Slimme bloeddrukmeter advies

Slimme bloeddrukmeter advies

Op deze pagina vind je het beste slimme bloeddrukmeter advies van Nederland. Een slimme bloeddrukmeter komt namelijk met behoorlijk wat interessante voordelen, waar wij jullie graag meer over vertellen natuurlijk!

Deze komen namelijk met eigenschappen, die leven een stuk eenvoudiger maken. Vooral de slimme technologie, die achter dit smart home product zit is daarbij belangrijk om te benoemen. 

Vandaar dat wij van Lazylife jullie maar al te graag voorzien van het meest eerlijke en betrouwbare slimme bloeddrukmeter advies van Nederland! 

slimme bloeddrukmeter advies
Omron EVOLV slimme bloeddrukmeter

Inhoudsopgave

Wat is een slimme bloeddrukmeter?

Een slimme bloeddrukmeter is een uitstekend voorbeeld van een smart home product. Het verschil met een normale bloeddrukmeter, zit hem in de manier waarop je metingen kunt afnemen.

De innovatieve technologie achter dit product maakt het tegenwoordig mogelijk, om vrij eenvoudig je eigen bloeddruk te meten. Zonder dat je hiervoor ook maar in de buurt van een stopcontact hoeft te zijn.

Metingen kun je bovendien op elk gewenst moment van de dag, zowel thuis als onderweg doen. Je hoeft hier dus ook niet meer extra voor naar het ziekenhuis of je huisarts. Ook kun je zo’n slimme bloeddrukmeter overal mee naartoe nemen en past deze vaak makkelijk in je handtas of rugzak.

Uiterlijk van slimme bloeddrukmeters

Een slimme bloeddrukmeter heeft vaak een compact design. Erg handig, omdat deze zo vrij makkelijk in je tas past en eenvoudig mee te nemen is onderweg.

Daarbij werken deze producten volledig draadloos en zijn vaak voorzien van een duidelijk display waarop je meet resultaten goed kunt aflezen.

Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren, echter zijn grijs en blauw toch wel kleuren die we het meest terugzien. Gelukkig hebben deze meters vaak maar één of twee grote knoppen, waarmee ze dus eenvoudig bediend kunnen worden.

Wat kun je met een slimme bloeddrukmeter?

Een algemeen bekende eigenschap is uiteraard het feit dat een slimme bloeddrukmeter draadloos hoort te zijn. Metingen worden door middel van een Bluetooth signaal direct naar je smartphone of tablet verstuurd.

Je hebt hiervoor dus geen stopcontact meer nodig! Metingen kunnen namelijk overal in huis, of onderweg worden afgenomen.

Niet alleen de metingen worden sneller afgenomen, je hebt ook geen omkijken meer naar het bijhouden van meetresultaten. Zelf hoef je hier gelukkig niet veel voor te doen, alle resultaten van voorgaande metingen worden namelijk automatisch opgeslagen in een bijhorende app. 

Deze kun je terugvinden in een duidelijk overzicht. Daarnaast kun je ze ook direct via de mail doorsturen naar je huisarts.

Top 10 slimme bloeddrukmeters
Benieuwd naar de beste producten van dit moment?

Bekijk dan onze top 10 slimme bloeddrukmeters. Tijdens het opstellen van deze lijst, zijn we op zoek gegaan naar de beste slimme bloeddrukmeters van dit moment.

Daarbij is gelet op belangrijke functies, prijs-kwaliteitverhouding en andere interessante mogelijkheden van de slimme bloeddrukmeters.

De beste slimme bloeddrukmeters van dit moment

In dit slimme bloeddrukmeter advies gaan we kort in op de beste producten van dit moment. Check onze top 10 slimme bloeddrukmeters voor de volledige lijst met producten. 

Om jullie toch alvast te voorzien van wat interessante exemplaren. Staan hieronder de vijf beste slimme bloeddrukmeters uit deze top 10 lijst.

Zoals we ook in onze andere adviespagina’s benadrukken, heeft bij ons een betaalbaar smart home hoge prioriteit. Iedereen verdient namelijk de kans op een slimme huis. 

In onze top 10 lijsten gaan wij dan ook altijd uit van de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Slimme bloeddrukmeter advies: smart home platformen

Slimme bloeddrukmeters worden steeds populairder bij zowel de consument, als de fabrikant van dit vernieuwende product. Tegenwoordig kom je dus ook meerdere modellen en merken tegen. 

Dankzij de ondersteunende app, bieden slimme bloeddrukmeters soms ook ondersteuning voor een smart home platform.

Niet elk platform is natuurlijk hetzelfde en niet elke slimme bloeddrukmeter zal zo’n platform ondersteunen.

Dankzij ons slimme bloeddrukmeter advies en de uitgebreide top 10 lijst. Zien we in ieder geval dat eigenlijk alleen de slimme bloeddrukmeters van het merk Omron ondersteuning bieden voor een smart home platform.

Dankzij Amazon Alexa is het mogelijk om door middel van een commando’s een recent meetresultaat op te vragen. Mochten de gegevens via de app misschien niet duidelijk zijn, dan kun je het dus nog altijd aan je slimme speaker vragen!

Populaire Health apps

Niet elke slimme bloeddrukmeter ondersteuning biedt ondersteuning voor de verschillende smart home platformen. Toch komen deze altijd met een ondersteunende app voor je smartphone of tablet.

Populaire Health apps lichten we hieronder even kort toe.

Deze app is beschikbaar voor Android en iOS toestellen. Je kunt in principe elke ondersteunende slimme bloeddrukmeter direct verbinden via Bluetooth. handig aan deze app is de automatische synchronisatie van meetresultaten. alle gegevens worden overzichtelijk weergegeven in het startscherm.

De Qardio app maakt het gebruikers makkelijk om de resultaten van bloeddrukmetingen te begrijpen.

Via duidelijke grafieken en diagrammen zie jij precies hoe je hart gezondheid gedurende tijd veranderd.

De app maakt het tevens mogelijk om per locatie je metingen bij te houden. Misschien is deze op kantoor of thuis, wel hoger dan op vakantie.

Dankzij deze app kun je alle meetgegevens van ondersteunende producten eenvoudig overdragen naar je smartphone of tablet.

De app maakt het mogelijk om precies en overzichtelijk resultaten uit bloeddrukmetingen te bekijken.

Aan de hand van duidelijke grafieken zie je als gebruiker precies, hoe het gesteld is met je hartgezondheid.

Daarbij is het design ontzettend gebruiksvriendelijk gehouden voor iedereen.

Slimme bloeddrukmeter advies: koop een bekend merk

Momenteel zijn er genoeg merken die slimme bloeddrukmeters verkopen. Natuurlijk claimen deze allemaal, dat ze alleen maar de béste producten fabriceren voor hun klanten. Voor dit slimme bloeddrukmeter advies, lichten we de meest belangrijke merken even kort toe.

Merk: Medisina
Medisina is een merk dat haar klanten alleen de beste producten toevertrouwd.

Het bedrijf biedt de betrouwbaarste en meest nauwkeurige producten waar gebruikers jarenlang plezier van kunnen hebben.

Deze staan vaak namelijk bekend, om hun exacte metingen en gebruiksvriendelijke eigenschappen.
Merk: Qardio
Het merk Qardio ontwerpt eenvoudige, slimme, maar vooral nieuwe oplossingen voor het meten van je gezondheid. Dankzij de producten van dit merk meet je onder andere je gewicht, hartslag en bloeddruk.

Het merk biedt gebruikers een handige app voor op de smartphone of tablet. Deze app maakt het mogelijk om meetresultaten direct door te sturen naar een specialist of huisarts.

De producten van het merk Qardio zijn geschikt voor zowel patiënten, artsen als zorgverleners. Daarbij meten deze met uiterste precisie, zodat gebruikers zelf controle kunnen houden over en gezondheid.

Het bedrijf wil in de toekomst wereldwijd miljoenen mensen voorzien van hun oplossingen voor een gezonder leven.
Merk: Omron
Omron is een merk dat zich specialiseert in allerlei elektrische producten. Daarbij is de afdeling Healthcare een van de grootste binnen het bedrijf.

Deze afdeling is veel bezig met het ontwikkelen van bloeddrukmeters. De producten van Omron worden steeds vaker gebruikt in ziekenhuizen, huisartsen en door consumenten.

Wat betreft het produceren van bloeddrukmeters zijn ze dus ook toonaangevend in de medische branche.

Bovendien zit er vaak een flinke garantietermijn op de producten van Omron.
Merk: Beurer

Het Duitse merk Beurer staat bekend om haar kwalitatief hoogwaardige producten.

Bij de aanschaf van een Beurer slimme bloeddrukmeter, ben je verzekerd van een product met een uitstekende prijs kwaliteit verhouding.

De producten zijn namelijk een stuk lager in prijs, dan menig concurrerend merk.

Desondanks beschikken ze over bruikbare functies, die passend zijn voor dagelijkse bloeddrukmetingen.

Vergelijking slimme bloeddrukmeters

Vanwege het groeiende aanbod op het gebied van slimme bloeddrukmeters, hebben we een aantal producten vergeleken op basis van eigenschappen, die wij voor dit slimme bloeddrukmeter advies het meest belangrijk vinden.

Ook hier is de vergelijking gebaseerd op de resultaten die uit onze top 10 lijst naar voren zijn gekomen. In onderstaande tabel kun je meteen zien, welke slimme bloeddrukmeter eventueel bij jou past.

Tips bij het kopen van een slimme bloeddrukmeter

Om  jullie te voorzien van het beste slimme bloeddrukmeter advies, geven wij jullie nog een aantal handige en vooral bruikbare tips voor bij het kopen van zo’n product.

Het is natuurlijk ontzettend belangrijk dat je de juiste keuze maakt op dat gebied. Die keuze is uiteraard gebaseerd op de wensen en behoeften, die jij stelt aan zo’n bloeddrukmeter.

Deze tips helpen je daarbij misschien alvast een beetje!

Voedingsbron

Check altijd even op welke voedingsbron de slimme bloeddrukmeter werkt. Deze zijn vaak draadloos te gebruiken en werken op batterijen, of door middel van een accu. Handig voor als je veel onderweg bent.

Formaat en gewicht  

Belangrijk is natuurlijk het formaat van de slimme bloeddrukmeter. Over het algemeen zijn deze vrij compact gehouden door fabrikanten. 

Daarbij komt dat het gewicht ook behoorlijk verschillend kan zijn, maar over het algemeen wegen ze niet meer dan twee kilo. Echter is dit niet altijd vanzelfsprekend en daarom staan we er in dit slimme bloeddrukmeter advies tóch even kort bij stil.

Probeer er dus op te letten dat je kiest voor een licht product, dat deze makkelijk in je handbagage past. Je wilt er natuurlijk wel vanuit gaan, dat je deze zonder al te veel inspanning ergens mee naartoe kunt nemen.

Ondersteunende app of platform

Slimme bloeddrukmeters bieden steeds vaker ondersteuning via een smartphone platform of speciaal ontwikkelde app. vraag bijvoorbeeld en Amazon Alexa wat de laatste resultaten zijn van je bloeddruk metingen.

Helaas bieden nog niet alle populaire smart home platformen ondersteuning voor slimme bloeddrukmeters. Op dit moment zul je als gebruiker genoegen moeten nemen met de bijhorende app, of de persoonlijke assistent Amazon Alexa.

Aantal gebruikers

Bij het kopen van een slimme bloeddrukmeter Is het belangrijk om te kijken hoeveel gebruikers en meetresultaten kunnen opslaan. Niet altijd biedt een slimme bloeddrukmeter plaats voor een groot aantal gebruikers per apparaat.

Lees reviews

Wij raden aan om voorafgaande je aankoop meerdere reviews te lezen van het product waarin je interesse bent. Vaak kom je er dan snel achter of het desbetreffende product bij je past of niet.

Vergelijk prijzen bij webshops

Het kan zomaar zijn dat het product bij de ene webshop in de aanbieding is, maar dat je bij de andere gewoon de volle mep moet betalen.

Vraag om advies

Wie weet zijn er mensen in jouw omgeving die je zelf thuis een slimme bloeddrukmeter gebruiken. Het is daarom nooit verkeerd om je eigen slimme bloeddrukmeter advies in te winnen. Iedereen heeft namelijk verschillende wensen en behoeftes op het gebied van bloeddruk meten.

Niet uit het buitenland kopen

Probeer je slimme bloeddrukmeter altijd te bestellen via Nederlandse online webshops. Deze bieden gebruikers vaak de beste klantenservice. Daarnaast is het makkelijk om producten snel te retourneren en zul je hiermee beter geholpen zijn, dan bijvoorbeeld bij buitenlandse webwinkels.

Slimme bloeddrukmeter advies: Medisana BU 530 slimme bloeddrukmeter

Ons slimme bloeddrukmeter advies sluiten we af met een topper! Het product is onze winnaar uit de top 10, en raden wij daarom dus ook iedereen aan die interesse heeft in een slimme bloeddrukmeter.

Dit is vooral te danken aan de uitstekende prijs kwaliteitsverhouding van de bloeddrukmeter. Voor nog geen €40 maak je namelijk gebruik van behoorlijk wat handige functies.

Zo toont de meter naast de bloeddruk ook hoe het gesteld is met de hartcontractie en de ontspanning van de hartspier. Daarnaast herkent deze natuurlijk ook eventuele hartritmestoornissen.

Ook komt die met een bijhorende app van het bedrijf Medisana zelf. Binnen de app zie je precies de resultaten uit voorgaande metingen.

Vanwege de ingebouwde bluetooth functie worden deze gegevens namelijk automatisch overgezet en opgeslagen. Je hoeft deze dus niet handmatig te synchroniseren.

De app is bovendien volledig gratis, veilig en zorgt er tevens voor, dat alle resultaten bewaard blijven.

Met zijn gewicht van 700 G, is de slimme bloeddrukmeter eenvoudig mee te nemen in een tas of rugzak.

De grote cijfers op het beeldscherm zorgen dat je als gebruiker makkelijk de resultaten van een meting kunt aflezen.

Ons slimme bloeddrukmeter advies:
Medisana BU 530
De Medisana BU 530 is wat ons betreft het beste slimme bloeddrukmeter advies dat we kunnen geven!

App voor smartphone/tablet: Ja

Voedingsbron: Batterij

Ondersteunend platform of app: Vitadock+

Aantal gebruikers: 2

Prijsindicatie: 39,-

onze nr.1
Prijs
5/5
Kwaliteit
5/5

Product van de maand

Google Home
Adviesprijs: 95,-
Keuze redactie

Smart Home advies

Smart home top 10's

Populaire blogposts

Google Home opdrachten voor Philips Hue?

Recente blogposts