Beste slimme thermostaat voor Google Home

Slimme thermostaat voor Google Home

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Na dit artikel weet je precies welke thermostaten het beste samenwerken met Google Assistant. Dus laten we meteen beginnen met de zoektocht naar de beste slimme thermostaat voor Google Home.

Één van de meest onmisbare smart home producten is de slimme thermostaat. Dit technologisch hoogstandje koelt en verwarmt je huis binnen no-time.

De nieuwste types beschikken tegenwoordig over een groot aantal functies en mogelijkheden. Het logische gevolg hiervan is dat de prijs van deze producten meestal ergens ligt tussen de 100 – 300 euro.

Zoek je toevallig de beste slimme thermostaat zonder abonnement? Deze blog vertelt je meer over de kenmerken en functies van zo’n kosteloos membership.

De 3 beste slimme thermostaten voor Google Home

In het overzicht hieronder zie je direct wat volgens ons de beste slimme thermostaten zijn voor Google Home. Onderstaande selectie is vooral gebaseerd op onze eigen ervaringen, online reviews van anderen en belangrijke functies en eigenschappen van slimme thermostaten.

Bol.com beoordeling:
4.4/5
Bol.com beoordeling:
4.6/5
Bol.com beoordeling:
4.4/5

De beste slimme thermostaten voor Google Home

Bij Lazylife worden we hier natuurlijk ontzettend gelukkig van. Daarom vind je hieronder de beste slimme thermostaten voor Google Home op een rij.

Google Nest Learning Thermostat

Google Nest hoort gegarandeerd thuis in dit rijtje beste slimme thermostaat voor Google Home. Deze derde generatie thermostaat past zich automatisch aan op het leefpatroon van de bewoner. Dankzij de zelflerende functies ben je namelijk altijd voorzien van de perfecte temperatuur in huis.

De Nest Learning Thermostaat heeft daarnaast een strak ontwerp, zo past hij in elke woonkamer of interieur. De tinten koper, RVS, wit en zwart zijn de beschikbare kleuren.

Met een opvallend digitaal scherm laat hij in één oogopslag de temperatuur en tijd zien.

Tado° Starterkit V3+ met 2 Slimme Radiatorknoppen

Deze driedelige-set van tado° behoort ongetwijfeld tot de beste slimme thermostaten beschikbaar voor Google Home. Deze starterkit bestaat uit de slimme thermostaat van tado + twee radiotorknoppen.

Binnen no-time maakt deze combinatie het leven van bewoners een stuk aangenamer. Je krijgt meer comfort en kunt daarnaast flink besparen op je gasverbruik in huis. Bovendien is hij geschikt voor smart home platformen zoals: Google Assistant, Apple HomeKit, Alexa amazon en Homey.

Via de tado°-app bedien je de verwarming vanuit elke gewenste plek. Bovendoen stel je tijdsschema’s in, aanwezigheidsdetectie, zelflerende functie en Geofencing. Ook beschikt hij over een open raam detectie waarmee je snel een gezonder klimaat creëert in huis.

Honeywell Lyric T6R Slimme Thermostaat

Ook de Honeywell Lyric T6R Slimme Thermostaat pas prima thuis in dit rijtje met de beste slimme thermostaten voor Google Home. Deze variant regelt de temperatuur in huis met behulp van Geofencing. 

Geofencing is een functie die de warmtegraad regelt op basis van Gps-gegevens. Bijvoorbeeld zal de Honeywell T6R de temperatuur laten dalen zodra de laatste bewoner het huis verlaat. 

Dit is natuurlijk ideaal als je de eerste bent die thuiskomt. Maar ook kun je zo gemakkelijk energie besparen met een slimme thermostaat.

Draadloze Stopcontact Thermostaat

Deze draadloze variant is een plug-in thermostaat voor Google Home. Je kunt het draadloze stopcontact makkelijk instellen en de smartphone app is daarnaast gratis te downloaden.

Je kunt de plug-in verbinden met Google Assistant en Amazon Alexa. Zo kun je dus gewoon door middel van je stem het apparaat bedienen. Verder kun je met de knoppen diverse tijdschema’s handmatig instellen.

Google Nest Thermostat E

De Google Nest Thermostaat E past perfect in deze lijst met beste slimme thermostaten voor Google Home. De energiebesparende functies zorgen voor een opmerkelijk daling in energie kosten.

Stel schema’s in via de Nest-app of vraag Google assistent om de temperatuur in huis te verhogen of verlagen. De verwarming staat volledig onder jouw commando. Daarnaast bekijk je binnen no-time de energiegeschiedenis waardoor er geen enkele kilowatt zonder jou weten het huis verlaat.

Dankzij de ingebouwde sensoren kan de thermostaat elke woonkamer nauwkeurig meten. Denk bijvoorbeeld aan het meten van de temperatuur, luchtvochtigheid, beweging en omgevingslicht.

Deze slimme thermostaat voor Google Home maakt verbinding via wifi. Zo heb je zelfs op honderden kilometers afstand de volledige controle over het leefklimaat thuis.

Kenmerken van een slimme thermostaat

Een slimme thermostaat is een duurzame toevoeging voor vrijwel elk huishouden. Door middel van innovatieve technieken wordt de temperatuur in huis volledig geautomatiseerd. Voor bewoners bestaan er smartphone-apps waarmee ze diverse functies op afstand handmatig kunnen instellen.

Een slimme thermostaat kan bijvoorbeeld ook de verwarming afstemmen op het leefpatroon van de bewoner. Dit komt door de ‘self-learning’ technologie. Deze techniek wordt ook wel aanwezigheidsdetectie genoemd en zorgt ervoor dat zodra jij thuiskomt de gewenste temperatuur wordt bereikt in huis.

Daarnaast krijg je meer controle over het energieverbruik in huis. Via de smartphone app krijg je namelijk een duidelijk beeld van het gasverbruik in huis. Profiteer dus niet alleen van comfort, maar ook van van lagere stookkosten.

Het mooiste is, dit hele proces verloopt voor 90% van de tijd automatisch. Zeker in combinatie met Google Home kun je dus behoorlijk wat voordeel halen uit een slimme thermostaat.

Let wel op dat je kiest voor een wifi-netwerk met een stabiele internetsnelheid en wifi dekking. Anders kun je bij een slimme thermostaat natuurlijk nooit optimaal genieten van alle mogelijkheden en functies.

Beste slimme thermostaat voor Google Home

Slimme thermostaat voor Google Home

Uiteraard kun je de beste slimme thermostaat voor Google Home moeiteloos verbinden met de populaire Google Assistant. Het maken van deze connectie werkt in principe hetzelfde als bij de beste robotstofzuigers voor Google Home.

Verder kun je de temperatuur eenvoudig controleren met spraakbediening. Door middel van bepaalde Google Home commando’s heb je de touwtjes binnen no-time volledig in eigen handen. Je zegt dan bijvoorbeeld:

‘Hey Google, maak het warmer’

‘OK Google, zet de thermostaat lager’

Eigenschappen van slimme thermostaat

Hieronder staan even kort wat belangrijk eigenschappen van de slimme thermostaat.

Bediening met smartphone: met een smartphone of tablet kun je de slimme thermostaat op afstand bedienen. Zo kun je dus de verwarming vast aanzetten, voordat je bijvoorbeeld vanuit je werk vertrekt naar huis.

Zelflerende functie: met een zelflerende functie leert een slimme thermostaat gewoontes van bewoners kennen. Stel dat je steeds om 17.30 uur thuiskomt, dan zorgt het apparaat dat om 18.00 uur je huis is voorverwarmd. Ook leert hij hoe lang het duurt voordat enkele kamers zijn opgewarmd.

Instelbare zones: hiermee zorg je dat enkele kamers verwarmd kunnen worden. Pak je dit een beetje slim aan dan kun je flink besparen op je energierekening.

Inzicht in je energieverbruik: een slimme thermostaat koop je natuurlijk niet alleen om energie te besparen. Toch is het ontzettend makkelijk om je energieverbruik zo te monitoren.

Modulerend stoken: een traditionele thermostaat verwarmt de cv-ketel tot de vooraf ingestelde temperatuur is bereikt. Op dat moment schakelt hij de cv-ketel uit. Een slimme thermostaat laat de cv-ketel modulerend werken. Hij zal de cv-ketel op variërende standen laat branden. Hierdoor zal de temperatuur in huis minder schommelen.

Geo-aware functie: dankzij deze functie weet de slimme thermostaat aan de hand van je GPS-locatie wanneer je vertrekt naar huis. De temperatuur verandert ook als je bijna thuis bent en je het huis verlaat.

Betrouwbare smart home merken

De kwaliteit van bepaalde smart home producten kan behoorlijk variëren. Als een slimme thermostaat geschikt is voor Google Home, dan mag je wel verwachten dat deze twee producten probleemloos kunnen samenwerken.

Hieronder staan wat ons betreft een aantal betrouwbare smart home merken, die slimme producten leveren van topkwaliteit.

Honeywell: dit bedrijf is momenteel één van de bekendere spelers in de smart home branche. Als het draait om de beste slimme thermostaat voor Google home komt Honeywell behoorlijk overtuigend over.

Tado: Het smart home merk Tado° is specialist in het produceren van slimme producten waaronder thermostaten en airconditionings.

Voordelen van slimme thermostaten

Regelt een slimme thermostaat de temperatuur in jouw woning dan kun je hiervoor tijdschema’s instellen. Zo’n schema zorgt ervoor dat de verwarming alleen op bepaalde tijdstippen je huis verwarmd.

Daarnaast meet een slimme thermostaat in welke kamers de meeste energie wordt verbruikt. Zo voorkom je dat kamers onnodig verwarmd worden.

Sommige slimme thermostaten kun je moeiteloos verbinden met Google Home. Vervolgens kun je met een kort commando de temperatuur regelen in huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Smart Home advies
Smart home top 10's
Laatste blogs