Slimme koolmonoxidemelder van Netatmo

Slimme koolmonoxidemelder van Netatmo

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Wil jij notificaties ontvangen wanneer koolmonoxide wordt gedetecteerd in je woning, caravan of camper? De slimme koolmonoxidemelder van Netatmo maakt het mogelijk om deze onzichtbare sluipmoordenaar te detecteren. In dit artikel lees je meer over deze betrouwbare CO-melder voor huizen en (plezier) vervoersmiddelen.

Buiten het feit dat Netatmo marktleider is op het gebied van smart home producten. Biedt het bedrijf ook de totaaloplossing voor een veilig en comfortabel wonen. Vandaag bespreken we kort de werking van het product, installatie, levensduur en meer. Laat je inspireren door weer een nieuwe blog van lazylife.nl.

Wat is een slimme koolmonoxidemelder?

Een slimme koolmonoxidemelder is ontwikkeld om koolmonoxide te detecteren. Voordat we dieper ingaan op de melder vertellen we kort wat meer over het gevaarlijke koolmonoxide. Dit kleurloze gas is extreem giftig en bezit ontvlambare karakter eigenschappen. Het is niet alleen onzichtbaar en geurloos. Ook worden onze zintuigen eenvoudig voor de gek gehouden.

Deze luchtvormige vloeistof bevat ontvlambare kenmerken. Het gas komt meestal vrij tijdens het verbranden van aardgas, aardolie, hout en kolen. Bijvoorbeeld, wanneer een openhaard of mini fornuis de brandstof onvolledig verbrandt. Dan ontstaat er een gevaarlijk gas, oftewel koolmonoxide. Dit gas is gemakkelijk ontvlambaar. Het kan dus in je huis, camper of caravan leiden tot catastrofale gevolgen. Dit gebeurt meestal zonder dat je ervan op de hoogte bent.

Slimme koolmonoxidemelder van Netatmo

Met het gebruik van een slimme koolmonoxidemelder van Netatmo ben je voor eens en altijd af van dit nare gevoel. Namelijk, bij de ontwikkeling van bovengenoemde scenario’s worden de gebruikers altijd gewaarschuwd. Dit wordt gerealiseerd door een alarm (85dB) en notificaties. Stel dat de gebruiker naar de supermarkt vertrekt. Dan ontvangt hij in no-time een melding. Het product is verbonden met wifi of het 4Gnetwerk van je smartphone.

De melder van Netatmo vervult alle regels omtrent de Europese regelgeving. Volgens het smart bedrijf bezit het de CE-certificering (EN 50291) en NF-certificering. Hiermee voldoet de melder aan de hoogst haalbare criteria rondom veiligheid. Sinds 2022 beschikt de melder over de EN50291-2:2019 certificering. Hiermee kan het product worden ingezet bij recreatieve voertuigen, ruimten en vaartuigen zoals campers en caravans.

Lees ook:

Kenmerken CO-melder van Netatmo

Naast de werking van de koolmonoxidemelder van Netatmo behandelen we ook de kenmerken van het smart home device. Het is daarom belangrijk om de meest belangrijke factoren op een rijtje te zetten.

Plaatsen van slimme koolmonoxidemelder van Netatmo

Omdat koolmonoxide en lucht zeer eenvoudig met elkaar mixen, is het belangrijk om de melder op ademhoogte op te hangen. Bevestig de slimme koolmonoxide melder van Netatmo dus ongeveer 1,5 meter boven de vloer. Deze richtlijnen zijn vastgesteld volgens vaste normen en gelden vanaf het moment dat het product wordt gebruikt.

Installatie

Doordat deze CO-melder zonder stroomaansluiting werkt, is de installatie vrij simpel. Ook voor mensen die net een smart home beginnen is het proces eenvoudig ingericht. Bovendien zit er in de verpakking een behulpzame handleiding. Installeer de Netatmo Home-app. En bekijk de meest recente activiteiten en meetwaardes op elk moment van de dag.

Levensduur

Daarnaast beschikt het product over een levensduur van 10 jaar. Door een set krachtige batterijen, hoeft de gebruiker zich geen zorgen te maken over een ongewenste uitval van het systeem. Wanneer de levensduur voorbij is, ontvangt de gebruiker een notificatie. Hierin staat dat het tijd is om de melder te vervangen.

Netatmo adviseert om de CO-melder dan ook te verwisselen. Omdat de ingebouwde detectie sensor van het apparaat kan slijten en dus onjuiste data kan opleveren. Met deze richtlijn kan ervoor worden gezorgd dat de omgeving constant veilig is.

Functietest van slimme koolmonoxidemelder van Netatmo

De slimme koolmonoxide melder van Netatmo beschikt over een automatische functietest. Hierdoor controleert het de status van de accu, koolmonoxide sensor en wifi verbinding. Op het moment dat er een probleem wordt gedetecteerd. Dan ontvangt de gebruiker in no-time een waarschuwingsmelding.

Daarnaast beschikt het product over een unieke testfunctie. Hierbij wordt het alarm getest op diverse functies waaronder de hoogte van het geluid (85 dB). Voor gebruikers kan het handig zijn om te weten of het geluid luid en duidelijk te te horen is. Om deze redenen wordt geadviseerd om minimaal eenmaal per 365 dagen een alarmtest uit te voeren.

Leveranciers en prijsinformatie

De snelste aanbieder van de slimme koolmonoxidemelder van Netatmo is bol.com. Voor slechts € 99,99 is het product online verkrijgbaar en meestal wordt het product binnen 24 thuisbezorgd.

De bijbehorende app is ook geheel gratis en werkt prima samen met iPhones en Android apparaten. De Netatmo home-app is tevens geschikt voor Mac en PC. Zo heb je overal en altijd inzicht op de veiligheid en kwaliteit van de ademlucht.

De Netatmo Home + Security-app is volledig gratis en compatibel met iPhones en iPads vanaf iOS 14 en Android-smartphones en -tablets vanaf de versie 5.0. De Netatmo Webapp is beschikbaar op Mac en PC.

Lees ook:

Over Netatmo

De redactie van Lazylife kent Netatmo als een toonaangevend smart home bedrijf. Het bedrijf ontwerpt betaalbare producten voor een veilig, comfortabel wonen. De smart home apparaten hebben géén abonnement nodig of extra kosten. De persoonlijke data van de gebruiker worden ook altijd beschermd tegen hackers of cyber criminelen.

Leestip

Tip van Lazylife: in onze review over de Netatmo slimme deurbel zijn alle voor- en nadelen behandeld. Hierdoor is er een duidelijk beeld ontstaan van Netatmo’s smart home deurbel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Smart Home advies
Smart home top 10's
Laatste blogs