Voordelen van slimme verlichting op een rij

Voordelen van slimme verlichting

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Je bent op zoek naar de voordelen van slimme verlichting. Slimme verlichting blijft een ingewikkeld verhaal. Er bestaan ontzettend veel smart home producten die we volledig begrijpen. Robotstofzuigers die automatisch de vloer dweilen, thermostaten die je huis perfect verwarmen en slimme deurbellen die je vertellen wie er voor je deur staat.

Maar een lamp die je op afstand kunt bedienen en tegelijkertijd tien keer zo duur is als een standaard E27 fitting. Daar zetten veel mensen hun vraagtekens bij. En hoewel slimme verlichting buitengewoon populair is, weten we vrij weinig over de pluspunten.

Daarom vind je in dit artikel de voordelen van slimme verlichting. Maar laten we eerst beginnen met een korte uitleg over deze vernieuwende lamp.

Wat is slimme verlichting?

Slimme verlichting komt met een uitgebreide set aan voordelen. Maar voordat we elk voordeel toelichten, krijg je eerst meer uitleg over dit soort lampen.

Standaard verlichting bestaat al ongeveer 150 jaar en daarom is het tijd voor een nieuw snufje technologie in huis. In dit geval is de ouderwetse LED-lamp, omgeruild voor een slimme variant.

Ze lijken qua uiterlijk veel op de traditionele lamp, maar dan uitgerust met intelligente functies. Deze intelligentie zorgt ervoor dat je het licht in huis draadloos kunt bedienen.

Je kunt bijvoorbeeld de kleur veranderen of de helderheid aanpassen, maar ook gewoon gebruiken met Google Home opdrachten voor Philips Hue.

Voordelen van slimme verlichting

Je kunt een slimme lamp zien als een bundeling van slimme lichttechnologie. Dit is bedoeld om bijvoorbeeld energie te besparen, je leven makkelijker te maken en om je huis te beveiligen.

Hierbij mogen we natuurlijk de prachtige armaturen en draadloze bediening van je lampen vooral niet vergeten. Laten we nu beginnen met de belangrijkste voordelen van slimme verlichting!

Bol.com beoordeling:
4.5/5
Bol.com beoordeling:
4.6/5
Bol.com beoordeling:
4.7/5

Voordeel 1: Bediening

Een van de belangrijkste voordelen van slimme verlichting is de draadloze bediening. Dankzij de ingebouwde bluetooth of wifi-sensoren, kun je de lamp verbinden met je smartphone of slimme speaker. Op deze manier bedien je het apparaat vanuit je luie stoel of wanneer je niet thuis of onderweg bent.

Voordeel 2: Gemak

Dankzij de slimme functies, weet je verlichting wanneer je thuis bent of niet. Stel dat je als laatste het huis verlaat, dan schakelt je lamp zich automatisch uit. Maar ook als je als eerste na 18:00 uur thuis komt van je werk, dan gaat iedere lamp weer automatisch aan.

Voordeel 3: Routines

Via de app kun je routines instellen. Je hebt bijvoorbeeld routines voor thuis en onderweg, voor het slapengaan of ontwaken. Of je stelt timers in om je lampen op bepaalde tijdstippen te activeren of uit te schakelen. 

Je stelt bijvoorbeeld routines in op basis van je dagindeling of je stelt in dat je lampen oplichten zodra je thuis komt. Dit betekent letterlijk dat je nooit meer thuis hoeft te komen in een donker huis.

Voordeel 4: Entertainment 

Bij slimme verlichting kun je doorgaans een entertainment ruimte instellen. Voor iedereen die van gamen houdt of zijn huis wil omtoveren in een thuisbioscoop, is dit een handige feature. Zo laat je de lampen synchroniseren met je tv waardoor je een optimale kleur beleving krijgt in je woning. 

Voordeel 5: Kleuren

Een ander voordeel van slimme verlichting is dat ze licht kunnen geven in verschillende kleuren. Zo heb je verschillende kleurpaletten of standaard scenes om uit te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor leeslicht, helder of gedimd licht. Of je kiest voor een ontspannen sfeer met lichtgele tinten.

Conclusie: voordelen van slimme verlichting

Zoals je weet komt slimme verlichting met een aantal voordelen. Zelf vinden we kleur en gemak twee belangrijke voordelen. Hiermee kunnen we voor elke gelegenheid een ander licht instellen en zelf bepalen hoe we de lampen bedienen.

Wil je meer weten over slimme verlichting? Bekijk dan deze pagina voor een uitgebreid advies.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Smart Home advies
Smart home top 10's
Laatste blogs