Consuminderen met Google Home: geld besparen in 2019

Consuminderen

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Consuminderen met Google Home lijkt in eerste instantie misschien wat vergezocht. Toch biedt de persoonlijke assistent van Google genoeg opties, om wat zuiniger aan te doen in het leven.

Het vooruitstrevende initiatief om minder te gaan consumeren ontstond eind jaren negentig en was oorspronkelijk bedoelt, om de impact die wij als consument hebben op het milieu te verlagen.

Als je daarbij kijkt naar de betekenis van het nieuwgevormde woord consuminderen, dan zie je dat het voornamelijk draait om:

‘Het minder uitgeven van geld,

zuinig aan doen, en op zoveel mogelijk dingen proberen te besparen.’

De manier waarop hier uiteindelijk invulling aan wordt gegeven, kan nogal variëren per huishouden. Wat ons betreft is iedereen daar dus ook volledig vrij in.

Bovendien zijn wij ons bewust van het feit, dat een aantal van onze tips niet volledig in lijn zijn met het oorspronkelijke initiatief. Deze zijn dus ook met een kleine knipoog geschreven.

Want kijk je bijvoorbeeld naar de productiekosten, het stroomverbruik en de prijs van de Google Home. Dan heeft dit natuurlijk niet direct een positieve uitwerking op de kwaliteit van ons milieu.

Desondanks zie je dat de gemiddelde energierekening in 2019 flink is gestegen. Net zoals de dagelijkse boodschappen, die zijn namelijk ook stukke duurder geworden.

En daarom bieden wij van Lazylife onze lezers dus graag een steuntje in de rug, want ook met Google Home valt hier en daar wat geld te besparen.

Dat begint namelijk al bij de aanschaf van de slimme speaker. Door bijvoorbeeld te wachten op een leuke aanbieding, bespaar je al de nodig centen op het aankoopbedrag.

Ondanks de soms behoorlijk aantrekkelijke aanbiedingen, is de Google Home mini wat ons betreft sowieso een uitstekende keuze voor een slimme speaker.

Google Home mini

Smart home platform: Google Assistent

Ondersteuning Nederlandse taal: Ja

Aansluiting - Accuduur: Netstroom

Prijsindicatie: 39,-

winnaar top 10

Consuminderen met Actions on Google

De Google Home is een slimme speaker die ons een beetje op weg kan helpen met consuminderen. Je gebruikt hiervoor de verschillende ‘Actions on Google’. Deze vind je terug in de Google Home-app.

Heb je deze op je smartphone geïnstalleerd, dan navigeer je naar de beschikbare Actions volgens onderstaand voorbeeld.

Consuminderen
Navigeer naar ‘Ontdekken’ in de Google Home-app

Vaak dien je de verschillende Actions on Google wel even te linken aan je Google Home, anders begrijpt die namelijk niet wat je bedoelt. Daarnaast zul je soms ook een apart account aan moeten maken, voordat je deze kunt gaan gebruiken.

De verschillende categorieën vind je vrij eenvoudig onder het kopje ‘Ontdekken’ in de Google Home-app. Je kunt daarbij kosten gaan besparen op verschillende manieren.

Hou er trouwens wel rekening mee, dat veel van deze Actions on Google nog in de kinderschoenen staan. Je zult merken, dat ze vooral bedoelt zijn om gebruikers te informeren, adviseren, en up to date te houden over bepaalde zaken.

Verwacht dus ook géén wonderen op het gebied van consuminderen, maar gebruik ze meer om jezelf wat bewuster te maken wat betreft je huidige uitgavenpatroon.


Bespaar op dagelijkse boodschappen met Google Home

Dankzij Google Home kun je praten met de assistent van Albert Heijn en Jumbo. Binnen no-time weet je zo precies, wat de meest interessante aanbiedingen zijn van dat moment. Maak hier optimaal gebruik van en bespaar zo dus op je dagelijkse boodschappen.

Vergeet trouwens niet eerst je account te linken, anders werkt het helaas niet. In het voorbeeld gebruiken we de assistent van Albert Heijn.

Consuminderen
Consuminderen met Google Home

Als het linken van je account is gelukt, dan ben je natuurlijk benieuwd naar de producten die in de bonus staan. Dan vraag je simpelweg aan Google Home:

‘Hey Google, praat met Albert Heijn.’

Vervolgens vertelt die je precies wat er op dat moment in de bonus staat en op basis daarvan, krijg je dan suggesties om die avond op tafel te zetten. Dus wil je hier en daar wat extra besparen op je boodschappen, gebruik dan de assistent van Albert Heijn.

Je kunt daarnaast natuurlijk nog veel meer dingen vragen, die jouw helpen wat bewuster je boodschappen te doen in de toekomst.

‘Wat kan ik eten vandaag?’

‘Is er frisdrank in de bonus?’

‘Wat kan ik maken van kip en rijst?’

Wil je zien hoe dit ongeveer in z’n werk gaat? Check dan onderstaande YouTube-video en wie weet doe jij binnenkort ook je boodschappen met behulp van de Google Home.


Check actuele brandstofprijzen met Google Home

Dankzij een aantal Actions on Google check je pijlsnel de actuele brandstofprijzen in Nederland. Je vraagt dan aan Google Home:

‘Hey Google, praat met Brandstofprijzen Nederland.’


Vervolgens kun je eigenlijk alleen datgene vragen, waar deze Action ook daadwerkelijk voor is gemaakt. Niet meer, niet minder, maar gewoon lekker straight to the point:

‘Wat zijn de brandstofprijzen van Nederland?’

Niet veel later ben jij weer helemaal op de hoogte van de actuele brandstofprijs in ons kikkerlandje, en kun je dan alsnog besluiten om ‘consuminderend’ met de fiets naar je werk te pakken.


Bespaar op trein en vliegtickets met Google Home

Je zou het misschien niet direct denken, maar als je gedreven door een volle tank kerosine naar je vakantiebestemming vliegt.

Zélfs dan kun je nog consuminderen met Google Home, door vooraf te besparen op de aankoop van je vliegtickets.

Check regelmatig de prijzen van vliegtickets

Check binnen enkele seconden de actuele prijzen van vliegtickets. Zo weet je namelijk precies wanneer er goedkope vliegtickets beschikbaar zijn, en kun je hier op termijn aardig wat onnodige kosten op besparen.


Zorgverzekering vergelijken met Google Home

Dankzij Google Home ontvang je tips bij het kiezen van de juiste zorgverzekeraar. Gebruik deze tips bij het overstappen naar een voordeligere zorgverzekering in 2020. Hiervoor geef je Google Home het volgende commando:

‘Hey Google, praat met zorgverzekering vergelijken’.

Vervolgens geeft Google Home bruikbare tips waarmee jij snel alle voor- en nadelen van de verschillende zorgverzekeraars vergeleken hebt.


Tips voor het afsluiten van Internet&TV

Stel je hebt echt géén idee hoe je het beste een abonnement voor internet en TV kunt afsluiten. Gebruik dan het volgende commando en ontvang tips die kunnen helpen bij het afsluiten van internet en TV abonnementen.

‘Hey Google, Praat met Internet en TV.’

Je kunt helaas nog geen daadwerkelijk abonnement afsluiten met de beschikbare Action on Google. Verwacht dus ook (nog) geen wonderen op het gebied van consuminderen.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Smart Home advies
Smart home top 10's
Laatste blogs