Beste Philips Hue apps van 2019 – Check ze hier!

De beste Philips Hue apps van 2018

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Als bezitter van het Philips Hue verlichtingssysteem, ben je vast bekend met de officiële app. Deze app is geschikt voor het gebruik van de basisopties van het verlichtingssysteem.

Wil je echter meer uit je Philips Hue lampen halen? Dan zul je een ‘third-party’ app moeten downloaden. Deze apps zorgen namelijk voor nieuwe mogelijkheden, waar veel mensen nog geen gebruik van maken.

Dankzij het soepele beleid van Philips, krijgen externe ontwikkelaars de optie om ondersteunende apps te creëren voor het slimme verlichtingssysteem.

Voor iedereen die trouwens (nog) geen ervaring heeft met Philips Hue, is het belangrijk om even kort iets te melden.

Voordat je namelijk besluit een van deze apps te downloaden, houdt er rekening mee dat ze vaak alleen werken in combinatie met de bridge van Philips Hue.

Dus voor iedereen die meer wil dan alleen zo’n slimme lamp aansluiten. Hier komen de 5 beste Philips Hue apps van 2019!

Dan kunnen we nu verder waar je tenslotte voor gekomen bent…

De 5 beste Philips Hue apps van 2019

1. OnSwitch

De eerste app in dit rijtje met beste Philips Hue apps van 2019 is de ‘OnSwitch’ app. Dankzij deze app creëer je de meest waanzinnige lichteffecten die je je kunt voorstellen.

De beste Philips Hue apps van 2018

De subtiele effecten veranderen als het ware het emotionele karakter van elke kamer waarin de Philips Hue verlichting is aangesloten. Sommige effecten weerspiegelen het licht van de jaargetijden, andere creëren het effect van bijvoorbeeld een Mexicaanse woestijn.

OnSwitch lay-out

Vanwege de eenvoudige lay-out is het wisselen tussen effecten geen probleem. Tevens komen er elke maand nieuwe effecten bij, dus vervelen ga je je zeker niet met deze app!

2. Hue Essentials – Philips Hue & IKEA TRÅDFRI

Deze app geeft je onbeperkte mogelijkheden voor je Philips Hue verlichting. Niet alleen de bridges van Philips Hue en IKEA TRÅDFRI, maar ook die van deCONZ en diyHue worden ondersteund. Genoeg opties dus, mocht je zelf geen Philips Hue systeem hebben.

Wat betreft de mogelijkheden binnen de app zelf, dit zijn er eigenlijk teveel om op te noemen. Creëer bijvoorbeeld een rustgevend gevoel met gepersonaliseerde tijdschema’s en de automatisering van zonsopgang en zonsondergang.

Ook kun je verschillende kamers en groepen aanmaken, zodat je eenvoudig de verlichting kunt bedienen per kamer.

De beste Philips Hue apps van 2018

Daarnaast zijn er opties om de verlichting te synchroniseren op de beats van je favoriete muziek en kun je gebruik bijvoorbeeld maken van speciale animaties zoals lava, open haard, vuurwerk of bliksem.

Verder zijn er mogelijkheden om beweging- en temperatuur sensoren te verbinden met de Philips Hue verlichting. Zo kun je aan de hand van ‘widgets’ en ‘shortcuts’, de lampen bedienen met een simpele druk op de knop.

Kortom, de mogelijkheden binnen deze app zijn eindeloos!

3. Hue Hello

Deze app is een van de meest gewaardeerde apps voor je Philips Hue verlichtingssysteem. Dankzij het grote arsenaal aan mogelijkheden, mag deze niet ontbreken als we het hebben over de beste Philips Hue apps van 2019.

De lay-out van Hue Hello

De app biedt een ontzettend gebruiksvriendelijke interface. Je kunt verschillende effecten aanpassen, alarmen, widgets en heb je zelfs de mogelijkheid om de verlichting met je horloge te bedienen.

Dan zul je echter wel in het bezit moeten zijn van een ‘Android Watch’.

Wil je weten wat zo’n slim horloge verder nog allemaal kan? Check dan dit artikel over de mogelijkheden van een smartwatch!

4. HueDynamic

De lijst met beste Philips Hue apps van 2019 zou niet compleet zijn zonder de ‘HueDynamic’ app. Maak gebruik van meer dan 40 dynamische lichteffecten, waaronder mountain chill, fireplace, jungle night, rainforest, disco en nog veel meer.

Daarnaast biedt deze app de mogelijkheid om zowel de camera van je smartphone, als ook het beeld van je tv te synchroniseren met de Philips Hue verlichting. Zo beleef je een filmavond ook eens op een andere manier.

De beste Philips Hue apps van 2018

Wat deze app zo speciaal maakt, is de ‘screen grab’ mode. Dankzij deze optie past de Philips Hue verlichting zich bijvoorbeeld aan op de kleuren van willekeurige smartphone apps.

Dus op het moment dat je bijvoorbeeld de YouTube app gebruikt, wordt de kleur van je verlichting automatisch rood. Zo maak je het bekijken van filmpjes, of het spelen van je favoriete games net ietsje spannender.

5. All 4 Hue

Ondanks dat deze app al wat ouder is, behoort die nog steeds tot een van de best beoordeelde apps voor Philips Hue. Daarom lijkt me dit een prima afsluiter van dit lijstje met beste Philips Hue apps van 2019.

De app is gratis, zonder reclame, maar wel met een aantal beperkingen. Je kunt namelijk gebruik maken van alle basisfuncties, zodat je zelf kunt beoordelen of je in de toekomst gebruik wilt gaan maken van de betaalde versie.

De Philips Hue app All 4 Hue

Deze komt uiteraard met het complete aanbod qua opties en dat zijn er nogal wat. De app maakt het bijvoorbeeld mogelijk om van allerlei lichteffecten volledig zelf te creëren, activeren, aan te passen en te verwijderen.

Denk hierbij aan bepaalde lichteffecten, alarmen, regels en tijden waarop je verlichting zichzelf zal in- of uitschakelen. Stel je hebt een temperatuursensor aangesloten, dan kun je instellen dat je verlichting zichzelf op de temperatuur in huis aanpast.

Ben je in het bezit van een bewegingssensor, dan creëer je een regel waarbij de Philips Hue verlichting bijvoorbeeld aanspringt op het moment dat de sensor een beweging detecteert in huis.

Zo ben je vervelende inbrekers te slim af, zelfs als je op je vakantie bent!

Onze favoriete Philips Hue app

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de nummers een en twee van deze lijst van beste Philips Hue apps van 2019.

De Hue Essentials app springt er wat mij betreft vooral tussenuit vanwege de eindeloze opties die deze app met zich meebrengt. Je kunt er echt alle kanten mee uit, zonder je ooit te vervelen.

Dus of je nu een game wilt spelen, spannende film wilt kijken, of je eigen discotheek wilt creëren in huis. De Hue Essentials app kan het allemaal!

Conclusie

Wat opvallend is aan de beste Philips Hue apps van 2019, is dat de ontwikkelaars allemaal beweren dat ze ook daadwerkelijk de beste app gemaakt hebben.

Dit zagen we ook al in ons artikel over de beste apps voor Chromecast. Natuurlijk prik je hier als oplettende consument snel doorheen!

Maar omdat er zoveel apps beschikbaar zijn voor de Philips Hue verlichting, maakt dit de zoektocht naar de beste app niet altijd even makkelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Smart Home advies
Smart home top 10's
Laatste blogs