Deurbel met camera kopen? Lees hier onze beste tips!

Deurbel met camera

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Steeds meer mensen kiezen er tegenwoordig voor om een deurbel met camera te kopen. De groei van deze trend is vooral te danken aan de slimme functies van zo’n wi-fi deurbel met ingebouwde camera.

Deze moderne manier van je huis beveiligen geeft bewoners vaak een veiliger thuisgevoel. Toch zijn veel mensen een beetje terughoudend als het gaat over de aanschaf van en slimme deurbel. Het brede scala aan mogelijkheden zorgt namelijk voor wat behoorlijk wat extra keuzestress.

Kies je voor een betaald abonnement? Of heb je meer interesse in een goedkope deurbel met camera voor Google Home? Deze blog geeft je hopelijk wat extra ondersteuning bij het kopen van een slimme deurbel.

Wat is een deurbel met camera?

Een deurbel met camera verslaat de traditionele variant op diverse fronten. Deze innovatieve producten beschikken over behoorlijk wat slimme eigenschappen. Zo creëer je gegarandeerd een veiliger thuisgevoel in huis.

Deurbel met camera

Zo’n slimme variant is verbonden met je wifi-netwerk en heeft natuurlijk niet voor niets een camera ingebouwd. Dankzij je smartphone kun je zo nauwkeurig in de gaten houden wat zich allemaal bij je voordeur afspeelt. Ook wanneer je niet thuis bent!

Verder bestaan er uiteenlopende opties om deze videobeelden op te slaan. Zo kun je deze op een later tijdstip terugkijken. Je leest hier meer over in onze blog over de slimme deurbel zonder abonnement.

Misschien ook interessant:

Drie degelijke deurbellen op een rij!

Hieronder hebben we drie degelijke draadloze deurbellen met camera op een rij gezet. Zo zie je direct welke deurbel het beste past bij jouw wensen.

Bol.com beoordeling:
5/5
Bol.com beoordeling:
4.6/5
Bol.com beoordeling:
4.5/5

Hoe kies je de beste draadloze deurbel?

Hoe kies je nou de beste draadloze deurbel met camera, die gegarandeerd past bij jouw situatie? Bedenk jezelf altijd goed waar je de deurbel precies voor wilt gebruiken. Welke functies heb je daar sowieso bij nodig? En welke mogelijkheden zijn misschien wel overbodig?

Wil je trouwens meer weten over de Netatmo slimme deurbel? In deze review delen we onze ervaring over dit nieuwe smart home product. Zo weet je precies wat je ongeveer kunt verwachten als je een deurbel met camera koopt.

Ben je op zoek naar apparaten die werken met Google Home? In dit artikel behandelen we een lijst met producten die compatibel zijn met de slimme assistent!

Tips bij kopen van deurbel met camera

Hieronder staan wat aanvullende tips die je hopelijk helpen met het kiezen van de geschikte deurbel. Voor de koppeling, bekijk je dit artikel!

Locatie

Sommige mensen gebruiken een slimme deurbel om hun eigen voordeur beter te beveiligen. Anderen gebruiken hem ter beveiliging van hun bedrijfspand, vakantiehuis, boerderij etc. Kies een locatie waar de deurbel met camera het beste tot zijn recht komt. Probeer hierbij de meest drukke en diefstalgevoelige locaties te vermijden.

Met of zonder abonnement

Bedenk jezelf goed of je een wifi deurbel wilt met of zonder abonnement? Woon je direct aan de straat of heb je een relatief kleine voortuin, dan loont het zich meestal niet om gebruik te maken van een abonnement. Dit heeft vooral te maken met de AVG privacywetgeving.

Privacy

Je wilt natuurlijk wel rekening houden met de privacy van andere mensen. Je mag dus niet zomaar videobeelden opnemen van de openbare weg. In principe mag je dus alleen je persoonlijke eigendommen filmen. Let hier dus goed op bij het ophangen van de deurbel met camera.

Installatie

Soms kan het nog vrij lastig zijn om een draadloze deurbel met camera te installeren. Zeker als je geen technische kennis hebt en dit op eigen houtje wilt gaan doen. Maak je geen zorgen over de installatie van onderstaande deurbellen. Deze kun je namelijk vrij eenvoudig aansluiten. Je hoeft dus niet bang te zijn voor extra aansluitkosten.

Camera

Ook de kwaliteit van de camera kan behoorlijk variëren. Naast de hoeveelheid pixels kun je rekening houden met de kijkhoek van de camera, gezichtsherkenning, nachtzicht en andere sensoren.

Bewegingsmelder

De meeste deurbellen zijn tegenwoordig uitgerust met een of meerdere bewegingsmelders. Hierbij kan de gevoeligheid van deze sensoren behoorlijk verschillen. Mocht je bijvoorbeeld een grote voortuin hebben met een aantal zones? Dan kun je hier natuurlijk wel prioriteit aan geven. In veel andere gevallen zul je weinig verschil merken tussen de bewegingssensoren van een slimme deurbel.

Online reviews

Mocht je twijfels hebben over de kwaliteit van een bepaalde deurbel? Lees dan gewoon wat online review. Het is namelijk altijd verstandig om te checken wat andere van het product vinden.

Deurbel met camera en bewegingsmelder kopen

Een deurbel met camera en bewegingsmelder kopen klinkt interessant! Ondanks de fancy naam is deze combo inmiddels vrij normaal geworden. Je hebt tegenwoordig meer dan genoeg deurbellen waar een bewegingsmelder standaard zit ingebouwd.

Één van onze favoriete hier op de redactie van Lazylife is de video deurbel met camera van Eufy. Als bedrijf ontwikkelt Eufy een nieuwe generatie smart home producten, die naadloos samenwerken om de ervaring zo makkelijk mogelijk te maken.

Deze deurbel met camera werkt op herlaadbare batterijen met een duur van 180 dagen. Je kunt hem makkelijk aansluiten en videobeelden tot 16 GB bewaren. Je zit hiermee dus niet direct aan een betaald abonnement vast en kunt zo’n drie weken aan beeldmateriaal terugkijken.

Dankzij de ingebouwde bewegingsmelder en professionele lens van deze deurbel, kun je precies zien wie voor je deur staat.

Wat deze variant zo speciaal maakt is de bijgeleverde ‘HomeBase’. Hier worden opnames door middel van militaire gegevenscodering opgeslagen en beveiligd.

Als stel dat iemand met grof geweld de deurbel van je voordeur losrukt, dan blijven je gegevens alsnog veilig en privé.

WI FI deurbel met camera zonder abonnement

De meeste deurbellen met camera zijn tegenwoordig ook gewoon zonder abonnement beschikbaar. Een voorbeeld van zo’n betaald abonnement is ‘bijvoorbeeld het ‘Nest Aware’ abonnement.

Het voordeel van zo’n abonnement is dat je videobeelden dag en nacht kunt opnemen tot maximaal 30 dagen. Het nadeel is natuurlijk dat je voor deze service moet betalen. Deze kosten kunnen oplopen tot een paar honderd euro per jaar.

Een echte underdog wat ons betreft is deze WI FI deurbel met camera zonder abonnement van het merk Paauwer. Voor een prima prijs sla je hiermee direct meerdere vliegen in één klap.

Deze draadloze deurbel komt namelijk zonder abonnement, zonder aansluitkosten en met bijgeleverde gong en een oplaadbare lithium batterij. bovendien kun je kosteloos gebruik maken van de smartphone app.

Hiermee kun je dus niet alleen live beelden bekijken, maar ook gewoon videobeelden opnemen en deze vervolgens op je smartphone bekijken. Ook deze variant beschikt trouwens over een bewegingsmelder.

Je kunt de gevoeligheid van deze sensor handmatig instellen. Zo krijg je dus niet direct een melding als er bijvoorbeeld een kat bij je voordeur loopt.

Draadloze deurbel met camera zonder abonnement

De volgende draadloze deurbel met camera is een vrij populaire slimme deurbel. Dankzij de redelijk lage prijs is het de perfecte investering voor smart home beginners. De camera heeft daarnaast een kijkhoek van ongeveer 166°. Zo heb je altijd een volledig beeld van je voordeur.

Met een ingebouwde bewegingssensor ben je voorzien van wat extra beveiliging. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat je een melding ontvang bij beweging in je voortuin. Dus ben je niet thuis? Dan neemt de camera alle videobeelden automatisch voor je op.

De deurbel werkt op een accu en heeft zo na het eerste gebruik ongeveer 4 tot 5 weken energie. Je zult dus de batterij moeten opladen om altijd een extra oogje in het zeil te kunnen houden.

Houd rekening dat je bij de Smartdeurbel een slimme deurbel zonder abonnement koopt. De Smartdeurbel neemt namelijk de beelden op via de Tuya Smart app of SD-kaart.

Onderstaand model is uitgerust met een 1080P Full Hd-camera. Als extra beschikt deze deurbel over een gratis Chime.

Ben je niet helemaal overtuigd van bovenstaande deurbellen? Bekijk dan gewoon onze top 10 slimme deurbellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Smart Home advies
Smart home top 10's
Laatste blogs