Slimme speaker kopen: de beste kooptips voor beginners

Slimme speaker kopen

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Wil jij een nieuwe slimme speaker kopen? Dan ben je hier bij Lazylife op het juiste adres. In dit artikel voorzien wij iedereen die een smart home beginnen wilt, van de beste kooptips voor slimme speakers!

Gebruik ons advies om je beter in te lezen in de wereld van slimme speakers. Dit innovatief staaltje techniek biedt namelijk mogelijkheden, waar nog niet iedereen bekend mee is.

Sinds kort lijkt de smart home wereld steeds meer mensen te interesseren. Zelfs bij supermarkten zoals de Albert Heijn kun je tegenwoordig een slimme speaker kopen!

Naast deze blogpost adviseren we jullie, om ons slimme speaker advies en onze slimme speaker top 10 eens door te nemen. Want ook hier vind je ontzettend veel info over dit onmisbare smart home product.

Tip 1. Kies het juiste platform

Slimme speakers lijken momenteel de smart home markt te domineren. Voordat je besluit er een te kopen, is het belangrijk om na te gaan welk smart home platform jij thuis gebruikt, of in de toekomst wilt gaan gebruiken.

Een smart home platform kun je zien als een soort besturingssysteem van de slimme speaker. Dankzij zo’n platform, kun je slimme apparaten eenvoudig laten samenwerken.

Google Home mini

Smart home platform: Google Assistent

Ondersteuning Nederlandse taal: Ja

Aansluiting - Accuduur: Netstroom

Prijsindicatie: 39,-

winnaar top 10

Stel dat je bijvoorbeeld een slimme speaker zoals Google Home wilt gaan kopen. Dan zit hier standaard het besturingssysteem ‘Google Assistant’ op geïnstalleerd.

Google Assistant vind je niet alleen bij slimme speakers van Google. Ook andere merken maken tegenwoordig gebruik van dit veelzijdige platform.

Kijk maar eens naar de slimme speakers van JBL. Hier vind je ook standaard de assistent van Google terug. Daarnaast bestaan er ook genoeg andere smart home platformen voor slimme speakers.

Twee populaire voorbeelden zijn momenteel de platformen ‘Amazon Alexa’ en ‘Apple HomeKit’.

Heb je nog helemaal géén slimme apparaten in huis? Dan maakt het in principe weinig uit welk platform je kiest. Ook al heeft elk platform natuurlijk zo z’n voor- en nadelige eigenschappen.

Maak je wél gebruik van andere smart home producten? Dan is het dus verstandig om te checken, of deze ook daadwerkelijk kunnen samenwerken met het platform van je slimme speaker.

Dit zie je eigenlijk altijd wel staan op de verpakking. Vaak staat er dan zoiets als: ‘Works with Google Assistant’.

Tip 2. Kies de juiste plek in huis

Sommige slimme speakers komen het beste tot hun recht in de woonkamer. Andere plaats je bijvoorbeeld eerder op de slaapkamer of keuken.

Stel nou je bent van plan een slimme speaker te kopen. Neem dan bijvoorbeeld de Harman Kardon Citation One. Dankzij de eigenschappen van deze smart speaker is het bijvoorbeeld een uitstekende keuze voor in de woonkamer.

De audiokwaliteit is dusdanig hoog, zonde om dit product bijvoorbeeld in de gang te plaatsen. Daarvoor kun je dan beter de Google Home mini gebruiken.

Misschien heb je zelfs méér behoeften aan een draadloze slimme speaker. Die kun je dan eenvoudig meenemen op het moment dat je de kamer verlaat.

In ons artikel over Google Home mini draadloos maken, vind je overigens alle informatie om de mini speaker zonder kabel te gebruiken.

Tip 3. Check de ondersteunde taal

Stel dat je een slimme speaker wilt kopen die helemaal geen Nederlands spreekt. Dan zul je bijvoorbeeld de hele tijd Engels of Duits spreken moeten praten.

Ga daarom dus altijd even na of de slimme speaker die je in gedachten hebt. Ook de taal spreekt waarin jij jezelf verstaanbaar kunt maken.

Anders wordt het communiceren toch een stuk lastiger dan gedacht. Of je kunt wachten totdat jouw persoonlijke assistent wel de ondersteuning biedt voor de Nederlandse taal.

Kies je voor een smart speaker van Google, dan ben je in ieder geval verzekerd, dat de speaker onze taal spreekt. Deze reageert dus ook op al je vragen, opdrachten en commando’s. Gewoon lekker in het Nederlands!

Google Nest Hub

Smart home platform: Google Assistent

Ondersteuning Nederlandse taal: Ja

Aansluiting - Accuduur: Netstroom

Prijsindicatie: 129,-

Nieuw van Google

Tip 4. Check de actuele prijs

Omdat je tegenwoordig bijna in elke grote online webshop een slimme speaker kunt kopen. Blijft het natuurlijk interessant om de actuele prijzen hiervan in de gaten te houden.

Het zal je namelijk maar gebeuren, dat je zojuist een Google Nest Hub gekocht heb. En twee weken later blijkt er een interessante aanbieding te zijn op een van de webshops.

Dit kun je voorzijn, mits je natuurlijk goed op de hoogte bent. Check onze pagina met smart home aanbiedingen voor meer informatie hierover.

Tip 5. Bekijk de eigenschappen

Hecht je veel waarden aan de kwaliteit van het geluid? Of wil je liever een voordelige slimme speaker kopen?

Kijk altijd eerst naar jouw wensen en behoeften en ga vervolgens na, welk product hier het beste op aansluit. Je wilt namelijk wel verzekerd zijn van de luxe en comfort, waar je naar op zoek bent bij de aanschaf van zo’n apparaat.

Dit comfort komt uitstekend tot z’n recht wanneer je een slimme speaker gaat gebruiken in combinatie met slimme stekkers. Een favoriete slimme stekker is en blijft de TP-Link HS100.

Tp-link HS100

Controle op afstand: Ja

Inzicht energieverbruik: Nee

Ondersteunde apps en platformen: KASA app, Google Assistant, Amazon Alexa

Prijsindicatie: 24,-

Winnaar

In dit artikel waarin we ons huis afkoelen met Google Home, gebruiken wij de slimme speaker bijvoorbeeld in combinatie met slimme stekkers en een zelfgemaakte airco.

Slimme speaker kopen: de eindconclusie

Een slimme speaker kopen is zeker voor beginners van een smart home een prima keuze. Aan de hand van dit product kun je vervolgens eenvoudig je slimme woning gaan uitbreiden.

Vooral de keuze van het juiste platform kan lastiger zijn dan gedacht.

Daarnaast is het altijd verstandig om rekening te houden met de eigenschappen en zeker ook de actuele prijs van de smart speaker.

Allerlaatst, maar zeker niet onbelangrijk is nagaan welke talen de persoonlijke assistent spreekt. Volg je deze tips dan zal een passende slimme speaker kopen voor jou geen probleem meer zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Smart Home advies
Smart home top 10's
Laatste blogs