Netatmo slimme deurbel: Review & ervaring

Netatmo Slimme video deurbel review

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

In deze review deel ik mijn ervaring met de slimme deurbel van het merk Netatmo. Via deze weg wil ik mijn persoonlijke mening over het gebruik van dit relatief nieuwe product met andere smart home fans te delen. 

Daarnaast hoop ik door middel van onderstaand verhaal onze lezers te voorzien van praktische info, zodat iedereen vervolgens zelf kan bepalen, in hoeverre de Netatmo video deurbel de investering waard is.

Netatmo in vogelvlucht 

Om te beginnen vertel ik jullie kort wat over het merk Netatmo. Netatmo is een Frans bedrijf en ontwikkelt slimme producten voor thuis. Het bedrijf is opgericht in 2012 en biedt daarnaast  in haar assortiment verschillende productcategorieën aan. Denk bijvoorbeeld aan beveiligingscamera’s, weer sensoren, warmte regelaars en rookmelders.  

Verder staat het bedrijf bekend om haar grensverleggende producten, hierdoor beginnen ze langzaam maar zeker een belangrijke speler te worden in de wereld van smart home beveiliging. Redenen genoeg dus om de nieuwe videodeurbel van Netatmo eens onder de loep te nemen.

Verwachtingen vooraf

Eerlijk is eerlijk! Mijn verwachtingen van de Netatmo video deurbel waren behoorlijk hoog. Vergelijk je hem namelijk met andere slimme deurbellen, dan heeft deze deurbel een aantal interessante kenmerken.

Zo beschikt het apparaat over een ingebouwde microSD-kaart van 8 GB. Hiermee kun je videobeelden opnemen, zodat je deze vervolgens op een later tijdstip kunt terugkijken. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de videobeelden in Dropbox of een FTP-server opslaan.

Ook biedt de smart deurbel van Netatmo als één van de eerste smart deurbellen ondersteuning voor Apple HomeKit. Verder zorgt de ingebouwde camera voor 1080P Full HD-beeldmateriaal, infrarood nachtzicht, 140 graden kijkhoek en livestream mogelijkheden.

Verder is het misschien nog even belangrijk om te vermelden, dat je bij deze deurbel géén gong krijgt meegeleverd. Je kunt de videodeurbel namelijk in combinatie met de gong van je huidige deurbel gebruiken.

Inhoud van de verpakking

De verpakking van de Netatmo slimme deurbel voor Google Home bevat slechts enkele onderdelen. Het lijkt er dus op dat het smart home merk ervoor heeft gekozen om de installatie van het product zo simpel mogelijk te houden. In de verpakking zit;

 • Slimme Video Deurbel
 • Gebruikershandleiding
 • Micro SD-kaart van 8 GB
 • Gongmodule
 • Muur montageplaat
 • Boorsjabloon
 • Draad connector
 • Afdekplaat (100 mm x 190 mm)
 • Steun met een hoek van 25°
 • Extra zekering
 • Veiligheidsschroef met aangepast gereedschap
 • Schroeven & pluggen

Hoe verloopt de installatie?

De slimme deurbel van Netatmo is geschikt voor de meeste bedrade deurbellen van tegenwoordig met een voeding van 8-24 V en 230 V. In eerste instantie lijkt de installatie vrij simpel, dit is echter afhankelijk van de manier waarop je bestaande deurbel is bedraad.

De Netatmo slimme videodeurbel wordt namelijk via de bestaande elektrische bedrading op je huidige gong aangesloten. Verder heeft de deurbel eigenlijk alleen nog een snelle draadloze internetverbinding nodig. Je hoeft dus geen basisstation of bridge te installeren om gebruik te maken van de Netatmo videodeurbel.

Voordat je begint is het belangrijk dat je checkt of je huidige deurbel compatibel is. Dit kun vrij makkelijk op de site van Netatmo controleren. Vervolgens installeer je de meegeleverde gongmodule in de buurt van je huidige gong en de videodeurbel op de gewenste locatie buitenshuis. De rest van de installatie verloopt via de smartphone app.

Je hebt hiervoor vrij weinig gereedschap nodig. Belangrijke tools die je moet gebruiken zijn een potlood, Philips schroevendraaier, waterpas, boor van 6 mm en een smartphone of tablet. Voor een uitgebreid stappenplan wil ik je ook graag doorverwijzen naar de officiële website van Netatmo.

Misschien ook interessant:

Kenmerken van de Netatmo slimme deurbel 

Hieronder volgen een aantal belangrijke kenmerken van de Netatmo slimme video deurbel.

Beeldkwaliteit 

De beelden van de slimme deurbel zijn te danken aan de 1080p Full-HD camera. Verder beschikt het product over een wide-angle camera met een kijkhoek van 140 graden. De kwaliteit van de camera vertaalt zich in het feit dat iedereen die thuis aanbelt goed zichtbaar is. Dit geldt zowel overdag als ’s nachts want ook de infrarood nachtvisie doet z’n werk verrassend goed.

Persoonsdetectie & responstijd 

Dankzij de ingebouwde bewegingssensoren beschikt de Netatmo slimme video deurbel over behoorlijk nauwkeurige persoonsdetectie. Hierdoor gaat de deurbel alleen af als er ook daadwerkelijk iemand voor je deur staat. Verder heeft de deurbel een relatief snelle responstijd, mocht er iemand voor de deur staan dan krijg je hier snel een melding van. Doorgaans duurt het zo’n 1-2 seconden voordat een melding op je smartphone binnenkomt, ook als je niet thuis bent. 

Eenvoudige installatie 

De installatie van de Netatmo slimme video deurbel is voorspoedig verlopen. Je moet hem wel even op het stroomnetwerk aansluiten, hierdoor kan de installatie voor sommige mensen toch best lastig zijn. Er zit gelukkig wel een duidelijke handleiding in de verpakking en Netatmo heeft een installatie video op de website staan. Volg je de stappen dan is de deurbel binnen 45 minuten aangesloten.

Gebruiksvriendelijk & privacy 

Een groot voordeel van de slimme deurbel is dat deze makkelijk te bedienen is via de smartphone app. In de app kun je voorkeuren en instellingen makkelijk aanpassen. Verder kun je de deurbel vanuit meerdere mobiele apparaten bedienen. 

Geen abonnementskosten 

De Netatmo video deurbel is misschien wat aan de dure kant, echter zit je niet direct aan een abonnement vast. Deze deurbel staat namelijk volledig los van abonnementen of extra bijkomende kosten.

Voordelen van de Netatmo video deurbel

Uiteindelijk zijn er nog een aantal voor- en nadelen van de Netatmo slimme deurbel te benoemen. Tot dusver heb ik het product een aantal weken mogen testen en ben erg te spreken over de kwaliteit van de video deurbel.

 • Modern design 
 • Uitstekende beeldkwaliteit 
 • Wide-angle camera met nightvision 
 • Persoonsdetectie 
 • Eenvoudige installatie 
 • Gebruiksvriendelijk en goede privacy 
 • Geen bijkomende of abonnementskosten 

Nadelen van de Netatmo video deurbel 

Tot nu toe heb ik geen noemenswaardige nadelen van deze slimme deurbel weten te ontdekken. Echter heb ik wel een aantal kritische punten gevonden;

 • Ondersteuning voor Google Assistent is momenteel nog in ontwikkeling. 
 • De montageplaat is minder geschikt voor buitenmuren met grove structuur.
 • Videokwaliteit en responstijd zijn grotendeels van de kwaliteit van je internetverbinding afhankelijk.

Belangrijke ontwikkelingen

Als vooruitstrevend merk binnen de smart home wereld, is Netatmo continu bezig met productontwikkeling. Zoals hierboven reeds staat omschreven, biedt de slimme videodeurbel van Netatmo momenteel nog geen ondersteuning voor Google Assistent.

Volgens Netatmo is het slechts een kwestie van tijd dat ook deze functie tot de mogelijkheden behoord. Dit geldt trouwens ook voor de veelbelovende functie genaamd Tampering detection.

Deze functie meet bepaalde trillingen (bijv. iemand die de deurbel probeert los te krijgen) en geeft dan een melding dat er een ongewenst activiteit gaande is.

Conclusie

De Netatmo slimme deurbel heeft een consumentenprijs van € 299,99. In verhouding met andere deurbellen is de slimme video deurbel van Netatmo redelijk prijzig. Echter ben je verder volledig vrij van extra kosten of een betaald abonnement. Een belangrijk voordeel van de Netatmo slimme deurbel is namelijk de meegeleverde micro SD-kaart. Hierdoor hoef je dus geen gebruik te maken van de cloudopslag.

De prijs/kwaliteitsverhouding van dit product is wat mij betreft dus prima in orde. De videodeurbel werkt goed en de kwaliteit van het beeldmateriaal is solide. Hiermee positioneert Netatmo zich behoorlijk positief in vergelijking met de concurrentie.

De stevige kunststof behuizing geeft de deurbel een moderne uitstraling. Dit gecombineerd met de aluminium drukknop zorgt voor een mooie finishing touch. Dit gecombineerd met de gebruiksvriendelijkheid en de kwaliteit van het product, is de video deurbel van Netatmo een prima keuze voor huishoudens die nog op zoek zijn naar een nieuwe deurbel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Smart Home advies
Smart home top 10's
Laatste blogs