Hue sync app: Philips Hue synchroniseren met tv

Hue sync

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Philips lanceerde in 2018 de ‘Hue Sync-app’ voor Mac- en Windows. Dankzij deze app kunnen gebruikers Philips Hue synchroniseren met films, muziek en games.

Synchroniseer je Philips Hue verlichting met de tv en kom erachter hoe Ambilight je huis kan omtoveren tot een uitzonderlijke thuisbioscoop.

Wil je genieten van deze bijzondere kijkervaring, lees dan dit artikel over de Philips Hue Sync-app voor MacOS of Windows!

Na de installatie, zie je diverse kleurovergangen die je zelfs via Chromecast kunt gebruiken. Daarbij is het echter wél handig om je Chromecast te verbinden met je laptop!

Bijvoorbeeld gebruik je de media speler van Google om diverse apps te streamen naar je tv. Wil je weten wat de Chromecast nog meer kan? In ons artikel wat is casten, leggen we alles haarfijn uit.

Heb je al een aantal Philips Hue-lampen, dan is de Hue sync-app ongetwijfeld het proberen waard.

Ben je echter nog niet bekend met deze slimme technologie, of wil je gewoon meer weten hierover? Bekijk dan eens het artikel over een lamp aansluiten met Philips Hue voor wat extra informatie.

Let erop dat de app behoorlijk wat CPU-kracht in beslag neemt, met name bij game-sessies kan het beeld wel eens lichtelijk verstoord worden.

Probeer in ieder geval hieraan te denken, vóórdat je besluit bij een verloren potje, de controller of toetsenbord uit het raam te gooien.

Ben je geïnteresseerd in Philips Hue aanbiedingen, check dan deze site voor kortingsacties en cashback deals. Op Hueaanbieding.nl vind je een uitgebreid assortiment Philips Hue producten, mede mogelijk gemaakt door de beste shops van Nederland!

Philips Hue Lightstrip 2m

Dimfunctie: Ja

Bediening verlichting: Mobiele app

Levensduur: 20.000 uur

Platform: Philips Hue

Gebruik: Binnen

Keuze redactie

Hue Sync-app downloaden voor films, muziek en games

Wat zijn de mogelijkheden als je deze Philips Hue sync-app downloadt voor Mac– of Windows computers?

  1. Synchroniseer video’s met je Hue verlichting zoals Netflix, Youtube, films of foto’s
  2. Philips Hue synchroniseren met muziek en audio
  3. Synchroniseer je Hue verlichting met games die op Windows en Mac worden gespeeld
  4. Philips Hue synchroniseren via Chromecast

Het gebruik van de Hue sync-app vereist echter wel een tweede generatie Bridge. Want zonder deze Bridge synchroniseer je géén Philips Hue Sync met je tv.

Misschien ook interessant:

Wat is de Hue Sync-app?

Hue Sync is een app die je downloadt en installeert op je Windows- of Mac computer. De app is in staat om diverse kleuren van je beeldscherm te synchroniseren met Philips Hue verlichting.

Stel je eens voor dat je aan het gamen bent en er ontstaat plotseling een explosie van fel licht op je beeldscherm. Tegelijkertijd lichten ook je Philips Hue lampen op. Wat, volgens ons, de ‘game experience’ ongetwijfeld naar een hoger niveau kan tillen.

Creëer de ultieme game experience

Dit geldt overigens ook bij het bekijken van films, Youtube-video’s, foto’s of luisteren van muziek. Je lichten passen zich per slot van rekening aan op de kleur van het beeldscherm.

Dankzij een veelzijdige samenwerking tussen Philips Hue en de Hue Sync-app. Is deze app zeker een ‘must’ voor elke smart home entertainment installatie.

Hoe werkt de Hue Sync-app?

De Philips Hue Sync-app werkt eigenlijk heel eenvoudig. Als je de app opent, kun je kiezen tussen scenes, games, muziek of video. Als je klikt op ‘scenes’ dan heb je de keuze uit 10 standaard scenes.

Wil je liever een dynamische atmosfeer creëren tijdens een gezellig filmavondje, dan klik je op het video icoontje.

Bepaal met deze optie de snelheid tussen kleurovergangen. Je hebt keuze uit een subtiele, gematigde, hoge of zelfs intense kleurovergang.

Hue Sync app
Kleurovergang

Tijdens een Romantische film kies je dus wat betreft de snelheid voor een subtiele kleurovergang. En als je besluit een game te spelen, ga je natuurlijk eerder voor de optie hoog of intens.

Daarnaast schakel je met Hue Sync een handige ‘audio optie’ in. Hiermee synchroniseer je Philips Hue, op de beats van je muziek of het geluid van een game.

Het bijzondere is, dat vrijwel alle kleuren daadwerkelijk passen bij de film of muziek.

Voor de gameliefhebbers onder ons, is deze app nogal een toevoeging tijdens een gamesessie. Je zou namelijk bij instellingen kunnen kiezen voor de optie ‘gamevoorkeuren’ en vervolgens een game toevoegen.

Hue Sync app
Game toevoegen

Overigens is het mogelijk om gesynchroniseerde games op te slaan via de Hue Sync-app. Als je een game synchroniseert met Philips Hue, kun je deze instellingen opslaan. Wel zo makkelijk!

Philips Hue dimmer

Draadloos: Ja

Protocol: Zigbee

Smart home platform: Amazon Alexa, Google Assistant, Apple HomeKit, Works with Nest, Samsung SmartThings, IFTTT, Homey

Prijsindicatie: €22,99

Keuze redactie

Philips Hue synchroniseren met je tv

Als je een laptop aansluit op de tv en voor Mac gebruikers ‘mirrored’ naar de tv, is het mogelijk om Philips Hue verlichting te synchroniseren.

Gebruik hiervoor een HDMI-kabel of Apple Airplay, en installeer de Hue Sync-app op je Mac of Windows computer.

Hue Sync app
Philips Hue synchroniseren met tv

Zodra de Hue Sync-app eenmaal verbonden is, klik je op ‘start synchroniseren’. De Philips Hue verlichting neemt vanaf nu automatisch de kleuren van het beeldscherm aan.

Voordat je überhaupt kunt beginnen met synchroniseren, stel je via de Philips Hue-app een entertainment ruimte in.

  1. Open daarvoor de Philips Hue-app en druk op instellingen.
  2. Vervolgens klik je op “Entertainmentruimten”.

Op de onderstaande afbeelding is te zien waar je een “Entertainmentruimte” in kan stellen via de Philips Hue-app.

Hue sync app
Entertainment ruimte instellen

Heb je dit al gedaan, dan is misschien het synchroniseren van Philips Hue via Chromecast een nieuwe uitdaging.

Philips Hue Synchroniseren via Chromecast

Voor het Philips Hue synchroniseren via Chromecast download je de Google Chrome webbrowser voor Mac of Windows. En zorg je ervoor dat je beschikt over een stabiele wifi-verbinding!

Om Philips Hue te synchroniseren via Chromecast, zul je het beeldscherm van je laptop moet casten naar de tv. Ga hiervoor naar de optie ‘casten’ en kies bij bronnen voor ‘bureaublad casten”.

Hue sync app
Philips Hue synchroniseren via Chromecast

Als je nu bijvoorbeeld een YouTube film wilt synchroniseren met Philips Hue, open je allereerst de Hue Sync-app.

Daarna klik je bij het video icoontje op ‘start synchroniseren’. Philips Hue zal vanaf nu de kleuren van je bureaublad gaan aannemen.

Open vervolgens Google Chrome en klik op het tabblad waarmee je gaat casten. Nu ga je bijvoorbeeld naar YouTube en speel je een video af waarop je lampen zijn gesynchroniseerd.

Wil je Netflix bedienen via Google Home, dan is dit artikel misschien iets voor jou. Je vindt hier namelijk alle Google Home opdrachten voor Netflix!

Hue synchroniseren met muziek

Voor Philips Hue synchroniseren met muziek, druk je op het muziek icoontje. Vervolgens klik je op het groene balkje ‘start synchroniseren’.

Als je hierop klikt, start binnen no-time de Synchronisatie van muziek met Philips Hue. Om hem weer handmatig te beëindigen, druk je op ‘stop synchroniseren’.

Hue sync app
Philips Hue synchroniseren met muziek

Om het iets verder uit te breiden heeft de Hue Sync-app 5 verschillende scenes. Je hebt hier keuze uit 5 uiteenlopende scenes, die continu van kleur veranderen op de beats van willekeurige muziekstijlen.

Ook kun je bij het synchroniseren van muziek, kiezen voor een snelle of langzame overgang. Stel bijvoorbeeld een hoge kleurovergang in bij snelle muziek. Of kies voor een gematigd tempo als je liever een rustgevende atmosfeer wilt creëren.

Conclusie

De Hue Sync-app heeft genoeg te bieden als het gaat om Philips Hue synchroniseren met muziek, films en games.

Alleen gecombineerd met de Google Chromecast, wordt het allemaal nét iets makkelijker. Met een Chromecast heb je namelijk geen last meer van al die kabels!

Al met al biedt de app voldoende mogelijkheden om de kijkervaring te vergroten. Onze voorkeur gaat uit naar het synchroniseren van muziek, want het lijkt alsof de omgeving continu in beweging is. En is makkelijk om aan te sluiten!

Philips Hue apps

Ben jij nou ook benieuwd naar een aantal apps voor Philips Hue verlichting. Dan is waarschijnlijk het artikel over de beste Philips Hue-apps van 2019 beslist iets voor jou.

In dit artikel lees je namelijk meer over verschillende Philips Hue scenes. Maak zelfs een eigen animatie met de iConnect Hue-app.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Smart Home advies
Smart home top 10's
Laatste blogs