Slimme deurbel zonder camera kopen

slimme deurbel zonder camera

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Smart deurbellen! Een hele reeks producten die je tegenwoordig in allerlei soorten en maten kunt krijgen. Ben je van plan om in de toekomst een slimme deurbel zonder camera te kopen? Bedenk jezelf dan goed waarvoor je zo’n product wilt gebruiken en welke verwachtingen je hierbij hebt.

Hieronder vind je daarom alvast een aantal praktische kooptips, zodat je goed bent ingelezen. Bovendien kom je zo minder snel voor eventuele verassingen te staan en weet je vrijwel zeker dat je de juiste keuze maakt.

Wat is een slimme deurbel zonder camera?

Waarschijnlijk ben je bekend met de kenmerken en eigenschappen van een slimme deurbel met camera. Hiervan bestaan er tegenwoordig meer dan genoeg, waarvan je de meeste deurbellen prima kunt gebruiken om bijvoorbeeld je smart home te beveiligen.

Misschien denk je net zoveel kans te maken om een slimme deurbel zonder camera te bemachtigen. In de praktijk werkt dit toch nét even anders. Je zult hiervoor goed op onderzoek uit moeten, want de meeste varianten zijn standaard uitgerust met een ingebouwde camera.

Onderstaande deurbellen beschikken overigens niet allemaal over de meest slimme functies. Toe aan wat extra functies? Bekijk dit artikel>>

Waarom een slimme deurbel zonder camera kopen?

Misschien denk je wel, waarom zou iemand überhaupt een wifi deurbel zonder camera kopen? Ondanks dat je beschikt over een deurbel met internet, kun je nog steeds niet zien wie er nou precies voor je deur staat.

Toch blijkt zo’n camera niet altijd de beste keus te zijn. Een bijkomende nadeel van een slimme deurbel met camera is bijvoorbeeld dat je doorgaans te maken krijgt met de privacywetgeving van Nederland.

Stel bijvoorbeeld dat de camera gericht staat op de openbare weg, dan mag je hiermee juridisch gezien géén videobeelden opnemen. Uiteraard kun je deze functie ook gewoon niet gebruiken, alleen verlies je hiermee wel een stukje functionaliteit van zo’n smart home product.

Besluit je binnenkort een smart deurbel zonder camera te kopen, dan zul je verder geen last hebben van dit soort beperkingen. Doorgaans springen er een aantal varianten boven de rest van de concurrentie uit. Deze zetten we hieronder even kort op een rijtje.

Arlo Audio-deurbel

Deze slimme deurbel zonder camera staat beter bekend onder de naam Arlo Audio-deurbel. Een deurbel die overigens wel gewoon kan samenwerken met de camera’s van Arlo.

In principe kun je dus gewoon een Arlo-camera erbij kopen en deze plaatsen zodat de camera niet op de openbare weg staat gericht. Zo kun je gebruik maken van de opnamefunctie, zonder daarbij de wet te overtreden.

Deze deurbel beschikt over bewegingsdetectie. Zodra deze beweging signaleert ontvang je kort daarna een bericht op je smartphone of tablet. Bovendien zal de cirkel eerst oplichten zodat je bezoek weet dat de belknop nog moet worden ingedrukt.

Je kunt moeiteloos reageren, waar je ter wereld ook bent. Mits je smartphone beschikt over internet. Download de Arla-app voor Android en iOS. Deze deurbel heeft wel het basisstation van Arlo nodig om volledig te functioneren.

Lees ook:

Aeotec Doorbell 6 Z-Wave Plus

Deze deurbel is niet direct een slimme deurbel zonder camera, maar wel een prima alternatief voor je smart home. Bovendien behoort deze deurbel alweer tot de 6e generatie van het merk Z-Wave. Een simpele variant die niet alleen gebruiksvriendelijk is, maar ook beschikt over een luide gong en een visueel alarm.

Je kunt deze deurbel trouwens ook verbinden met bepaald lichtscènes in huis. Op het moment dat er iemand aanbelt, dan gaat bijvoorbeeld ook direct het licht aan in de gang.

De Aeotec-deurbel is misschien niet de meest slimme deurbel zonder camera. Het is wel een prima alternatief voor iedereen die gebruik maakt van Z-Wave als smart home platform.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Smart Home advies
Smart home top 10's
Laatste blogs