Philips Hue lampen voor in je smart home: welke kies jij?

Hue lampen

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Philips Hue lampen blijven fascinerend. Wat maakt de ene Philips Hue lamp zo bijzonder en de andere niet? Die vraag intrigeert ons en daarbij vele smart home beginners al sinds de lancering van deze reeks succesvolle lampen.

Al jaren ontwikkelt Philips de meest uiteenlopende Hue lampen. Deze slimme technologie laat een combinatie van kleuren en lichteffecten zien, die je op afstand kunt bedienen.

Vanwege het grote succes heeft Philips vele modellen ontwikkeld. Alleen rest ons nu nog de vraag welke lampen werken samen met Philips Hue?

Deze keer bespreken we diverse lampen die samenwerken met Philips Hue en wat er zo bijzonder is aan dit type slimme verlichting.

Daarbij vind je in dit artikel een aantal Hue lampen voor buiten en verschillende spots.

Philips Hue lampen voor in huis

Alle Philips Hue lampen werken samen met Alexa, Google Assistent en Apple HomeKit. Naast deze platformen zijn er ook andere te integreren met Philips Hue. Zodat je bijvoorbeeld via verschillende speakers of applicaties commando’s kunt gebruiken om je verlichting te bedienen.

Voor velen is dat de reden dat Philips Hue lampen de beste zijn. Maar let wel op! Tenzij anders aangegeven, wordt veel van deze verlichting niet geleverd met een Bridge. Toch is deze van cruciaal belang bij het geven van bijvoorbeeld Google Home opdrachten voor Philips Hue.

Namelijk dient een Bridge als schakeling tussen jou en de lampen. Het is een efficiënt onderdeel wanneer je meerdere Hue lampen bezit of Philips Hue scènes wilt instellen.

Voor diegenen die al een Bridge hebben, zorg ervoor dat je regelmatig op updates controleert. Malware kan namelijk via slimme lampen overspringen naar de Bridge om vervolgens naar je netwerk te springen. Wat betekent dat hackers je huis kunnen binnendringen via jouw Philips Hue systeem.

Voor het bijwerken van je Philips Hue Bridge:

  • Ga naar de mobiele app. 
  • Open instellingen.
  • Klik op software update.

Mocht het bijwerken niet lukken. Neem dan contact op via ons e-mailadres: admin@lazylife.nl of laat een reactie achter in de comments. We proberen dan uiteraard zo snel mogelijk te reageren.

Welke werken met Philips Hue?

Welke lampen werken met Philips Hue en wat is er zo bijzonder aan dit soort slimme verlichting? Verlichting geeft sfeer en is bedoeld voor elk huishouden. Desondanks is er met slimme lampen meer mogelijk.

Ikea Tradfiri

Ikea Tradfiri werkt uiteraard samen met alle Hue lampen. Tradfiri is onderdeel van Ikea en tegenwoordig ontzettend populair.

Via de Philips Hue app maak je een verbinding tussen Trafdfiri en Hue. Hierbij is het belangrijk om te weten dat niet alle Ikea lampen perfect samenwerken met de Hue Bridge. Namelijk kan de intensiteit en kleurstelling van Tradfiri net wat verschillen, als je deze vergelijkt met bijvoorbeeld Ikea, Innr en Osram. 

Bovendien let er op dat de Bridge alleen optimaal kan werken met de nieuwste Firmware erop geïnstalleerd. Dus kijk goed bij de aanschaf van een Bridge of deze is voorzien van de laatste updates.

Een groot nadeel volgens ons is dat Tradfiri nog geen verbinding maakt met Google Assistent. Als je echt alles wilt bedienen met je stem, dan raden we aan om al jouw lampen te koppelen met een slimme assistent. 

Trust lampen

KlikAanKlikUit is in samenwerking met Trust een producent van hoge kwaliteits lampen. Alle lampen zijn eenvoudig te bedienen en werken prima samen met Philips Hue. 

Dankzij het smart home platform ZigBee, kun je de Bridge koppelen aan je KlikAanKlikUit systeem. Waardoor ze een interessante overweging kunnen zijn voor Philips Hue bezitters.

TRUST DIMBARE E27 LED-lamp

Nominale lichtstroom: 800 lumen

Levensduur: 20.000 uur

Smart home platform: KlikAanKlikUit, ZigBee

Prijsindicatie: 39,99

De keuze voor een Trust en KlikAanKlikUit systeem is beperkt. Namelijk ontwikkelt Trust niet alleen slimme verlichting en bijbehorende schakelaars. Ook bestaat het productassortiment uit onder andere deurbellen, laptops, afstandsbedieningen en sensoren.

Innr

De Innr lampen werken naadloos samen met Philips Hue. Deze verlichting is energiezuinig en geeft je huis een warme atmosfeer. Ideaal voor tijdens het strijken, koken of werken. 

De Innr-verlichting is via de Bridge te koppelen aan Philips Hue of gebruik hiervoor de bijgeleverde afstandsbediening. Binnen no-time kun je voor iedere situatie het perfecte witte licht creëren. 

Innr E14 duo pack

Nominale lichtstroom: 470 lumen

Levensduur: 25.000 uur

Smart home platform: Amazon Alexa, Google Assistent, ZigBee

Prijsindicatie: 29,95

Dankzij de verbinding met Philips Hue ben je gewoon, op elk moment van de dag, regisseur over de atmosfeer in je eigen smart home. 

Ook via de app kun je vanaf elke locatie het licht aan- of uitzetten. Dus wanneer je slimme verlichting koopt, kun je zelfs de lampen uitzetten wanneer je in de auto zit. Op die manier worden die onnodige kilometers bespaart wanneer je het licht bent vergeten uit te doen.

Hue lampen voor buiten je huis

De Hue lampen voor buiten veranderen je achtertuin met één druk op de knop in een kleurrijke omgeving. Het zijn slimme buitenlampen die verbinding maken met je mobiele apparaat. Wederom is een Bridge vereist om slimme bediening te garanderen.

Hue lampen
Hue lampen voor buiten

Al deze lampen, waarbij je kunt kiezen tussen warm wit licht, 16 miljoen kleuren of ingestelde Philips Hue scenes. Worden gemaakt van hoogwaardig aluminium en synthetische materialen.

Dit materiaal voorkomt dat de Philips Hue buitenarmaturen worden aangetast door weersomstandigheden. Ze zijn spatwaterdicht en 100% ‘outdoor proof’.

Wandlicht: Attract buitenlamp

Deze buitenlamp komt in de vorm van een glazen kap, die je aan de wand kunt bevestigen. Het design van de lamp is vrij robuust en komt in de kleuren mat en chroom. 

Philips Hue Attract

Nominale lichtstroom: 600 lumen

Levensduur: 25.000 uur

Smart home platform: Amazon Alexa, Apple HomeKit, Google Assistent

Prijsindicatie: 149,92

De resonate Hue lamp creëert een uniek lichteffect bestaande uit miljoenen kleuren. Allemaal in te stellen via de Philips Hue-app. Een nadeel van deze lamp is dat je verplicht bent in het bezit te zijn van een Bridge.

Wandlicht: Resonate buitenlamp

De volgende Philips Hue armatuur is tamelijk uniek. Deze wandlamp geeft licht, zowel aan de boven als onderkant. Staan de lampen eenmaal aan, dan verschijnt er een soort driehoekige vorm op de muur. Wat een bijzonder effect is, met name als je zowel de voor als achtertuin gelijktijdig wilt verlichten.

Philips Hue Resonate

Nominale lichtstroom: 600 lumen

Levensduur: 25.000 uur

Smart home platform: Amazon Alexa, Aplle HomeKit, Google Assistent

Prijsindicatie: 129,95

Het materiaal is van roestvrij staal en bestaat deels uit bijzondere kunststoffen. Wederom vervaardigd uit materialen van de hoogste kwaliteit om de beste buiten prestaties te leveren.

Philips Hue inbouw en opbouwspots

Philips Hue spots worden gebruikt wanneer je specifieke plekken in huis wilt verlichten. Bijvoorbeeld als je een prachtig schilderij of meubel op een bijzondere manier wilt laten opvallen. 

Bovendien zijn Philips Hue spots verkrijgbaar in verschillende modellen. Namelijk inbouw, opbouwspots en prikspots voor buiten. Ook kun je de traditionele spots gewoon vervangen door losse Philips Hue GU10 lampen. Deze laatstgenoemde zijn ook nog eens stukken energiezuiniger.

Alle spots zijn op dezelfde slimme manier te bedienen als iedere Philips Hue lamp. Het assortiment is uitgebreid en zijn allemaal te koppelen aan de Philips Hue Bridge.

Ook interessant:

Inbouwspots

Inbouwspots zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Je hebt de keuze uit een ronde of vierkante vorm en kunt kiezen tussen de kleuren wit of zilver.

Door de aanwezigheid van een zwenkmechanisme is de lamp dynamisch. Dit zorgt ervoor dat je een gewenst gedeelte van je kamer kunt verlichten. Bijvoorbeeld belicht je een object in de woonkamer of het eerste gedeelte van de entree.

Philips Hue Milliskin inbouwspot

Nominale lichtstroom: 250 lumen

Levensduur: 15.000 uur

Smart home platform: Amazon Alexa, Aplle HomeKit, Google Assistent

Prijsindicatie: 39,90

De inbouwspots worden geleverd met of zonder dimmer switch en zijn via de Hue app, Siri of Google Home te bedienen. Naast de uitstekende verbinding tussen Philips Hue lampen en de persoonlijke assistent, werken ook de slimme rookmelders voor Google Home mee aan een veiliger gevoel in huis.

Opbouwspots

De opbouwspots van Philips Hue kun je kopen in diverse uitvoeringen. Elke spot heeft een eigen design en ziet er qua vormgeving bijzonder modern uit. Deze slimme lampen worden gemonteerd aan het plafond en zijn goed te combineren met inbouwspots voor het beste resultaat.

Philips Hue Runner opbouwspot

Nominale lichtstroom: 250 lumen

Levensduur: 15.000 uur

Smart home platform: Amazon Alexa, Apple HomeKit, Google Assistent

Prijsindicatie: 149,99

Veelal wordt dit type slimme verlichting gebruikt om een bepaald soort accentlicht te creëren. Of plaatsen mensen opbouwspots in huis om andere objecten te verlichten.

Prikspot

Met een prikspot verlicht je de tuin op een sensationele manier. Het is een combinatie van binnen- en buitenverlichting waar ook jij ook de volledige controle over hebt.

Philips Hue Lily prikspot

Nominale lichtstroom: 600 lumen

Levensduur: 25.000 uur

Smart home platform: Amazon Alexa, Apple HomeKit, Google Assistent

Prijsindicatie: 261,-

Wederom werken deze lampen perfect samen met Philips Hue en zijn allemaal te bedienen vanuit één app.

Bovendien kun je gepersonaliseerde buitenscenes instellen om zo een bijzondere atmosfeer in je tuin te creëren. 

GU10 spot

Voor iedereen die al diverse spots in huis heeft staan of hangen. De Philips Hue GU10 spot kan de welbekende halogeen spot vervangen door een slimme variant. 

Philips Hue GU10 White Ambiance

Nominale lichtstroom: 500 lumen

Levensduur: 15.000 uur

Smart home platform: Amazon Alexa, Apple HomeKit, Google Assistent

Prijsindicatie: 36,41

Daarnaast is de GU10 een stuk duurzamer en net zo slim als andere Philips Hue verlichting. Deze losse lampen zijn verkrijgbaar in white, white ambiance en color & white ambiance.

Conclusie Philips Hue lampen voor in je smart home

Er zijn ontzettend veel lampen verkrijgbaar die werken met Philips Hue. Bovendien zullen er ook steeds meer slimme lampen ontwikkelt worden die je kunt koppelen aan een smart home platform.

Toch vinden wij dat de Hue lampen van Philips het beste samenwerken met elkaar. Deze slimme lampen hebben een prima verbinding en geven precies de gewenste kleur. Daarbij is het voor ons een absolute must om je verlichting in huis te bedienen met je stem.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Smart Home advies
Smart home top 10's
Laatste blogs