3 Philips Hue mogelijkheden die de moeite waard zijn!

Philips Hue mogelijkheden

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

De mogelijkheden met Philips Hue zijn bijna eindeloos en met de toenemende apps en functies word dit alleen nog maar meer. Zo is Hue compatibel met verschillende smart home apparaten, zoals een slimme thermostaat, deurbel of rookmelder en kunnen de lampen je een seintje geven bij een inkomend bericht of mail door bijvoorbeeld blauw te te gaan knipperen.

Sommige functies zijn in te stellen met de officiele Hue app en andere met apps van derden. Hieronder hebben wij onze 3 favoriete opties op een rijtje gezet.


Philips Hue mogelijkheden

Creëer dolby surround voor je ogen

Met de smartlampen van Philips ervaar je films kijken, gamen en muziek luisteren op een heel ander niveau. Philips Hue kan namelijk mee kleuren met het licht van films, games en muziek. Met enkele lampen tover je in een handomdraai je woonkamer om tot discotheek, thuisbioscoop of een Gameroom.

Wat je hiervoor nodig bent is de Hue bridge, op zijn minst 2 Hue white & color ambiance lampen, en een app om het licht door te sturen naar de lampen. Er zijn meerdere apps te vinden, maar degene waar wij de beste ervaring mee hebben is de Hue sync. Deze app is gratis te downloaden voor windows en MAC gebruikers en eenvoudig in gebruik. 

Wanneer je beschikt over Razor hardware, zoals een toetsenbord en game muis, kun je deze eenvoudig koppelen met je Hue lampen. Gamen word daardoor nog intenser. Wanneer je bijvoorbeeld in je favoriete game een laag HP hebt zie je dit naast je Razor toetsenbord ook terug in de geselecteerde lampen. 


Philips Hue mogelijkheden

Mis nooit meer een mail of bericht

Een belangrijke mail over het hoofd gezien? Of vergeten de was naar binnen te halen waardoor deze kletsnat is geworden? Met IFTT is dit verleden tijd. Met IFTT is het namelijk mogelijk de lampen te laten knipperen of veranderen van kleur bij een bepaald moment of gebeurtenis. IFTT werkt met zogenaamde applets die je gratis kan gebruiken. 

Zo kun je ervoor kiezen om je woonkamer in bepaalde kleur wanneer je favoriete club een doelpunt maakt, je lampen laten flikkeren bij een inkomend bericht of mail. Je kan zelfs je lampen blauw laten flikkeren als je getagt word in een Facebook bericht. 

Deze app is ook handig als je beschikt over bijvoorbeeld een slimme speaker, zoals Alexa of Google Home. Er zijn namelijk applets waarmee deze smart home apparaten met elkaar kunnen communiceren.

Ze kun je het bijvoorbeeld romantisch in huis maken door een commando te geven “Oke Google, Sexy time!” of een feestje bouwen door te zeggen ‘Oke Google, Party time!”.


Philips Hue mogelijkheden

Huis beveiligen tegen inbraak met Hue

Een paar dagen weg en je woning veilig achterlaten? Dankzij de slimme verlichtingssysteem van Philips kun je de kans op inbraak aanzienlijk verkleinen. Er zijn namelijk meerdere manieren om met behulp van deze lampen je huis beter te beveiligen tegen inbraak. Deze vind je hieronder. 

  • Routines: Door slim gebruik te maken van de timers & routines functie in de Hue app kun je zorgeloos genieten van je vakantie. Door routines in te stellen kun je de lampen in verschillende ruimtes op elke gewenste tijdstippen automatisch in en uit schakelen, waardoor het lijkt dat er iemand thuis is.
  • Hue outdoor sensor: Met een Philips Hue outdoor sensor zet je ongewenst bezoek direct in de spotlight. Deze sensor is draadloos en daardoor eenvoudig op elke gewenste plek te plaatsen. Hij heeft een groot bereik waardoor elke beweging in een mum van tijd gedetecteerd word. Met de Hue app selecteer je de lampen die moet gaan branden bij beweging. Tevens stel je hier ook de gevoeligheid van de sensor in. 
  • Slimme alarm systeem: Voor optimale beveiliging voor je huis zijn er ook slimme alarmsystemen die je kan koppelen met Hue. Zoals het Hue woonveilig alarmsysteem. Naast het luidruchtige alarmsignaal geven de lampen een fel rood knipperende waarschuwingslicht waarmee je elke inbreker de stuipen op het lijf jaagt! Tevens ontvang je bij sommige systemen zelfs een bericht op je telefoon. 

Tot slot

Voor zover onze 3 favoriete Philips Hue mogelijkheden. Wil je meer weten over de smart lighting systems nummer 1? Check dan eens de blogpagina op hueaanbieding.nl.

Daar vind je handige artikelen en handleidingen die je op weg op helpen met het installeren en instellen van bepaalde functies. Tevens vind je hier leuke aanbiedingen en kortingsacties die je zeker niet mag missen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Smart Home advies
Smart home top 10's
Laatste blogs