Slimme kerstverlichting bedienen met Google Home

Slimme kerstverlichting

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

In dit artikel geven we tips en advies om je slimme kerstverlichting te bedienen met Google Home.

Verder vind je hier dé manier om binnen no-time je huidige kerstverlichting een aanzienlijk stuk ‘slimmer’ te maken.

Kerstverlichting ‘smart’ maken

In principe heb je vrij weinig nodig om je eigen slimme kerstverlichting te maken. Je dient de lampjes alleen een kleine ‘smart’ update te geven. Hiervoor heb je namelijk aan één, of enkele slimme stekkers, een stabiele wifi-verbinding en je huidige verzameling kerstlampjes al meer dan voldoende.

Heb je een slimme speaker met Google Assistant in huis? Dan kun je die spraakmakende lichtjes in de kerstboom met je stem gaan bedienen. Uiteraard werkt dit ook gewoon bij smart speakers uitgerust met Amazon Alexa, Apple HomeKit etc.

Zodra de kerstboom vol zit met de prachtige versiering plaats je de slimme stekker simpelweg tussen de kerstlichtjes en voilà! Die saaie kerstverlichting uit de oude doos is plotseling een stuk ‘slimmer’ geworden.

Twinkly kerstboomverlichting

Mocht je het scala aan mogelijkheden willen uitbreiden, dan bestaat daar momenteel de populaire Twinkly kerstboomverlichting voor. Dankzij deze LEDs verlichting is je kerstboom binnen no-time omgetoverd in een showroom exemplaar.

Slimme kerstverlichting
Twinkly kerstverlichting

Maak gebruik van allerlei lichteffecten die je naar wens kunt instellen met de ondersteunende app. Elk individueel lampje kan bedient worden met je smartphone of tablet. Hierdoor ben je dus de dirigent van je eigen kerstshow.

Bovendien is de ‘nieuwe’ slimme kerstverlichting van Twinkly te bedienen met Google Assistant en Amazon Alexa.

Voordelen van slimme kerstverlichting

Net zoals ‘normale’ lampen verbruikt je slimme kerstverlichting ook gewoon stroom. Zeker als deze lampjes in de decembermaand (en begin januari) voor wat sfeervolle uurtjes zorgen in je woonkamer.

Normaal denk je hier misschien niet direct bij na. Laat je de kerstverlichting buiten bijvoorbeeld 24/7 aanstaan. Dan kan het totale verbruik toch aardig oplopen.

Dit gebeurt vooral als je bijna elke boom enthousiast hebt voorzien van de nodige lampjes.

Dankzij de slimme stekker krijg je dus meer controle over het energieverbruik van je kerstboom.

Zo maak je bijvoorbeeld routines aan en/of tijdschema’s. Hiermee kun je in principe vrij snel en eenvoudig (afhankelijk van de smart stekker) instellen. Je stelt zo bijvoorbeeld precies in op welke tijdstippen de kerstverlichting aanstaat.

Ideaal voor iedereen die bijvoorbeeld met de kerst op wintersport gaat. Aan de hand van vooraf ingestelde slimme kerstverlichting kun je inbrekers namelijk het idee geven dat je helemaal niet op vakantie bent.

Slimme kerstverlichting bedienen met Google Home

Heb je de slimme kerstverlichting geïnstalleerd? Dan kun je deze ook gaan bedienen met Google Home. Hiervoor dien je de naam van je slimme stekker te veranderen binnen de Google Home-app.

Probeer een simpele naam te geven zoals ‘kerstboom’ of ‘kerstlicht’. Anders loop je de kans dat Google Home de naam niet herkent en dan werkt het niet.

Om de lampjes aan of uit te zetten gebruik je dan simpelweg een Google Home commando als:

‘Hey Google, zet de kerstboom aan’

‘OK Google, schakel het kerstlicht uit’

Wil je naast het gebruik van slimme kerstverlichting meer weten over de mogelijkheden van Google Home of andere smart home gerelateerde onderwerpen? Hier op Lazylife.nl schrijven we allerlei blogs over de voordelen van een slimmer huis.

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Smart Home advies
Smart home top 10's
Laatste blogs