Google Home apparaten: welke werken met Google Home

Handige apparaten voor je Google Home

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Je ziet ze steeds meer om je heen, Google Home en Google Home mini’s. Super handig om deze virtuele assistent in huis te hebben. Maar welke apparaten werken überhaupt met Google Home? We hebben voor jullie 4 handige Google Home apparaten op een rijtje gezet.

Waarom handige apparaten voor je Google Home toevoegen?

Als je een Google home of Google Home Mini koopt is dat natuurlijk pas het begin. Want wat heb je aan een Google home of Google Home Mini zonder dat je er andere apparaten op aan kunt sluiten? In feite is het dan alleen een speaker die je kunt besturen door middel van een app of spraak. Verder speelt die wat muziek af, tapt wat moppen en houdt je agenda bij. 

Maar het is natuurlijk veel praktischer om meerdere apparaten te besturen via de Google Home zoals het licht, de tv, je slimme thermostaat en ga zo maar door. Je moet ze dan wel eerst even integreren met de Google Home app.

Apparaten bedienen in de Google Home app

Veel ‘slimme apparaten’ zijn tegenwoordig al te bedienen vanuit de app. Kijk maar naar de Google Home en Google Home Mini. Deze werkt bijvoorbeeld als een centrale Hub, die al jouw ‘slimme apparaten’ onder een dak brengt. Na de koppeling in de Google Home app bestuur je apparaten met je stem en via de Google Home app.

Google Home apparaten
Google Home & Mini apparaten

Wil je meer weten over de Google Home app? Bekijk dan eens ons artikel over de Google Home app. Volg deze link en ontdek wat je allemaal kunt met deze uitgebreide app.

Welke apparaten werken met Google Home?

Hieronder volgt een lijst met Google Home apparaten. Dit zijn wat ons betreft 4 uitblinkers, die ongetwijfeld je huis een stuk slimmer maken!

Google Chromecast

De Google Chromecast mag zeker niet ontbreken in onze reeks Google Home apparaten. De Chromecast is een slimme media player die je via een HDMI-kabel verbind met je tv .

Google Chromecast V3

Aansluitingen: HDMI, Micro-USB

Resolutie: Full HD, 1080p op 60fps

Ondersteunde besturingssystemen: Android, iOS, Windows, Mac OS X, Chrome OS

Prijsindicatie: 39,-

Je maakt verbinding met een Chromecast via je smartphone, tablet, pc of laptop. Eenmaal aangesloten, kun je verschillende media (films, tv, muziek, afbeeldingen etc.) via je telefoon op het grote scherm afspelen.

Dit is even in het kort uitgelegd wat een Chromecast is. Wil je er nog meer over weten? We gaan in ons nieuwe artikel wat is casten wat meer in op belangrijke details, mogelijkheden en functies van de Chromecast.

TP-Link – slimme stekker

Waarom mag deze niet ontbreken in onze lijst van handige Google Home apparaten? Omdat je met een slimme stekker praktisch alle apparaten die niet ‘slim’ zijn, in een klap ‘slim’ kunt maken.

Tp-link HS100

Controle op afstand: Ja

Inzicht energieverbruik: Nee

Ondersteunde apps en platformen: KASA app, Google Assistant, Amazon Alexa

Prijsindicatie: 24,-

Winnaar

Sluit hem bijvoorbeeld aan tussen de lamp en het stopcontact, vervolgens integreer je hem met de Google Home app en geeft hem de naam licht. Zeg dan “Hey Google, zet het licht aan” en je merkt dat de lamp aanspringt.

Bovendien kan je nog veel meer slimme apparaten creëren. Wil je hierover wat extra informatie? Check dan ons artikel wat is een slimme stekker. Want je kunt er zelfs mee koffiezetten.

Nest – slimme thermostaat

De volgende in onze lijst van handige apparaten voor je Google Home, is de slimme thermostaat.

Iedereen heeft wel eens gehoord van de slimme thermostaat, deze bestaat dan ook al een aantal jaartjes. Echter mag dit handige apparaatje daarbij zeker niet ontbreken.

Nest slimme thermostaat

Inzicht energieverbruik: Ja

Zelflerende functie: Ja

Instelbare zones: Nee

Ondersteunende platforms: Amazon Alexa, Google Assistent, Homey, IFTT

Prijsindicatie: 229,-

Met onze slimme thermostaat commando’s kun je de temperatuur op afstand regelen. De slimme thermostaat staat namelijk in verbinding met Wifi. Dus bedien je door middel van een app op je smartphone of tablet.

Integreer hem met de Google Home app en je zult merken dat de slimme thermostaat met spraak te besturen is! Wie wilt nou niet thuis komen in een warm huis? Wil je meer weten over dit onderwerp? Klik dan hier.

Draadloze deurbel met camera

Wil je altijd en overal weten wie er voor je deur staat? Dan is dit handige apparaat voor je Google Home zeker iets voor jou. Met de draadloze deurbel met camera ben je altijd op de hoogte wie er voor je deur staat, ook al ben je niet thuis.

Het is super handig om een afspraak te maken met de pakketbezorger die voor een dichte deur staat, om op een ander tijdstip terug te komen. Dit kan door zijn ingebouwde microfoon, zo communiceer je met iedereen die aan je deur staat, ongeacht waar jij je bevindt.

DingDong slimme deurbel

Voedingsbron: Batterij

Bewegingssensor: Ja

Intercomfunctie: Ja

Camera: 1280 x 720 pixels, nachtzicht

Ondersteunend platform: Bijhorende DingDong app

Er zijn verschillende draadloze deurbellen met camera’s. Maar welke zou je moeten aanschaffen? Gelukkig hebben wij op onze site hier een mooi artikel over geschreven. Wil je wat meer informatie over de draadloze deurbel met camera? Klik dan hier.

Conclusie

Een Google home en Google Home mini zijn leuke apparaatjes. Vooral wanneer je een slimme stekker combineert met huishoudelijke producten, zoals een koffiezetapparaat of zelfgemaakte airco.

Weet je wat ook interessant is:

Er is natuurlijk nog véél meer beschikbaar voor je Google Home. Check daarvoor onze top 10 pagina’s.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Smart Home advies
Smart home top 10's
Laatste blogs