Google Wifi review: eindelijk snel en betrouwbaar internetten?

Google Wifi review

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Google Wifi review! Stel je voor: je hebt een videogesprek gepland met je vriendin uit Italië. Je zit in de woonkamer op de rand van je stoel, de telefoon vastgeklemd in je handen en je bent klaar voor jullie tweede gesprek. Maar dan ontdek je dat je wifi geen verbinding maakt met internet. Je belt vervolgens uit paniek met de klantenservice, maar je kunt haar aanwijzingen niet bepaald volgen.

Een goede wifi-router vinden in Nederland is lastig. Een deel van alle Nederlanders die naar het buitenland belt voor een videogesprek, is ontevreden over de kwaliteit van de verbinding. In hoeverre verbetert Google Wifi straks de internetsnelheid?

bol.com beoordeling
4.7/5

Wat is de internetsnelheid van Google Wifi?

Je hoeft niet per se honderden euro’s te betalen voor een goede internetsnelheid. We kennen allemaal bekende mesh-netwerken als TP-Link, Netgear en Nest. Zo’n netwerk kun je verbinden aan meerdere apparaten om de belasting over de wifipunten te verdelen. Maar ook deze routers zijn niet altijd goedkoop of hebben een betrouwbare wifi-dekking. Daarom presenteren we verder in onze Google Wifi review ook de snelheid van een aantal mesh-netwerken.

Voor de Google Wifi ligt de wifi snelheid rond 1200 Mb per seconde. Dit is echter wel afhankelijk van je provider en het type modem. De radiogolven van bijvoorbeeld een 5G service vliegen al gauw door je huis met een snelheid van 867 Mb per seconde. Terwijl sommige diensten van 2,4 GHz-netwerken al gauw een wifi snelheid bereiken van 300 Mbps. 

Op het moment dat je tevens kiest voor één extra wifipunt, vergroot je de sterkte van het internet. Je kunt bijvoorbeeld een router neerzetten in je kantoor en de andere in de woonkamer, garage of kelder. Zo geniet je voortaan met volle teugen van een prima internet verbinding op elke verdieping.

Google Wifi review

Hoeveel wifi-punten heb ik nodig?

Hieronder zie je direct hoeveel meter je bereikt met een Google mesh-systeem.

Aantal Wifi-puntenVierkante meter wifi-dekking
1140 m²
2140 – 280 m²
3280 – 420 m²

De Google Wifi zorgt verder voor een prima verbinding met de Google Home. We kiezen tevens bij voorkeur de Google Home-app, omdat we zo diverse smart home producten gemakkelijk met elkaar kunnen koppelen.

Wat zijn de uiterlijke kenmerken?

In deze Google Wifi review mogen we de uiterlijke kenmerken van het product niet vergeten. Google heeft de Wifipunten voorzien van een mooi en strak design. Ze hebben ronde vormen met de uiterlijke kenmerken van een compacte cilinder. Het materiaal heeft daarnaast een matte afwerking en is gemaakt van een kindvriendelijk kunststof. 

Google Wifi heeft een afmeting van 10,41 x 8,86 [cm] en samen weegt dit ongeveer 12 gram. Het compacte design neemt daarnaast vrij weinig ruimte in beslag en ligt ergonomisch in de hand van een volwassen persoon.

Vandaag delen we onze review over de Google Wifi. In een artikel van een tijdje terug hebben we alle aandacht voor de Google Home Mini. Laat ze bijvoorbeeld met elkaar samenwerken en creëer de ultieme smart home experience.

Welke voordelen heeft Google Wifi

Google Wifi vergroot niet alleen je internetsnelheid, ook kent hij vele voordelen. Laten we nu beginnen met 7 pluspunten:

 1. Modulair systeem voor een grote dekking.
 2. Sterk en betrouwbaar wifi bereik
 3. Makkelijke installatie
 4. Veilige verbinding
 5. Toegankelijke app
 6. Automatische software update

Welke nadelen heeft Google Wifi?

De Google Wifi heeft uiteraard ook een aantal nadelen. Hier volgen de 6 nadelen:

 1. Mist enkele belangrijke functies
 2. Geen USB-aansluiting voor back-up
 3. Duurder dan concurrerende wifirouters
 4. Sommige mesh-conurrenten zijn sneller
 5. Verplicht Google account 
 6. Vereist een mobiel apparaat

Wat heb je nodig om Google Wifi te gebruiken?

Voor het aanleggen van je netwerk is minimaal één wifi punt nodig. Wil je weten wat je nog meer nodig hebt voor de installatie? Lees dan vooral verder in deze Google Wifi review:

 • Modem
 • Breedbandverbinding met ISP
 • Een Google account
 • De laatste versie van de Google Home-app
 • Google Wifi vergelijken

Opmerking: de Google Wifi is een router. Het apparaat verbind je met een modem via de traditionele ethernetkabel. Extra punten zijn ‘draadloos’ en sluit je aan op een dichtstbijzijnd stopcontact.

Google Wifi vergelijken

Hieronder vind je onze vergelijking van de Google Wifi met 2 andere mesh-systemen. Zo kun je zelf oordelen of je vindt dat de Google Wifi je zuurverdiende geld waard is. 

Bol.com beoordeling:
4.7/5
Bol.com beoordeling:
4.7/5
Bol.com beoordeling:
4.6/5

Google Wifi vs TP Link Deco 5

De Google Wifi en de TP-Link Deco hebben een vergelijkbaar ontwerp als de andere mesh-systemen. Naast de designaspecten zijn er nog 2 andere kenmerken die overeenkomen: 1 ledlampje en 2 Ethernetpoorten.

De Deco 5 en Google Wifi maken beide verbinding met hetzelfde platform (Qualcomm). Deze technologie regelt de commutatie tussen de producten en services. Toch heeft de Google Wifi een betere hardware en wint qua design de vergelijking van TP-Link.

Het is bovendien een kwestie van smaak welke router je koopt. Onze voorkeur gaat uit naar de variant van Google vanwege zijn fraaie ontwerp. Deze heeft een prettig groen-blauw ledlampje en past bij ons interieur.

Google Wifi vs Netgear Orbi RBS20

De functies van beide routers lijken als twee druppels water op elkaar. De Google Wifi heeft net als de Netgear Orbi een betrouwbare, snelle en stabiele internetverbinding. 

Beide producten beschikken over gasttoegang en ouderlijk toezicht. Zo bepaal je bijvoorbeeld vanuit je werk wie en hoelang je iemand toegang geeft tot je mesh-netwerk. De internetgegevens kun je trouwens vanuit je werk beheren en zo controleer je wat er thuis gebeurt op het wifi-netwerk.

De Netgear heeft daarnaast een extra kanaal. Zo kun je meerdere apparaten aansluiten zonder dat je de internetsnelheid beïnvloedt. Daarbij werkt hij slechts met één router en de Orbi maakt rechtstreeks verbinding met de satelliet.

Wanneer we praten over de wifi dekking dan is de router van Netgear de grote winnaar. De Netgear werkt met triband van 3 signalen en Google Wifi heeft slechts twee afzonderlijke signalen (dualband).

Google Wifi vs Google Nest Wifi

Google Nest Wifi is de vernieuwde variant van Google Wifi. De Nest heeft een organische vorm en lijkt sprekend op zijn broertje. Nest werkt met een hogere bandbreedte en daarom kan hij veel meer apparaten tegelijk voorzien van een sterk signaal.

Verder beschikt de Google Nest Wifi over een ingebouwde luidspreker en microfoon. Zo bedien je de slimme router met Google Home commando’s of gebruik je hem voor het afspelen van muziek.

In hoeverre verbetert Google Wifi straks de internetsnelheid?

Uit onze review blijkt dat Google Wifi een krachtige internetsnelheid levert. Vanaf het moment dat we de traditionele router hebben vervangen door Google Wifi, merken we dat ons netwerk weer op volle toeren draait.

Onze vorige router werkte met een totale wifi snelheid van 1000 Mbps. De slimme router van Google verhoogt en versterkt de verbinding met zo’n 10%. Zo zorgt dit apparaatje voor prima prestaties als je deze bijvoorbeeld uitbreidt tot 3 apparaten (triple pack).

De maximale snelheid die je haalt met Google Wifi, hangt natuurlijk ook af van je apparaten. Over het algemeen zijn we zeer te spreken over onze nieuwe aanwinst. Laten we hieronder nog even de inhoud van de verpakking op een rijtje zetten.

 1. Google Wifi (1x)
 2. Voedingskabel (1x)
 3. Ethernetkabel (1x)
 4. Eén startgids
 5. Eén informatieboekje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Smart Home advies
Smart home top 10's
Laatste blogs