Philips Hue scenes: de beste Hue scenes apps van 2019!

Philips Hue scenes

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Dankzij de originele Philips Hue app maak je kennis met een aantal basisfuncties wat betreft de kleur, het dim-niveau en de verschillende scenes die je kunt instellen. Ben je echter opzoek naar meer Philips Hue scenes? Lees dan dit artikel over de beste apps van 2019!

Want met de juiste apps voor Philips Hue, breng je een feest of film pas echt tot leven. Gebruik bijvoorbeeld apps die een bewegende scene, ambilight of disco creëren.

Vergeet niet dat sommige Philips Hue apps alléén via betaling te verkrijgen zijn. Vaak zijn het echter wel de betaalde apps die meer mogelijkheden bieden als het gaat om Philips Hue scenes.

De beste Philips Hue scenes apps van 2019

OnSwitch

In dit rijtje beste Philips Hue apps van 2019 beginnen we met de ‘OnSwitch‘ app. Deze app creëert in samenwerking met Philips Hue de meest waanzinnige lichteffecten. Het is een gratis applicatie die je download voor iOS en Android.

Stel een scene in die je huis omtovert tot een thuisbioscoop of gebruik de app gewoon voor je dagelijkse verlichting.

Philipse Hue scenes
OnSwitch

De app heeft ook een aantal Philips Hue scenes die je huis perfect belichten tijdens speciale gelegenheden. Gebruik bijvoorbeeld met de feestdagen scenes die zorgen voor een unieke kerstverlichting.

Met behulp van een simpele lay-out is het ‘switchen’ tussen verschillende scenes geen enkel probleem. Je kunt lichtgroepen samenstellen, waarmee het gebruik van de app overzichtelijk blijft.

Philips Hue scenes
Philips Hue scenes

iConnectHue

Maak Philips Hue verlichting leuker met de iConnectHue app. Speel met kleuren, effecten en dynamische scenes puur om jezelf te vermaken.

Met de iConnectHue app bedien je zo goed als alle mogelijkheden van Philips Hue. Gebruik hem voor het instellen van de helderheid, een aantal bijzondere scenes en het aan/uitschakelen van je Hue lampen.

Philips Hue scenes
iConnect

Het leuke aan deze Philips Hue app is namelijk, dat je zelf animerende scenes kunt maken. Kies bijvoorbeeld een aantal kleuren die je wilt laten overlopen en geniet van eigen kleuranimaties.

Daarnaast maakt de app gebruik van intelligente timers, die je lampen activeren bij zonsopgang, zonsondergang of een willekeurige tijd.

Ook verbind je via de iConnectHue app meerdere schakelaars met elkaar, zoals Hue Tap, Hue Dimmer en Motion Sensorin. Hiermee bedien je deze Philips Hue app optimaal!

Je verkrijgt de app echter alléén als je in het bezit bent van een iOS device.

Philips Hue scenes
Animerende scenes

Huedynamic

Beleef het ultieme feest en kies meerdere scenes met een van de beste Philips Hue apps van 2019. Stel een stroboscoop in of verander de lichtintensiteit van je lampen. Met de Huedynamic app kun je zelfs kleurovergangen versoepelen of juist versnellen.

Philips Hue scenes
HueDynamic

Wil je liever een eigen RGB kleur instellen, dan gebruik je daarvoor het beschikbare kleurpalet. Met deze handige tool creëer je een kleurverzadiging of boost je de helderheid van je Philips Hue lampen.

De app heeft ook nog een functie die je Philips Hue verlichting verandert op het beeld van je camera. Richt je camera bijvoorbeeld op een voorwerp en de lampen zullen deze kleur gaan schijnen.

De app is zowel voor iOS en Android te downloaden via de appstore.

Philips Hue scenes
Philips Hue scenes

iLightShow

Dit rijtje beste Philips Hue apps van 2019 zou niet compleet zijn zonder de ‘iLightShow‘ app. Middels deze app synchroniseer je lichten op de beats van je favoriete Spotify muziek.

Zo kun je een perfecte lichtshow creëren met je Philips Hue verlichting. Pas je Philips Hue verlichting aan in helderheid, verzadiging en intensiteit of stel een kleur naar keuze in.

Philips Hue scenes
iLightShow

Om van start te gaan, log je allereerst in op je eigen spotify account via je smartphone, tablet of laptop. Zodra je bent ingelogd, synchroniseert iLightshow alle Spotify muziek met Philips Hue. Let erop dat een stabiele wifi-verbinding nodig is om de gegevens in realtime te verwerken.

Download hem nu in de app of playstore en laat je verrassen door zijn sublieme samenwerking met Spotify.

Misschien ook interessant:

Philips Hue bewegingssensor

Draadloos: Ja

Protocol: Zigbee

Smart home platform: Amazon Alexa, Google Assistant, Apple HomeKit, Works with Nest, Samsung SmartThings, IFTTT, Homey

Prijsindicatie: €39,49

Keuze redactie

Ambee

Ambee bestaat sinds 2013 en is de eerste app die animaties heeft gecreëerd voor Philips Hue scenes. De lichtanimaties zijn meestal geïnspireerd door de natuur, maar ook handig voor feesten en andere gelegenheden.

De Ambee app geeft een overzichtelijke weergave van scenes die aansluiten op je huidige stemming.

Kies een scene voor ontspanning, de winter, romantiek of werk. Als je bijvoorbeeld klikt op ‘Relaxing’, dan verschijnen er een aantal scenes voor ontspanning. En voornamelijk vanwege het gebruiksgemak past hij perfect in dit rijtje beste Philips Hue apps voor 2019.

Philips Hue scenes
Ambee

Wil je ook gebruik maken van deze app, download hem dan voor je iOS device.

Hue Party

Ondanks dat deze app al sinds 2014 te downloaden is, behoort hij zeker tot de beste Philips Hue apps van 2019. De app wordt maandelijks geüpdatet en blijft telkens de gebruikerservaring optimaliseren.

Dankzij de Hue Party app is het mogelijk om meerdere Philips Hue scenes in te stellen die perfect passen bij een feest of evenement. Je hebt keuze uit verschillende presets, die je vervolgens in de app kunt personaliseren.

Philips Hue scenes
Hue Party

Maak van je muziek een animerende lichtshow door simpelweg je smartphone te gebruiken. De app zet namelijk het geluid van je muziek om naar verschillende kleuren.

Daarbij kun je deze kleurovergangen ook nog eens versnellen of vertragen. Ligt er maar net aan waar je behoeftes liggen bij het gebruik van deze Philips Hue scenes. Download hem voor je iOS device en ga direct aan de slag!

Thorlight

Thorlight is een behoorlijk uitgebreide app, waardoor hij zeker thuishoort in dit rijtje beste Philips Hue apps van 2019.

Een leuke eigenschap van deze app, is het afspelen van meerdere dynamische effecten. Kies bijvoorbeeld een afbeelding om je eigen scene te creëren. Als je eenmaal de geschikte afbeelding hebt gekozen, zul je zien dat je lampen continu van kleur veranderen.

Philips Hue scenes
Thorlight

Thorlight herkent de plek waar het meeste of minste licht schijnt en past daarop de helderheid van Philips Hue aan. Daarnaast kan de app meer dan 50 scenes afspelen voor waanzinnige lichteffecten.

Vanwege de zorgvuldigheid van Thorlight, geniet je dagelijks van Philips Hue scenes die er levensecht en gepolijst uitzien. Met uitgebalanceerde lichteffecten is dit toch wel een van de beste apps van 2019.

Let er wel op dat deze app enkel is te downloaden voor iOS gebruikers.

Lighter

Lighter is een van de snelst groeiende Philips Hue apps van 2019. Met meer dan 10 updates per maand, geniet je wekelijks van nieuwe gratis scenes.

Met Lighter beleef je klassieke verlichting, gecombineerd met de meest uiteenlopende scenes, vanuit je slaapkamer. Geef bijvoorbeeld je woonkamer een zomerse sfeer. Of maak een zonsondergang mee vanuit je bank. Dit kan met Lighter zelfs tijdens de koude wintermaanden.

Philips Hue scenes
Lighter

Maak gebruik van willekeurige scenes die continu van kleur veranderen of wordt wakker met het Noorderlichtop de achtergrond.

Vanwege een aantal indrukwekkende scenes en overzichtelijke lay-out, behoort de Lighter app zeker thuis in dit rijtje beste Philips Hue apps van 2019.

De Lighter app is beschikbaar voor iOS en Android.

Conclusie

Aangezien er bizar veel apps voor Philips Hue worden ontwikkeld, is de zoektocht naar de beste Philips Hue scenes van 2019 niet altijd even makkelijk. Bij sommige apps heb je met een gratis account behoorlijk beperkte mogelijkheden. Lees je daarom goed in voordat je besluit een app te downloaden.

Om de mogelijkheden van sommige Philips Hue apps verder uit te breiden, betaal je een minimaal bedrag. Houd daar dus rekening mee als je een app wilt aanschaffen.

Wil je meer weten over Philips Hue verlichting, lees dan ons artikel over een lamp aansluiten met Philips Hue voor meer informatie.

Eén reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Smart Home advies
Smart home top 10's
Laatste blogs