Beste aroma diffuser voor rustgevende geurtjes in huis

Beste aroma diffuser

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Aroma diffusers rekenen binnen no-time af met de meest nare luchtjes in huis. In deze blog gaan we samen op zoek naar de beste aroma diffuser die jouw huis omtovert in een aromatische oase van rust en ontspanning.

Onderstaande varianten kun je op verschillende manieren gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan bediening met je stem, smartphone of afstandbediening.

Onze focus ligt dus vooral op de multifunctionele vernevelaars, die soms zelfs ondersteuning bieden voor smart home platformen zoals Google Assistant, Amazon Alexa en IFTTT.

Andere varianten kun je dan weer bedienen met de smartphone-app of afstandsbediening. Hieronder vind je eerst even kort wat algemene informatie over deze innovatieve vernevelaars.

Wat is een aroma diffuser?

In de breedste zin van het woord is een aroma diffuser een hulpmiddel om een bepaald geurtje te verspreiden in huis. Zo’n apparaat verspreidt voornamelijk etherische oliën. Deze veranderen in aromatische geuren die soms zelfs een therapeutisch werking hebben.

Het apparaat absorbeert de vloeistof eerst en zal deze vervolgens gelijkmatig door je woning vernevelen. Zo creëer je een heerlijk ontspannen ambiance, die zowel een rustgevend als energieverhogend effect met zich mee kan dragen.

Dit is afhankelijk van de plantsoorten waar de etherische olie uit wordt gewonnen. Vaak bevat het uiteindelijke product een combinatie van verschillende plantdelen zoals: wortels, bladeren, vruchten, zaden, schors en hout.

Hoe werkt een aroma diffuser?

Een degelijke aroma diffuser zet stoom via hoge frequente trillingen om in een soort frisse nevelachtige laag, die zich geleidelijk aan zal verspreiden in je smart home.

Misschien ken je de traditionele vernevelaar waarbij men gebruik maakt van een waxinekaarsje om hiermee de (etherische) oliën te verhitten en te verdampen.

Een groot nadeel van deze techniek is dat de temperatuur van de etherische olie na verloop van tijd ontzettend heet wordt. Hierdoor verdwijnt de geur van de olie veel sneller en neemt daarbij ook direct de therapeutische werking af.

Met de komst van ultrasone vernevelingstechnologie verdwijnt deze oldskool manier van vernevelen in onze huishoudens. Deze technologie zorgt er namelijk voor dat de moleculen van de etherische oliën niet worden aangetast. Het water en de olie hoeft namelijk niet meer verhit te worden

Hierdoor blijft bijvoorbeeld de geneeskrachtige werking beter behouden en komt de kwaliteit van etherische oliën een stuk beter tot zijn recht.

Misschien ook interessant

Voordelen aroma diffusers

Als het gaat over de beste aroma diffusers op de markt verkrijgbaar, dan wil je daar natuurlijk wel wat interessante voordelen over weten.

  • Eenvoudige bediening.
  • Makkelijk schoon te maken
  • Geschikt voor diverse etherische oliën.
  • Meest efficiënte manier van vernevelen.
  • Weinig geluidshinder.
  • Effectieve aromatische en therapeutische werking.
  • Geen nare geurtjes en micro-organismen meer in huis.
  • Minder olie nodig dan andere diffusers!

De meeste aroma diffusers zitten aangesloten op een stopcontact. In dat geval is een slimme stekker met wifi verbinding handig om het apparaat draadloos te bedienen. Zet voortaan je vernevelaar aan vlak voordat je thuiskomt met de Philips Hue smart plug.

Drie van de beste aroma diffuser op een rij

Hieronder geven we vast een klein voorproefje van de beste aroma diffusers uit onderstaande lijst. Aan de hand van de vergelijking kun je snel zien welke diffuser past in jouw woning.

Bol.com boordeling:
4.5/5
Bol.com boordeling:
4.8/5
Bol.com boordeling:
3.8/5

Vergelijkingstabel

Hieronder vind je een vergelijkingstabel met de meest interessante kenmerken van elke aroma diffuser uit deze lijst.

All-In-One diffuser van O’dor

Deze All-In-One O’dor aroma diffuser is misschien wel direct de beste vernevelaar uit deze lijst. Dit is vooral te danken aan het moderne ontwerp, de waterbak van 300 ml, de ingebouwde ledverlichting en bluetooth speaker.

Ruim 10 uur lang kun je zorgeloos genieten van heerlijke aroma’s, gecombineerd met een gekleurd neveleffect zorgt dit voor ultieme ontspanning. Deze sfeervolle mist ontstaat omdat het zachte licht van de led-lampjes door de nevel schijnt.

Enkele druppels van de meegeleverde lemongrass etherische olie is genoeg voor een oppervlakte tot wel 25 vierkanten meter. Stel dat het waterreservoir leeg begint te raken, dan is dit ook geen enkel probleem. Dankzij de automatische uitschakelfunctie, schakelt de aroma diffuser zichzelf na 5 seconden automatisch uit.

In totaal heb je de keuze uit 7 zachte kleurtonen en elke kleurtoon heeft een zwakke en heldere stand. Samen zijn dit 14 verschillende standen om uit te kiezen. Zo kun je voor elke gemoedstoestand wel een passende kleur vinden.

Dankzij de ultrasone technologie komt er max. 24 DB geluid af van deze diffuser. Mits je geen gebruik maakt van de ingebouwde bluetooth speaker. Hiermee kun je heerlijk luisteren naar je favoriete nummers, afspeellijsten, meditatiemuziek en andere audiobestanden.

Smart Wi-Fi aroma diffuser

Deze aromatische vernevelaar past prima tussen andere smart home producten. Je kunt deze aroma diffuser namelijk verbinden met Google Assistant en Amazon Alexa.

Ideaal natuurlijk als je thuis bijvoorbeeld een Google Home mini hebt staan. Via de ondersteunende smartphone-app kun je bijvoorbeeld de LED kleur, mist intensiteit, timer, rooster en andere functies regelen.

Het water reservoir heeft een capaciteit van 400 ml. Je kunt dan ongeveer 8 uur lang genieten van rustgevende dampen in je smart home.

Dankzij de Google Assistant ondersteuning kun je de aroma diffuser met je stem aan- en uitzetten, de kleur veranderen, mist settings aanpassen en andere functies bedienen.

Seidon™ aroma diffuser + Gratis E-book

Deze variant van Seidon is op zijn zachtst gezegd een multifunctionele diffuser. Je krijgt namelijk een premium vernevelaar, olie diffuser, nachtlamp en timer. Als klapper op de vuurpijl krijg je daarnaast ook nog een gratis E-book bij je bestelling.

De 400 ml watertank verbruikt ongeveer 25 – 50 ml per uur. Hierdoor kun je hem makkelijk een paar uur achter elkaar aan laten staan. Ook komt die met een handige uitzetfunctie, dus als het water of de olie op is, dan schakelt hij zichzelf automatisch uit.

Beste aroma diffuser met E-book

Dankzij de hoogwaardige atomizers en elektronische componenten zal deze diffuser een krachtigere nevel verspreiden dan veel andere diffusers. Bovendien krijg je daarbij ook nog 1 jaar lang fabrieksgarantie.

Dit product kan ook gebruikt worden als een non-aromatherapie luchtbevochtiger. Hij creëert namelijk een vochtige lucht ideaal voor iemand die last heeft van bijvoorbeeld een droge keel, irritatie aan luchtwegen en een droge huid. Dit zorgt ervoor dat de lucht in huis grotendeels bacterievrij blijft.

3D Glazen Aroma Diffuser van SensaHome

Wat zo mooi is aan deze vernevelaar is het unieke 3D effect. Dankzij de steeds opnieuw veranderende kleur zorgt dit voor een spraakmakende sfeer in huis. Zet daarbij de ledverlichting aan en geniet van een sfeervolle 3D show in huis.

Kijkend naar de functies dan krijg je een aroma diffuser, luchtbevochtiger en nachtlamp ineen. De werking is ontspannend, rustgevend en heeft bovendien een aantal sterke therapeutische eigenschappen.

Voor een subtiele geur zijn 5 druppels etherische olie per 100 ml water voldoende. Stel dat de watertank leeg is, dan schakelt het apparaat zichzelf automatisch uit.

Smart aroma diffuser van Seidon met Bluetooth + 2 Gratis Etherische oliën

In deze lijst zijn we zoekende naar de beste aroma diffuser voor in huis. Aangezien Lazylife zich het liefst zoveel mogelijk focust op smart home producten, mag deze bluetooth vernevelaar van Seidon niet ontbreken.

Bediening kan dus gerust via je smartphone! Dankzij de wifiverbinding kun je makkelijk vanaf elke gewenste locatie het apparaat aan- en uitzetten, de led-verlichting bedienen en timers instellen!

Bovendien biedt deze diffuser ondersteuning voor Google Assistant en Amazon Alexa. Je kunt dus ook gewoon je stem gebruiken om het apparaat te bedienen. Verder beschikt die over meerdere functies zoals een luchtbevochtiger, olie vernevelaar, nachtlamp, bluetooth en timer.

Met een verbruik van 15 tot 30 ml. per uur duurt het behoorlijk lang voordat de 300ml. watertank leeg is. Ook deze diffuser beschikt over duurzame atomizers, waardoor hij een krachtige mist kan produceren.

Zedar aroma Diffuser 550ML + Afstandsbediening

Deze aroma diffuser van Zedar behoort tot één van de beste varianten vanwege het enorme waterreservoir van 550 ml. Hierdoor is deze vernevelaar ideaal voor zowel kleine als grote ruimten tot wel 100 vierkante meter. Bovendien hoef je hem zo nauwelijks bij te vullen.

Beste aroma diffuser

Dankzij de mist-knop en de afstandsbediening kun je het apparaat makkelijk zelf bedienen. Raakt de watertank leeg of is de etherische olie op, dan schakelt de diffuser zichzelf automatisch uit.

Verder creëer je met de 7 Moodlights precies de gewenste lichtsfeer in huis. Je kunt timers instellen, mist standen selecteren en per kleur kiezen voor dim en helder licht. Ook zit er al een gratis lemongrass olie bij, zodat je direct kunt beginnen met het verspreiden van heerlijke aromatische dampen.

Aroma Diffuser Arizona van hout

Deze unieke aroma diffuser in hout komt van HappyHaves. Dankzij het tijdloze design kun je hem zien als een echte aanwinst voor de luchtkwaliteit in huis. Deze diffuser verspreidt etherische en natuurlijke olie door je woning verspreidt en zorgt hiermee voor een ultieme rustgevende ambiance.

Vanwege de zachte ledverlichting en zijn fluisterstille ondertoon, kun je hem ook moeiteloos in de slaapkamer neerzetten. Ook Schakelt hij automatisch uit op het moment dat het waterreservoir van 300 ml. leeg is.

Deze diffuser kan bovendien gebruikt worden om de lucht te zuiveren en te bevochtigen. Dit biedt uitkomst voor iedereen met een droge hoest en droge huid. Ook voorkomt het apparaat de verspreiding van bacteriën in de lucht en rekent hij af met de meest nare geurtjes in huis.

Draadloze aroma diffuser

Draadloze aroma diffusers zijn nog niet zo heel lang verkrijgbaar in Nederland. Hieronder staat alvast een aroma diffuser die je volledig draadloos kunt gebruiken.

Bloomm Pebble

Deze aroma diffuser is draadloos zodat je hem makkelijk mee op reis kan nemen. Dankzij het compacte formaat past deze vernevelaar in bijna elke tas of rugzak.

Je kunt hem dus niet alleen gebruiken in je eigen woning, maar kunt hem ook op je werk, in de auto of bij vrienden en kennissen neerzetten.

De Bloomm Pebble heeft een capaciteit van 1 ml. Door middel van een geruisloze ventilator verspreidt die moeiteloos de geur van enkele druppeltjes etherische olie.

De oplaadbare batterij zorgt ervoor dat Pebble ongeveer 8 uur lang zijn werk kan volhouden. Zodra de batterij leeg is duurt het ongeveer 2 uur voordat deze weer is opgeladen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Smart Home advies
Smart home top 10's
Laatste blogs