Slimme babyfoon advies

Slimme babyfoon advies

Leuk dat je opzoek bent naar slimme babyfoon advies. Bij Lazylife worden wij enorm enthousiast van dit smart home product. Met een slimme babyfoon haal je namelijk de ideale oplossing in huis, om jouw kind niet uit het oog te verliezen.

 



In ons slimme babyfoon advies leggen we haarfijn uit waar deze producten over het algemeen om bekend staan. Hierbij kom je meer te weten over een aantal belangrijke functies, en vind je meer info over wat de voor-en nadelen zijn van slimme babyfoons. 

iBaby MS6 slimme babyfoon

Inhoudsopgave

Wat is een slimme babyfoon?

Tegenwoordig vervangen steeds meer mensen hun babyfoon door een slimme babyfoon. Reden genoeg voor ons van Lazylife, om jullie te voorzien van een uitgebreid slimme babyfoon advies.

Maar wat maak zo’n slimme versie van de babyfoon dan zo speciaal? Een slimme babyfoon heeft eigenlijk nét wat extra opties, die ongeruste ouders maar al te graag willen gebruiken.

Dankzij een aantal innovatieve technieken, krijg je als ouder namelijk een stuk meer mogelijkheden om je kind te observeren. Vooral de optie die het mogelijk maakt om te communiceren met je kindje is voor sommige ouders onmisbaar!

Deze wordt ook wel de terugspreekfunctie genoemd en levert soms behoorlijk amuserende beelden op.

Een slimme babyfoon verbind je overigens via het wifi-netwerk met een smartphone of tablet. Is deze eenmaal verbonden, dan bekijk je zelfs buitenshuis naar het slaapgedrag van je kind.

De meeste ondersteunende apps geven je namelijk de mogelijkheid om live beelden te bekijken. Bovendien creëer je met een slimme babyfoon niet alleen een betere situatie voor je baby. Ook als ouder kun je ’s avonds met een gerust hart nog even op bezoek bij vrienden of kennissen.

Uiterlijk van slimme babyfoons

Het uiterlijk van een slimme babyfoon kan nogal verschillen. Kenmerkend zijn toch wel de ovale vormen, waarbij de babyfoon qua functies veel lijkt op een ip-camera, maar dan is gekleed in een ander jasje.

Daarnaast zijn slimme babyfoons zijn beschikbaar in een witte of zwarte kleur. Wat betreft de kleuraccenten, zie je vooral veel verschillende kleuren matzwart en blauw terugkomen.

De meeste fabrikanten voorzien een slimme babyfoon van een uitstekende camera, die je als gebruiker kunt besturen via een app. Bovendien zit er op een slimme babyfoon vaak een zwarte lens bevestigd. Wat in combinatie met de lichte behuizing natuurlijk weer zorgt voor een mooi contrast.

Om je alvast een beeld te geven over het uiterlijk, hebben we voor dit slimme babyfoon advies de beste modellen even kort voor je op een rijtje gezet.

Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren, echter zijn grijs en blauw toch wel kleuren die we het meest terugzien. Gelukkig hebben deze meters vaak maar één of twee grote knoppen, waarmee ze dus eenvoudig bediend kunnen worden.

Wat kun je met een slimme babyfoon?

Ons slimme babyfoon advies zou niet compleet zijn, als we geen aandacht zouden besteden aan de interessante functies en mogelijkheden van slimme babyfoons.

Deze kunnen namelijk behoorlijk verschillen per product. Check deze dus goed voordat je besluit een slimme babyfoon te kopen.

Functies van slimme babyfoons:

  • Camera
    Slimme babyfoons koop je eigenlijk altijd met een camera. Sommige beschikken zelfs over een camera met een horizontale kijkhoek van 360 graden. Daarnaast beweeg je de meeste camera’s tot ongeveer 100 graden omhoog en omlaag.

  • Terugspreekfunctie
    Naast het zien, voer je tegenwoordig ook gesprekken met je baby. Dit is met name handig wanneer je zelf bijvoorbeeld van huis bent, en de baby is onrustig. Dan fluister je de kleine vrij simpel een paar geruststellende woordjes toe, zodat je kindje weer snel terug in slaap valt.

Extra tip: controleer natuurlijk wel even of de slimme babyfoon ook daadwerkelijk beschikt over de terugspreekfunctie. Helaas is dit nog niet bij elk model het geval!

  • Nachtzicht
    De meeste slimme babyfoons maken gebruik van deze innovatieve feature. Dankzij het nachtzicht van de infrarood camera, krijg je ook in het donker een scherp beeld van de babykamer. Zo ontvang je zelfs ’s nachts een melding bij enige beweging of geluid vanuit de babykamer.

  • Videobeelden opnemen
    Deze functie behoort natuurlijk ook thuis in dit rijtje! Om namelijk geen enkel moment te missen, kun je met een slimme babyfoon foto’s en video’s opnemen van de baby.

    Het opgenomen beeldmateriaal kan wel eens goed van pas komen. Zeker als je bijvoorbeeld enige twijfels hebt wat betreft je babysitter.

  • Luchtvochtigheid meten
    Slimme babyfoons meten de luchtvochtigheid in huis. Voor baby’s ligt een veilig niveau namelijk tussen de 30% en 60%. Via de ondersteunende app kun je dit eenvoudig monitoren.

  • Bewegingsdetectie
    Beschikt de slimme babyfoon over een ingebouwde bewegingssensor? Dan detecteert het apparaat vrijwel elke beweging in de babykamer. Zodra hier sprake van is, ontvang je eigenlijk meteen een seintje op je smartphone of tablet.

  • Slaapliedjes
    Een handige functie die veel mensen gebruiken, is het afspelen van slaapliedjes of bed verhaaltjes. Voor het gemak, activeer je deze functie ook gewoon als je beneden in de woonkamer bent.

Let op: niet elke babyfoon kan een slaapliedje of verhaal afspelen, dus controleer dit!

  • Zoomfunctie
    Een manier om je baby van dichtbij te bekijken als hij slaapt, is de digitale zoomfunctie. Deze komt ook goed van pas, als je bijvoorbeeld wilt zien of de baby wel in een veilige slaaphouding ligt.

    Ook gebruik je deze functie voor het maken van een close up foto. Zo kun je natuurlijk mooie plaatjes schieten, zonder dat je de kleine wakker maakt.

Top 10 slimme babyfoons

Op zoek naar de beste producten van dit moment? Check dan deze lijst met top 10 slimme babyfoons!

Tijdens onze zoektocht naar de beste slimme babyfoons, hebben we gelet op belangrijke functies, prijs/kwaliteit en andere belangrijke mogelijkheden van de slimme babyfoon.

De beste slimme babyfoons van dit moment

Onze top 10 slimme babyfoons is samengesteld op basis van een aantal belangrijke producteigenschappen. Tevens is er gelet op de beste prijs-kwaliteitsverhouding van de producten. Je wilt natuurlijk wel verzekerd zijn van kwaliteit, terwijl je niet teveel betaald!

In de wereld van slimme babyfoons is namelijk ontzettend veel mogelijk. Er bestaan hiervoor zelfs functies, die kunnen bijdragen aan een veiligere opvoeding.

Wil je de pasgeboren baby zo goed mogelijk in de gaten houden? Dan is de slimme babyfoon absoluut een geschikte keus!

Om je alvast een klein voorproefje te geven van onze top 10 slimme babyfoons. Staan hieronder een aantal babyfoons uitgelicht. Deze producten behoren volgens ons tot de beste van dit moment!

Voor- en nadelen van slimme babyfoons

Als het goed is, weet je nu meer over de belangrijkste functies van een slimme babyfoon. Om jullie te voorzien van een volledig slimme babyfoon advies. Zullen we toch nét iets dieper moeten graven. Daarbij mogen voor- en nadelen zeker niet ontbreken!

Voordelen slimme babyfoons

Hieronder lees je de meest belangrijke voordelen van slimme babyfoons.

  • Makkelijk aan te sluiten
    Slimme babyfoons werken op netstroom, een accu, of ze zijn draadloos. Daarbij houden fabrikanten het aansluiten van een slimme babyfoon zo simpel mogelijk. Op deze manier proberen zij de slimme producten toegankelijk te maken voor iedereen.

  • Ondersteuning via smartphone app
    Veel mensen zijn tegenwoordig gelukkig in het bezit van een smartphone of tablet. Installeer je de ondersteunende app op je mobiele device, dan wordt de slimme babyfoon op afstand bedienbaar.

  • Goede kwaliteit camera
    De beste slimme babyfoons creëren hoogwaardige visuele en audio-opnames. Dit danken ze meestal aan een ingebouwde full HD camera. Voor het opnemen van een lange periode, gebruik je het beste een SD-kaart! Mocht dit nodig zijn, kies er dan in ieder geval eentje met veel opslagcapaciteit!

  • Bereik op afstand
    Het bereik van slimme babyfoons kan nogal variëren. Sommige bieden de mogelijkheid om zowel via een monitor, als via een app het beeld van de babykamer te bekijken. Zo kun je overal ter wereld je baby in de gaten houden.

    Helaas komt het bereik van een slimme babyfoon binnenshuis, vaak niet verder dan 50 meter. Betonnen muren, isolatie en andere signalen verstoren namelijk de kwaliteit van het wifi-signaal.

Extra tip: sluit eventueel in de buurt van de babykamer een extra router aan. Zo versterk je namelijk de draadloze verbinding, en verdwijnen de meeste haperingen in het beeld.

  • Koppel met slimme speaker
    Heb jij al meer kennis van smart home producten? Dan zul je hoogstwaarschijnlijk een slimme speaker thuis hebben staan.

    Het is namelijk een groot voordeel dat bepaalde babyfoons te koppelen zijn aan een slimme speaker. Denk hierbij aan speakers die ondersteuning bieden voor Google assistent of Amazon Alexa. Bekijk live beelden van de babykamer door simpelweg een commando te geven.

  • Geef anderen toegang
    Uiteraard maken slimme babyfoons het praten met je baby simpel. Er zijn echter nog meer voordelen wat betreft de communicatie met je baby.

    Geef andere familieleden bijvoorbeeld ook toegang via de app. Dat extra oogje in het zeil, geeft toch altijd een veiliger gevoel. Het aantal gebruikers verschilt natuurlijk wel weer per slimme babyfoon. Kijk dus goed waar jouw wensen en behoeften liggen op dit gebied.

Nadelen slimme babyfoons:

Hieronder lees je de kenmerkende nadelen van slimme babyfoons.

  • Batterijen of ingebouwde accu
    Een nadeel van oplaadbare producten is, dat ze na verloop van tijd helaas weer aan de oplader moeten. Dit geldt dus ook voor de meeste slimme babyfoons.

    Daarbij ligt het stroomverbruik van een slimme babyfoon tijdens een constante ‘live stream’ behoorlijk hoog! Over het algemeen gaat de accu van een babyfoon ongeveer 6 tot 18 uur lang mee.

    Maak je echter intensief gebruik van bijvoorbeeld de camera? Dan gaat deze als logisch gevolg ook een stuk sneller leeg.

  • Slechte verbinding
    Bij sommige slimme babyfoons valt de verbinding soms weg, of functioneert deze helemaal niet meer. Als dit gebeurt, is het mogelijk om de babyfoon te resetten.

    Is deze vervolgens nog steeds niet verbonden? Check dan eerst de gebruikshandleiding of raadpleeg Google voor wat extra informatie.

  • Korte stand-by tijd
    Een ander nadeel is dat sommige modellen slimme babyfoons gemiddeld gezien een vrij korte stand-by tijd hebben. Een gevolg hiervan is dat deze niet altijd een volledige nacht gebruikt kunnen worden, omdat anders de accu te leeg is.

  • Verouderde app
    Helaas vergeten bedrijven wel eens hun applicaties te updaten en zit jij met de gebakken peren. Dit betekent dat je tijdelijk geen toegang krijgt tot de app. Het wachten op de eerstvolgende update, kan soms wel tot één week duren.

  • Lage kwaliteit touchscreen
    Een ding om zeker niet vergeten in ons slimme babyfoon advies, is de kwaliteit van sommige touchscreens. Deze is namelijk niet altijd om over naar huis te schrijven.

    Soms zul je als gebruiker stevig op het beeldscherm moeten drukken, voordat er iets gebeurd. Dit kan natuurlijk behoorlijk irritant zijn! Lees daarom dus altijd eerst de reviews van het product.

Populaire slimme babyfoon apps

Dankzij de groeiende populariteit van slimme babyfoons, zien we ook steeds meer ondersteunende apps die een belangrijke rol spelen voor gebruikers. Binnen dit slimme babyfoon advies vind je drie populaire apps kort uitgelicht. Zo krijg je een indruk van de verschillende apps die beschikbaar zijn.

Deze app is beschikbaar voor Android en iOS toestellen. Je kunt in principe elke ondersteunende slimme babyfoon van het merk iBaby gebruiken met deze app. Handig aan deze app is de eenvoudige installatie. Binnen enkele stappen is de babyfoon geïnstalleerd en kun je aan de slag.

Ook deze app is beschikbaar voor Android en iOS toestellen. De meningen over deze app zijn verdeeld aangezien er zich bij een aantal gebruikers problemen met de verbinding hebben voorgedaan. Gelukkig krijgt de app om de zoveel tijd een update, waardoor bepaalde technische problemen vaak meteen zijn opgelost. Bij aanhoudende problemen met de verbinding kun je gebruik maken van een extra wifi-router in de babykamer.

Deze app is beschikbaar voor Android en iOS toestellen. Deze app biedt ondersteuning voor de slimme babyfoon van het smart home merk Arlo. Uiteraard kun je dankzij deze app ook andere smart home producten van Arlo zelf gebruiken en bedienen. Bovendien worden er regelmatig updates uitgevoerd, om de app voor gebruikers te verbeteren op verschillende gebieden.

Slimme babyfoon advies: koop een bekend merk

Er zijn tegenwoordig meer dan genoeg slimme babyfoons op de markt beschikbaar. De producten met de betere beoordelingen en reviews. Die komen toch wel van de bekendere merken af, omdat hier vaak beter wordt ingespeeld op de wensen en behoeften van de consument.

Binnen ons slimme babyfoon advies vind je drie bekende merken, waarvan je vrijwel verzekerd bent van een degelijk product.

Merk: iBaby
Het merk iBaby is een groeiende speler in de babyproducten branche.

Dankzij de innovatieve technieken die worden toegepast, biedt iBaby haar gebruikers slimme producten die streven naar een uitstekende communicatie tussen ouders en kind.

De met awards bekroonde slimme babyfoons van iBaby, zorgen bovendien voor net dat beetje controle over je pasgeborenen.
Merk: Luvion
Het bekende merk Luvion ontwerpt babyfoons van hoogwaardige kwaliteit.

Het bedrijf is vooruitstrevend en gericht op innovatieve babyproducten. De slimme babyfoons van Luvion komen vaker in verschillende edities.

Hierdoor wordt het assortiment regelmatig uitgebreid met producten die stuk voor stuk voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van de ontwikkelaars.
Merk: Arlo
Het merk Arlo focust zich op de productie van uiteenlopende smart home producten.

Veel producten zijn bedoelt om je huis te beveiligen. Denk aan beveiligingscamera's, lampen en dus ook babyfoons.

Je gebruikt producten van Arlo allemaal in combinatie met de ondersteunende Arlo app.

Vergelijking slimme babyfoons

Vanwege het groeiende aanbod op het gebied van slimme babyfoons, hebben we een aantal producten vergeleken op basis van eigenschappen, die wij voor dit slimme babyfoon advies het meest belangrijk vinden.

Ook hier is de vergelijking gebaseerd op de resultaten die uit onze top 10 lijst naar voren zijn gekomen. In onderstaande tabel kun je meteen zien, welke slimme babyfoon eventueel bij jouw wensen en behoeftes past.

Tips bij het kopen van een slimme babyfoon

Afsluitend voor dit slimme babyfoon advies geven we jou nog wat bruikbare tips om je verder op weg te helpen.

Tip 1: Check je internetverbinding

Sta je liever niet voor verassingen, dan raden we een sterke internetverbinding aan. Meestal is een 2.4GHz wifi-netwerk al voldoende om het klusje te klaren!

Wil je tijdens een live sessie echter zo min mogelijk haperingen in het beeld? Sluit dan een extra router aan in de buurt van de babykamer.

Tip 2. Beeldkwaliteit camera

De kwaliteit van het camerabeeld is natuurlijk ook belangrijk! Daarom adviseren we een camera met minimaal 1280 x 720 pixels te nemen. Zo ben je in ieder geval verzekert van een hoge resolutie.

Tip 3. Let op de privacy

Als hackers erin slagen om in te breken in de cloud waar het beeldmateriaal is opgeslagen. Dan krijgen ze misschien ook toegang tot de opnames van je baby. Dit wil je natuurlijk in elk geval voorkomen!

Ons slimme babyfoon advies bij aankoop van een relatief goedkoop model is dus ook als volgt: let op welke data er precies wordt gedeeld en of deze beveiligd wordt opgeslagen in de bijhorende cloud.

Gelukkig valt het over het algemeen behoorlijk mee. De meeste fabrikanten doen er tegenwoordig namelijk alles aan, om videobeelden zo veilig mogelijk te bewaren. Toch zijn er nog steeds merken, die te weinig aandacht besteden aan het beveiligen van deze videobeelden.

Tip 4. Vergelijk prijzen

Het kan voorkomen dat de ene webshop op een bepaald moment een lopende actie heeft, terwijl je bij op een andere site de volle mep betaald. Vergelijk daarom altijd prijzen van meerdere webshops voordat je overgaat tot het kopen van een slimme babyfoon.

Tip 5. Pan & tilt opties

Inmiddels zijn we alweer aangekomen bij de laatste tips van dit slimme babyfoon advies. Deze heeft betrekking op het beweegbare beeld van de ingebouwde camera’s. Een aantal slimme babyfoons kunnen namelijk het beeld van de camera gedeeltelijk, of zelfs volledig ronddraaien.

Zo geniet je als gebruiker van een compleet overzicht van de babykamer. Wil je ook verzekerd zijn van deze optie? Check dan of de camera van de babyfoon beschikt over een ‘pan & tilt‘ functie.

Slimme babyfoon advies: iBaby MS6 slimme babyfoon

Ons slimme babyfoon advies sluiten we af met een topper! Het product is onze winnaar uit de top 10, en daarom dus ook een mooi product voor iedereen die interesse heeft in een slimme babyfoon.

Dit is vooral te danken aan de uitstekende kwaliteit van dit product. Kijk je bijvoorbeeld naar de camera. Dan beschikt die al over behoorlijk wat handige functies. Deze laat je namelijk 360 graden in het rond draaien, en 110 graden op en neer bewegen. 

Daarnaast geeft de ingebouwde nachtlens zelfs in het donker haarscherp beeld. Verder maak je foto’s, video’s en meet je bovendien de temperatuur en luchtvochtigheid van de babykamer.

Wel komt deze slimme babyfoon met een hoger prijskaartje dan gemiddeld. Ondanks dat krijg je er natuurlijk méér dan genoeg voor terug! Deze babyfoon is niet voor niks winnaar van onze top 10 slimme babyfoons.

iBaby MS6 slimme babyfoon

Nachtzicht: Ja

Terugspreekfunctie: Ja

Camera: 1920 x 1080 pixels

Bewegingsdetectie: Ja

Geluidsdetectie: Ja

Bestuurbare camera: Ja

onze nr.1

Product van de maand

Google Home

Adviesprijs: 95,-
Keuze redactie

Smart Home advies

Smart home top 10's

Populaire blogposts

Google Home opdrachten voor Philips Hue?

Recente blogposts