Smart home beveiliging: slim je huis beveiligen tegen inbraak

Smart home beveiliging

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Leuk dat je interesse hebt in smart home beveiliging! Bij Lazylife weten wij dondersgoed hoe belangrijk een veilig huis is. Daarom vind je hier een aantal slimme producten, waarmee je snel en gemakkelijk je smart home kunt beveiligen tegen inbraak.

Om te beginnen laten we jullie eerst kennismaken met het concept rondom ‘smart home beveiliging’. Want hoe werkt zo’n beveiligingssysteem? En waaruit bestaan deze innovatieve alarmsystemen?

Een smart home beveiligen

Er zijn tegenwoordig talloze manieren om je woning te beveiligen tegen ongewenste bezoekers. Vaak zijn dit meerdere producten die gebruikers vervolgens samen inzetten voor een optimale beveiliging.

Aan de hand van onze voorkeuren binnen de categorie smart home beveiliging. Vind je in dit artikel allerlei producten terug, die behoorlijk bruikbaar zijn om door middel van slimme producten je huis te beveiligen.

Over het algemeen zorgen al deze items voor een veilig en vertrouwt thuisgevoel en zijn ze voor iedereen vrij eenvoudig te installeren.

Hieronder staan een aantal van deze producten nader toegelicht, waarmee vrijwel iedereen uit de voeten komt. Dit geldt voor zowel beginners als gevorderden smart home bewoners.

Slimme beveiligingscamera’s

Één van de meest populaire manieren om je huis te beveiligen tegen inbraak, is toch wel de slimme beveiligingscamera. Binnen deze categorie zijn er aardig wat mogelijkheden op de markt verkrijgbaar.

Zo bestaan er bijvoorbeeld beveiligingscamera’s voor binnen- en buitenshuis en kan de prijs behoorlijk verschillend zijn. Een van onze favoriete instapmodellen voor binnen is de SecuFirst CAM114.

SecuFirst CAM114

Voedingsbron: Adapter / lichtnet

Infraroodsensor: Ja

Opslag: Micro SD-kaart

Camera: 1920 x 1080 pixels

Ondersteunend platform: Android

Dit product is niet alleen geschikt als beveiligingscamera, maar je kunt hem ook prima kwijt op de babykamer. Deze camera gebruik je namelijk ook gewoon als babyfoon.

Mocht je trouwens meer willen weten over slimme babyfoons? Bekijk dan onze adviespagina of top 10 slimme babyfoons voor meer info over deze baby gadgets voor ouders met gebroken nachten!

Voor iedereen die vooral niet teveel geld wil uitgeven aan z’n beveiligingscamera binnenshuis. Bestaan er ook slimme producten als de Cleverdog Smart Wi-Fi beveiligingscamera.

Cleverdog Smart Wi-Fi beveiligingscamera

Voedingsbron: USB

Infraroodsensor: Ja

Opslag: Cloud / Micro SD-kaart

Camera: 720 x 576 pixels

Ondersteunend platform: Windows, iOS 7.0, Android 4.0

Voor nog géén vier tientjes heb je hiermee een prima product om te testen of smart home beveiliging past bij jouw wensen en behoeften.

Beveiligingscamera voor buiten

Buitenshuis zijn er natuurlijk ook genoeg smart home producten die je kunt gebruiken om je huis te beveiligen. Een ware topper binnen deze categorie is de Google Nest Cam Outdoor Beveiligingscamera.

Google Nest Cam Outdoor Beveiligingscamera

Voedingsbron: Adapter/ lichtnet

Infraroodsensor: Ja

Opslag: Cloud

Camera: 1080 megapixels

Smart home platform: Nest

Let wel op dat bij producten als deze de meeste opnamefunctie’s betaald zijn. Méér uitleg hierover vind je in ons artikel slimme deurbel zonder abonnement.

Als laatste een beveiligingscamera met buitenlamp van Smartwares. De Smartwares Guardian CIP-39901 heeft een opvallend design en beschikt naast de heldere lamp over een uitstekende camera!

Smartwares Guardian CIP-39901

Voedingsbron: Adapter / lichtnet

Infraroodsensor: Ja

Intercomfunctie: Ja

Camera: 1920 x 1080 pixels, nachtzicht

Ondersteunend platform: Smartwares View

Smart home beveiliging deurbel

Bij Lazylife op de redactie zijn we al een tijdje enthousiast over slimme deurbellen om je smart home mee te beveiligen. Op onze site vind je daarom uitgebreid advies, een top 10 lijst en kooptips voor beginners.

Hieronder vind je alvast onze selectie van slimme deurbellen, die moeiteloos te gebruiken zijn op het gebied van smart home beveiliging.

Naast de Nest HELLO Video deurbel blijft onze favoriete deurbel de Ring video deurbel 2. Dankzij de moderne 1080p camera zie, hoor en communiceer je met iedereen die voor je deur staat.

Het beeld van de camera is haarscherp waardoor je meteen duidelijk ziet wie er aanbelt bij jouw thuis.

Let er wel op dat sommige functies van deze slimme deurbellen alleen te gebruiken zijn in combinatie met een betaald abonnement.

Hieronder gaan we verder met de verschillende alarmsystemen die momenteel op de smart home markt verkrijgbaar zijn. En die uiteraard onze voorkeur krijgen voor elke smart home beginner.

Alarmsystemen

Slimme alarmsystemen zijn op het gebied van smart home beveiliging aan een opmars bezig. Zeker als je kijkt naar de Wyze Cam Sense Starter Kit. Dit alarmsysteem krijgt onze voorkeur hier op de redactie en is daarbij niet voor niks dé bestseller uit de VS.

Wyze Cam Sense Starter Kit

Voedingsbron: USB

Bewegingssensor: Ja

Ingebouwde microfoon: Ja

Camera: IP-camera

Ondersteunend platform: Amazon Alexa, Google Assistant, Apple HomeKit

De Starter kit komt met zowel beveiligingscamera als meerdere alarmsensoren. De twee contactsensoren zijn ideaal te plaatsen bij deuren, ramen en andere doorgangen.

Wanneer een van beide activiteiten plaatsvindt, activeert de sensor de Wyze Cam die vervolgens gaat opnemen of de camera stuurt een waarschuwing naar je smartphone. De bewegingssensor kan in principe hetzelfde.

Misschien ook interessant:

Voor iedereen die net wat meer waarde hechten aan een optimale smart home beveiligingssysteem. Zijn er natuurlijk ook producten als het ‘all you need’ Gigaset smart home alarmsysteem.

De Gigaset Smart Home All you need box bestaat uit het basis station. Deze verzamelt alle gegevens en stuurt ze door naar je smartphone. De bewegingssensor registreert elke beweging in huis.

Gigaset Smart Home Alarmsysteem

Voedingsbron: Adapter/ lichtnet | Batterij

Bewegingssensor: Ja

Ingebouwde microfoon: Ja

Camera: Smart HD camera

Ondersteunend platform: iOS, Android, Gigaset Cloud

In combinatie met de HD-camera kun je zowel live streamen, als opnames maken met een verfijnde en haarscherpe beeldkwaliteit.

De universele sensor kan geplaatst worden voor ingangen in en rondom je huis. Deze registreert naast beweging ook de temperatuur en luchtdruk van je woning.

Accessoires

Wil je de beveiliging van je smart home helemaal optimaliseren. Dan mogen deze accessoires natuurlijk niet ontbreken. Vooral voor de wat grotere huizen kan het handig zijn, om een extra wifi-versterker aan te schaffen.

Vooral de draadloze alarmsystemen vergen vaak een sterke en vooral stabiele internetverbinding. Een prima optie is volgens ons de TP-Link WA850RE wifi-versterker.

TP-Link WA850RE wifi versterker

Voedingsbron: Lichtnet

Wifi snelheid 2,4 GHz: 300 Mbps

Aan/uit-schakelaar : Nee

Netwerkbeveiliging: WEP

Ethernet poorten: 1

De TP-Link WA850RE is een draadloze wifi versterker waarmee je de signaalsterkte van een draadloos netwerk kunt vergroten. Zo weet je zeker dat jouw gehele beveiligingssysteem ten alle tijden is voorzien van een stabiele internetverbinding.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Smart Home advies
Smart home top 10's
Laatste blogs