranderen, maar voorlopig zijn dit wat ons betreft de beste slimme speakers van dit moment.

Lees ook:

Top 10 Smart home gadgets

Google Assistent gaat je beleefder maken

Het huis van de toekomst! Hoe zit dat nou precies?

Slimme speaker advies
Benieuwd naar de uiteenlopende eigenschappen en functies van slimme speakers?

Bezoek dan onze slimme speaker adviespagina en zorg dat je goed geïnformeerd bent, voordat je besluit er eentje aan te schaffen!

Top 10 Slimme speakers

1. Google Home mini

De Google Home mini komt het beste uit de test vanwege de aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding. Deze slimme speaker is het kleine broertje van de Google Home. Dit merk je overigens vrijwel nergens aan. Want ondanks de wat mindere geluidskwaliteit, zijn de verschillen minimaal. 

Dankzij de Google Assistent biedt de Google Home mini ondersteuning van de Nederlandse taal. Daarnaast worden er ontzettend veel streaming diensten ondersteund. Lees onze ervaring met de Google Home mini speaker in onze review!

Hiervoor zijn meer dan genoeg Google Home opdrachten en commando’s beschikbaar. Denk maar eens aan Spotify, YouTube, Netflix en YouTube Music.

Maar ook voetbaluitslagen opvragen is geen probleem voor de speaker. Bekijk hier de volledige lijst Nederlandse commando’s!

Verder kun je de Google Home gebruiken in combinatie met veel andere smart home producten. Je kunt hem bijvoorbeeld koppelen aan de Chromecast, Philips Hue verlichting, Nest producten en nog veel meer smart home apparaten ondersteunen deze speaker. 

Vanwege zijn relatief lage prijs en tevens compacte formaat is dit de ideale slimme speaker voor elke huishouden.

Google Home mini

Smart home platform: Google Assistent

Ondersteuning Nederlandse taal: Ja

Aansluiting - Accuduur: Netstroom

Prijsindicatie: 49,-

Winnaar
Prijs:
5/5
Kwaliteit:
5/5

2. Google Home

Op de tweede plaats in deze top 10 slimme speakers komt de Google Home. De geluidskwaliteit van deze slimme speaker is een stukje beter dan de Google Home mini, maar de prijs is daarmee ook direct een stuk hoger.

De geïntegreerde Google Assistent zorgt ervoor, dat alle slimme apparaten in huis vanuit de Google Home app eenvoudig te bedienen zijn. Verder biedt deze slimme speaker eigenlijk precies dezelfde mogelijkheden als de Google Home mini.

Alleen vinden wij de prijs-kwaliteitverhouding van de Google Home iets minder. Want verder blijft het natuurlijk een topproduct van Google.

Google Home

Smart home platform: Google Assistent

Ondersteuning Nederlandse taal: Ja

Aansluiting - Accuduur: Netstroom

Prijsindicatie: 65,-

Prijs:
4/5
Kwaliteit:
5/5

3. JBL Link 300

De JBL Link 300 heeft ondanks zijn wat kleine formaat, een kraakheldere geluidskwaliteit. Dankzij de ingebouwde Chromecast kun je jouw favoriete muziek eenvoudig streamen van bijvoorbeeld Spotify.

Dit zorgt er tevens voor dat je meerdere Chromecast-speakers kunt koppelen aan elkaar. Zo creëer je eenvoudig een muzieksysteem over verschillende kamers in huis.

Daarnaast kun je dankzij de geïntegreerde Google Assistent ook gewoon Nederlands praten tegen deze slimme speaker. Door dit alles, heeft die z’n derde plek in deze top 10 slimme speakers zeker verdiend.

JBL Link 300

Smart home platform: Google Assistent

Ondersteuning Nederlandse taal: Ja

Aansluiting - Accuduur: Netstroom

Prijsindicatie: 199,-

Prijs:
4/5
Kwaliteit:
4/5

4. Harman Kardon Citation One

Ook deze slimme speaker is voorzien van de Google Assistent en biedt daarmee dus ook direct ondersteuning voor de Nederlandse taal.

Dankzij het stijlvolle uiterlijk is de Harman Kardon Citation One een lust voor het oog. Bovendien zijn we zeer te spreken over de verfijnde geluidskwaliteit. Daarnaast is deze slimme speaker draadloos aansluitbaar, zodat je verder geen problemen hebt met het wegwerken van de stroomkabel.

Bovendien heeft de Harman Kardon Citation One een vermogen van 40 watt, waardoor deze slimme speaker geschikt is voor de wat kleinere ruimtes in huis.

Harman Kardon Citation One

Smart home platform: Google Assistent

Ondersteuning Nederlandse taal: Ja

Aansluiting - Accuduur: Draadloos

Prijsindicatie: 175,-

Prijs:
3.5/5
Kwaliteit:
4/5

5. Sonos One

De Sonos One is de top slimme speaker van het merk Sonos. Helaas biedt het smart home platform ‘Amazon Alexa’ nog geen ondersteuning voor de Nederlandse taal. Je zult dus in het Engels opdrachten moeten geven aan de Sonos One.

Dankzij het mooie en compacte design, is deze slimme speaker een lust voor het oog. Het meest opvallende is echter de sublieme geluidskwaliteit. Dat mag je bovendien ook wel verwachten van een merk als Sonos.

Verder is de slimme speaker eenvoudig te installeren en kun je hem daarnaast makkelijk koppelen aan verschillende streaming platformen.

Sonos One

Smart home platform: Amazon Alexa

Ondersteuning Nederlandse taal: Nee

Aansluiting - Accuduur: Netstroom

Prijsindicatie: 155,-

Prijs:
3.5/5
Kwaliteit:
4/5

6. Amazon Echo 2

Deze slimme speaker van het merk Amazon doet datgene waar die voor gemaakt is. De geluidskwaliteit is namelijk meer dan prima! Bovendien past het strakke uiterlijk van deze slimme speaker in elke woonkamer.

Helaas is het nog niet mogelijk om Nederlands te praten met de Echo 2. Wanneer deze optie beschikbaar wordt is echter nog niet bekend. Desondanks kun je met de slimme assistent van Amazon genaamd Alexa, prima in het Engels communiceren.

Opvallend is het doek dat om deze slimme speaker bevestigd zit. Behalve dat de kleur kan verschillen, is de functie verder onduidelijk. De Echo 2 is beschikbaar in het lichtgrijs en antraciet.

Amazon Echo 2

Smart home platform: Amazon Alexa

Ondersteuning Nederlandse taal: Nee

Aansluiting - Accuduur: Netstroom

Prijsindicatie: 125,-

Prijs:
4/5
Kwaliteit:
3.5/5

7. Amazon Echo Plus

Ook deze slimme speaker is helaas nog niet beschikbaar in het Nederlands. Desondanks is de Amazon Echo Plus geïntegreerd met Amazon Alexa en kun je communiceren in het Engels.

Qua producteigenschappen zijn de speakers nagenoeg hetzelfde. Ondanks dat de Echo Plus geen doek heeft, is deze wel wat duurder. Dit is met name te danken aan de betere geluidskwaliteit.

Verder zijn er geen opvallende verschillen tussen deze twee speakers van Amazon.

Amazon Echo Plus

Smart home platform: Amazon Alexa

Ondersteuning Nederlandse taal: Nee

Aansluiting - Accuduur: Netstroom en draadloos

Prijsindicatie: 185,-

Prijs:
3.5/5
Kwaliteit:
4/5

8. Apple HomePod

Met de Apple HomePod haal je een prachtige slimme speaker in huis. Hij is eenvoudig te koppelen aan je iPhone of iPad. Met het geïntegreerde Siri kun je helaas nog niet in het Nederlands communiceren.

Bovendien weet nog niemand wanneer deze functie beschikbaar wordt in het Nederlands. Een exacte datum is namelijk nog niet bekend.

Dankzij de ingebouwde subwoofer geniet je van een uitstekend geluid met een behoorlijk diepe bass. Samen met het verbluffende uiterlijk, heeft Apple weer eens gezorgd voor een product van topkwaliteit.

De hoge prijs zorgt er echter wel voor, dat de HomePod op de achtste plek is geëindigd.

Apple HomePod

Smart home platform: Apple Homekit

Ondersteuning Nederlandse taal: Nee

Aansluiting - Accuduur: Netstroom

Prijsindicatie: 359,-

Prijs:
2/5
Kwaliteit:
4.5/5

9. JBL Link 20

De JBL Link 20 is een goede keuze voor mensen die hun slimme speaker het liefst buitenshuis gebruiken. Hij werkt namelijk draadloos en via het stroomnet.

Ook kun je dankzij de Google Assistent gewoon communiceren in het Nederlands. Daarnaast beschikt de JBL Link 20 over genoeg andere eigenschappen, waaronder bijvoorbeeld een prima geluid.

Verder is dit gewoon een prima speaker voor een schappelijke prijs.

JBL Link 20

Smart home platform: Google Assistent

Ondersteuning Nederlandse taal: Ja

Aansluiting - Accuduur: Netstroom en 10 uur draadloos

Prijsindicatie: 119,-

Prijs:
3.5/5
Kwaliteit:
3.5/5

10. JBL Link 10

De JBL Link 10 neem je dankzij het kleine formaat overal makkelijk mee naar toe.

Daarnaast komt er een aardig helder geluid uit deze speaker en gaat de accu zo’n 5 uur lang mee. Je kunt hem dus makkelijk een hele middag buitenshuis gebruiken.

Wil je nog langer draadloos genieten van je favoriete muziek? Dan raden we aan om bijvoorbeeld toch voor de JBL Link 20 te gaan. De accu gaat namelijk een stuk langer mee.

JBL Link 10

Smart home platform: Google Assistent

Ondersteuning Nederlandse taal: Ja

Aansluiting - Accuduur: 5 uur draadloos

Prijsindicatie: 89,-

Prijs:
3.5/5
Kwaliteit:
3.5/5

Product van de maand

Smart Home advies

Smart home top 10's

Populaire blogposts

Google Home opdrachten voor Philips Hue?

Recente blogposts