Google Home koppelen met Philips Hue

Google home koppelen met Philips Hue

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Het bedienen van slimme verlichting wordt steeds eenvoudiger. Sinds kort bedien je bijvoorbeeld ook de lampen in huis met je stem. Hier zijn Google Home en Philips Hue uitermate geschikt voor. Wil je Google Home koppelen met Philips Hue? Lees dan verder!

Beide producten zijn op zichzelf al aardig handig. Samen vormen ze een ijzersterk team. Jij wilt toch ook je lampen bedienen met je stem? Wij namelijk wel!

Google Home koppelen met Philips Hue

Voor het Google Home koppelen met Philips Hue, heb je een Google Home (mini) en een Philips Hue starterskit nodig.

Deze starterskit moet lampen en een bridge bevatten. Let hier goed op, want je hebt hierin verschillende varianten!

Voordat je de Google Home met Philips Hue kunt koppelen, moet je de Philips Hue-app downloaden en een account aanmaken.

Verbindt de lampen met de Hue-app. Vervolgens koppel je de lampen met de Google Home-app. Heb je deze app nog niet? Download hem dan in de App of Playstore.

Google Home koppelen met Philips Hue werkt volgens het volgende stappenplan:

  1. Zorg dat de Google Home en Philips Hue op hetzelfde netwerk zitten;
  2. Open de Google Home-app;
  3. Voeg Philips Hue toe bij apparaten;
  4. Voer de gegevens in van je Philips Hue account;
  5. Geef de lampen de juiste naam;
  6. Dan geef je de ruimtes een specifieke benaming en voeg de juiste verlichting toe;
  7. Google Home koppelen met Philips Hue is voltooid. Vanaf nu bedien je de Philips Hue verlichting in huis met je stem.

Na het Google Home koppelen met Philips Hue heb je enkele commando’s nodig. Voor het gemak geven we nu een paar simpele Philips Hue opdrachten!

Misschien ook interessant:

Philips Hue opdrachten voor Google Home

Zet Philips Hue verlichting aan in verschillende kamers en laat ze van kleur veranderen of dim eenvoudig je verlichting in huis.

Google Home koppelen met Philips Hue

Hieronder vind je enkele spraakopdrachten voor je Philips Hue. Als je lampen in de woonkamer wilt aanzetten, dan gebruik je het commando:

“Hey Google, zet de lampen in de woonkamer aan!”

Of wil je toch liever de lampen van kleur veranderen? Dan vraag je aan Google Home:

“Hey Google, maak de lichten groen.”

Ook kun je de lichten laten dimmen in specifieke kamers. Hiervoor gebruik je het commando:

“Hey Google, dim de lichten in de woonkamer.”

Check of de lampen nog aan staan in specifieke kamers. Dan vraag je:

“Hey Google, staan de lampen in de gang aan?”

Wil je nog meer weten over Philips Hue opdrachten? Volg dan deze link om ook jou Hue lampen te bedienen met je stem.

Wat is Philips Hue?

Philips Hue is slimme verlichting van Philips, die je op afstand kunt bedienen met een app. Daarnaast zijn het de vele kleurencombinaties die Philips Hue tot een topproduct maken. 

Google Home koppelen met Philips Hue
Wat is Philips Hue

Het woord “Hue” zegt het namelijk al: “kleurentint”, en dit maakt Philips meer dan waar. Met zestien miljoen verschillende kleuren zijn de mogelijkheden eindeloos. 

Philips Hue scènes maken

Naast dat de kleurencombinaties talrijk zijn, kun je ook scènes maken. Maak bijvoorbeeld een scène die perfect is om een boek te lezen of creëer een romantische sfeer. Dankzij Philips Hue is dit mogelijk.

Voor je eigengemaakte Philips Hue scenes, kan je natuurlijk ook commando’s gebruiken. Hoe je dit doet, lees je in ons artikel over de Google Home opdrachten voor Philips Hue.

Ben daarnaast ook creatief en maak perfecte scènes voor elk moment. Zorg dat je vrienden en familie versteld staan door jouw verlichting in huis!

Philips Hue apps

De meeste mensen gebruiken de standaard Hue-app, maar er zijn tal van andere waanzinnige apps. Je hebt bijvoorbeeld de “OnSwitch” app, hiermee creëer je de meest weergaloze lichteffecten. 

Wil je meer weten over de “OnSwitch” en andere Philips Hue apps? Lees dan ons artikel over de 5 beste Philips Hue apps van 2019!

Wat is Google Home?

Google Home koppelen met Philips Hue is natuurlijk hartstikke mooi, maar wat is dit handige smart home product van Google eens eigenlijk? En sterker nog, wat kun je met Google Home

De Google Home is een slimme speaker. Een slimme speaker is een soort virtuele assistent die je helpt in het dagelijks leven.

Google Home koppelen met Philips Hue
Wat is Google Home?

Naast dat hij je assisteert en de timer voor je zet, zijn er nog genoeg andere mogelijkheden. Wil je meer weten over de Google Home, lees dan gerust verder!

Ben je overigens op zoek naar een slimme speaker? Na het lezen van ons slimme speaker advies weet je alles over dit onderwerp. Volg deze link om naar het artikel te gaan!

Vragen en opdrachten voor Google Home

Ik heb zelf een Google Home mini. Sinds ik hem in huis heb merk ik hoe veelzijdig hij is. Hij speelt muziek af, tapt moppen en houdt mijn agenda bij.

Bovendien kan ik hem van alles vragen en allerlei opdrachten laten uitvoeren. Zo kan ik hem bijvoorbeeld vragen hoe laat het is. Dit doe je door het volgende te vragen:

“Hey Google, hoe laat is het?”

Wil je weten welk weer het buiten is? Vraag dan:

“Hey Google, wat voor weer is het?”

De opdrachten werken als volgt. Laat hem een timer zetten door middel van het volgende commando:

“Hey Google, zet timer op 20 minuten.”

Als je een wekker wilt zetten, zeg dan het volgende tegen de Google Home:

“Hey Google, zet een wekker voor morgen om 8uur s’avonds”

Wil je meer weten over vragen en opdrachten? Lees dan ons artikel over Google Home opdrachten of bekijk onze complete vragenlijst!

Google Home als centrale hub

Zie de slimme speaker van Google als centrale hub in jouw smart home.

Koppel verschillende apparaten aan je Google Home, zoals bijvoorbeeld: slimme thermostaten, Philips Hue-lampen en Chromecast. Vooral de populaire apps voor Chromecast zijn de moeite waard!

Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meerdere slimme apparaten die je kunt verbinden met de slimme speaker. Na het koppelen loopt de besturing via één centrale app.

Google Home-app

In het vorige stukje had ik het over de bediening via een centrale app. Hier vertel ik jullie even kort wat de Google Home-app precies inhoudt.

De Google Home-app is ideaal voor je smart home. De producten communiceren namelijk met elkaar en de Google Home-app speelt hierin een centrale rol.

Na de integratie van slimme apparaten met Google Home, loopt de besturing via de app zelf. We hebben een uitgebreid artikel geschreven over de Google Home-app. Check hem hier.

Google Home en Philips Hue buitenverlichting

Google Home koppelen met Philips Hue maakt het tevens mogelijk om de Hue-buitenverlichting te bedienen. De stemcommando’s werken ook voor de buitenverlichting, doordat de Hue-buitenlampen gekoppeld zijn aan de Hue-bridge.

Laat daarnaast de binnen- en buitenverlichting samenwerken. Dit maak je mogelijk door het bedienen van bepaalde scènes, waarbij binnen- en buitenlampen gecombineerd zijn. 

Starterskit Philips Hue

Philips Hue en Google hebben een geweldig starterskit samengesteld, om de stap naar slimme verlichting in huis nog aantrekkelijker te maken.

Google Home koppelen met Philips Hue
Philips Hue starterkit

Het pakket bevat een Google Home mini, Hue bridge, Hue dimmer en drie Hue White and Color Ambianca E27 lampen.

Nieuwsgierig naar:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Smart Home advies
Smart home top 10's
Laatste blogs