Google Home verbinden met TP-Link HS100 slimme stekker

Google Home verbinden met TP-Link HS100

Dit bericht kan affiliate links bevatten zodat onze content gratis blijft. Meer info staat in onze disclaimer.

Inhoudsopgave

In dit artikel gaan we Google Home verbinden met de slimme stekker variant TP-Link HS100. In principe werkt deze koppeling exact hetzelfde als bij de andere smart plugs van TP-Link. Denk aan de TP-Link HS110, het broertje van de HS100.

Bovendien gaan we er vanuit dat je de slimme speaker zelf inmiddels hebt verbonden met de Google Home-app. Anders kun je onderstaand stappenplan helaas nog niet doorlopen.

Kasa Smart app downloaden

Voordat je Google Home kunt verbinden met de TP-Link HS100, dien je allereerst de Kasa Smart app te downloaden op je smartphone of tablet. Deze is beschikbaar voor Android en iOS.

Zorg tevens voor een stabiele internetverbinding! De TP-Link HS100 biedt ondersteuning voor een single-band 2,4 Ghz wifi-verbinding. Check van te voren dus goed, of dat je router is ingesteld op deze wifi-band/frequentie.

Misschien ook interessant:

TP-Link HS100 verbinden met smartphone

Om de smart plug te verbinden met je smartphone of tablet, open je de Kasa Smart app en druk je op ‘Add new’. Dan kies je voor ‘Add a Device’.

Google Home verbinden met TP-Link

Vervolgens selecteer je de smart plug naar keuze en volg je de verdere instructies binnen de Kasa Smart app. Belangrijk is om het knipperende wifi-lampje in de gaten te houden.

Deze knippert tijdens het verbinden steeds wisselend oranje en groen. Als de connectie eenmaal is gemaakt, dan kleurt het lampje automatisch groen.

Soms duurt het verbinden van de TP-Link HS100 een paar minuten. Mocht de installatie niet een keer lukken? Probeer dan de slimme stekker eens te resetten. Hiervoor druk je het bovenste knopje in tot deze stopt met knipperen.

Als de installatie goed is gegaan verschijnt de smart plug vanzelf in het scherm zoals op de afbeelding hieronder te zien is.

Google Home verbinden met TP-Link

Google Home verbinden met TP-Link HS100

Als dit is gelukt open je de Google Home-app en druk je op ‘Toevoegen’. Om google Home te verbinden met de TP-Link HS100. Kies je voor de optie ‘Werkt met Google’ en zoek je vervolgens naar de Kasa Smart app uit de lijst met opties.

Volg hierna alleen nog de instructies in de Google Home-app en de smart plug is vanaf nu te gebruiken in combinatie met de slimme speaker. Als het goed is zie je deze in het hoofdscherm van de app vanzelf verschijnen.

Geef de slimme stekker bij voorkeur een naam, zodat je deze via een spraakopdracht kunt gaan bedienen met Google Home. Check ons artikel Google Home commando’s voor meer inspiratie wat betreft de beschikbare spraakopdrachten.

Mocht je er toch niet uitkomen? Aarzel dan vooral niet om je vraag hieronder in de reacties te stellen. Dan proberen wij deze zo snel mogelijk te beantwoorden.

Slimme stekker advies & top 10

Deze installatie is natuurlijk pas het topje van de ijsberg als je kijkt naar de smart home producten die je kunt verbinden met Google Home. Voor iedereen die nog geen slimme stekker in huis heeft. Adviseren wij om eerst wat informatie op te doen op onze slimme stekker adviespagina en top 10.

Daarnaast vind je hier op de site en artikel vol met handige kooptips en dingen waar je op dient te letten bij de aanschaf van een nieuwe smart plug.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen blogs
Smart Home advies
Smart home top 10's
Laatste blogs