Beste slimme rookmelder voor Google Home

Beste slimme rookmelder voor Google Home

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

Ben je ook vaker bezorgt dat je huis in brand vliegt, terwijl je niet thuis bent? De beste slimme rookmelder voor Google Home in huis neemt afscheid van dit enge gevoel. Maar hoe werken slimme rookmelders en wat zijn de beste voor Google Assistent?

In dit artikel vind je meer info over deze levensreddende smart home producten. Daarnaast leggen we precies uit hoe ze werken en wat de voordelen zijn van wifi-rookmelders.

De beste slimme rookmelders voor Google Home op een rij

In het volgende overzicht laten we zien welke slimme rookmelder voor Google Home het beste is beoordeeld. Bekijk onze voorstelling hieronder en oordeel zelf welke Google Home brandmelder past bij jouw wensen.

Let wel op dat rookmelders van een bepaald merk, vaak alleen samenwerken met andere producten van hetzelfde merk.

Bol.com beoordeling:
4.5/5
Bol.com beoordeling:
4.3/5
Bol.com beoordeling:
4.8/5

Nest Protect 2.0 slimme rookmelder

De ultieme uitblinker in deze lijst met de beste slimme rookmelders voor Google Home is de Nest Protect. Deze betrouwbare brandmelder heeft veel functies en komt daarnaast met een nieuw soort detectiesysteem.

Dit innovatieve systeem gaat sneller af in vergelijking met andere modellen. Daarnaast heb je minder vaak last van vals alarm. Voornamelijk heeft hij dit te danken aan de meerdere sensoren die niet alleen rook detecteren, maar ook koolstofmonoxide, beweging, hitte en vocht.

Je kunt daarnaast de slimme rookmelder snel en zonder problemen bedienen. Binnen de app staat een grote knop afgebeeld waarmee je het alarm met één druk op de knop uitschakelt. Stel dat er brand uitbreekt, dan laat de Nest Protect aan de hand van een vrouwelijke stem instructies horen van de situatie.

Nest maakt de keuze voor een vrouwelijke stem, omdat kinderen in geval van nood vaak eerder luisteren naar de vriendelijke stem van een vrouw.

Als klapper op de vuurpijl werkt deze beste slimme rookmelder perfect samen met de Google Home (Mini). Je koppelt hem daarnaast moeiteloos aan andere smart home producten. Trouwens is de Nest protet 2.0 ook verkrijgbaar als set van drie. Zo kun je direct meerdere ruimtes beveiligen in huis.

De Nest Protect werkt tevens op batterijen en biedt ondersteuning van het smart home protocol ‘Thread‘.

KlikAanKlikUit ZSDR-850 wifi rookmelder

De slimme brandmelder van het merk KlikAanKlikUit heeft een lagere prijs vergeleken met andere varianten. Daarom behoort hij zeker thuis in onze lijst met de beste slimme rookmelder voor Google Home.

Verbind de ZSDR-850 bijvoorbeeld met het ZigBee of ICS-2000 protocol, zodat je hem voortaan kunt bedienen via je smartphone of tablet. Daarnaast werk KlikAanKlikUit uitstekend samen met de Smart Home Solution app. Deze applicatie kun je trouwens gratis downloaden in de App store (iOS & Android).

Na de installatie ontvang je dus pushberichten zodra het alarm afgaat in je huis. Je bent dus als de bliksem op de hoogte van de situatie bij noodgevallen. Ook vraag je de actuele status op waardoor je bepaalde acties koppelt aan een rookmelding. Zo worden bijvoorbeeld de Philips Hue lampen rood bij een noodgeval.

Wil je de slimme rookmelder met commando’s bedienen? Dan dien je de rookmelder eerst te koppelen in de Google Home App.

FIBARO Smoke Sensor 2 slimme rookmelder

Deze elegante slimme rookmelder van het merk Fibaro werkt volgens het Z-Wave protocol. Zonder dit protocol kun je de Smoke Sensor 2 gebruiken als stand-alone. Als gevolg dat je wel een extra stukje veiligheid moet missen. Ben je wel voorzien van zo’n Z-Wave ontroller? Dan heb je als extra onbeperkt toegang tot een uitgebreid scala aan slimme functies.

De wifi rookmelder beschikt bijvoorbeeld over meerdere sensoren, die rook al detecteren bij beginnende brand. Ook is dit het geval bij buitengewone temperatuurstijgingen in huis. Dus je ontvangt direct een melding bij opvallende metingen of waarnemingen.

Deze beste slimme rookmelder voor Google Home is volledig draadloos en werkt op batterijen. Bovendien komt hij met een ondersteunende app. Dankzij de app kun je vrij snel zien hoe uitgebreid de functionaliteiten zijn. Download de SmartThings app (iOS & Android) in de Appstore en bekijk het zelf!

Verbind ook gewoon andere Z-Wave producten met de slimme rookmelder. Je kunt hem bijvoorbeeld koppelen aan een Fibaro slimme stekker. Zo laat je voortaan de lampen aangaan in geval van nood.

Gigaset Smart Home slimme rookmelder

Ook deze slimme rookmelder kan goed overweg met de producten van Gigaset. Om deze koppeling te gebruiken, dien je het basisstation van Gigaset daarvoor te installeren. Want anders is deze rookmelder direct een stuk minder aantrekkelijk voor je smart home.

In de Elements-app vind je tevens de mogelijkheid om bepaalde smart home producten te koppelen, waaronder de beste slimme verlichting voor Google Home. Deze lampen gaan bijvoorbeeld aan zodra hij gevaarlijke stoffen detecteert.

Daarnaast zijn er genoeg andere opties zoals: het koppelen van meerdere rookmelders en het ontvangen van pushberichten. Dus wanneer je niet thuis bent, weet je precies wat er thuis gebeurt.

De batterij komt met een levensduur van 10 jaar en de installatie kun je binnen enkele stappen voltooien.

QNECT slimme Wi-Fi rook- en hittemelder 

Dit is een slimme rookmelder die is uitgerust met een rook- en hittemelder. Daarnaast kun je deze verbinden met je wifinetwerk zonder extra hub of gateway. Ook zal hij afgaan bij brand of een zeer ongewone verhoging van de temperatuur. Verder stuurt deze je binnen no-time een melding naar de QNECT Home app.

Uiteraard werkt deze wifi brandmelder het beste samen met Google Home of andere personal assistent. Zo kun je via de slimme speaker de status opvragen met behulp van Google Home commando’s.

Bovendien is de rookmelder draadloos en werkt tevens samen met slimme camera’s, apparaten, sensoren en andere smart home producten. Hierdoor krijg je bij brand direct een beeld van de situatie. Ook gaan de lampen automatisch aan bij brand om zo in het donker een vluchtroute te creëren.

Laat bijvoorbeeld ook je huis opwarmen door de Google Assistent. Als mensen een slimme thermostaat kopen, kunnen ze de temperatuur regelen met een simpele opdracht. Zeker als je veel energie verbruikt, wil je misschien weten hoeveel stroom je gebruikt. Daarnaast kun je met een app de thermostaat op afstand bedienen.

Netatmo slimme rookmelder

Netatmo Smart Smoke Detector is de perfecte aanvulling op je smart home. Deze slimme rookmelder voor Google Home bewaakt je huis continu en stuurt je real-time waarschuwingen als er rook of brand is.

Het beste deel is dat het een batterij heeft die 10 jaar meegaat, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het vervangen van de batterij elk jaar.

Hij is ook heel gemakkelijk te installeren, dus je kunt hem in een handomdraai ophangen. En het beste van alles is dat het wordt geleverd met een smart home-platform dat Amazon Alexa, Apple HomeKit en Google Assistant omvat.

Dus met Netatmo Smart Smoke Detector kun je je gezin veilig en beschermd houden.

Wat is een slimme rookmelder voor Google Home?

De rookmelder voor Google Home is een toestel dat verbinding maakt met je slimme speaker. Ieder toestel is verschillend en beschikt over zijn unieke set functies en sensoren. Zo’n slimme brandmelder is ontwikkeld om je gezin veilig te houden door gevaarlijke gassen op te pikken in je huis.

Wanneer je rookmelder een schadelijke hoeveelheid rook in je woning ontdekt, gaat de sirene af en wordt je Google Home hier op de hoogte van gebracht. Je Assistant vraagt dan of alles in orde is en geeft je instructies over wat je nu moet doen.

De meest populaire spelers binnen onze lijst met beste slimme rookmelder voor Google Home zijn de varianten van Nest. Naast de Nest Protect vallen ook de hittemelders van KlikAanKlikUit, QNECT en Alecto erg goed in de smaak bij smart home beginners.

Ieder exemplaar uit deze bovenstaande selectie maakt een uitstekende verbinding met de bijbehorende app of Google assistent. Ook onderscheiden we daarbij twee soorten slimme rookmelders. Voor meer informatie bekijk je ons slimme rookmelder advies!

Beste slimme rookmelder voor Google Home

Zo zijn wat ons betreft de rook- en koolmonoxide detectoren de beste categorie Google Home rookmelders. Deze producten bieden ook een duidelijk voordeel vergeleken met traditionele versies.

Het zijn vooral de varianten van Nest die het dodelijke koolmonoxide opsporen. Dit geurloze gas wil je het liefst vermijden in huis, omdat het ook wel gezien wordt als de sluipmoordenaar.

Om een slimme rookmelder op afstand te bedienen download je de bijbehorende app via de Google Play of Applestore.

Voordelen van slimme brandmelders

De nieuwe generatie wifi rookmelders beschikt over een aantal slimme functies en mogelijkheden. Dit zorgt uiteraard ook voor meerdere voordelen betreft de veiligheid in je huis. Laten we hieronder wat meer vertellen over de belangrijkste voordelen.

Extra zekerheid. Naast rook detecteert een slimme brandmelder ook andere stofjes in huis. Hierbij kun je denken aan de temperatuur, maar ook beweging en luchtvochtigheid neemt hij waar. Daarnaast sporen sommige slimme rookmelders de gevaarlijke stof koolmonoxide op.

Controle op afstand. Wifi rookmelders kun je verbinden met domotica systemen. Denk bijvoorbeeld aan alarmsystemen, deuren en ramen. Binnen no-time bepaal je zo welke ruimtes worden ontgrendeld of je schakelt de brandweer in via je smartphone of tablet.

Ondersteunende app. De meeste slimme rookmelders bedien je via een app op je smartphone, tablet of persoonlijke assistent. Zo heb je overal en altijd een beeld van de luchtkwaliteit in huis.

Nooit meer vals alarm. Je kunt instellen dat de sensor minder gevoelig reageert in bijvoorbeeld de keuken. Dit is handig als je tijdens het koken het vlees per ongeluk iets te lang laat braden.

Real life instructies. Wanneer er brand uitbreekt thuis laten sommige modellen een menselijke stem horen die instructies geeft en bewoners evacueert.

Een extra stok achter de deur. Zodra de slimme rookmelder een gevaar detecteert, legt hij deze vast in een black box. Dankzij deze box kun je je huis continu monitoren via een smartphone of tablet. Zo weten ook de verzekeringsmaatschappijen precies wat er zich heeft afgespeeld tijdens de brand.

Lees dit artikel en ontdek de voordelen van een slimme rookmelder>>

Hoe werkt een slimme rookmelder?

Slimme rookmelders werken ongeveer hetzelfde als de traditionele rookmelder. In de binnenkant van de rookmelder zitten één of meerdere sensoren. Deze onzichtbare radiogolven detecteren hete dampen en vuur en laten ook het noodsignaal afgaan in huis.

Daar komt bij dat je de slimme variant kunt verbinden aan een Wifi netwerk. Download de bijbehorende app om het apparaat te installeren. De installatie is overigens niet moeilijk. Je kunt alle stappen gemakkelijk via de rookmelder app doorlopen.

Via deze applicatie krijg je toegang tot allerlei handige functies en mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld het klimaat in huis beheren en je hebt meer controle over gevaarlijke situaties zoals een brand of gaslek.

Beste slimme rookmelder voor Google Home

Wat zijn de bijkomende functies?

Natuurlijk wil het noodsignaal nog wel eens afgaan. Bijvoorbeeld je bent druk bezig met de leukste Chromecast spelletjes of Google Home games. En je laat per ongeluk een portie kerstkoekjes verbranden. In dat geval open je de app op je smartphone en je schakelt het valse alarm uit. Dat is een bijkomende functie, maar je krijgt meer met de beste slimme rookmelder voor Google Home.

Hij stuurt je de status van de accu, je ontvangt daarnaast een berichtje als er problemen zijn in de rook-CO² sensoren. Wanneer je bijvoorbeeld de batterijen vergeet te verwisselen dan word je door zo’n notificatie wakker geschud om in actie te komen.

Sommige mensen hangen meerdere brandmelders op. Dat kun je doen, omdat je met 2 of méér rookmelders de brand makkelijker traceert. Geef je namelijk de precieze locatie door aan de brandweer dan ben je minder snel slachtoffer van ernstige materiële schade.

Zoals je misschien al weet maken sommige slimme rookmelders verbinding met Google Home. Dit bedoelt wel dat je moet kiezen voor een stabiel wifinetwerk. Alleen zo ben je voorzien van de beste en meest betrouwbare prestaties.

Wil je voortaan een glasheldere blik werpen op je voordeur als je niet thuis bent? Onverwachts bezoek dat ronddwaalt voor je deur, wekt onrust op. Niet alleen bij jezelf, ook de jongste leden van het gezin kunnen eronder lijden. Deze slimme deurbellen weten als de beste hoe ze donkere gedaantes voor je deur in de gaten houden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Smart Home advies
Smart home top 10's
Laatste blogs