Slimme deurbel kopen: de beste kooptips voor beginners

Slimme deurbel kopen

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Ben jij van plan in de toekomst een slimme deurbel te kopen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Gebruik onze kooptips voor beginners, zodat je gegarandeerd het juiste product in huis haalt.

Maak kennis met de smart home wereld en de innovatieve producten die deze branche te bieden heeft. Wat ons namelijk opvalt, is dat de meeste voordelen van een smart home nóg niet bekend zijn bij veel mensen.

Terwijl het juist deze producten zijn, die zorgen voor extra wooncomfort, veiligheid en controle over je energieverbruik.

Vandaag is de slimme deurbel aan de beurt. Dus voor iedereen die overweegt er in de toekomst eentje te kopen. Lees vooral even verder!

Waarom zou je een slimme deurbel kopen?

Een slimme deurbel koop je niet zomaar. De keuze voor zo’n veelzijdig product geeft jouw voordeur namelijk een flinke upgrade.

Dankzij zo’n videodeurbel zie je op een smartphone vrij snel, wie er wanneer precies voor je deur staat, of heeft gestaan. Soms kun je zelfs beelden terugkijken van een paar weken geleden.

Wil je meer weten over functies van slimme deurbellen? Check dan ons slimme deurbel advies en slimme deurbel top 10.

Tips bij het kopen van een slimme deurbel

Hieronder vind je onze beste tips die helpen bij het kopen van een slimme deurbel met camera. Doe er je voordeel mee, zodat je gegarandeerd de juiste keuze maakt.

Heb je zelf nog een bruikbare tip? Laat het ons dan zeker weten in de reacties!

Tip 1. Check het abonnement

Ontzettend belangrijk bij het kopen van een slimme deurbel is het bijhorend abonnement. Hier schreven we ook al over in ons artikel slimme deurbel zonder abonnement.

Neem een populaire videodeurbel zoals die van Nest. Deze bezit functies die vaak alleen te gebruiken zijn in combinatie met zo’n abonnement.

Nest slimme deurbel kopen met abonnement van Nest Aware
Kosten abonnement van Nest

Denk aan toegang krijgen tot al het opgenomen beeldmateriaal. In veel gevallen krijg je zo’n betaald abonnement als extra optie erbij. De kosten hiervoor kunnen oplopen tot in de honderden euro’s per jaar.

Gelukkig bestaan er ook genoeg slimme deurbellen zonder abonnement. Deze staan hieronder even kort voor je op een rijtje!

Wi-Fi slimme deurbel
€89,-
Beste prijs
Smartwares DIC-23216
€142,-
Smartbell slimme deurbel
€99,-
SecuFirst DID501 deurbel
€104,-
Hyundai slimme deurbel
€295,-

Tip 2. Kies de juiste camera

Het zal je verbazen maar er zijn ontzettend veel verschillende camera’s beschikbaar op dit gebied. Bedenk dus goed waar je behoeften liggen, als je besluit een slimme deurbel te kopen.

De kwaliteit van de camera kan hier en daar nogal variëren. Zo heeft de Nest Video deurbel 1920 x 1080 pixels. Terwijl de Smartwares videodeurbel een camera heeft met 1280 x 720 pixels.

Daarnaast zijn er genoeg dingen waar je rekening mee kunt houden. Denk aan de kijkhoek van de camera, nachtzicht en bewegingssensoren.

Tip 3. Kies het juiste merk

Dit lijkt voor de hand liggend, maar bedenk van te voren goed, welk merk slimme deurbel je uiteindelijk besluit te gaan kopen.

Zeker belangrijk voor degene die in de toekomst een eigen smart home beginnen. Je wilt er namelijk wel voor zorgen, dat jouw nieuwe videodeurbel kan samenwerken met andere slimme producten in huis.

Misschien gebruik je wel Zigbee producten? Check dan of de slimme deurbel ook daadwerkelijk het Zigbee protocol ondersteund.

Nest
Nest is begonnen met het ontwikkelen van producten om zuinigheid een duwtje in de rug te geven. Naast de slimme deurbel hebben ze ook een slimme thermostaat, een slimme rookmelder en een slimme beveiligingscamera. De producten van Nest staan vooral bekend om hun moderne design.
Smartwares
Smartwares gelooft in een veilig, toegankelijk en comfortabel huis voor iedereen. Ze zijn expert op het gebied van veiligheid en verlichting. Bovendien hebben ze al diverse slimme deurbellen op de markt gebracht voor een redelijk scherpe prijs.
Ring
Ring heeft als missie om criminaliteit in gemeenschappen te reduceren. Vandaar dat zij als een van de eerste begonnen zijn met het ontwikkelen van slimme deurbellen. Naast video deurbellen maken ze ook beveiligingscamera’s en sinds kort een Stick Up Cam.

Tip 4. Lees reviews

Voordat je overgaat tot het kopen van een slimme deurbel. Adviseren wij om eerst wat online reviews te lezen.

Op de meeste online webshop zoals die van Bol.com, Mediamarkt en Coolblue staan vaak genoeg interessante reviews.

Soms lijkt een smart home product bijvoorbeeld ideaal, totdat je de reviews leest. Dan kom je er pas achter, dat het product helemaal niet past in jouw huis.

Tip 5. Vergelijk de eigenschappen

Een slimme deurbel met camera heeft vaak allerlei innovatieve functies en mogelijkheden. Bedenk dus goed welke eigenschappen jij goed kunt gebruiken.

Misschien is de intercomfunctie of breedte van de kijkhoek belangrijk? Of heb je het liefste batterijen als voedingsbron? Soms is een vergelijkingstabel handig om een overzichtelijk beeld te krijgen.

In ons slimme deurbel advies vind je zo’ tabel, waarin we een aantal videodeurbellen met elkaar vergelijken.

Tip 6. Check actuele aanbiedingen

Het is natuurlijk altijd handig om op de hoogte te zijn van actuele prijzen en aanbiedingen. Soms besluit je een slimme deurbel te kopen, terwijl die bijvoorbeeld een week later in de aanbieding blijkt te zijn.

Bezoek daarom regelmatig de grotere online webshops, om toch even snel de prijs te checken. Daarnaast kun je uiteraard ook onze pagina met smart home aanbiedingen in de gaten houden.

Misschien ook interessant:

Slimme deurbel kopen: eindconclusie

Welke slimme deurbel je uiteindelijk besluit te kopen? Dat is natuurlijk helemaal aan jezelf. Naast het volgen van ons advies, blijft het sowieso belangrijk jezelf te realiseren.

Dat je in veel gevallen videobeelden aan het opnemen bent bij je voordeur. Vooral in verband met de huidige regels op het gebied van privacy. Dien je hier als eigenaar van een slimme deurbel rekening mee te houden.

Lees je daarom altijd goed in voordat je direct de nieuwe deurbel ophangt bij je voordeur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Smart Home advies
Smart home top 10's
Laatste blogs