smart home blog

Top 10 slimme bloeddrukmeters van 2019

Binnen deze categorie vind je onze top 10 slimme bloeddrukmeters. Dankzij de toenemende vraag naar slimme bloeddrukmeters, zijn er steeds meer  verschillende modellen verkrijgbaar. Bovendien komen ze met handige eigenschappen die het leven een stukje makkelijker maken.

Het verschil met een traditionele bloeddrukmeter zit hem voornamelijk in de innovatieve technologie die erachter zit. Een slimme bloeddrukmeter is bijvoorbeeld draadloos. Zo worden metingen door middel van bluetooth direct met je smartphone of tablet gesynchroniseerd.

Zo heb je dus geen stopcontact meer nodig om je bloeddruk te meten, maar kan dit overal (in huis) gebeuren. Handig als je bijvoorbeeld niet goed kunt lopen, of weinig stopcontacten in huis hebt.

Bovendien kun je door middel van de bijbehorende app alle gegevens van een bloeddrukmeting automatisch delen met familie en bekenden. Of je stuurt de gegevens direct per e-mail door naar je eigen huisarts.

Hieronder lees je op basis van welke eigenschappen de slimme bloeddrukmeters uit deze top 10 zijn getest. Met veel zorg hebben we de meest toonaangevende eigenschappen geselecteerd, zodat er voor iedereen wel een passend product bijzit.

Tevens hebben we tijdens ons onderzoek niet alleen gekeken naar de eigenschappen van de slimme bloeddrukmeters. We hebben ook gelet op de prijs-kwaliteitverhouding.

Eigenschappen waar deze top 10 slimme bloeddrukmeters op gebaseerd is

Een slimme bloeddrukmeter maakt het leven een stuk makkelijker. Echter zijn niet alle mogelijkheden van een slimme bloeddrukmeter voor iedereen even relevant. Om tot een top 10 te komen waar iedereen iets aan heeft, hebben we bij het testen gekeken naar de volgende producteigenschappen.

 • App voor smartphone/tablet
  Door middel van een app synchroniseer je automatisch alle resultaten met je smartphone of tablet. Zo heb je deze gegevens altijd snel bij de hand en kun je ze overzichtelijk inzien wanneer jij dat wilt.

 • Voedingsbron
  Veel slimme bloeddrukmeters zijn draadloos te gebruiken. Deze werken namelijk op batterijen of door middel van een accu. Zo kun je bijvoorbeeld je bloeddruk meten als je niet thuis bent. Dankzij het compacte formaat passen ze vaak makkelijk in je handbagage en neem je ze eenvoudig ergens mee naartoe.

 • Ondersteunend platform of app
  Slimme bloeddrukmeters bieden steeds vaker ondersteuning van een smart home platform. Vraag bijvoorbeeld aan Amazon Alexa wat de laatste resultaten zijn van je bloeddrukmetingen. De meeste slimme bloeddrukmeters komen echter met een ondersteunende app.

 • Aantal gebruikers
  Een slimme bloeddrukmeter wordt pas echt handig in gebruik, als er gegevens van meerdere gebruikers kunnen worden opgeslagen. Zo heb je direct alle gegevens van het hele gezin bij de hand! Ook handig als je bijvoorbeeld coach of verzorger bent van een sportteam. Je slaat namelijk zonder moeite de resultaten van het hele team op.

 • Prijsindicatie
  Bij de aanschaf van een slimme bloeddrukmeter is het verstandig om op de prijs te letten. De prijs die staat weergegeven, is een prijsindicatie en kan dus verschillend zijn.

Wil je meer weten over de slimme bloeddrukmeter? Lees dan ons artikel over het gebruik van een slimme bloeddrukmeter! Hier vind je uitleg over: bloeddruk meten, hoe je bloeddruk werkt, risico’s van een hoge bloeddruk en de voordelen van een slimme bloeddrukmeter!

Lees ook:

Top 10 Smart home gadgets

Google Assistant gaat je beleefder maken

Het huis van de toekomst! Hoe zit dat nou precies?

Slimme bloeddrukmeter advies
Benieuwd naar de uiteenlopende eigenschappen en functies van slimme bloeddrukmeters?

Bezoek dan onze slimme bloeddrukmeter adviespagina en zorg dat je goed geïnformeerd bent, voordat je besluit er eentje aan te schaffen!

Top 10 Slimme bloeddrukmeters

1. Medisana BU 530

De winnaar van deze top 10 slimme bloeddrukmeters is de bloeddrukmeter van Medisana. Dit is vooral te danken aan de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Voor nog geen vier tientjes maak je namelijk gebruik van behoorlijk wat handige functies.

Zo toont de meter bijvoorbeeld hoe het gesteld is met de hartcontractie en de ontspanning van de hartspier. Daarnaast natuurlijk ook de hartslag, datum, tijd en herkent die bovendien hartritmestoornissen.

Deze slimme bloeddrukmeter komt met de bijbehorende Vitadock+ app van het merk Medisana zelf. Binnen de app krijg je een overzichtelijk beeld van alle metingen en hou je eenvoudig je gezondheid in de gaten. Deze gegevens zijn handig om bijvoorbeeld aanpassingen te maken wat betreft je levensstijl.

Vanwege de ingebouwde Bluetooth functie worden gegevens automatisch overgezet naar de app. Je hoeft deze dus niet zelf te synchroniseren! Dat wordt namelijk allemaal automatisch voor je gedaan!

Daarnaast is het gebruik van de app gratis, veilig en ben je tevens verzekerd dat alle gegevens bewaard blijven. Zo raak je nooit meer belangrijke resultaten kwijt van bloeddrukmetingen.

Met een gewicht van 700 gram is de slimme bloeddrukmeter vrij gemakkelijk mee te nemen. Dankzij de grote cijfers op het beeldscherm, kun je bovendien eenvoudig de resultaten van elke meting aflezen.

Medisana BU 530

App voor smartphone/tablet: Ja

Voedingsbron: Batterij

Ondersteunend platform of app: Vitadock+

Aantal gebruikers: 2

Prijsindicatie: 39,-

Winnaar
Prijs
5/5
Kwaliteit
5/5

2. Qardio Arm

De Qardio Arm slimme bloeddrukmeter is handig in gebruik. Je kunt hem eenvoudig installeren en hij is volledig draadloos. Geen zorgen meer dus of er een stopcontact in de buurt is.

Via Bluetooth zorgt deze slimme bloeddrukmeter dat elke meting automatisch wordt opgeslagen. Zo kun je makkelijk je gezondheid in de gaten houden en kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

De bijbehorende app zit vol met interessante functies die je helpen bij het monitoren van de bloeddruk. Je kunt de app bijvoorbeeld koppelen aan Apple Health voor je iPhone of iPad. Daarnaast werkt die ook in combinatie met Samsung Health voor Android.

Mocht je beschikken over een slimme speaker met Amazon Alexa? Dan kun je zelfs vragen wat de resultaten zijn van je laatste metingen. Zo hoef je niet eerst je smartphone te raadplegen, maar vraag je gewoon aan Alexa of zij je wilt helpen.

Alle opgeslagen gegevens kun je bovendien versturen naar je familie of je huisarts. Zodat daarmee ook direct iedereen op de hoogte blijft van jouw gezondheid.

Met een gewicht van 400 gram kun je hem overal mee naartoe nemen. Dankzij zijn compacte formaat past die namelijk vrij makkelijk in je handtas.

Een nadeel is echter wel de beschikbare geheugenplaatsen. Want op deze slimme bloeddrukmeter is helaas maar plaats voor één gebruiker.

Qardio Arm

App voor smartphone/tablet: Ja

Voedingsbron: Batterij

Ondersteunend platform of app: Amazon Alexa, Qardio app

Aantal gebruikers: 1

Prijsindicatie: 117,-

Prijs
3/5
Kwaliteit
4.5/5

3. Omron EVOLV

Deze slimme bloeddrukmeter is in staat nauwkeurig je bloeddruk te meten ongeacht de positie waarop die om je bovenarm bevestigd is. Hij is eenvoudig te bedienen en meet binnen enkele seconde je bloeddruk.

Daarnaast is hij makkelijk te koppelen aan je smartphone of tablet en werkt tevens in combinatie met Apple Health of Samsung Health.

Ook heb je geen gedoe meer met slangetjes of vervelende kabels, want hij werkt gewoon op batterijen. Dankzij het gewicht van 600 gram en de bijkomende etui, kun je hem eenvoudig met je meenemen.

Het bloeddruk meten zelf kan bijna niet eenvoudiger met deze meter. Dankzij de twee knoppen is het bedienen van deze slimme bloeddrukmeter vrij eenvoudig gebleven.

Een knop om de meter in te schakelen en eentje om de meting te starten. Ideaal voor mensen die wat ouder zijn en moeite hebben met het gebruik van dit soort producten.

Omron EVOLV

App voor smartphone/tablet: Ja

Voedingsbron: Batterij

Ondersteunend platform of app: OMRON connect app

Aantal gebruikers: 1

Prijsindicatie: 109,-

Prijs
3/5
Kwaliteit
4.5/5

4. Leicke slimme bloeddrukmeter

Dit is stiekem toch wel het pareltje uit onze top 10 slimme bloeddrukmeters. Alleen al dankzij de ingebouwde Bluetooth functie, synchroniseer je tot wel 60 verschillende metingen.

Bovendien begint deze slimme bloeddrukmeter al te meten tijdens het opblazen van de manchet. Dit resulteert natuurlijk in snellere meetresultaten.

Met een opgeladen batterij is de bloeddrukmeter ongeveer 20 dagen te gebruiken. Je kunt hem daarnaast eenvoudig weer opladen door middel van de Micro USB-aansluiting. De meetgegevens van deze meter zijn trouwens ten alle tijden beschikbaar via de app of pc.

Dankzij het gewicht van 0,2 kg kun je hem makkelijk overal met je meenemen. Dat is wat ons betreft een uitzonderlijk pluspunt van deze slimme bloeddrukmeter! In combinatie met de scherpe prijs is dit een product van behoorlijke klasse!

Leicke slimme bloeddrukmeter

App voor smartphone/tablet: Ja

Voedingsbron: Batterij

Smart home platform: Swissmed app

Aantal gebruikers: 60

Prijsindicatie: 43,-

Prijs
5/5
Kwaliteit
4/5

5. Beurer BC57

Vanwege het uitgebreide arsenaal aan mogelijkheden, kon deze slimme bloeddrukmeter niet ontbreken in dit lijstje. Naast de bloeddruk en hartslag metingen, biedt deze meter snelheid en comfort tijdens het meten van de bloeddruk. Wat bovendien om de pols gebeurd, en niet om de bovenarm.

De slimme bloeddrukmeter heeft plaats voor 120 aparte metingen en komt met een handige opbergbox. Er kunnen echter maar gegevens van twee personen worden opgeslagen.

Het gewicht van 0,3 kg en de drie jaar garantie zijn tevens niet verkeerd. Wat ons betreft een prima product van het merk Beurer, die trouwens marktleider zijn op het gebied van bloeddrukmeters.

Beurer BC57

App voor smartphone/tablet: Ja

Voedingsbron: Batterij

Ondersteunend platform of app: Beurer HealthManager app

Aantal gebruikers: 2

Prijsindicatie: 34,-

Prijs
4/5
Kwaliteit
4/5

6. Nokia slimme bloeddrukmeter

Het zal je misschien verbazen, maar zelfs het bekende merk Nokia heeft een slimme bloeddrukmeter gemaakt. Dankzij de vele functies heeft dit product een plaats gekregen in onze top 10 slimme bloeddrukmeters.

De bekendheid van Nokia is naast de mobiele telefoons, vooral te danken aan de kwaliteit van de producten. Het merk is namelijk in verschillende markten thuis, waaronder die van de slimme bloeddrukmeters.

De bijbehorende app geeft je persoonlijke feedback, aanbevelingen en deelt resultaten zelfs met je dokter als je dat wilt.

Een voordeel is dat de app beschikt over een onbeperkt aantal geheugenplaatsen. Je kunt dus oneindig veel metingen uitvoeren en ze bovendien allemaal bewaren.

Nokia slimme bloeddrukmeter

App voor smartphone/tablet: Ja

Voedingsbron: Batterij

Ondersteunend platform of app: Health Mate app

Aantal gebruikers: 4

Prijsindicatie: 90,-

Prijs
3/5
Kwaliteit
4/5

7. Medisana BU550

Dit is een mooie middenmoter uit deze top 10 slimme bloeddrukmeters van dit moment. Via de app registreer je eenvoudig alle metingen, deze synchroniseer je vervolgens met smartphone of tablet. Deze kun je achteraf altijd terugvinden in de Vitadock+ app.

Ook deze slimme bloeddrukmeter is draadloos en heeft tevens een garantie van drie jaar. Bovendien is dit een prima meter als je kijkt naar de prijs-kwaliteitverhouding. Voor een prijs die nét wat goedkoper is dan die van de concurrentie, heb je een uitstekende bloeddrukmeter.

Met een gewicht van 1,1 kg is die wel wat aan de zware kant, zeker in vergelijk met andere slimme bloeddrukmeters uit deze top 10. Eenvoudig om mee te nemen is die dus helaas niet.

Medisana BU550

App voor smartphone/tablet: Ja

Voedingsbron: Batterij

Ondersteunend platform of app: Vitadock+

Aantal gebruikers: 2

Prijsindicatie: 79,-

Prijs
3.5/5
Kwaliteit
4/5

8. Omron M3 Comfort

Deze slimme bloeddrukmeter van Omron is een praktische oplossing van compact formaat. Dankzij de intelligente manchet-technologie ben je verzekerd van constante nauwkeurigheid. De manchet hoeft bijvoorbeeld niet meer op die specifieke plek om de bovenarm te zijn aangebracht.

De metingen van de OMRON M3 Comfort blijven namelijk haarscherp, ongeacht de positie waarop die is bevestigd.

Daarnaast detecteert die onder andere een onregelmatige hartslag en toont dit, door middel van een symbooltje op het display. Wat overigens erg eenvoudig af te lezen is op het ingebouwde beeldscherm.

Gelukkig hoef je hem ook niet op het stroomnet aan te sluiten. Hij werkt namelijk gewoon op batterijen. De Omron M3 Comfort komt standaard met vier meegeleverde batterijen.

Nadelig is het feit dat deze slimme bloeddrukmeter niet beschikt over een ondersteunende app of platform. Alle meetresultaten zullen dus handmatig genoteerd moeten worden. Dat valt ons helaas toch wel een beetje tegen.

Omron M3 Comfort

App voor smartphone/tablet: Nee

Voedingsbron: Batterij

Ondersteunend platform of app: Geen

Aantal gebruikers: 2

Prijsindicatie: 55,-

Prijs
3.5/5
Kwaliteit
3/5

9. MediClever slimme bloeddrukmeter

Deze slimme bloeddrukmeter ziet er misschien niet zo innovatief uit, met de kwaliteit van het product is echter niks mis. Ook beschikt deze meter over een bijbehorende app voor je smartphone of tablet.

Hij verricht bijvoorbeeld snelle en accurate metingen, waarbij je live mee kunt kijken via de app. Wat ons betreft niet de meest handige eigenschap, maar misschien wel interessant om te weten voor sommige mensen.

Dankzij de draadloze functie komt deze in de top 10 slimme bloeddrukmeters, want verder valt het qua innovatieve functies behoorlijk tegen.

MediClever slimme bloeddrukmeter

App voor smartphone/tablet: Ja

Voedingsbron: Batterij

Ondersteunend platform of app: MediClever app

Aantal gebruikers: 2

Prijsindicatie: 89,-

Prijs
3/5
Kwaliteit
3/5

10. Soehnle Systo monitor connect 300 slimme bloeddrukmeter

Wat ons betreft is deze slimme bloeddrukmeter een prima afsluiter van deze top 10 slimme bloeddrukmeters. Hij doet precies waarvoor die gemaakt is namelijk het meten van je bloeddruk.

Ondanks het praktisch ogende uiterlijk is dit een product van prima kwaliteit. Helaas zijn de mogelijkheden van deze slimme bloeddrukmeter vrij beperkt. Ons heeft die in ieder geval niet weten te verrassen.

Soehnle Systo slimme bloeddrukmeter

App voor smartphone/tablet: Ja

Voedingsbron: Batterij

Ondersteunend platform of app: Soehnle app

Aantal gebruikers: 3

Prijsindicatie: 68,-

Prijs
3.5/5
Kwaliteit
3.5/5

Conclusie

Hopelijk heb je na het lezen van deze top 10 slimme bloeddrukmeters een idee van wat er allemaal mogelijk is op het gebied van bloeddruk meten. Nieuwe technologieën maken het namelijk steeds makkelijk om zelf je bloeddruk te meten.

Welke behoeften iedereen heeft is natuurlijk variabel. Wij vinden de slimme bloeddrukmeter een handige toevoeging voor in huis, of voor onderweg!

Product van de maand

Smart Home advies

Smart home top 10's

Populaire blogposts

Google Home opdrachten voor Philips Hue?

Recente blogposts