Slimme deurbel zonder abonnement: de slimme deurbel test!

Slimme deurbel zonder abonnement

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Veel mensen die een smart home beginnen kiezen daarbij steeds vaker voor een slimme deurbel zonder abonnement. In deze slimme deurbel test vind je wat bruikbare extra informatie over dit populaire smart home product.

Er bestaat namelijk nogal wat onduidelijkheid over de abonnementen, die momenteel beschikbaar zijn voor slimme deurbellen. Zeker als je kijkt naar de grote nonsens, die we soms tegenkomen over dit onderwerp.

Waarbij je als geïnteresseerde bijvoorbeeld op zoek bent naar een slimme deurbel zonder abonnement. Vervolgens misleidend advies krijgt en uiteindelijk toch kiest voor een product van Nest of Ring.

Terwijl deze bedrijven hun gebruikers juist wél adviseren een betaald abonnement te nemen. Uiteraard is dit bedoelt voor een optimale gebruikerservaring van hun producten. 

Je betaalt met zo’n abonnement namelijk gewoon voor de aanvullende service of dienst van het desbetreffende merk. Let hier dus goed op!

Voordat je het weet zit je vast aan een slimme deurbel, waarbij je bepaalde functies alléén kunt gebruiken, in combinatie met zo’n betaald lidmaatschap. 

Onze eerste tip is daarom dus ook direct een hele belangrijke. We schreven er namelijk ook al over in onze adviespagina. Een slimme deurbel komt in eerste instantie, altijd zonder abonnement!

De keuze voor zo’n éxtra service, die maak je als gebruiker natuurlijk zelf. Want bij aankoop van een slimme deurbel, zit je hier over het algemeen nog helemaal niet aan vast .

Maar wat is nou het verschil tussen een slimme deurbel met abonnement, en eentje zonder? Wat zijn daarbij de extra kosten? 

En welke belangrijke regels en richtlijnen bestaan er, omtrent het opnemen van beeldmateriaal bij je voordeur? Dat lees je natuurlijk hieronder!

slimme deurbel zonder abonnement
Slimme deurbel zonder abonnement

Inhoudsopgave

Wat is een slimme deurbel zonder abonnement?

Laten we een ding direct even duidelijk maken. Een slimme deurbel zónder abonnement, staat ook gewoon in verbinding met je wifi-netwerk. Ook verstuurt die direct een melding naar je smartphone of tablet, zodra er iemand voor je deur staat.

Dankzij de ondersteunende app kun je vervolgens live meekijken en eventueel communiceren met je bezoekers. Zie het als bepaalde functies waar vrijwel elke slimme deurbel standaard over beschikt tegenwoordig.

Om hiervan gebruik te maken, heb je in principe dus helemaal geen abonnement nodig! Behalve als je bijvoorbeeld de behoeften hebt, om videobeelden op te nemen, zodat je deze op een later tijdstip weer kunt inzien.

Dan kun je als gebruiker zo’n abonnement echt wel overwegen. Want al het beeldmateriaal wordt zo namelijk tegen betaling voor een bepaalde periode opgeslagen in een cloud.

Wil je toegang krijgen tot het verzamelde beeldmateriaal? Dan dien je in veel gevallen dus zo’n betaald abonnement aan te schaffen. De kosten hiervoor kunnen oplopen tot in de honderden euro’s per jaar.

Dit geldt echter niet voor elke slimme deurbel die op dit moment verkrijgbaar is. Sommige modellen komen namelijk ook gewoon zonder enige vorm van betaald lidmaatschap. 

Hier krijg je als gebruiker bijvoorbeeld gratis toegang tot zo’n cloud, of kun je videobeelden met een SD-kaartje opnemen en deze later terugkijken.

Kortom, de meeste functies van het product blijven gewoon hetzelfde. Alleen biedt zo’n betaalde service net wat extra mogelijkheden, in vergelijk met de slimme deurbel zonder abonnement.

Voordat we direct onze resultaten uit de slimme deurbel test prijsgeven. Willen we jullie eerst voorzien van wat extra info op het gebied van de slimme deurbel zonder abonnement!

De volgende slimme deurbellen zonder abonnement zijn zeker je geld waard. Op basis van beoordelingen en reviews is de voordeelvariant de meest logische keus. 

Looki draadloze videodeurbel
€89,-
BASIS VARIANT
Bol.com boordeling:
4/5
Elro Wifi Videodeurbel
€134,99
MIDDEL VARIANT
Bol.com boordeling:
4/5
Draadloze Wifi Videodeurbel
€99,95
VOORDEEL VARIANT
Bol.com boordeling:
3.9/5

Waarom koop je een slimme deurbel zonder abonnement?

Een belangrijke reden om te kiezen voor een slimme deurbel zonder abonnement is natuurlijk het kostenplaatje. Kijkend naar de prijzen van zo’n abonnement, dan zijn deze niet altijd om over naar huis te schrijven.

Geen extra kosten

Neem bijvoorbeeld de Nest Hello videodeurbel. Een prachtig product om te zien natuurlijk, maar die schoonheid komt helaas ook met een minder mooi prijskaartje.

slimme deurbel zonder abonnement

Helemaal als je kijkt naar het ‘Nest Aware-abonnement‘. Waar je helaas niet onderuit komt, mocht je méér dan drie uur aan beeldmateriaal willen terugkijken. De kosten van zo’n abonnement variëren natuurlijk ook, waarbij je kunt kiezen uit meerdere opties.

slimme deurbel zonder abonnement

 

Nest Aware-abonnementen

De afbeelding hierboven laat zien, dat je voor omgerekend zo’n kleine 270,- euro per jaar, tot wel 30 dagen aan beeldmateriaal kunt opnemen en dit vervolgens kunt terugkijken.

Nou staat Nest over het algemeen bekend voor producten van topkwaliteit. Dus zeker als je het geld kan missen, zit je wel gebakken met zo’n abonnementje van Nest Aware.

Maar bijvoorbeeld ook de Ring video deurbel 2 komt met een betaald abonnement om beeldmateriaal op te nemen. Deze is in ieder geval niet zo duur, als die van Nest. Voor 30,- euro per jaar neem je namelijk tot wel 28 dagen achter elkaar aan beeldmateriaal op.

slimme deurbel zonder abonnement

 

Protect Plans van Ring

Maak je gebruik van meerdere producten voorzien van een camera? Dan kies je beter voor het 10,- euro per maand plan van Ring Protect. Al met al behoorlijk prijzig, zeker als je het ons vraagt!


Minder regels en wetten

Naast de extra kosten spelen ook andere redenen een belangrijke rol spelen bij de keuze voor een slimme deurbel zonder abonnement. Zo bestaan er bijvoorbeeld bepaalde regels binnen onze wetgeving, die zo’n betaald abonnement direct een stuk minder aantrekkelijk maken.

Een slimme deurbel die de hele dag activiteiten aan de voorkant van je huis filmt, daar gelden deze regels natuurlijk ook gewoon voor. 

Regels waar iedereen zich aan hoort te houden. De meest belangrijke, die lichten we hieronder even kort toe!

  • Privacy: de slimme deurbel mag geen inbreuk maken op de privacy van anderen. Zorg er dus voor, dat deze geen bezittingen van buren, of de openbare weg kan filmen. Anders loop je de kans dat je andere personen filmt en daarmee doe je een grote inbreuk op de privacy van die mensen.

  • Informatieplicht: op het moment dat je een slimme deurbel videobeelden laat opnemen, ben je verplicht dit te melden aan degene die bij jou wilt aanbellen. Zo weten bezoekers in ieder geval dat ze gefilmd worden. Daarbij is het net zo belangrijk om de deurbel zelf ook in het zicht te hangen van deze personen.

  • Beeldmateriaal: je mag video’s niet langer dan vier weken bewaren, mits deze van noodzakelijk belang zijn. Deze dien je dus ook zo snel mogelijk te wissen.

  • Openbare weg: mocht je trouwens aan de openbare weg wonen, waarbij het onmogelijk is om alleen je eigen terrein te filmen. Zorg dus dat de slimme deurbel alleen een bepaald gebied filmt, door hier aparte zones voor in te stellen.

Welke slimme deurbel zonder abonnement kies je?

Eigenlijk kun je dus elke slimme deurbel gebruiken zonder abonnement. Wil je echter video’s gaan opnemen en deze vervolgens op een later tijdstip terugkijken? Dan zijn hier zowel betaalde, als gratis mogelijkheden voor beschikbaar.

Sommige deurbellen bieden namelijk de optie om het beeldmateriaal door middel van een SD-kaart op te staan. Andere geven gebruikers gratis toegang tot de cloud waarin video’s worden opgeslagen.

Resultaat slimme deurbel test

Deze slimme deurbel test is gebaseerd op ons voorafgaand onderzoek naar de slimme deurbel zonder abonnement. Uit de resultaten komt naar voren, dat er op dit moment een aantal deurbellen zonder abonnement zijn, die wij jullie kunnen aanbevelen.

Voor een uitgebreide test met interessante deurbellen, zowel met, als zonder abonnement, kun je onze top 10 slimme deurbellen bekijken. Of lees onze kooptips voor beginners.

EKEN slimme deurbel 2

Slimme deurbel zonder abonnement
EKEN slimme deurbel 2

Deze slimme deurbel met camera van het merk ‘EKEN’ komt met een Micro SD-kaart van 8 GB. Zo kun je eenvoudig video’s opnemen en deze later op je smartphone of tablet terugkijken. In dit geval heb je dus helemaal geen abonnement nodig!

Via de app communiceer je moeiteloos met iedereen die voor je deur staat en kijk je zelfs live mee terwijl je niet thuis bent. Dankzij de meegeleverde Samsung batterijen is deze deurbel eenvoudig te installeren. Je hebt namelijk geen gedoe met het leggen van bedrading.

Bovendien beschikt de camera over een nachtmodus en heeft die een kijkhoek van 166C°. Zo beveilig je direct een flink stuk rondom je voordeur. Probeer hierbij natuurlijk wel altijd te zorgen, dat je de privacy van anderen niet in gevaar brengt.

Smartwares DIC-23216 slimme deurbel

Slimme deurbel zonder abonnement
Smartwares DIC-23216 slimme deurbel

Ook deze slimme deurbel met camera geeft je de mogelijkheid snel te zien wie er voor je deur staat. Voor het opnemen van beeldmateriaal heb je ook bij deze deurbel een micro SD-kaart nodig. Deze kun je uitbreiden tot 32 GB, maar zit er helaas niet standaard bijgeleverd.

Wel is er een mogelijkheid om video’s in je Google Drive account op te slaan en voldoet de app natuurlijk aan de huidige privacy regelgeving.

Dankzij de bijhorende app krijg je ook direct een melding als er iemand bij je aanbelt en kun je afbeeldingen maken van degene die voor de deur staat. Je kunt hem draadloos aansluiten, maar hij werkt ook gewoon via het stroomnet.

QNECT slimme wifi video deurbel

QNECT slimme deurbel

Dankzij deze slimme deurbel zonder abonnement kun je tot wel 128GB aan beeldmateriaal op te nemen met een micro SD-kaart. Vervolgens kun je ze eenvoudig terugkijken op je tablet of smartphone.

Ook de slimme deurbel van QNECT bezit behoorlijk wat functies. Denk bijvoorbeeld aan een bewegingssensor, intercomfunctie en ondersteunde app. Daarnaast is die waterbestendig en werkt samen met Google Assistent, Amazon Alexa, IFTTT en Conrad Connect. Bovendien heeft deze deurbel een fabrieksgarantie van 2 jaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Smart Home advies
Smart home top 10's
Laatste blogs