Top 10 slimme babyfoons

Top 10 slimme babyfoons

Binnen deze categorie vind je onze top 10 slimme babyfoons. Een slimme babyfoon creëert bij ouders een geruststellend gevoel, ook als ze even van huis zijn. Zodra de baby geluid maakt, ontvang je een melding op je smartphone of tablet en kijk je live mee dankzij de ingebouwde camera.

Slimme babyfoons zijn misschien wel een kleine investering. Maar als een fatsoenlijke nachtrust je veel waard is, dan zijn ze misschien toch het overwegen waard. Want niet alleen de nachtrust van de baby, voornamelijk die van jezelf gaat erop vooruit.

Een slimme babyfoon gebruik je samen met een bijhorende app. Zo’n app komt vaak met handige functies om activiteiten op de babykamer te monitoren. Dit alles draagt bij aan de veiligheid van de baby en geeft ouders een geruststellend gevoel.

Wat overigens belangrijk is om te vermelden. Slimme babyfoons werken vaak het beste, als ze verbonden zijn met een sterk WIFI-signaal.

Staat de babyfoon ver weg van de router, dan kan het zijn dat de verbinding soms wegvalt.

Een WIFI-versterker biedt in dit soort gevallen vaak een oplossing. Dankzij zo’n versterker wordt het WIFI-signaal een stuk beter in huis.

Zo komt elke slimme babyfoon dus met z’n eigen set aan eigenschappen. Sommige daarvan zijn handig, ander misschien wel overbodig. Bekijk voor meer informatie eens op onze slimme babyfoon adviespagina.

Hieronder lees je op basis van welke eigenschappen onze top 10 slimme babyfoons is samengesteld. Uiteraard met zorg geselecteerd, zodat er een duidelijk en eerlijk beeld ontstaat over de mogelijkheden van de slimme babyfoons.

Bovendien hebben we gekeken naar de prijs-kwaliteitverhouding, want een duurder product hoeft niet altijd de beste keuze te zijn.

Eigenschappen waar deze top 10 slimme babyfoons op gebaseerd is

Een slimme babyfoon heeft eigenschappen die bijdragen aan een stukje veiligheid van de baby. Dankzij een slimme babyfoon monitoren ouders alle activiteiten die zich op de babykamer afspelen. Functies van deze eigenschappen staan hieronder kort omschreven.

 • Nachtzicht

  Vaak heeft een slimme babyfoon een camera met nachtzicht functie. Zo zie je de baby gelukkig ook in een donkere kamer.

 • Terugspreekfunctie

  Dankzij de ingebouwde terugspreekfunctie van een slimme babyfoon, praat je via een app op je smartphone met je baby.

 • Camera
  Ook de kwaliteit van de camera is belangrijk. Want met een HD-camera krijg je natuurlijk betere beeldkwaliteit, dan met een camera die minder pixels heeft.

 • Bewegingsdetectie
  Als een slimme babyfoon bewegend beeld detecteert, dan ontvang je een melding op je smartphone of tablet.

 • Geluidsdetectie

  Detecteert de babyfoon geluid op de babykamer. Ook dan ontvang je een melding via de app.

 • Bestuurbare camera
  Sommige slimme babyfoons hebben een bestuurbare camera. Je kijkhoek wordt tevens een stuk groter.

Ook interessant:

Bloeddruk meten? Gebruik een slimme bloeddrukmeter!

De slimme stekker! Wat heb je er nu echt aan?

Baby gadgets voor op reis: deze wil je niet missen!

Slimme babyfoon advies

Op zoek naar het beste slimme babyfoon advies van dit moment?

Check dan onze adviespagina en lees je in op het gebied van slimme babyfoons!

Daarnaast krijg je kooptips, productvergelijking, voor- en nadelen en uitgebreide informatie over dit smart home product.

Top 10 Slimme babyfoons

1. iBaby M6S - slimme babyfoon

De winnaar van deze top 10 slimme babyfoons is de iBaby M6S. Dit heeft die met name te danken aan de full HD 1080p camera. Deze laat je namelijk 360 graden in het rond draaien, en 110 graden op en neer bewegen. 

Daaruit kunnen we opmaken, dat werkelijk niks je nog zal ontgaan als ouders. Bovendien krijg je dankzij de ingebouwde nachtlens, zelfs in het donker haarscherp beeld.

Dankzij de bijhorende app kijk je live mee op je smartphone of tablet. Zodra de baby beweegt of geluid maakt, ontvang je een melding. Open de app en check meteen hoe het gaat met de kleine.

Verder maak je foto’s, video’s en meet je bovendien de temperatuur en luchtvochtigheid van de babykamer.

De terugspreekfunctie geeft je de mogelijk om te praten tegen je baby. Daarnaast kun je slaapliedjes en verhaaltjes afspelen en geef je zelfs anderen toegang tot de monitor. Dit stel je handmatig in via de app.

Vanwege de WIFI-verbinding is de app te gebruiken, waar en wanneer je maar wilt. Mits je natuurlijk zelf beschikt over een stabiele internetverbinding.

De iBaby M6S is echter wel aan de dure kant. Desondanks blijft dit onze winnaar van de top 10 slimme babyfoons. Want de kwaliteit straalt gewoon van dit product af!

Prijs
2.5/5
Kwaliteit
5/5

2. Arlo slimme babyfoon

De tweede plek van deze top 10 slimme babyfoons gaat naar de babyfoon van Arlo. Opvallend is natuurlijk het fraaie uiterlijk, maar ook de bijkomende functies maken dit een veelzijdige babyfoon.

Een HD 1080p ingebouwde camera met een kijkhoek van 130 graden zie je een groot gedeelten van de babykamer. Beweegt of huilt de kleine? Dan stuurt de babyfoon direct een melding naar je smartphone.

Een extra pluspuntje is de gratis cloudopslag. Dankzij deze opslag krijg je gratis toegang tot de opgeslagen gegevens. Ook vrienden en kennissen kun je toegang verlenen tot de camera, en alle opgeslagen gegevens.

Prijs
3/5
Kwaliteit
4.5/5

3. Luvion Essential Limited - slimme babyfoon

Deze slimme babyfoon heeft een beeldscherm van 3,5 inch groot en is voorzien van de meest gangbare functies. Dankzij het bereik van 250 meter, kun je zelfs even bij de buren op de koffie.

De storingsvrije connectie, digitale zoomfunctie en eenvoudige installatie. Verzekeren dit exemplaar van een plaatsje in deze top 10 slimme babyfoons.

Helaas heeft die geen bestuurbare camera, daarvoor in de plaats krijg je wel een slimme babyfoon die zijn kwaliteit meer dan bewezen heeft.

Zo werd die door ‘Ouders van Nu’ bij de consumenten awards genomineerd voor ‘beste product‘. Buiten dat ontkennen wij niet dat deze slimme babyfoon van Luvion een schitterend exemplaar is.

Prijs
3.5/5
Kwaliteit
4.5/5

4. Luvion Prestige Touch 2 - slimme babyfoon

Ook deze slimme babyfoon van Luvion heeft een bestuurbare camera. Daarnaast beschikt die over een 7 inch LCD beeldscherm waarmee je video’s kunt opnemen en bekijken.

Dankzij het ingebouwde nachtlichtje stel je de kleine gerust in het donker. Dit kan natuurlijk ook door zachtjes tegen je baby te praten door de ingebouwde microfoon.

De slimme babyfoon detecteert elke vorm van geluid of beweging. Zodra de baby onrustig is, krijg je een melding via de bijhorende app.

Opvallend is de mogelijkheid om meerdere camera’s aan te sluiten op de babyfoon. Zo bekijk je tot wel 4 beelden tegelijk.Eigenschappen waar deze top 10 slimme babyfoons op gebaseerd is

Prijs
3/5
Kwaliteit
4/5

5. Luvion Supreme Connect - slimme babyfoon

Deze babyfoon is volledig draadloos en zorgt voor een veilige en storingsvrije verbinding. Dankzij de apart verkrijgbare WIFI-bridge, monitor je de kleine waar dan ook ter wereld. Zonder bridge heb je bereik tot maximaal 300 meter. Binnenshuis is deze afstand beperkt vanwege de betonnen muren die het signaal beïnvloeden. Dit geldt overigens voor ontzettend veel babyfoons.

Ook deze babyfoon beschikt over alle belangrijke eigenschappen. De beeldkwaliteit van de camera is 640 x 840 pixels, waarmee je prima alles kunt volgen op het 4,3 inch LCD-scherm. Wil je echter foto’s en video’s maken en opslaan? Dan is hiervoor een aparte micro SD-kaart verkrijgbaar.

Prijs
3.5/5
Kwaliteit
4/5

6. Alecto DVM-143 slimme babyfoon

Prima babyfoon van Alecto, maar helaas geen mogelijkheid om via een bijhorende app te monitoren. Je zit hier dus vast aan het 4.3 inch scherm met overigens een prima beeldkwaliteit.

Dankzij de digitale techniek van deze slimme babyfoon is de verbinding betrouwbaar en zonder storingen. Verder zijn de gangbare functies beschikbaar, die over het algemeen elke slimme babyfoon wel heeft.

Jammer is dat die niet verbonden kan worden met je thuisnetwerk. Je zult het moeten doen met een bereik van 50 meter binnenshuis en tot een max. van 300 meter buitenshuis.

Prijs
3.5/5
Kwaliteit
4/5

7. Luvion Grand Elite 3 - slimme babyfoon

De prijs van deze babyfoon is een stuk hoger dan de gemiddelde concurrent. Dat is vrij logisch, aangezien je behoorlijk wat functies krijgt zoals: een Full HD-camera, bediening via de app en een draaihoek van 360 graden.

Het voordeel van deze slimme babyfoon is de opnamefunctie die erbij komt. Beelden worden automatisch opgeslagen en kun je later terugkijken.

Bovendien is de installatie snel en makkelijk gehouden en kijk je op je smartphone of extra monitor live mee vanuit waar dan ook.

Prijs
3.7/5
Kwaliteit
4.4/5

8. Orretti® - slimme babyfoon

Ook dit product uit onze top 10 slimme babyfoons is relatief goedkoop. Ondanks dat beschik dit exemplaar over: een HD-camera met nachtzicht, cloudopslag, een kijkhoek van 350 graden en live beelden overal ter wereld direct op je smartphone.

Helaas zitten er aan de cloudopslag extra kosten verbonden. Je kunt daarnaast ook al het beeldmateriaal opslaan. Dit kan tot wel 64GB op een geschikte Micro SD-kaart.

Prijs
4.5/5
Kwaliteit
3/5

9. Alecto Baby DVM-200 - slimme babyfoon

Een voordeel van zo’n top 10 slimme babyfoons is het feit dat er voor iedereen wel een passend product bijzit.

Deze slimme babyfoon heeft functies die zorgen voor een positieve gebruikerservaring. Zo krijg je naast de standaard meldingen, ook een waarschuwing als het signaal wegvalt en als de batterij bijna leeg is.

De infrarood modus zorgt voor prima zicht in het donker en met de oplaadbare unit voor ouders hoor je de baby tot wel 10 uur lang, voordat de batterij leeg is.

Prijs
3/5
Kwaliteit
4.4/5

10. Alecto IVM-100 - slimme babyfoon

Een mooie afsluiter van deze top 10 slimme babyfoons is de Alecto IVM-100. Hij is ook wat goedkoper dan de concurrentie, maar qua functies lever je daar nauwelijks wat op in.

Ook deze babyfoon heeft een ingebouwde HD-camera met bewegingssensor, nachtzicht en bijhorende app voor je smartphone of tablet.

Een nadeel is dat er geen optie is voor het afspelen van slaapliedjes of het vertellen van verhaaltjes voor bij het slapen gaan.

Zorg er tevens voor dat je beschikt over een sterk WIFI-signaal. Anders kun je problemen krijgen met de verbinding van deze slimme babyfoon.

Prijs
4.5/5
Kwaliteit
3/5

Product van de maand

Smart Home advies

Smart home top 10's

Populaire blogposts

Google Home opdrachten voor Philips Hue?

Recente blogposts