Philips Hue slimme stekker voor controle over je verlichting

Philips Hue slimme stekker

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Philips Hue slimme stekker! Je ligt net in een warm bed. De dekens beginnen zich langzaam op te warmen door de warmte van je lichaam. Je sluit je ogen en je draait je nog een keer om. Maar dan kom je erachter dat je vergeten bent het licht in de woonkamer uit te schakelen. Je denkt bij jezelf: had ik nu maar een slimme stekker.

Een slimme stekker in huis is de manier om afscheid te nemen van die nachtelijke tripjes naar de lichtschakelaar beneden. De meeste slimme stekkers werken samen met de Google Home en bedien je op afstand. Maar krijg je zo werkelijk meer controle over je verlichting?

Wat is een Philips Hue slimme stekker?

Op het gebied van smart home staat Philips Hue bekend om haar slimme lampen, schakelaars, sensoren en Philips Hue armaturen voor binnen en buiten. Elk product zit vol met spraakmakende functies die je smart home binnen no-time naar een hoger niveau tillen.

De Philips Hue stekker is een slim stopcontact voor in huis. Je mag het ook wel vergelijken met een Bluetooth of Zigbee apparaat. Beide systemen verbinden met elkaar via een wifi-netwerk, wat ervoor zorgt dat je de stekker draadloos bedient. Zo maak je bijvoorbeeld je koffiezetapparaat of oude lamp in één klap slim.

Philips Hue slimme stekker

De installatie

Voor de installatie plaats je de smart plug tussen de stekker van een elektrisch apparaat en het stopcontact. Hiervoor druk je de twee metalen pinnen stevig in beide stopcontacten totdat je het apparaat hoort klikken. Vervolgens voeg je hem toe aan de Hue-app en je kunt hem gaan bedienen via de app, een Philips Hue accessoire of je stem.

Daarnaast verbind je de smart plug met internet via de Philips Hue of Google Home app. Let wel op dat ZigBee gebruikers een Philips Hue Bridge nodig hebben. Zonder de Bridge delen de slimme stekker en de app géén signaal met elkaar.

bol.com beoordeling
4.9/5

Wat kan een Philips Hue smart plug?

De slimme stekker van Philips Hue tovert ‘domme’ apparaten om in een intelligent product. Deze magische technologie biedt een makkelijke aan / uit bediening van je apparaten. Met name als je hem gebruikt in combinatie met de app of persoonlijke assistent heb je volledig in eigen handen welke verlichting reageert op Philips Hue commando’s. Je roept gewoon ‘OK Google, zet de lampen aan’ en ze springen vervolgens aan.

Philips Hue slimme stekker

Daarnaast kun je vrij makkelijk een tijdschema instellen, de zonsondergang nabootsen en beweging detecteren. Bijvoorbeeld zet je de kerstverlichting op vaste tijden uit of je laat de lampen aanspringen bij beweging in huis. Zo heb je 100 % controle over de stekker, ook als je niet thuis of onderweg bent.

Bovendien vinden we de bediening op afstand een functie om over naar huis te schrijven. Bijvoorbeeld wanneer je ’s nachts na een familie bezoek de oprit oprijdt, zet je alvast de stekker aan. Zo heb je bij thuiskomst altijd een belicht huis.

Je kunt zelfs vanuit het buitenland de stekker activeren om eventuele inbrekers af te schrikken. Je kunt de lamp of radio aanzetten, zodat het lijkt alsof iemand thuis is.

Koppeling met Hue dimschakelaar

De Philips Hue slimme stekker kun je koppelen aan een dimschakelaar zonder dat je het Bridge station nodig hebt. Het ZigBee protocol zorgt er namelijk voor dat ze met elkaar contact maken. Ze hebben zo draadloze verbinding tussen apparaten op korte afstand.

De dimfunctie werkt alléén via de app of Google Home, zodat je de lampen alleen aan- of uit kunt schakelen.

Welke voordelen heeft een Philips Hue stekker?

Naast de mogelijkheid om een Philips Hue stekker draadloos aan- of uit te schakelen, kun je verder nog profiteren van wat extra voordelen:

  • Eenvoudige installatie
  • Toegankelijk voor smart home beginners
  • Automatiseren van apparaten
  • Spraakbediening
  • Compact formaat
  • Werkt zonder Bridge

Welke nadelen heeft een Philips Hue stekker?

Slimme stopcontacten van Philips Hue zijn praktisch, toch hebben ze meerdere nadelen qua service en mogelijkheden.

  • Vereist installatie
  • Mist stroomrapport
  • Hogere prijs
  • Geen bediening van armaturen

Wat zijn de beste smart plugs van Philips Hue?

De Philips Hue smart plug is ons favoriete product voor de bediening van verlichting. In plaats van een slimme licht bulb, zet je er nu gewoon een slimme stekker tussen.

Wil je nog een keer de functies en de prijs zien van dit smart home product, bekijk de knop hieronder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Smart Home advies
Smart home top 10's
Laatste blogs