smart home blog

Top 10 Slimme stekkers van 2019

Binnen deze categorie vind je onze top 10 slimme stekkers. Dankzij de groeiende populariteit van slimme stekkers is het aanbod tegenwoordig behoorlijk divers.

Bovendien geldt dit ook voor de bijkomende eigenschappen van slimme stekkers, hiermee maak je het jezelf een stuk makkelijker in huis.

Dankzij slimme stekkers wordt je huis een stuk slimmer dan je denkt. Je krijgt onder andere meer controle over je apparaten, omdat je ze op afstand kunt in- en uitschakelen.

Handig als je bijvoorbeeld op vakantie bent en net wilt doen alsof er iemand thuis aanwezig is. Dankzij de bijhorende app voor je smartphone of tablet, zet je namelijk eenvoudig je verlichting of tv aan terwijl je zelf niet bent.

Tevens werken sommige slimme stekkers in combinatie met een smart home platform. Denk hierbij aan Google Assistant of Amazon Alexa. Dankzij zo’n platform bedien je de slimme stekker met je stem. 

Hiervoor dien je dan wel in het bezit te zijn van een slimme speaker. Wil je meer weten over slimme speakers? Lees dan eerst even onze slimme speaker adviespagina.

Hieronder lees je op basis van welke eigenschappen de slimme stekkers uit deze top 10 zijn getest. Met veel zorg hebben we de meest relevante eigenschappen geselecteerd, zodat er voor iedereen wel een passend product bijzit.

Bovendien hebben we tijdens ons onderzoek niet alleen gekeken naar de eigenschappen van de slimme stekkers, maar hebben we ook gelet op de prijs-kwaliteitverhouding.

Eigenschappen waar deze top 10 slimme stekkers op gebaseerd is

Slimme stekkers in huis maken je leven een stuk makkelijker. Om tot de meest eerlijke top 10 te komen, hebben we bij het testen gekeken naar de volgende producteigenschappen.

 • Controle op afstand
  Slimme stekkers kun je vaak bedienen op afstand. Je maakt verbinding via een app voor je smartphone of tablet en hebt direct meer controle op afstand. Zo schakel je bijvoorbeeld eenvoudig de tv aan, of zet je het licht in de woonkamer uit.

 • Inzicht energieverbruik
  Sommige slimme stekkers geven je inzicht in je energieverbruik. Zo zie je bijvoorbeeld eenvoudig welke apparaten in huis het meeste stroom verbruiken. Zo bespaar je na verloop van tijd aardig wat onnodige energiekosten.

 • Ondersteunende apps en platformen
  Slimme stekkers zijn tegenwoordig vaak te verbinden met verschillende apps en platformen. Dankzij de Google Assistant bedien je bijvoorbeeld de slimme stekkers in huis met je stem.

 • Prijsindicatie
  De prijs is altijd belangrijk! Zeker bij het aanschaffen van slimme stekkers, dan wil je namelijk wel krijgen waar je voor betaald hebt. De prijs die staat aangegeven is een prijsindicatie.

In de toekomst kan het zijn dat we onze top 10 slimme stekkers hier en daar wat aanpassen. Er komen namelijk steeds meer nieuwe slimme stekkers op de markt. 

Een ding kunnen we met zekerheid zeggen. Wat ons betreft zijn de slimme stekkers uit deze top 10, stuk voor stuk geschikt om jouw leven wat makkelijker te maken!

Slimme stekker advies

Benieuwd naar de uiteenlopende eigenschappen en functies van slimme stekkers?

Bezoek dan onze slimme stekker adviespagina en zorg dat je goed geïnformeerd bent, voordat je besluit er eentje te kopen!

Top 10 Slimme stekkers: onze favorieten

Bekijk onderstaande lijst en krijg alvast een beeld van onze favoriete slimme stekkers uit deze top 10. Mocht je liever eerst wat extra info willen, dan is ons slimme stekker advies misschien wel interessant om door te lezen.

Winnaar

5/5

2de plaats

4.5/5

3de plaats

4.5/5

4de plaats

4.3/5

5de plaats

4/5

1. Tp-link HS100 slimme stekker

Dit is wat ons betreft de absolute winnaar in deze top 10 slimme stekkers. Dit heeft voornamelijk met de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding te maken van de tp-link HS slimme stekker.

Naast de prijs zijn er meer handige eigenschappen waar we overigens zeer over te spreken zijn. Uiteraard is er de controle op afstand, dankzij de gratis KASA app voor je smartphone of tablet heb je de stekker zo geïnstalleerd. Bovendien is deze slimme stekker ontzettend makkelijk te bedienen en kun je er vrijwel direct mee aan de slag.

Binnen de app stel je handmatig een persoonlijk schema in, waardoor aangesloten apparaten zichzelf op gewenste tijden in- of uitschakelen. Zo ben je inbrekers natuurlijk te slim af en ga je met een gerust hart het huis uit.

Dankzij de ondersteunende platformen Google Assistant en Amazon Alexa, bedien je deze slimme stekker eenvoudig met je stem. Stel je hebt een Google Home, dan kun je de slimme stekker bijvoorbeeld toevoegen binnen de Google Home app. Dit kan wel pas nadat je hem eenmalig hebt verbonden met bijhorende KASA app.

In de Google Home app geef je vervolgens de stekker een willekeurige naam. Je kiest bijvoorbeeld voor de naam ‘het licht’. Vervolgens hoef je alleen nog maar de Assistent van Google te vragen of het licht aan of uit kan.

Als we eerlijk zijn, dan is naast de betaalbare prijs en prima set aan eigenschappen. Zeker ook het uiterlijk een belangrijke reden geweest om uiteindelijk tot deze winnaar te komen!

Maar op het moment dat we deze slimme stekker uit z’n verpakking haalde, toen wisten we het eigenlijk al. Dit is onze winnaar van de top 10 slimme stekkers van dit moment!

Prijs
4.5/5
Kwaliteit
5/5

2. Nedis slimme stekker

Een prima product binnen deze top 10 slimme stekkers, is de Nedis smart plug.

Je kunt hem verbinden met Google Assistant en Amazon Alexa, zo zet je de slimme stekker eenvoudig aan en uit met je stem. Daarnaast krijg je inzicht in het energieverbruik en maak je bijvoorbeeld tijdschema’s binnen de bijhorende app.

Je hoeft gelukkig ook geen technische achtergrond te hebben om hem te installeren. De fabrikant heeft de installatie van deze slimme stekker zo makkelijk mogelijk gehouden.

Dankzij de wifi ondersteuning sluit je deze slimme stekker gewoon aan op je thuisnetwerk. Je hoeft hier dus geen extra smart home systeem voor aan te schaffen. Dit omzeil je dankzij de Google Assistant.

Wat ons betreft een verdiende tweede plaats voor de slimme stekker van Nedis.

 

Prijs
3.5/5
Kwaliteit
4.5/5

3. FIBARO Wall Plug slimme stekker

Dit is toch wel de spreekwoordelijke Ferrari onder de slimme stekkers. Met de FIBARO Wall Plug slimme stekker zit je goed in meerdere opzichten. Een nadeel vinden wij echter de prijs, deze ligt wat hoger in vergelijking met veel andere slimme stekkers.

Schakel de aangesloten apparaten eenvoudig op afstand aan- en uit, dankzij de bijhorende FIBARO app. Wil je deze slimme stekker echter verbinden met je smartphone of tablet, dan dien je in het bezit te zijn van een ‘Z-Wave controller’.

Anders maakt die namelijk geen verbinding en zul je hem dus ook gewoon handmatig moeten bedienen. Dit kan voor veel mensen een bijkomend nadeel zijn, natuurlijk niet als je beschikt over zo’n controller.

Een groot voordeel van deze slimme stekker is de LED ring. Deze verandert namelijk van kleur aan de hand van het energieverbruik. Binnen de app krijg je tevens een overzichtelijk beeld van de energie die verbruikt wordt per apparaat.

Na verloop van tijd maakt dit je steeds meer bewust van de stroom die in huis wordt verbruikt en kun je hier in de toekomst flink wat kosten op besparen.

Deze slimme stekker biedt ondersteuning van zowel Google Assistant, als Amazon Alexa. Je kunt hem dus naast de FIBARO app, ook bedienen met je stem. Hiervoor dien je hem wel eerst te verbinden met je slimme speaker.

Een mooi voorbeeld van een slimme speaker is de Google Home mini. De derde plaats in onze top 10 slimme speakers van dit moment!

 

Prijs
2/5
Kwaliteit
5/5

4. Douxe© slimme stekker

Deze slimme stekker is misschien wel de beste keus gelet op de prijs-kwaliteitverhouding.

Om deze stekker te bedienen, heb je gelukkig geen extra smart home apparaat nodig. Je kunt hem namelijk eenvoudig verbinden met je wifi-netwerk thuis.

Dankzij de bijhorende app gaat de bediening moeiteloos en zelfs het installeren is zo makkelijk mogelijk gehouden door de fabrikant.Verder is deze slimme stekker te bedienen door middel van je stem vanwege de Amazon Alexa ondersteuning.

Kortom, dit is dé aanrader van onze top 10 slimme stekkers! Want zelfs voor een klein bedrag, begin je al een eigen smart home.

Wil je zelf een smart beginnen? Check dan deze pagina en begin binnen een paar stappen je eigen smart home!

Prijs
5/5
Kwaliteit
4/5

5. DTRONIC slimme stekker

Deze slimme stekker staat in onze top 10 slimme stekkers vanwege het aantal ondersteunende platformen. Je kunt hem zowel verbinden met Google Assistant, Amazon alexa en Nest. In de toekomst komt er tevens ondersteuning van de Apple Homekit. Echter op dit moment zorgt de koppeling met het platform van Apple voor enkele technische problemen.

 

Wil je hem bedienen zonder slimme speaker, dan gebruik je bijhorende app van DTRONIC. Na de eenvoudige installatie zet je met één klik, bijvoorbeeld de ventilator aan op je slaapkamer.

Prijs
4/5
Kwaliteit
4/5

6. Wendi slimme stekker

De slimme stekker van Wendi komt met een handige app die de meeste standaard functies heeft. Buiten de tijdschema’s, timerfunctie en het handmatig aan en uitzetten van de apparaten die zijn aangesloten. Kun je deze slimme stekker ook gewoon bedienen met je stem.

Binnen de app is het tevens mogelijk om meerdere bewoners toegang te geven. Zo kan iedereen in huis gebruik maken van de slimme stekker van Wendi!

Daarnaast vinden wij het uiterlijk van deze stekker erg mooi. Zeker als je kijkt de aantrekkelijke prijs, krijg je daar een prachtige slimme stekker voor terug!

Prijs
4.5/5
Kwaliteit
4/5

7. Innr SP 120 Smart plug

Deze slimme stekker mag niet ontbreken in deze top 10 slimme stekkers. Dankzij deze slimme stekker tover je die oude kamerlamp om tot een slimme lamp. Zo hoef je niet direct alle verlichting in huis te vernieuwen, maar begin je als het ware een smart home in het klein.

Helaas dien je wel in het bezit te zijn van een Philips Hue bridge of de bridge van Innr zelf. Dus heb je zelf al een van deze apparaten in huis, dan is de slimme stekker van Innr een prima toevoeging.

Ontbreekt zo’n smart home systeem bij jou thuis, dan kun je de Innr SP 120 niet bedienen vanuit de bijhorende app.

 

Prijs
3.5/5
Kwaliteit
4/5

8. Somfy slimme stekker

Deze slimme stekker van het merk Somfy komt met wat gebruikelijk voor- en nadelen. Je kunt hem eenvoudig bedienen door middel van een afstandsbediening. Deze zit er echter niet bijgeleverd en zul je dus extra moeten aanschaffen.

Daarnaast is de slimme stekker te bedienen via de bijhorende Somfy app voor smartphone of tablet. Ook hiervan kun je alleen gebruik maken in combinatie met de Somfy Box. Dit is het smart home systeem van Somfy en werkt volgens het wifi protocol.

Een protocol is de manier waarop slimme apparaten met elkaar verbonden zijn. Vaak gebeurd dit door middel van een wifi-verbinding, maar sommige merken hebben hier ook hun eigen protocol voor. Denk maar eens aan Zigbee!

Prijs
3/5
Kwaliteit
3.5/5

9. KlikAanKlikUit Starterskit

Dankzij deze starterskit van KlikAanKlikUit bedien je direct twee slimme stekkers. Dit doe je eenvoudig door middel van de bijgeleverde afstandsbediening. Deze starterskit is wat ons betreft een prima oplossing als je bijvoorbeeld liever geen ondersteunende app gebruikt, maar de stekkers wel op afstand wilt bedienen.

Wil je ze echter ook via je smartphone bedienen? Dan dien je wel in het bezit te zijn van het ICS-2000 Control Station. Dit is de bridge van het smart home systeem van KlikAanKlikUit en zorgt er dus voor, dat je de slimme stekkers via de KlikAanKlikUit app kunt bedienen.

Prijs
4.5/5
Kwaliteit
3/5

10. CALIBER slimme stekker

Deze slimme stekker sluit je eenvoudig aan op je wifi-netwerk zodat je hem kunt bedienen met je smartphone of tablet. Helaas geeft deze stekker je geen inzicht wat betreft het energieverbruik van aangesloten apparaten.

Je kunt hem echter wel gewoon bedienen met je stem, daarvoor dien je gebruik te maken van de Google Assistant of Amazon Alexa.

Dus misschien heeft die niet meteen het meest prachtige uiterlijk, deze slimme stekker van CALIBER is een prima afsluiter van onze top 10 slimme stekkers van dit moment.

Prijs
3.5/5
Kwaliteit
3.5/5

Product van de maand

Smart Home advies

Smart home top 10's

Populaire blogposts

Google Home opdrachten voor Philips Hue?

Recente blogposts