Beste slimme stekker voor Google Home

Slimme stekker

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

In dit artikel vind je de beste slimme stekker voor Google Home. Deze lijst bevat een aantal stopcontacten die zorgen voor wat extra veiligheid en ultieme luxe.

In Nederland vinden we de slimme stekker een 100 % aanwinst voor ons huis. We zien het ook meer als een flinke vooruitgang betreft de bediening van je apparaten.

En omdat de markt momenteel volstaat met slimme stekkers is vaak de beste keuze maken een ingewikkeld en langdurig proces.

Om deze reden laten we vandaag de beste slimme stekkers voor Google Home zien. En bieden we jouw ondersteuning bij het maken van de beste en meest logische keuze.

Waarom zou je een slimme stekker voor Google Home kopen?

Met een slimme stekker voor Google Home krijg je meer controle in huis. Je verbindt slimme stekkers aan een wifi-netwerk om ze vervolgens op afstand te bedienen.

Stel je bent niet thuis en je hoort van de buurvrouw in een app dat je licht op de slaapkamer nog aan staat. In hoeverre ben je bereid weer in de auto te stappen?

Zelf gebruiken we een wifi stekker om alsnog de lamp uit te zetten. We besparen niet alleen wat stroom en energie, ook hebben we geen last meer van een te hoge stroomrekening.

Opmerking: zonder dat je het weet vreten opladers, lampen en andere apparaten energie. Dit bedrag kan voor een 12 V oplader al gauw oplopen tot 40 euro per jaar.

Bovendien creëer je met een slimme stekker een gevoel van veiligheid. Je kunt namelijk routines en timers instellen om vervolgens je lampen op gewenste tijdstippen aan/uit te zetten. Zo laat je inbrekers weten dat er iemand thuis is. Terwijl je bijvoorbeeld aan de andere kant van de wereld zit.

De installatie van een slimme stekker is daarnaast een gemakkelijk en probleemloos proces. Ook als je dit vergelijkt met de installatie van bijvoorbeeld een slimme stofzuiger of Google Home thermostaten.

Beste slimme stekker voor Google Home in huis

De beste slimme stekkers voor Google Home hebben we beoordeeld op basis van een aantal handige eigenschappen. Denk hierbij aan controle op afstand, gebruik, smart home platform en prijs.

Alle slimme stekkers uit onze selectie werken natuurlijk uitstekend samen met Google Home. Toch duiken de Apple HomeKit en Amazon Alexa steeds vaker op als extra ondersteuning.

Slimme stekkers google home

Philips Hue Smart plug

De Philips Hue Smart plug kennen we als een van de beste slimme stekkers voor Google Home. Philips staat uiteraard bekend om een uitgebreid assortiment aan slimme lampen, armaturen, schakelaars en sensoren van hoge kwaliteit.

De slimme stekker van Philips Hue maakt gewone verlichting in één klap slim. Stop de smart plug in het stopcontact en sluit er vervolgens allerlei elektrische apparaten op aan.

Als je de Philips Hue Smart plug verbindt met de Google Home, afstandsbediening of gratis bluetooth applicatie dan is het aan of uitschakelen van je verlichting geen enkele moeite meer.

Philips Hue Smart Plug

Controle op afstand: Ja

Inzicht in energieverbruik: Nee

Gebruik: Binnen

Ondersteunend platform: Amazon Alexa, Google Assistent, Apple HomeKit, Homey, IFTTT

Prijsindicatie: 25,46

bol.com beoordeling
4.9/5

Bovendien kun je de stekker moeiteloos installeren in combinatie met de Philips Hue Bridge. De Bridge of ander basisstation hoeft echter géén vereiste te zijn om de slimme stekker draadloos te gebruiken. We zien het meer als een handige toevoeging om onze stekkers vanuit hetzelfde punt te bedienen.

Daarnaast is het van belang dat je weet hoe belangrijk een slimme rookmelder is. Hiermee kun je grote materiële schade voorkomen als je huis plotseling in brand staat. Als bezitter kun je dan meteen de brandweer inschakelen en de juiste instructies doorgeven.

TP-Link HS100 Wifi Smart plug

Met de TP-Link HS100 Wifi Smart plug bedien je jouw apparaten met Google Assistent, Amazon Alexa of de Kasa app. De app meet je energieverbruik en de slimme speaker gebruik je voor de spraakbediening. Download allereerst de Kasa app op een iOS of Android device en koppel ze vervolgens met elkaar in de Google Home app.

De stekker gebruik je daarnaast als een soort van slimme waakhond voor je huis. Je zet bijvoorbeeld de lampen aan, terwijl je op vakantie bent. En de inbrekers krijgen automatisch de indruk dat je thuis bent als ’s avonds de lampen aanspringen. Natuurlijk kun je ook gewoon je huis in de gaten houden met de Nest Cam indoor.

Stel ook gewoon tijdschema’s in om alle lampen op gewenste tijdstippen aan of uit te schakelen. Bijvoorbeeld als het buiten halfdonker is of wanneer de zon net opkomt.

TP-Link HS100

Controle op afstand: Ja

Inzicht in energieverbruik: Nee

Gebruik: Binnen

Ondersteunend platform: Amazon Alexa, Google Assistent

Prijsindicatie: 24,99

bol.com beoordeling
4.6/5

Kortom met een TP-Link HS100 is je huis slimmer en beheer je allerlei apparaten op afstand. Het is gegarandeerd een mooie aanvulling voor in je smart home! De stekker kun je uiteraard binnen no-time koppelen aan de Google Home.

TP-Link HS110 slimme stekker

Een andere beste slimme stekker voor Google Home. Opnieuw van het merk TP-Link. Is net als zijn voorganger bedoeld om apparaten op afstand te bedienen. De TP-Link HS110 onderscheidt zich van andere goedkope slimme stekkers. Hiermee kun je namelijk het energieverbruik controleren en beheren.

Elke verbruikte kilowatt ontvang je dagelijks in een overzicht. Dit kun je in één oogopslag zien op je smartphone of andere mobiele device. Op die manier sta je niet voor een verrassing wanneer de jaarlijkse energierekening weer voor de deur staat.

De slimme stekker maakt een krachtige verbinding met de Kasa app. Vanaf je Android (4.1 of hoger) of iOS (8 of hoger) kun je de stekker binnen no-time installeren.

TP-Link HS110

Controle op afstand: Ja

Inzicht in energieverbruik: Ja

Gebruik: Binnen

Ondersteunend platform: Amazon Alexa, Google Assistent

Prijsindicatie: 24,39

bol.com beoordeling
4.8/5

Bovendien kun je tijdsschema’s instellen en is het apparaat voorzien van een afwezigheidsmodulus. Geef inbrekers zo geen enkele kans om binnen te dringen als je van huis bent.

DTRONIC slimme stekker S126

De komende slimme stekker voor Google Home functioneert alléén op Nederlandse en Belgische stopcontacten en we vinden hem ontzettend origineel. De DTRONIC bevat een extra USB-aansluiting in geval van nood en je verbindt er ook oude lampen en apparaten aan.

Bedien je verlichting, elektrische apparaten, muziekboxen en zelfs verwarmingselementen op afstand. En zorg ook voor een stabiele Wifiverbinding in huis, anders gebruik je de stekker niet optimaal.

De DTRONIC smart plug verbindt 15 exclusieve stekkers of stopcontacten met elkaar via de app of Google assistent. De stekker gebruik je als een tool om meerdere ruimtes in huis individueel te besturen.

DTRONIC S126 slimme stekker

Controle op afstand: Ja

Inzicht in energieverbruik: Nee

Gebruik: Binnen

Ondersteunend platform: Amazon Alexa, Google Assistent

Prijsindicatie: 23,74

bol.com beoordeling
4.9/5

Opmerking: de stekker van DTRONIC kun je niet buiten gebruiken. Het is dus niet mogelijk om apparaten in de tuin aan te sluiten op het netwerk van de slimme stekker. De weersomstandigheden in Nederland zijn namelijk onvoorspelbaar en daar is deze slimme stekker helaas niet op voorbereid.

Douxe smart wifi stopcontact two pack

Uiteraard mag in dit rijtje, beste slimme stekkers voor Google home, de uitzonderlijke Douxe smart plug niet ontbreken. De set is uitgerust met maar liefst twee intelligente stekkers. Het apparaat is daarnaast makkelijk te bedienen en simpel in gebruik. Tevens alleen geschikt voor stopcontacten in Nederland.

Douxe Smart Plug 2 stuks

Controle op afstand: Ja

Inzicht in energieverbruik: Nee

Gebruik: Binnen

Ondersteunend platform: Amazon Alexa, Google Assistent, IFTTT

Prijsindicatie: 31,49

bol.com beoordeling
4.4/5

Bezorg jezelf een systeem om tijdschema’s en timers in te stellen. Ideaal om energie te besparen en op gewenste tijdstippen allerlei apparaten aan of uit te schakelen. Verder kun je een slimme stekker van Douxe via je telefoon, tablet of persoonlijke assistent bedienen.

De hulp van smart home producten kunnen we het beste duidelijk maken op basis van een ander exemplaar. Dat blijkt namelijk uit slimme robotstofzuigers. Als mensen een stofzuiger verbinden met Google Home, kunnen ze op commando de vloer reinigen.

Nedis wifi smart plug

Deze beste slimme stekker voor Google home is een uniek exemplaar. Nedis staat bekend om haar hoge kwaliteit en groot product assortiment. Het bedrijf is expert omtrent de ontwikkeling van allerlei gloeilampen, schakelaars, contactdozen en andere smarthome producten.

De Nedis wifi smart plug is voorzien van een stroommeter en is alleen te gebruiken in Nederland. Wees tevens duurzaam en maatschappelijk verantwoord met deze keuze.

Nedis Smart Plug

Controle op afstand: Ja

Inzicht in energieverbruik: Ja

Gebruik: Binnen

Ondersteunend platform: Amazon Alexa, Google Assistent

Prijsindicatie: 24,99

bol.com beoordeling
4.9/5

De installatie is een gemakkelijk en probleemloos proces. Doorloop alle stappen van de installatie via de Nedis Smartlife app (iOS & Android). Daarnaast heb je geen bridge of basisstation nodig om deze slimme stekker te bedienen.

Denk nu even niet meer aan stekkerdozen, maar in slimme lampen waarmee je bijzondere lichteffecten kunt creëren. Je huis wordt op die manier stukken mooier voor de rest van je leven en de Philips Hue scenes die gaan je daarbij helpen.

Slimme stekker voor Apple HomeKit

Uiteraard vinden we de slimme stekkers voor Apple HomeKit een waardevolle investering. Of je nu een smart home begint of je huis op een sluwe manier wilt beveiligen. De volgende lijst helpt je zeker bij de zoektocht naar een leuke HomeKit-plug voor thuis.

FIBARO Wall Plug

De Fibaro Wall Plug is natuurlijk ideaal voor de Apple HomeKit gebruikers. De smart plug zit tussen de stekker van bijvoorbeeld je verlichting, airco of koffiezetapparaat. Voor de installatie steek je hem in het stopcontact en je doet er vervolgens de stekker van je splinternieuwe lamp in.

De smart plug verbind je daarna met wifi om hem via de app aan/uit te doen. Natuurlijk kun je daarvoor ook het knopje aan de bovenkant gebruiken. Op de stekker zit een led-ring waar je in één oogopslag het energieverbruikt mee kunt bekijken. Deze verandert trouwens van kleur en als je meer stroom verbruikt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Smart Home advies
Smart home top 10's
Laatste blogs