Wat kun je met Google Home? Vragen voor Google Assistant

Wat kun je met Google Home

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Steeds vaker krijgen wij van Lazylife de vraag: ‘Wat kun je allemaal met Google Home?’ Een vraag waar menig smart home beginner maar al te graag een antwoord op heeft. 

Laten we dan ook maar direct met de deur in huis vallen. De slimme speakers van Google zijn bedoeld, om allerlei handmatige taken te vervangen door spraakcommando’s. Zo maken gebruikers hun leven in een klap een stuk makkelijker.

Denk bijvoorbeeld aan het aan- of uitschakelen van huishoudelijke apparaten zoals: tv’s, lampen, airco’s en verwarming. Je kunt daarnaast ook dingen op je boodschappenlijstje zetten, herinneringen of timers instellen.

Bovendien gebruik je de slimme speaker voor het toevoegen van afspraken aan je persoonlijke agenda, of geef je hem simpelweg een paar eenvoudige commando’s.

Daar komt nog bij dat deze speakers van Google steeds populairder worden in Nederland. Bijna een half miljoen Nederlandse huishoudens heeft al zo’n smart speaker. 

Reden genoeg om in dit artikel ons verder te richten op de uiteenlopende mogelijkheden van deze smart home bestseller!

Google Voice Match

Doordat de Google Home een gedeeld apparaat is en vaak door meerdere personen wordt gebruikt. Hiervoor bestaat er gelukkig de handige optie ‘Voice Match’.

Zo kan elke persoon (tot maximaal 6 personen)  in het huishouden genieten van een gepersonaliseerde media ervaring. Hoe je Voice Match instelt, lees je hier!

Wat kun je met Google Home
Voice Match

Muziek afspelen

Met Google Assistent is het afspelen van muziek geen enkel probleem. Luister bijvoorbeeld naar populaire muziekdiensten op basis van artiest, nummer genre, album of afspeellijst. De Google Home ondersteund namelijk verschillende streamingdiensten zoals Youtube Music, Spotify Free, Google Play Music, Pandora en Deezer.

Wat kun je met Google Home
Muziek afspelen

Ben je al in het bezit van een slimme speaker? Bekijk dan eens deze artikelen voor alle opdrachten voor Youtube Music en Spotify!

Google Home mini

Smart home platform: Google Assistent

Ondersteuning Nederlandse taal: Ja

Aansluiting - Accuduur: Netstroom

Prijsindicatie: 59,-

Winnaar

Radio luisteren

Wil jij luisteren naar populaire radiozenders via je slimme speaker? Ook hiervoor biedt de Google Home een oplossing. Dankzij de Google Assistent gebruik je gewoon commando’s om naar de radio te luisteren. In onze ultieme lijst met commando’s lees je hier meer over!

Bovendien staat ons artikel radio luisteren met Google Home vol met Nederlandse zenders, opdrachten en bruikbare tips.

Wat kun je met Google Home
Radio luisteren

Spotify Nederland

Als je een slimme speaker bezit die voorzien is van Google Assistent. Dan kun je deze gebruiken voor het bedienen van Spotify Premium en Spotify Free. Houdt er rekening mee dat de gratis versie meer dient als een soort radio service. In dit artikel staat wat extra info hierover!

Wat kun je met Google Home
Spotify Nederland

Google Home opdrachten

Google Home opdrachten maken het leven direct een stuk makkelijker. Hiermee krijg je binnen no-time informatie over bekende personen, landen, supermarkten, voetbalspelers enzovoorts. Voorbeelden hiervan vind je in ons artikelen over Google Home opdrachten, voetbal en Tips.

Opdrachten die het leven makkelijk maken

Google Home

Smart home platform: Google Assistent

Ondersteuning Nederlandse taal: Ja

Aansluiting - Accuduur: Netstroom

Prijsindicatie: 99,-

Handsfree bellen

Dit klinkt misschien wat vergezocht, maar je kunt ook handsfree bellen met Google Home. Voor het plegen van een telefoontje naar vrienden of familie zeg je gewoon: ‘OK Google, bel (naam).

Zoals we ook al omschreven in ons artikel met tips voor Google Home. Voor het handsfree bellen dien je wel alle Google contacten te synchroniseren en een aantal broodnodige stappen te doorlopen. Hoe je dat doet, lees je hier!

Handsfree bellen

Telefoon vinden

Iedereen raakt vast wel eens zijn telefoon kwijt. Heel vervelend natuurlijk! Maar met Google Assistent in huis, verlies je deze nooit meer uit het oog. Je vraagt namelijk gewoon: ‘Hey Google, vind mijn telefoon/laat mijn telefoon overgaan.

En vervolgens laat de assistent je telefoon rinkelen! Voor meer informatie over het telefoon vinden met een van de smart speakers van Google, lees je dit artikel!

Telefoon vinden

Vragen beantwoorden

De slimme speakers van Google zijn niet alleen bedoeld voor het opvragen van weersvoorspellingen, aanzetten van je favoriete muziek, of het inschakelen van alarmfuncties.

De assistent is een slimme speaker waarmee je binnen no-time antwoord krijgt op de meest uiteenlopende vragenstukken. Ben jij nieuwsgierig naar de complete vragenlijst? Check dan ons artikel vol met vragen!

Vragen voor Google Home

Misschien ook interessant:

Google Home omroepen

Stel je wilt iedereen thuis laten weten dat het eten klaar is. Dan kun je berichten omroepen. Gebruik hiervoor een telefoon met Google Assistent.

Let wel op dat er minstens twee Google Home speakers zijn aangesloten via hetzelfde wifi-netwerk. Anders begrijpt de Assistent je niet!

Om te beginnen zeg je bijvoorbeeld: ‘OK Google, roep het volgende bericht om: ‘het eten is klaar’. Vervolgens klinkt op alle slimme speakers de mededeling dat jullie aan tafel kunnen. Hoe dit precies werkt, lees je hier!

Omroepen

TV bedienen met Google Home

Je tv bedienen met Google Assistent kan tegenwoordig in het huis van de toekomst. Hiervoor heb je nodig een (ingebouwde) Chromecast die is verbonden met de Google Home.

Als deze eenmaal gekoppeld is, dan gebruik je spraakopdrachten voor het bedienen van je tv. Op Lazylife.nl vind je alle opdrachten voor Netflix, daarnaast vind je hier nog wat éxtra informatie over dit onderwerp!

Tv bedienen met Google Home

Google Home praat met…

‘Google Home praat met’ is een functie waarmee je toegang krijgt tot diensten van grote bedrijven. Dit worden ook wel ‘Actions on Google‘ genoemd.

Hiermee is het mogelijk om contact te leggen met de virtuele assistent van een bedrijf of instantie. Als je bijvoorbeeld het commando: ‘Hey Google, praat met Appie’ geeft, dan kun je bijvoorbeeld vragen wat er op dat moment in de bonus staat. Zo vraag je zelfs de status op van een pakket bij PostNL. 

Praat met

Verlichting bedienen

Je verlichting bedienen met Google Home geeft echt een heerlijk gevoel. Met simpele commando’s pas je de helderheid aan, zet lampen aan of uit en controleert welke lampen zijn uitgeschakeld.

In ons slimme verlichting advies en top 10 slimme verlichting pagina vind je een aantal geschikte lampen. Voor een overzicht van beschikbare commando’s, check je onze opdrachten voor Philips Hue.

Wat kun je met Google Home
Verlichting bedienen

Conclusie: wat kun je met Google Home?

De mogelijkheden van Google Home zullen zich in de toekomst steeds verder uitbreiden. Namelijk is de slimme speaker van Google continu in ontwikkeling, waardoor de mogelijkheden zich door blijven ontwikkelen. Houdt daarom geregeld deze pagina in de gaten, zodat je altijd op de hoogte bent van nieuwe ontwikkelingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Smart Home advies
Smart home top 10's
Laatste blogs