Top 10 slimme verlichting

Top 10 Slimme verlichting van 2019

Steeds vaker wordt er gekozen voor slimme verlichting in huis. Als je het ons vraagt, dan is dat ook niet zo vreemd. Want dankzij de soms erg handige eigenschappen van zo’n slimme lamp of slim verlichtingssysteem, maak je het jezelf een stuk makkelijker. 

Zo heb je bijvoorbeeld meer controle over je energieverbruik en pas je eenvoudig de kleur van het licht in huis aan. Vaak komt een starterskit met een behoorlijk uitgebreid scala aan mogelijkheden. 

Daarentegen kan één slimme lamp ook over flink wat handige functies beschikken.

Daarom hebben we tijdens ons onderzoek niet alleen gekeken naar de eigenschappen van de slimme verlichting, maar hebben we ook gelet op de prijs-kwaliteitverhouding.

Eigenschappen waar deze top 10 slimme verlichting op gebaseerd is

Slimme verlichting in huis maakt je leven een stukje kleurrijker. Om tot een eerlijke top 10 slimme verlichting te komen, hebben we bij het testen gekeken naar de volgende producteigenschappen.

 • Controle op afstand
  Slimme lampen kun je vaak bedienen op afstand. Je maakt verbinding via een app voor smartphone of tablet en hebt direct meer controle op afstand. Zo zet je bijvoorbeeld eenvoudig het licht aan, voordat je ’s avonds thuiskomt.

 • Energieverbruik
  Een slim verlichtingssysteem verbruikt al snel een stuk minder energie dan bijvoorbeeld een traditionele kamerlamp. Zo bespaar je na verloop van tijd aardig wat onnodige energiekosten.

 • Ondersteunende apps en platformen
  Slimme verlichting is tegenwoordig vaak te verbinden met allerlei soorten apps en platformen. Met de Google Assistant bedien je bijvoorbeeld de slimme lampen in huis met je stem.

 • Meerdere kleuren licht
  Met slimme lampen creëer je tegenwoordig meerdere kleuren licht, met maar één lamp in de fitting. Daarnaast bieden apps vaak een breed scala aan mogelijkheden. Een daarvan is bijvoorbeeld het creëren van een bepaalde sfeer in huis door middel van diverse lichteffecten.

 • Prijsindicatie
  De prijs is natuurlijk ontzettend belangrijk. Zeker bij het aanschaffen van slimme verlichting, wil je graag weten waar je aan toe bent. De prijs die staat aangegeven is een prijsindicatie.

Hieronder volgt onze top 10 slimme verlichting van dit moment! In de toekomst kan het zijn dat we onze top 10 hier en daar wat aanpassen, maar voor nu zijn dit onze toppers!

Ook interessant:

Top 10 Smart home gadgets

IRobot Roomba bedienen met je stem: gebruik de iRobot HOME App!

Het huis van de toekomst! Hoe zit dat nou precies?

Slimme verlichting advies
Benieuwd naar de uiteenlopende eigenschappen en functies van slimme verlichting?

Bezoek dan onze slimme verlichting adviespagina en zorg dat je goed geïnformeerd bent, voordat je besluit er eentje aan te schaffen!

Top 10 Slimme verlichting

1. Philips Hue White and Color Ambiance - Starterskit

Deze starterskit van Philips Hue komt het beste uit de test. Zeker als je kijkt naar de hoeveelheid aan smart home producten die je krijgt voor een relatief lage prijs. 

Dankzij de drie slimme lampen, de Hue bridge en de Hue dimmer switch, beschik je over een uitstekend verlichtingssysteem waar je alle kanten mee op kunt. Ga aan de slag met 16 miljoen kleuren en synchroniseer je de verlichting met bijvoorbeeld films, muziek en je favoriete games.

Met deze starterskit bedien je de lampen in huis eenvoudig met je smartphone of tablet. Daarnaast kun je in combinatie met Siri van de Apple HomeKit of de Google Assistant, de verlichting ook met je stem bedienen.

Dankzij het uitgebreide scala aan beschikbare apps voor Philips Hue, zijn de mogelijkheden werkelijk eindeloos. Zo geniet je bijvoorbeeld met de Hue Essentials app, van de meest uiteenlopende opties voor je Philips Hue verlichting.

In dit artikel lees je: De 5 beste Philips Hue apps van 2018 – Check ze hier!

 

Philips Hue White and Color Ambiance starterskit

Controle op afstand: Mobiele app en afstandsbediening

Energieverbruik: 10 Watt (A+)

Ondersteunende apps en platformen: Philips Hue apps, Apple HomeKit, Google Assistent

Ondersteunende app: Philips Hue apps, Apple HomeKit, Google Assistent

Prijsindicatie: 129,-

Prijs
3.5/5
Kwaliteit
5/5

2. Trust Smart Home - Dimbare E27 Led Lamp - White and Color

Deze slimme lamp is ideaal voor mensen die nog geen ervaring hebben met slimme verlichting. Je haalt niet direct een heel systeem in huis, maar begint met één slimme lamp.

De lamp kun je bedienen met een Trust Smart Home ZigBee afstandsbediening of een Trust Control Station. Ook is hij te gebruiken met andere ZigBee gecertificeerde systemen als Philips Hue of IKEA TRÅDFRI.

Daarnaast is de slimme lamp eenvoudig te installeren via de KlikAanKlikUit app en kan je hier dus ook direct mee aan de slag gaan. In de app kun je gebruik maken van verschillende lichteffecten, sferen en kun je het licht bijvoorbeeld dimmen.

Trust Smart Home Led Lamp - White and Color

Controle op afstand: Mobiele app en afstandsbediening

Energieverbruik: 9 Watt (A+)

Ondersteunende apps en platformen: 
KlikAanKlikUit app, ZigBee, Philips Hue, IKEA TRÅDFRI

Meerdere kleuren licht: Ja

Prijsindicatie: 39,-

Prijs
4.5/5
Kwaliteit
4.5/5

3. Yeelight 2nd gen Smart Lamp

De derde plaats in deze top 10 slimme verlichting gaat naar de Yeelight 2nd gen Smart Lamp van het merk Xiaomi. Kijkende naar de prijs-kwaliteitverhouding springt deze slimme lamp er tussenuit vanwege de hoeveelheid aan mogelijkheden die je krijgt voor een lage prijs.

Voor nog geen dertig euro krijg je een slimme lamp die werkt in combinatie met de Google Assistant en Amazon Alexa. Je kunt hem dus bedienen via je stem. Daarnaast haal je ook met deze lamp zestien miljoen kleuren in huis, samen met een heel arsenaal aan lichteffecten, scènes, tijdschema’s en meer.

Dankzij het energieverbruik van slechts 10 watt, zal deze slimme lamp je op den duur behoorlijk wat stroom besparen. Daarnaast vind je in de bijhorende app genoeg mogelijkheden om nog meer te besparen op je energieverbruik.

Yeelight 2nd gen Smart Lamp

Controle op afstand: Mobiele app

Energieverbruik: 10 Watt

Ondersteunende apps en platformen: Yeelight app, Amazon Alexa, Google Assistant.

Meerdere kleuren licht: Ja

Prijsindicatie: 29,-

Prijs
5/5
Kwaliteit
4.5/5

4. EGLO Connect - Starterskit

Deze starterskit wordt geleverd inclusief afstandsbediening en gratis app voor je smartphone. Je kunt kiezen uit vijftigduizend wittinten en de bekende zestien miljoen andere kleuren.

Binnen de bijbehorende app zijn er meer dan genoeg handige opties beschikbaar en worden je instellingen automatisch voor je vastgelegd in de Cloud. Zo kun je bijvoorbeeld simuleren dat het lijkt alsof er iemand thuis is en ga je zonder zorgen van huis.

Dankzij de ingebouwde Bluetooth functie, zijn er geen andere smart home producten nodig. Je hoeft dus geen extra Bridge aan te schaffen, waardoor je energieverbruik laag blijft.

EGLO Connect - Starterskit

Controle op afstand: Mobiele app en afstandsbediening

Minder energieverbruik: 9 Watt (A+)

Ondersteunende apps en platformen: EGLO Connect App

Meerdere kleuren licht: Ja

Prijsindicatie: 39,-

Prijs
4.5/5
Kwaliteit
4/5

5. Philips Hue White Ambiance - Starterskit

De volgende starterskit van Philips Hue met de bridge, drie slimme lampen en de dimmer switch. Dit slimme verlichtingssysteem geeft een natuurlijk wit licht waar je veel plezier aan kunt beleven.

Het licht van deze slimme lampen geeft je het ideale licht bij elke gelegenheid. Het licht helpt je bijvoorbeeld bij het concentreren, lezen of te ontspannen. Ook kun je in de app van Philips Hue een zonsopgang simuleren, zodat je altijd op een fijne manier wakker wordt.

Verder beschikt de app over ontzettend veel handige functies. Tijdschema’s die je bijvoorbeeld kunnen helpen om energiezuiniger te leven, of simuleren dat er iemand in huis is terwijl je op vakantie bent.

Philips Hue White Ambiance - Starterskit

Controle op afstand: Mobiele app en afstandsbediening

Minder energieverbruik: 9,5 Watt (A+)

Ondersteunende apps en platformen: Philips Hue apps, Apple HomeKit, Google Assistent

Meerdere kleuren licht: Nee

Prijsindicatie: 105,-

Prijs
3.5/5
Kwaliteit
4/5

6. Ocida SmartLED Lamp

Wil je een volwaardig alternatief op Philips Hue, dan is deze SmartLED Lamp een prima keuze. Deze is aan te sluiten op je wifi-netwerk en je kunt hem met je stem bedienen via de Google Assistant of Amazon Alexa.

Daarnaast geniet je van een ruim aanbod handige functies en is de slimme lamp gemakkelijk te bedienen dankzij de bijbehorende app.

Vanwege zijn lage energieverbruik van 7 Watt, zal ook deze lamp je op de lange termijn helpen met het besparen op de energiekosten.

Ocida SmartLED Lamp

Controle op afstand: Mobiele app en met je stem

Energieverbruik: 7 Wat (A++++)

Ondersteunende apps en platformen: Google Assistent, Amazon Alexa, IFTT

Meerdere kleuren licht: Ja

Prijsindicatie: 15,-

Prijs
5/5
Kwaliteit
3.4/5

7. Nedis Slimme LED Lamp

Dit is een starterskit van het merk Nedis en bevat drie slimme lampen waarmee elke gewenste witte kleur gekozen kan worden. Ze zijn te bedienen via de app voor smartphones en door middel van Google Assistant of Amazon Alexa.

De slimme lampen zijn eenvoudig aan te sluiten vanwege de Nederlandstalige handleiding waarmee je ze snel hebt geïnstalleerd in huis. Je hoeft dus ook niet te beschikken over al te veel technische kennis en hebt geen extra smart home producten nodig.

Deze verlichting koppel je aan de Smart Life app die te downloaden is in de App Store. Binnen de app vind je handige functies waarmee je veel plezier kunt beleven.

Nedis Slimme LED Lamp

Controle op afstand: Mobiele app en je stem

Energieverbruik: 9 Watt (A++)

Ondersteunende apps en platformen: Smart Life app, Google Assistant, Amazon Alexa

Meerdere kleuren licht: Nee

Prijsindicatie: 55,-

Prijs
3/5
Kwaliteit
4/5

8. Nanoleaf Rhythm smarter kit

Dit slimme verlichtingssysteem is er eentje die nog vrij onbekend is in vergelijking met bijvoorbeeld Philips Hue. Desondanks is de Nanoleaf Rhythm smarter kit in onze ogen een hoogwaardig smart home product.

Met functies als het wakker worden met zonsopgang, humeur verbeterende lichteffecten en het automatiseren van de verlichting gedurende de hele dag. Maakt dit de Nanoleaf een bijzondere toevoeging van je interieur.

Dankzij de Rhythm add-on wordt er aan je favoriete muziek een extra dimensie toegevoegd. De lichtpanelen reageren naadloos op de meest uiteenlopende muziekgenres.

Dankzij de tamelijk hoge prijs komt de Nanoleaf helaas niet verder dan de zevende plek in deze top 10 slimme verlichting.

Nanoleaf Rhythm smarter kit

Controle op afstand: Mobiele app

Energieverbruik: 15 Watt

Ondersteunende apps en
platformen
: Nanoleaf app

Meerdere kleuren licht: Ja

Prijsindicatie: 199,-

Prijs
2/5
Kwaliteit
4.5/5

9. Philips Hue Go

Misschien een verrassende negende plaats in deze top 10 slimme verlichting, de Philips Hue Go. Met deze draagbare slimme lamp, geniet je van 16 miljoen kleuren in elke kamer van je huis. Eenvoudig neem je hem mee naar je slaapkamer, of zet je hem ergens op een tafel in de tuin.

Uiteraard creëer je ook met deze slimme lamp de meest fraaie lichteffecten en sta je soms bijna versteld van het brede scala aan mogelijkheden.

Deze slimme lamp beschikt tevens over vier lichtinstellingen die zorgen voor het perfecte licht tijdens je dagelijkse bezigheden. Je kunt hem daarnaast ook bedienen met je smartphone of tablet. Daarvoor die je hem echter wel aan te sluiten op een Hue-Bridge.

Bovendien is deze slimme lamp aan te sluiten op de meeste social media apps. Dan geeft die bijvoorbeeld een lichtmelding op het moment dat je een nieuw bericht ontvangt. Zo mis je natuurlijk helemaal niks meer!

Philips Hue Go

Controle op afstand: Mobiele app en bediening op lamp zelf

Energieverbruik: 6 Watt (A+)

Ondersteunende apps en
platformen:
Social media apps, Philips Hue app

Meerdere kleuren licht: Ja

Prijsindicatie: 69,-

Prijs
3.5/5
Kwaliteit
3.5/5

10. Smart Ambiance Bluetooth Lamp

Op de laatste plek in deze top 10 slimme verlichting staat de Smart Ambiance Bluetooth Lamp. Deze is eenvoudig te bedienen via de app voor smartphones en werkt door middel van een Bluetooth verbinding.

 

Wil je niet al te veel geld uitgeven en toch kunnen genieten van slimme verlichting? Dan is deze lamp misschien wel geschikt voor je. Ondanks de beperkte mogelijkheden, haal je namelijk een prima lamp in huis van vergelijkbare kwaliteit.

 

Dankzij de Bluetooth verbinding bedien je de lamp tot op wel 10 meter afstand. Helaas is er verder geen ondersteunend platform beschikbaar en zul je dus genoegen moeten nemen met de opties die binnen de app beschikbaar zijn.

Smart Ambiance Bluetooth Lamp

Controle op afstand: Mobiele app

Minder energieverbruik: 5 Watt (A+)

Ondersteunende apps en
platformen:
Geen platform

Meerdere kleuren licht: Ja

Prijsindicatie: 24,-

Prijs
4.5/5
Kwaliteit
3/5
Product van de maand
Smart Home advies

Google Home opdrachten voor Philips Hue?

Recente blogposts